واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: روسيه: بشار اسد فوراً انتخابات رياست جمهوري برگزار كند
سرويس خارجي: «ميخائيل بوگدانوف» معاون وزير امور خارجه روسيه به بشار اسد رئيسجمهوري سوريه توصيه كرد هر چه سريعتر در اين كشور انتخابات رياستجمهوري پيش از موعد برگزار كند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري «اينترفكس»، بوگدانوف گفت: زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري در سوريه سال 2014 تعيين شده است ولي به عقيده من و آنچه ميتوانم شخصا به بشار اسد توصيه كنم، وي بايد اين انتخابات را پيش از موعد برگزار كند. البته اين تصميم بايد از سوي خود سوريها گرفته شود.
معاون وزير خارجه روسيه يادآور شد انتخابات رياستجمهوري سوريه هر زمان كه برگزار شود بايد منجر به روي كار آمدن نيروهاي سياسي جديد و قابل اعتماد براي مردم اين كشور شود.
در اين حال نماينده دائم چين در سازمان ملل گفت: جامعه بينالمللي بايد از هر اقدامي كه خارج از منشور سازمان ملل است و باعث پيچيده شدن اوضاع سوريه ميشود اجتناب كند.
وي گفت: هر اقدامي در مورد سوريه بايد باعث كاهش تنش شود و به حل موضوع كمك كند و باعث پيشرفت در مذاكرات و گفتگوها شود. اين موضوع به حفظ صلح و ثبات بينالمللي در خاورميانه كمك زيادي خواهد كرد.
از سويي وزارت خارجه چين از ديدار نماينده ويژه اين كشور با دبير كل اتحاديه عرب و گفتوگو در مورد اوضاع سوريه خبر داد.
وزارت خارجه چين اعلام كرد
«لي هواژين» با «نبيل العربي» يك ديدار فوق العاده در مورد اوضاع و تحولات سوريه داشته است.
نماينده چين در ديدار با العربي تاكيد كرد وتوي چين حمايت از هيچ گروهي در سوريه نيست و فقط براي جلوگيري از بدتر شدن اوضاع سوريه صورت گرفته است.
رايزنيهاي بينالمللي
نخست وزير انگليس و رئيسجمهوري فرانسه جمعه آتي درباره كمك به ارتش آزاد سوريه و مخالفان بشار اسد رايزني ميكنند. به گزارش خبرگزاري مهر، نيكلا ساركوزي و ديويد كامرون قرار است جمعه در پاريس و در قالب نشست «آنگلو - فرنس» ديدار كنند كه مهمترين محور مذاكرات اين دو درنشست پاريس گفتوگو درباره نحوه كمك به ارتش آزاد سوريه (مخالفان بشار اسد) خواهد بود.
خبر ديگر اينكه يك روزنامه انگليسي اعلام كرد انگليس يك ميلياردر سوري مقيم لندن را واسطه ارتباط با رئيسجمهوري سوريه كرده است.
روزنامه تايمز اعلام كرد «وفيق سعيد» تاجر و ميلياردر سوري به درخواست لندن وكيلي را به دمشق اعزام كرده است.
سعيد از نزديكان اسماء اسد همسر بشار اسد است كه در گذشته تلاش كرده مناسبات لندن ـ دمشق را تقويت كند.
از سويي وزير امور خارجه آمريكا در كنفرانس خبري مشترك با همتاي ترك خود ضمن اعلام حمايت از طرح اتحاديه عرب، اعلام كرد مرحله اول در تحقق اين طرح، گرفتن رضايت اسد براي حضور نيروهاي خارجي در سوريه است.
هيلاري كلينتون و احمد داود اوغلو در كنفرانس مطبوعاتي مشترك در واشنگتن به جامعه بينالملل تاكيد كردند از پيشنهادات اتحاديه عرب در مورد سوريه حمايت كند؛ طرحي كه در آن 22 كشور اتحاديه عرب تماس با مخالفان سوري و مجوز سازمان ملل براي اعزام نيروهاي حافظ صلح به سوريه را پيشنهاد داده اند.
كلينتون با تأييد اينكه بعيد است درخواستها براي حضور نظامي سازمان ملل در سوريه محقق شود، گفت: در وهله اول بشار اسد بايد اين طرح را بپذيرد.
