واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش "ايران ؛ هند و ضرورتهاي روز" در حيدرآباد هند برگزار شد
دهلي نو - همايش "ايران ؛ هند و ضرورتهاي روز" با حضور شخصيت هاي دانشگاهي و سياسي ايران و هند در حيدرآباد مركز ايالت آندراپرادش هند برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ايرنا؛ اين همايش كه به ابتكار انجمن دوستداران ايران در هتل "گراند پلاس" حيدرآباد به منظور تبيين جايگاه ايران در منطقه و جهان و اهميت ارتقاء روابط هند با ايران برگزار شد.
سركنسول ايران در حيدرآباد در همايش گفت: هدف ايران از استفاده از انرژي هسته اي صرفا مقاصد صلح آميز و توسعه كشور است و ادعاي بي پايه كشورهاي غربي و آمريكا در اين زمينه نمي تواند مانعي براي پيشرفت علم و فناوري در ايران اسلامي باشد و ايران آماده است از طريق گفت و گو سوء تفاهم و اختلافات احتمالي را مرتفع نمايد.
"محمود صفري " گفت: آمريكا قبل و بعد از انقلاب در موارد متعدد سعي در دخالت در امور داخلي ايران را داشته و حمايت از هشت سال جنگ تحميلي عراق عليه ايران، كشتار غيرنظاميان از طريق حمايت از گروه هاي تروريستي فعال در ايران ، ساقط نمودن هواپيماي مسافربري ايراني با 290 مسافر، جاسوسي از داخل ايران و حمايت از ترور دانشمندان ايراني تنها بخش كوچكي از فهرست بلند اقدامات ضدايراني، آمريكا و كشورهاي غربي عليه ايران است.
وي گفت: روابط ايران و هند روند رو به جلو را دنبال مي كند و سطح تجارت دو كشور بويژه در ايالت هاي جنوبي هند بسيار خوب بوده و بزودي خط هواپيمايي آسمان پرواز مستقيم مشهد – حيدرآباد خود را راه اندازي مي نمايد.
"پراباگار ردي" وزير كشور سابق ايالت آندراپرادش و دبيركل حزب كنگره ملي در اين ايالت در اين همايش گفت: ادعاي بي پايه آمريكا در مورد ايران محكوم است و اين مسائل موضوعي تكراري و ازكار افتاده و همبستگي ما با ايران به اعماق تاريخ برمي گردد و جاودانه است.
رئيس انجمن دوستداران ايران درحيدرآباد هند گفت : روابط ايران و هند ريشه اي تاريخي داشته و مسايل سياسي و ادعاي بي اساس غربي ها براي جدايي هند و ايران بي تاثير و مانع توسعه روابط دو كشورنخواهد بود.
نماينده مجلس راجياي سباي هند و رهبران حزب سي ام آي در ايالت آندراپرادش نيز گفت: آمريكا به رغم تهديدات 33 سال گذشته قادر به حمله به ايران نيست زيرا ايران از همبستگي ملي بسيار بالا ، اتحاد فشار، رهبري داعيانه و دانش روز برخوردار است.
"عزيز پاشا" افزود: درصورت اجراي تهديدات، ايران به سرعت تنگه هرمز را خواهد بست و در اين صورت بحران بسيار بزرگي در دنيا رخ خواهد داد و آمريكا و اروپا و بسياري از كشورهاي جهان با مشكلات عظيمي روبرو خواهند شد.
وي گفت: دوستي با ايران در طول تاريخ دو طرفه بوده و هيچ ملتي دوستي يك طرفه با كشور و ملت ديگر ندارد ودولت هند نيز بايستي در سياست هاي غرب گرايانه خود تجديدنظر نمايد.
وي همچنين گفت: رژيم صهيونيستي يك كشور جعلي است كه با تصرف سرزمين هاي عربي در راستاي منافع غرب ايجاد شده است.
دبيركل حزب سي پي آي ام ايالت آندراپرادش نيز در اين همايش گفت: در صورتي كه آمريكا بخواهد به ايران معترض شود ، هند بايستي بعنوان يكي از اعضاي فعال جنبش عدم تعهد از ايران حمايت قاطع و كامل نمايد.
