واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: برداشت از حساب هاي دولت الكترونيكي شد
رئيس مركز توسعه تجارت الكترونيكي با اعلام الكترونيكي شدن كليه خريدهاي دولتي، حداقل خريد دولت در سال را 10 درصد توليد ناخالص داخلي معادل 47 ميليارد دلار عنوان كرد.
وي همچنين از اجرايي شدن مناقصه هاي الكترونيكي و مزايده هاي دولتي از سال آينده و الكترونيكي شدن برداشت از حساب هاي دولت خبر داد.
جعفر محمودي در مورد سامانه تداركات الكترونيكي دولت توضيح داد: در اواخر آبان ماه امسال ابلاغيه اي مبني بر الزام آور بودن استفاده از سامانه ستاد براي خريدهاي دولتي به دستگاه هاي اجرايي رسيده است كه پس از اين ابلاغيه كليه دستگاه هاي دولتي موظف شده اند تنها از اين سامانه خريدهاي خود را انجام دهند.
وي با اشاره به چهار فاز شش ماهه عملياتي شدن اين طرح افزود: تاكنون دو فاز اين طرح اجرا شده است و خريدهاي زير 55 ميليون تومان بايد منحصرا از اين سامانه انجام شود البته خريدهاي كمتر از 550 هزار تومان را مي توانند بيرون از اين سامانه انجام بدهند.
محمودي ادامه داد: همچنين تا پايان سال كارهاي اجرايي در بخش مزايده انجام خواهد شد و از فروردين ماه سال آينده مزايده ها نيز از اين طريق انجام مي شود. همچنين مناقصه گذاري الكترونيكي از شهريورماه سال آينده از اين سامانه انجام خواهد شد.
رئيس مركز توسعه تجارت الكترونيكي يادآور شد: از سوي ديگر تاكنون واريز به حساب هاي دولت از طريق الكترونيكي بود اما برداشت از حساب ها اين گونه نبود كه هم اكنون اين اتفاق افتاده است البته در اين زمينه مقاومت ها زياد بود و بانك ملي عمدتا مانع اجرا مي شد كه ما شش ماه پشت در اين بانك مانديم تا آن ها پذيرفتند.
وي در مورد الكترونيكي شدن خريدهاي دولتي عنوان كرد: هم اكنون در سامانه ستاد از زمان سفارش كالا تا زمان تحويل كالا همه اقدامات به صورت الكترونيكي خواهد بود.
محمودي در مورد ميزان خريدهاي دولت در سال نيز بيان كرد: هيچ مركزي در كشور قادر نيست مبلغ خريدهاي سالانه دولت را بگويد اما در كشورهاي اروپايي به طور متوسط 16 درصد توليد ناخالص داخلي آنها صرف خريدهاي دولت مي شود از آنجايي كه وزن دولت ما در اقتصاد بيشتر از آن دولت هاست بنابراين اين ميزان بايد بيشتر باشد با وجود اين ما مي گوييم حداقل 10 درصد توليد ناخالص داخلي كشور را هم كه در نظر بگيريم با توجه به توليد ناخالص داخلي 470 ميليارد دلاري بنابراين حداقل خريد سالانه دولت از سامانه ستاد 47 ميليارد دلار خواهد بود.
رئيس مركز توسعه تجارت الكترونيكي يادآور شد: در اين سامانه صرفا خريدهاي داخلي انجام مي شود و در طرح مكمل آن بين المللي كردن خريدها نيز مدنظر است.
اين مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اين كه آيا در اين سامانه تدابيري براي چك هاي برگشتي اتخاذ شده است، اظهار كرد: در اين سامانه اصلا دولت چك برگشتي نخواهد داشت چرا كه قبل از عقد قرارداد حتما بايد اعتبار مدنظر تامين شود. معمولا در حساب ها قبلا اعتبار تامين مي شود و سپس مبادله صورت مي گيرد و با اين طرح چيزي به نام چك برگشتي نخواهيم داشت و اين گونه نيست كسي كالايي به دولت بفروشد و چند ماه بعد پول خود را دريافت كند.
وي با تاييد اين كه پرداخت خريدهاي دولتي به نوعي آنلاين مي شود، افزود: تصميم ما اين است كه تا شش ماه آينده تمام دستگاه هاي دولتي مشمول اين طرح شوند و كليه كالاها را شامل شود.
همچنين فرشيدفر مدير سامانه تداركات الكترونيكي هم در سخنان كوتاهي عنوان كرد: هم اكنون هشت وزارتخانه بهداشت، صنعت، معدن و تجارت، نيرو، تعاون، كار و رفاه اجتماعي، دادگستري، جهاد كشاورزي و اقتصاد همه خريدهاي خود را در اين سامانه انجام مي دهند.
وي يادآور شد: 81 دستگاه ديگر نيز در حال آموزش در اين مورد هستند و 15 دستگاه هم در مرحله خريد آزمايشي قرار دارند.
پنجشنبه|ا|27|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]