تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835178790




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قائم مقام سازمان محيط زيست خبرداد: توزيع دستگاه‌هاي كاهنده آلودگي هوا در منازل از سال آينده عقب‌ماندگي 92 درصدي بيابان‌زدايي در استان خوزستان


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قائم مقام سازمان محيط زيست خبرداد: توزيع دستگاه‌هاي كاهنده آلودگي هوا در منازل از سال آينده عقب‌ماندگي 92 درصدي بيابان‌زدايي در استان خوزستان


خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي - محيط زيست

قائم مقام سازمان حفاظت محيط زيست كشور با بيان اينكه منشا 90 درصد ريز گردهايي كه به كشور وارد مي‌شود خارجي و تنها 10 درصد آن متعلق به داخل كشور است، گفت: اين آمار كلي است و در استان‌هاي مختلف متفاوت است، به عنوان مثال در استان‌هاي ايلام و كردستان صحت دارد، اما در خوزستان تفاوت مي‌كند.

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» ايسنا، علي محمد شاعري در افتتاحيه "نخستين كنگره بين‌المللي گردوغبار" كه در تالار شهرك نفت اهواز برگزار شد، اظهار كرد: اگر تعادل بين عناصر و عوامل موثر در چرخه حيات رعايت شود، طبيعت خودپالايي و جبران بهره‌برداري از طبيعت توسط انسان را دارد، همانطور كه در بسياري از زيستگاه‌هاي طبيعي دنيا توسعه به شكل صحيحي انجام مي‌گيرد و آسيبي به طبيعت وارد نمي‌شود؛ اگر ميزان بهره‌برداري‌ها و ميزان مصارف و منابع تعديل شود،‌ امكان تجديد حيات طبيعي و احيا طبيعت بدون صرف هزينه جبراني وجود دارد.

وي افزود: اگر در اكوسيستم طبيعي، دريا، مراتع، ‌بيابان‌ها و استفاده از آب‌هاي زيرزميني، نخست مقدار منابع را در نظر بگيريم و سپس ميزان برداشت را متناسب با مقدار منابع تنظيم كنيم و بتوانيم تا حدي بهره‌برداري كنيم كه طبيعت دچار تخريب نشود، آن موقع تصميم عاقلانه و صحيح را گرفته‌ايم و اين تشخيص خود يك كار عالمانه است.

شاعري گفت: رابطه ناصحيح انسان و طبيعت در شقوق مختلف باعث شده كه پديده خشكسالي، كم‌آبي، گردوغبار، خشك‌شدن تالاب‌ها، بيابان‌زايي، مهاجرت، قحطي و تغيير آب و هوا را داشته باشيم كه اين مشكلات در 50 تا 60 سال اخير با صنعتي شدن جهان رخ داده و باعث افزايش درجه حرارت زمين تا 5/1درجه شده است.

قائم مقام سازمان حفاظت محيط زيست كشور خاطرنشان كرد: در جريان پيشرفت و توسعه يك ملت عوامل بسياري نقش مهم را ايفا مي‌كنند كه برخي عوامل نقش حياتي دارند. عواملي همچون مسكن، راه و خودرو مهم هستند، اما عواملي مثل آب، خاك و تنوع زيستي جزو منابع پايه و حياتي هستند. همه اين منابع براي انسان است ولي انسان برخي منابع حياتي را براي رفاه خود نابود مي‌كند.

وي با اشاره به اين كه وضعيت درياچه اروميه به مرز وضعيت قرمز رسيده است، گفت: امكان بارگذاري جديد در خصوص استفاده از منابع آبي اين درياچه وجود ندارد و بايد هر چه سريعتر اقداماتي از اين دست توسط مسوولان ذي‌ربط براي نجات درياچه اروميه متوقف شود.

شاعري افزود: تالاب هورالعظيم، گاوخوني و پريشان و پديده گرد و غبار علاماتي از توسعه نامتوازن در طبيعت است. پديده گرد و غبار كه در سال‌هاي 83 و 84 تنها 2 تا سه استان را در بر مي‌گرفت، در حال حاضر 22 استان را در بر دارد. هم‌اكنون هواي 40 درصد روزهاي شهر اهواز در شرايط سالم است و 60 درصد روزهاي سال اين شهر ناسالم است؛ در اين استان كدام اولويت از ايجاد هواي پاك و شرايط زيست محيطي مناسب براي مردم منطقه مهمتر است؟ در خوزستان 280 تا 300 هزار هكتار مناطق بياباني وجود دارد و بيابان‌هاي اين استان يكي از علت‌هاي گرد و غبار به شمار مي‌آيند.

«عراق» منشاء ورود 70 درصد ريزگردهاي عربي به كشور است

شاعري با اشاره به اينكه 2 منشاء گردو غبار خارجي و داخلي در كشور داريم، تصريح كرد: منشاء خارجي 90 درصد پديده گرد وغبار را تشكيل مي‌دهد كه‌ كشورهاي عراق، سوريه، عربستان و كويت منشاء اين پديده هستند و در ميان كشورهاي خارجي كشور عراق 70 درصد و ساير كشورها 30 درصد منشاء خارجي را شامل مي‌شوند.