" سري نيواس" خواست احزاب حاضر در جلسه از دولت مان موهان سينگ اين است كه در سياست خارجي خود اعتدال ايجاد نمايد و از گرايش به سمت آمريكا و پيروي از سياست خارجي آن كشور خودداري نمايد.
وي گفت: از ظواهر امر اين گونه برمي آيد ايران كشوري قدرتمند و قوي است و قادر است از منافع و كيان ملي خود دفاع نمايد و قطعاٌ با حمله آمريكا به ايران ، منطقه دچار آشوب خواهد شد و احتمال شروع جنگ عالمگير وجود خواهد داشت.
وي گفت : هدف آمريكا در منطقه كنترل انقلاب اسلامي بعنوان تنها كشور مستقل و دمكراتيك در منطقه خاورميانه است و اين در حالي است كه از استقلال كشورهاي عربي ديگر چيزي باقي نمانده است.
" سري نيواس " فعاليتهاي هسته اي ايران صلح آميز بوده و ايران بارها اين مهم را اثبات نموده است ولي هدف آمريكا و غرب اعمال فشار ر ايران براي كنترل و تاثير گذاري به سياست خارجي مستقل ايران است.
دبيركل بنياد الغوث خاموشي نيز دراين همايش گفت قدرت انقلاب اسلامي ايران در حقيقت در قدرت والاي شخصيت حضرت امام خميني (ره) عنوان رهبر و بنيانگذار انقلاب نهفته است.
"سيد مقرب حسين " افزود: تحميل 8 سال جنگ ، دخالت در امور داخلي ، حمايت از گروه هاي تروريستي در داخل ايران و اعمال تحريمهاي اقتصادي روز افزون ، بخشي از برنامه هاي آمريكا در دنياي غرب براي توقف انقلاب اسلامي ايران در 33 سال گذشته بوده است.
اين شخصيت هندي گفت: روابط ايران و هند به بيش از پنج هزار سال گذشته برمي گردد و مي توان گفت محدود ه تاريخ خاصي نيست ولي آنچه آن را مهمتر مي كند اين است كه هيچ ملتي تا اين اندازه بر وي فرهنگ و آداب يكديگر تاثير نگذارده اند.
وي ادامه داد: ايران بعد از انقلاب بسرعت در حال جبران عقب ماندگي هاي علمي خود از جهان غرب مي باشد و اكنون در بسياري از عرصه هاي از جمله انرژي هسته اي در حال پيشرفت ژرف و قابل ملاحظه است.
دبيركل بنياد الغوث خاموشي گفت : ايران در ظرف 33 سال گذشته تاثير عميقي بر منطقه و جهان گذارده تا حدي كه مي توان گفت بدون انقلاب اسلامي ؛ جهان امروز جهان كاملاٌ متفاوتي مي توانست باشد.
رييس حزب نشنال كنگره نيز در همايش گفت: سياست خارجي آمريكا در تمام اوقات تقويت خود و متحدين استراتژيك، كنترل ساير متحدان و زيرنظر داشتن آنها و تضعيف كليه كشورهاي مستقل و رقيب مي باشد.
"محمد كاظم علي خان" افزود: انقلاب اسلامي ايران در راس رقابتها و مشكل اصلي سياست خارج آمريكا در منطقه خاورميانه ، آفريقا، آسيا و آمريكاي لاتين است و همان قدر كه مي توان بر روي دوستي با ايران حساب نمود ، آمريكا را نمي توان دوست هند محسوب كرد.
سردبير نشريه "ايندين هوريزن " نيز در همايش گفت: انقلاب اسلامي ايران اولين انقلاب به معني واقعي آن در جهان اسلام است و همين موضوع تاكيدي بر پيشرفت و توسعه واقعي مردم ايران نسبت به ساير كشورها منطقه مي باشد و مردم ايران همواره در جهان اسلام پيشرو بوده اند مطالعه تاريخي بويژه نهضت هاي يكصدو پنجاه سال گذشته تاكيدي بر اين امر است.
"رحيم الدين كمال" گفت: مردم ايران با انتقاد از روند حاكم بر منطقه تاثير ژرفي بر تغيير مسير و سياستهاي حاكم بر منطقه داشته اند و آمريكا اگرچه بعد از جنگ جهاني دوم قدرت را از انگليس به ارث برد و قدرت برتر گرديد ولي اكنون با بحران هاي متعدد اقتصادي، اجتماعي و سياسي مواجه است و سطح درگيري آن جهاني شده است. بحران اقتصادي جهاني نتيجه عملكرد غلط اين كشور بوده است.
وي تصريح كرد: درصورت عدم مديريت صحيح بحران هاي منطقه اي بويژه منطقه خاورميانه ؛ وقوع جنگ جهاني سوم بسيار محتمل به نظر مي رسد و براي مقابله با سياستهاي آمريكا و غرب، ايران بايستي با مسلمانان جهان اعم از شيعه و سني متحد شود چرا كه براساس آيات قرآن، مسلمانان بايستي اختلافهاي اندك خود را كنار بگذارند و زير بيرق و با حفظ عزت و استقلال با قدرتهاي سلطه گر مبارزه جدي نمايند.
وي گفت: اولين بارقه هاي انقلاب صنعتي در حقيقت از جهان اسلام به سمت غرب در ظلمت قرون وسطي حركت نمود و غرب با بكارگيري اين دانش و ارتقاء آن سعي نمود از اين دانش نوين در بخش هاي نظامي استفاده نمايد و عليه جهان به ويژه جهان اسلام بكار گيرد.
پروفسور ضياءالدين پژوهشگر مقيم لندن نيز در اين همايش گفت: هر چيزي كه به ايران ضربه برند مي تواند به هند نيز ضربه وارد نمايند، بنابراين ضروري است هند سياست خارجي خود را به گونه اي تعريف نمايد كه حافظ ثبات و امنيت ايران باشد.
سردبير روزنامه "رهنماي دكن" و رييس دوستداران جامعه عرب در هند نيز گفت: باعث تاسف است كه انديشمندان هندي بر ضرورت تبيين و بازتعريف روابط ايران و هند كمتر توجه دارند.
"وقارالدين" افزود: اسرائيل كشور كوچكي است كه مرتبا به اتكاي حمايت آمريكا، ايران را تهديد به حمله از جمله حمله هسته اي مي نمايد و اين درحالي است كه اولين اقدام اين رژيم عليه ايران مي تواند تمام اسرائيل را يكجا نابود نمايد.
وي گفت : اگر آمريكا و اسرائيل به ايران حمله نمايند، كربلاي ديگري در خاورميانه رخ خواهد داد و اين بار لشكر ظلم است كه بهاي آن را خواهد پرداخت.
وي همچنين گفت: ما بارها به "مان موهان سينگ " نخست وزير هند هشدار داده ايم كه سياست خارجي هند در قبال ايران ضعيف بوده و لازم است در سياست خارجي هند تجديدنظر گردد. در صورتي كه نخست وزير به توصيه هاي ارائه شده عمل ننمايد در مقابل دولت مركزي خواهيم ايستاد چرا كه تعلقات ايران و هند در هم تنيده شده و بنابراين از سوي انجمن دوستي و احزاب همسو با اين انجمن نامه اي به مضمون لزوم تغيير جدي در رفتار و سياست خارجي دولت به "مان موهان سينگ" ارائه خواهد شد.
وي گفت: هند نبايستي به هيچ وجه از تحريمهاي غرب عليه ايران و سياست هاي كشورهاي غربي در مجامع بين المللي حمايت نمايد زيرا منافع ملي هند در گروي روابط نزديك و دوستانه با ايران است.
گفتني است در پايان اين همايش ضمن محكوميت اقدامات خصمانه آمريكا و اسرائيل عليه ايران، درخواست شد به ابتكار انجمن دوستي و مقامات حاضر از نخست وزير هند براي تعديل در سياست خارجي خود به سمت آمريكا و تلاش براي گسترش روابط با ايران درخواست شود و اين درخواست در قالب نامه اي به "مان موهان سينگ" تنظيم و ظرف روزهاي آتي ارسال گردد.
آساق ** 589**1392
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30819427
چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]