واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: يونان؛ پنجره بحران مالي اروپا
طرح خواسته شده اتحاديه اروپا مبني بر تشديد و ادامه سياست رياضت اقتصادي به تصويب نمايندگان پارلمان يونان رسيد.
در حالي كه تظاهرات گسترده مردمي در اطراف پارلمان يونان ادامه دارد و درگيريهاي شديدي بين نيروهاي امنيتي و معترضين به نظام سرمايه داري و ادامه سياست رياضت اقتصادي در جريان است، نمايندگان پارلمان اين كشور طرح خواسته شده اتحاديه اروپا، بانك جهاني و صندوق بين المللي پول موسوم به «تروييكا» را براي دريافت كمك 130 ميليارد يورويي مورد تصويب قرار دادند.
قبل از آغاز راي گيري «لوكاس پاپاديموس» نخست وزير يونان طي سخناني خطاب به نمايندگان پارلمان گفت: سرنوشت اقتصادي كشور و ملت بستگي به راي شما دارد.
وي در ادامه گفت: در حال حاضر دو راه بيشتر در مقابل روي خود براي انتخاب نداريم، يا با راي مثبت به طرح پيشنهادي براي نجات اقتصادي كشور و حضور فعال در اتحاديه اروپا در حوزه يورو بمانيم يا اينكه با راي منفي، ورشكستگي و خروج از حوزه يورو را برگزينيم.
نخست وزير يونان در ادامه گفت: ملت يونان طي دو سال گذشته بار سنگيني را متحمل شد و اجراي اين طرح نيز اين بار را براي مدت كوتاهي سنگينتر نيزخواهد كرد، ولي درعوض، آينده اقتصادي كشور را به صورت بلند مدت تامين خواهد كرد و به همين دليل هم از نمايندگان پارلمان ميخواهيم كه اين طرح را با راي مثبت خود مورد تصويب قرار دهند تا راه بازسازي و توسعه اقتصادي كشور فراهم آيد.
پس از بحث و بررسي تند در پارلمان اين كشور از مجموعه 278 نماينده حاضر، نمايندگان به اين طرح، 199 راي مثبت و 74 راي منفي دادند.
براساس اين طرح كه هم اكنون به قانون تبديل شده است، دولت يونان موظف ميشود 150 هزار نفر ازنيروي انساني ادارات دولتي و بخش خصوصي را اخراج كند، حقوق كاركنان دولتي و بخش خصوصي را 22 درصد و حقوق بازنشستگي را كاهش دهد، بيش از 40 سازمان و ارگان دولتي را منحل و يا ادغام و تعدادي از شركتهاي دولتي را به بخش خصوصي واگذار كند.
جمعي از مردم يونان در جريان اين نشست به يك تظاهرات گسترده عليه نظام سرمايه داري و سياست رياضت اقتصادي دولت دست زدند كه با عكس العمل شديد نيروهاي امنيتي روبرو شد، به گونهاي كه آتن، پايتخت يونان به ميدان نبرد مبدل و مملو از آتش و دود شد.
براثر درگيريهاي مركز شهر آتن، بيش از 70 معترض و حدود 40 نفر از نيروهاي امنيتي زخمي شدند.
در حملات نيروهاي امنيتي و نقابداران بيش از 40 بانك، سالن سينما، مغازه، كيوسك، مراكز تجاري ديگر و يك ايستگاه پليس در مركز شهر آتن در آتش سوختند و به علت حجم گاز
اشك آور استفاده شده توسط نيروهاي امنيتي، نيروهاي آتشنشاني و امدادگر قادر به رفتن به محلهايي كه نياز به كمك داشتند،نبودند.
در اين تظاهرات گسترده كه اقشار مختلف مردم در آن حضور داشتند، معترضان در ميادين اصلي شهر آتن تجمع و سپس به سوي پارلمان يونان راهپيمايي كردند كه با عكسالعمل شديد و تهاجم افراد ناشناس نقابدار روبرو شدند.
احزاب چپ گرا و سنديكاهاي يونان، حضور نقابداراني كه به معترضين حمله و زمينه را براي ايجاد درگيري بين نيروهاي امنيتي فراهم كردند، مشكوك دانسته و احتمال دادند كه اين اقدام از قبل برنامه ريزي شده باشد.
تاكنون هرگاه تظاهرات گسترده معناداري در يونان جريان داشته است، شماري افراد نقابدار در نزديكي محلهاي تجمع معترضين از گوشه و كنار ظاهر شدهاند كه هم به نيروهاي امنيتي و هم به معترضين با سنگ و چوب و بمب دست ساز حمله ميكنند و طي مدتي كه از بروز چنين حملات و شرايطي ميگذرد، حتي يك نفر از افراد نقابدار هم دستگير و بازداشت نشده است.
گرداب بحران
يونان بر اثر مشكلات مالي، كسري بودجه و بدهيهاي خارجي هنگفت، در كمند يك بحران اقتصادي و سياسي گرفتار آمده است.
مشكلات مالي، كسري بودجه و بدهـي هنگـفت و
سرسام آور يونان سبب شده كه در ميان نمايندگان و وزيران دولت ائتلاف اين كشور، اختلاف نظر شديدي به وجود آيد.
«لوكاس پاپاديموس» نخست وزير دولت ائتلافي يونان در يك هشدار تلويزيوني خطاب به نمايندگان و مردم گفت كه در صورت تصويب نشدن اين لايحه، يونان ورشكسته و از حوزه پولي بحران زده يورو اخراج ميشود.
لوكاس پاپاديموس در آستانه راي نمايندگان پارلمان به لايحه انقباض اقتصادي دولت، براي دومين بار درباره تصويب نشدن آن و پيامدهاي ورشكستگي و اخراج اين كشور از حوزه پولي يورو هشدار داد.
دولت وي افزون بر مشكلات اقتصادي، با بحران سياسي داخلي و استعفاي شش وزير كابينه و شماري از نمايندگان پارلمان احزب حامي دولت به نشانه مخالفت با طرح رياضتي دست به گريبان است.
«اوانگلوس وينزلوس» وزير اقتصاد و دارايي و معاون نخست وزير در هشداري به جمع نمايندگان مجلس حزب سوسياليست «پاسوك» گفته بود اگر طرح پيشنهادي تروئيكا مورد تصويب قرار نگيرد، كشور دچار مشكلات فراوان اقتصادي و اجتماعي خواهد شد.
وي افزود كه كشور در برهه حساسي قرار دارد و تصويب نشدن اين طرح باعث خواهد شد مردم فقير يونان، فقيرتر شوند و اين كشور از حوزه يورو اخراج شود كه عواقب بسيار سخت تري را براي جامعه يونان
درپي خواهد داشت.
در همين حال نخست وزير يونان با توجه به استعفاي شماري از وزيران كابينه خود، ناچار است به ترميم كابينه دست بزند. دو حزب بزرگ حامي دولت ائتلافي پاپاديموس يعني حزب سوسياليست «پاسوك» و «دمكراسي نوين» براي جلوگيري از راي منفي نمايندگان، مساله اجباري بودن حضور و راي مثبت نمايندگان را مطرح كردند.
در همين حال احزاب سياسي چپ گراي يونان اعلام كردند كه دولت در خدمت نظام پوسيده سرمايه داري است و هدف آن اجراي خواسته نا معقول اتحاديه اروپاست.
«الكسيس چپراس» رئيس حزب چپ ائتلاف( سي ريزا) طي سخناني با انتقاد از عملكرد دولت و احزاب حامي دولت ائتلاف اين كشور، گفت: اين دولت توسط مردم انتخاب نشده و با ايجاد رعب و وحشت، در مسير انهدام ساختار اقتصادي و اجتماعي جامعه گام بر ميدارد.
وي در ادامه افزود: در حال حاضر كشور فاقد رهبر سياسي منسجم و تصميم گيرنده است و به همين دليل هم تصميمات، از طرف اتحاديه اروپا ونظام سرمايه داري ديكته ميشود و احزاب حامي دولت عامل اجراي آنها هستند.
رئيس حزب چپ ائتلاف با مخالفت شديد خود با طرح سياست رياضت اقتصادي دولت و اتحاديه اروپا،اعلام كرد براين باور است كه تنها راه نجات اقتصاد كشور برگزاري هرچه سريعتر انتخابات عمومي و رد طرح پيشنهادي اتحاديه اروپا، بانك جهاني و صندوق بين المللي پول است.
شماري از تحليلگران اقتصادي يونان نيز طي مصاحبههاي جداگانهاي با تاكيد بر ضرورت باقي ماندن يونان در حوزه يورو، اعلام كردند يونان كشوري است كه مواد غذايي، دارويي، انرژي و صنعتي مورد نياز خود را از خارج وارد ميكند و در صورت خروج از حوزه يورو و ورشكستگي، مردم گرفتار فقر بي سابقهاي
خواهد شد.
اين تحليلگران همچنين براين باور هستند كه چنانچه يونان اعلام ورشستگي كند، اكثر شركتها و كسبه ورشكسته خواهند شد و صف بيكاران دراين كشور بهطور بي سابقهاي طويل ميشود و آرامش و امنيت كشور در مخاطره جدي قرار خواهد گرفت.
تحليلگران مسائل اقتصادي يونان همچنين براين باور هستند كه اگر يونان ورشكسته شود، بانكها قادر به تامين پول در جامعه نخواهند بود، دولت حقوقها را نخواهد پرداخت و مردم از پرداخت بدهيهاي خود به بانكها خودداري
خواهند كرد.
تحليلگران اقتصادي، بحران بدهيهاي يونان را مخربترين مشكل اقتصادي 17 كشور عضو حوزه يورو ميدانند.
نخست وزير يونان نيز دراين رابطه گفت: تصويب برنامه انقباض جديد، شرط اصلي تضمين ادامه حيات اقتصادي در سالهاي آتي است و انتخاب ديگر، ورشكستگي و از دست رفتن اعتبار يونان است.
برهه نگران كننده
از سوي ديگر، در شرايطي كه اتحاديه اروپا مكررا خواستار سرمايه گذاري پكن در صندوق نجات بدهي منطقه يورو براي غلبه بر بحران بدهي فزاينده اين قاره شده است، وزارت خارجه چين بحران بدهي اروپا را در برهه بحراني و نگران كنندهاي توصيف كرد.
«ليو ويمين» سخنگوي وزير امور خارجه پكن پيش از مذاكرات بين مقامات چين و مقامات اتحاديه اروپا در كنفرانس خبري كه براي پاسخ به سوالات پيرامون مشكلات مالي اروپا برگزار شده بود، درباره بحران بدهي اروپا ابراز نگراني و اعلام كرد كه بحران بدهي اروپا به برهه بحراني خود رسيده است.
سخنگوي وزير خارجه چين افزود: صرف نظر از اقدامات احتمالي، آنها (كشورهاي اروپايي) بايد اصلاحات ساختاري و بلندمدتي را نيز عملي كنند.
اين اظهارات سخنگوي وزير خارجه چين در شرايطي اعلام شد كه در ديدار برنامهريزي شده «خوزه مانوئل باروسو» رئيس كميسيون اروپا و «هرمن ون رومپوي» رئيس اتحاديه اروپا با «ون جيابائو» نخست وزير چين، بحث درباره بحران بدهي اتحاديه اروپا يكي از اولويتهاي دستور كار بود.
در شرايطي كه ديدار رئيس اتحاديه و رئيس كميسيون اروپا با «هو جين تائو» رئيسجمهوري چين اساسا براي ماه اكتبر سال گذشته ميلادي برنامه ريزي شده بود، اما به دليل مذاكرات اضطراري درباره بحران منطقه يورو، اين ديدار به تعويق افتاد.
ديدار مقامات اتحاديه اروپا با سران چين در شرايطي صورت گرفت كه سران اتحاديه اروپا مكررا از پكن خواستند تا به منظور كمك به كشورهاي اروپايي در راستاي غلبه بر بحران بدهي فزاينده آنها، در صندوق نجات بدهي منطقه يورو سرمايه گذاري كند.
چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]