وي ادامه داد: در سازمان حفاظت محيط زيست كشور دبيرخانه منطقه‌اي ايجاد كرديم كه نخستين كار آن آموزش كارشناسان و مسئولان كشور عراق در اين زمينه است و دوره‌هاي آموزشي مدرن در خصوص گردوغبار در اهواز برگزار شد. دومين اقدام در اين زمينه تهيه طرح جامع مقابله با گرد وغبار و عمليات بيابان‌زدايي يك ميليون هكتار از اراضي كشور عراق است كه در دوره پنج ساله با هزينه يك ميليارد و 200 ميليون دلار انجام مي‌شود و در حال حاضر در مراحل نهايي و تصويب در پارلمان كشور عراق به سر مي‌برد.

وي عنوان كرد: ايجاد بحث پايش كه اصلا در كشور عراق وجود نداشت، سومين اقدام در زمينه كنترل كانون‌هاي بحراني گردوغبار است. در اين طرح در خصوص سنجش گرد و غبار و مسير برداشت رسوب گردوغبار آموزش‌هايي داده مي‌شود كه اميدواريم مسئولان كشور عراق در اين زمينه اولويت لازم را به اين موضوع اختصاص دهند؛ زيرا در اين كشور وجود مشكلات بسيار در زمينه‌هاي مختلف باعث مي‌شود تا اولويت لازم به اين موضوع داده نشود كه از سازمان‌هاي بين‌المللي هم تقاضا داريم توصيه‌هاي لازم را به مسئولان كشور عراق بدهند كه موضوع گرد و غبار را در اولويت‌هاي لازم قرار دهند.

توزيع دستگاه‌هاي كاهش آلودگي هوا در محيط‌هاي بسته از سال 91

شاعري گفت: طرح جامع مقابله با بيابان‌زدايي را آماده‌ كرده‌ايم كه سالانه 400 هزار هكتار در يك دوره پنج ساله در نظر گرفته شده است و اميدواريم دولت اين طرح را با سرعت به پيش ببرد. در اقدام ديگر ساخت دستگاه‌هايي براي داخل منازل است كه اين طرح با همكاري معاونت فناوري رياست جمهوري انجام مي‌شود و در شرايط هشدار و اضطرار با تهويه در محيط بسته، ميزان غلظت آلايندگي را به حد استاندارد برسانيم. اين تجهيزات در سال 91 با قيمت مناسب از طريق وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان توزيع خواهد شد كه اميدواريم با اين روش‌ها بتوانيم در كوتاه مدت مقابله موثري با پديده آلودگي هوا داشته باشيم.

وي ادامه داد: همچنين با همكاري وزارت بهداشت توصيه‌هاي لازم، امكانات و درمان رايگان در زمان هشدار به مردم ارائه مي‌شود. ادارات كل هواشناسي استانها نيز سيستم كنترل و پايش را به طور جدي دنبال كنند و مناطق جديد ايجاد پديده گرد و غبار را در هر لحظه پايش كنند كه اين كانون‌ها بيشتر در استان‌هاي الانبار، كربلا و نجف هستند. البته به دليل قطع آب دجله و فرات در بالا دست و كاهش سطح آب رودخانه و خشك شدن تالاب‌ها، كانون‌هاي جديد گرد و غبار در حال شكل‌گيري است. در بخش پژوهش و اطلاع‌رساني تلاش كرديم با دانشگاه‌ها و صدا و سيما تعامل داشته باشيم. در بخش ساخت و ساز هم سعي داريم در نصب پنجره‌ها و عايق‌بندي ساختما‌ن‌ها نكات ايمني رابه شهروندان تذكر دهيم.

تنها 8 درصد تعهدات بيابان‌زدايي در خوزستان انجام شده است

قائم مقام سازمان حفاظت محيط زيست كشور خاطر نشان كرد: در استان خوزستان كه كانون اصلي گرد وغبار كشور در آن قرار دارد، در سال گذشته بيابان‌زدايي 200 هزار هكتار تصويب شد كه تاكنون تنها 15 هزار هكتار بيابان‌زدايي شده است و اين رقم اصلا رقم خوب و مناسبي نيست، زيرا تنها هشت درصد ميزان مطلوب انجام شده است. تقاضا داريم كه دستگاه‌ها با جديت بيشتري اين كار را انجام دهند و جنگل‌كاري را در اطراف شهرستان‌هاي اهواز، شوش، دزفول و سه شهر ديگر استان كه كانون‌هاي اصلي هستند، انجام دهند.

شاعري اذعان كرد: با توجه به اينكه هر هكتار جنگل 70 تن گردوغبار را رسوب مي‌دهد،‌ دستور صريح و اكيد داده مي‌شود كه سازمان منابع طبيعي و وزارت نفت همكاري تنگاتنگي با هم داشته باشند تا بتوان تا پايان سال مالي 90 اعتبار 40 هزار هكتار را تامين كنند. مهمترين تصميم اين است كه 200 هزار هكتار در استان بيابان‌زدايي شوند و بايد در زمينه تكميل اين طرح فشار و تاكيد وجود داشته باشد. سازمان منابع طبيعي، وزارت نفت، سازمان حفاظت محيط زيست و استانداري خوزستان بايد تعهد خود را با دقت و نظارت درست انجام دهند، ما نيز پشتيباني لازم را از آنها به عمل مي‌آوريم.

انتهاي پيام

پنجشنبه|ا|27|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن