واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سايه القاعده و جداييطلبان ايرلند شمالي بر سر لندن موشكهاي زمين به هوا و ناوهاي جنگي به كمك المپيك ميآيند!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
ديگر زمان زيادي به شروع بازيهاي المپيك 2012 لندن باقي نمانده و همين مساله نگراني دولت بريتانيا را براي چگونگي حفظ امنيت اين بازيها بيشتر كرده است.
به گزارش ايسنا، ورزشكاران بيش از 200 كشور دنيا در حال آماده سازي خود هستند تا بتوانند با كسب مدالهاي خوش رنگ اين بازيها، نام خود را در تاريخ ورزش كشورشان و جهان جاودانه سازند. در طرف ديگر، كارگران نيز در لندن به سرعت مشغول ساخت و سازند تا دهكده المپيك و ورزشگاههاي مختلف را آماده بر پايي باشكوه اين رقابتها كنند، اما مدتهاست كه يك موضوع جدي ذهن مسئولان برگزاري بازيهاي المپيك را به خود مشغول كرده است: امنيت.
بازيهاي المپيك در هر دوره توجه زيادي را به خود جلب ميكند و ميليونها نفر در سراسر دنيا رقابتهاي مختلف المپيك را دنبال ميكنند. گروههاي تروريستي هم از اين قافله مستثني نيستند و دست كم در چند دوره اخير، تهديدهاي زيادي درباره انجام حملههاي تروريستي در المپيك مطرح شده است. پس از حملههاي تروريستي 11 سپتامبر 2001، دو المپيك 2004 آتن و 2008 پكن تحت تاثير احتمال حمله مجدد گروههايي نظير القاعده برگزار شدهاند. با اين حال وضعيت لندن با آتن و پكن تفاوت دارد چون انگليس يكي از طرفين اصلي جنگ در افغانستان است و لندن پيش از اين نيز يك بار در هفت جولاي 2005 حمله تروريستي را تجربه كرده بود.
علاوه بر نيروهاي نظامي كه به صورت آشكار فعاليت ميكنند، صدها نيروي خبره اطلاعاتي نيز به صورت پنهان و نامحسوس روند بازيها را زير نظر ميگيرند و تهديدهاي بالقوه را شناسايي ميكنند.
مقامات اطلاعاتي انگليس پيش از اين از القاعده و گروههاي وابسته به آن و همچنين گروههاي جمهوري خواه و جداييطلب ايرلند شمالي را به عنوان گروههاي عمدهاي كه ممكن است در جريان برگزاري المپيك دست به اقداماتي بزنند، نام برده بود. يك مقام اطلاعاتي Mi5 گفته القاعده ممكن است از افرادي كه متولد انگليس هستند، براي حملات خود بهره ببرد. وي همچنين هشدار داد كه اخيرا گروههاي جدايي طلب ايرلند شمالي تحركات خود را افزايش دادهاند.
به گفته اين مقام اطلاعاتي، بودجه اين گروهها از طريق قاچاق مواد مخدر تامين ميشود و اين افراد به سلاحهايي نظير مواد منفجره "سمتكس" دسترسي دارند.
اين مقام اطلاعاتي هشدار ميدهد كه Mi5 نبايد همه توجه خود را معطوف گروههايي نظير القاعده كند و از خطر فزاينده جدايي طلبان ايرلند شمالي غافل شود. بر اساس آمار، در چند سال اخير تعداد حملهها يا تلاشهاي اين گروهها براي انجام حمله تروريستي در خاك انگليس سال به سال افزايش نشان ميدهد.
از طرف ديگر، دولت بريتانيا چند ماه پيش در گزارشي اعلام كرد كه در پي عمليات نظامي نيروهاي ناتو در افغانستان و پاكستان و همچنين مرگ اسامه بن لادن ، توان عملياتي القاعده براي انجام حمله تروريستي در خاك اروپا كاهش يافته، ولي اين گروه هنوز يكي از بزرگترين خطراتي است كه امنيت المپيك لندن را تهديد ميكند.
در گزارش وزارت كشور بريتانيا كه جولاي 2011 منتشر شد، آمده است: توان عملياتي رهبري القاعده اكنون در ضعيفترين وضعيت خود پس از 11 سپتامبر 2011 قرار دارد. بسياري از رهبران القاعده كشته شده، بازداشت شده يا پراكنده شدهاند بنابراين در ارتباطات، تمرينها و برنامهريزي القاعده اختلالات عمده ايجاد شده است.
به گفته دولت انگليس، انزجار عمومي از روشهاي خشونت آميز القاعده در بين مسلمانان و بهار عربي موجب شده تا توان نيروگيري تشكيلات القاعده بيش از پيش تضعيف شود. با اين حال، در اين گزارش از المپيك لندن به عنوان يك نگراني عمده امنيتي نام برده شده و بر لزوم آمادگي هر چه بيشتر اين كشور تاكيد شده است. علاوه بر القاعده افراد يا گروههاي كوچكي كه در گزارش وزارت كشور بريتانيا از آنها با عنوان «گرگ تنها» نام برده شده، از جمله ديگر خطرهايي هستند كه امنيت المپيك را تهديد ميكنند.
در اين گزارش آمده است: القاعده و برخي گروههاي وابسته به القاعده اخيرا افراد يا گروههاي كوچك مستقل از زنجيره رهبري القاعده را تشويق كردهاند كه مستقلا و بدون دخالت و راهنمايي آنها دست به حملههاي تروريستي بزنند. اينترنت به اين نوع از تروريسم كمك كرده است.
به همين دليل است كه دولت انگليس و مقامات برگزاري المپيك توجه زيادي به حفظ امنيت اين رقابتها معطوف داشتهاند. در ابتدا اعلام شده بود كه 10 هزار نفر ، مامور حفظ نظم و امنيت اين بازيها خواهند بود، ولي دولت انگليس اخيرا اعلام كرده كه ماموران امنيتي المپيك از 23 هزار و 500 نفر از نيروهاي ارتش اين كشور و 10 هزار نفر هم از نيروهاي پليس تشكيل خواهد شد.
از مجموع 13 هزار و 500 نيروي ارتش، پنج هزار نفر به صورت روزانه در كنار نيروهاي پليس نظم رقابتها را برقرار ميكنند و هفت هزار و 500 نفر به عنوان نيروي ذخيره در آماده باش باقي ميمانند تا در شرايط اضطراري به كار گرفته شوند. تعداد نيروهاي ارتش كه مسئول امينت المپيك 2012 هستند از مجموع تعداد نيروهاي اين كشور در افغانستان بيشتر است. همچنين قرار است از موشكهاي زمين به هوا، هواپيماهاي جنگنده يوروفايتر و ناوهاي جنگي براي حفظ امنيت لندن در زمان برگزاري المپيك استفاده شود.
دولت انگليس اعلام كرد كه بودجه امنيتي المپيك را از 282 ميليون پوند به 553 ميليون پوند افزايش داده است. به اين ترتيب عمليات نظامي حفظ امنيت المپيك، يكي از بزرگترين عملياتهايي است كه انگليس در چند دهه اخير انجام داده است.
حدود 20 روز پيش هم نيروهاي ارتش و پليس انگليس يك رزمايش مشترك ضد تروريسم براي مقابله با حملههاي احتمالي در زمان المپيك برگزار كردند. اين رزمايش با حضور واحدهاي ويژه ضد تروريسم، تفنگداران دريايي ارتش و پليس اسكاتلند يارد در رودخانه تايمز لندن برگزار شد. هدف از برگزاري اين رزمايش كسب آمادگي براي مقابله با عمليات آبي نيروهاي تروريست بوده است، زيرا احتمال داده ميشود تروريستها بخواهند در زمان حمله احتمالي از رود تايمز به عنوان مسير رفت و آمد خود استفاده كنند. با وجود همه اين تدابير مقامات انگليسي قول دادهاند كه با وجود حجم بالاي عمليات نظامي در زمان برگزاري بازيها، حضور نيروي نظامي در شهر لندن به صورت نامحسوس خواهد بود و پايتخت انگليس چهره يك شهر جنگ زده را به خود نخواهد گرفت.
كريس آليسون يكي از مسئولان امنيتي المپيك اعلام كرد كه نيروهاي ارتش در زمان برگزاري بازيها يونيفرم پليس انگليس را بر تن خواهند كرد. وي گفت: نيروهاي نظامي خيابانها را اشغال نميكنند. آنچه مردم ميبينند، نيروهاي سنتي پليس است كه مردم را راهنمايي ميكنند و امنيت آنها را تامين ميكنند.
انتهاي پيام
شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]