در اين حال وزير امور خارجه اسبق آمريكا فشارها عليه سوريه
را هدف قرار دادن ايران دانست و با اذعان به اينكه اكثر مردم سوريه اسد را دوست دارند و در كنار او ايستادهاند گفت: بايد سوريه را از داخل به آتش كشيد.
به گزارش فارس، «هنري كيسينجر»، در گفتوگو با هفته نامه آمريكايي «نيويوركر» اظهار داشت: شخصاً تلاش بسياري با اسد انجام دادم كه به توافقاتي برسيم اما بايد اعتراف كنم كه او مرا شكست داد.
وي گفت: ناآراميهاي سوريه از مي2011 به جنگ سرد جهاني تبديل شده است و انتظار ميرود پس از چند ماه به شدت آن افزوده شود.
اين مقام اسبق آمريكايي درباره موضع گيري روسيه در برابر سوريه گفت تضاد منافع روسيه و غرب موجب شده تا روسيه به سوريه چنگ بزند، چون مسكو به خوبي ميداند با از دست دادن سوريه مهره مهمي را در خاورميانه از دست خواهد داد.
اردوغان عليه ايران و روسيه
نخست وزير تركيه در يك برنامه تلويزيوني جمهوري آذربايجان از ايران و روسيه با ادعاي نظارهگر باقي ماندن اين دو كشور در قبال تحولات سوريه انتقاد كرد.
به گزارش فارس، رجب طيب اردوغان همچنين در ادامه اظهارات مداخله جويانه خود در امور داخلي سوريه با اشاره به تحولات جاري در اين كشور گفت بشار اسد بايد از قدرت كنارهگيري كند و چاره ديگري ندارد.
وي مدعي شد رئيسجمهوري سوريه با صداقت رفتار نميكند و رژيمي كه با مردم خود مخالفت كند، پايدار نخواهد بود و اسد نبايد فكر كند كه ايران و روسيه خواهان باقي ماندن وي در مسند قدرت هستند.
خبر ديگر اينكه معاون وزير خارجه و نماينده رئيس جمهوري روسيه در امور خاورميانه هرگونه امكان شركت كشورش در نشست «گروه دوستان سوريه» را رد كرد.«ميخاييل بوگدانف» خاطرنشان كرد: روسيه حاضر به شركت در نشست «گروه دوستان سوريه» كه قرار است 24 فوريه در تونس برگزار شود، نيست.
وي گفت: تصور ميكنيم در اين نشست تنها نمايندگان بخشي از مخالفان دولت سوريه شركت كنند.
نجيب ميقاتي نخستوزير لبنان نيز كه مشغول ديدار از پاريس است، به صراحت اعلام كرد غيرممكن است لبنان به گروه و ائتلاف موسوم به دوستان سوريه (كشورهاي حامي مخالفان نظام سوريه) بپيوندد.
از سويي «هيثم مناع» با انتقاد از تلاش نيروهاي خارجي در سوريه به ويژه قطر، فرانسه و عربستان تاكيد كرد هرگونه اصلاحات در سوريه بايد از درون باشد و سوريه لقمه بزرگتر از دهان براي قطر است.
وي كه يكي از اصليترين مخالفان سوري است با افزايش دخالتهاي خارجي به ويژه در تشكيل شوراي ملي به رهبري برهان غليون مسير خود را از معارضان وابسته به غرب جدا كرده است.
در تحولي ديگر «عبدالاله الخطيب» وزير امور خارجه پيشين اردن با پيشنهاد دبيركل اتحاديه عرب براي تعيين وي به عنوان فرستاده ويژه اين اتحاديه در سوريه مخالفت كرد.
وي تصريح كرد: به هيچ وجه با اين پيشنهاد موافقت نميكند، زيرا اين مسأله كاملاً مبهم و غير واضح است.
جزئيات قانون اساسي
بر اساس جزئيات تغييرات انجام شده در قانون اساسي سوريه تمامي احزاب ميتوانند در اين كشور به رياست دولت برسند و تعداد دوره رياست جمهوري در اين كشور به دو دوره براي هر فرد كاهش يافت.
«سام دله» سخنگوي رسمي كميته بازنگري در قانون اساسي سوريه كه توسط بشار اسد تشكيل شد، اعلام كرد تغييرات زيادي در قانون اساسي كشور رخ داده كه از جمله آنها ميتوان به امكان به قدرت رسيدن هر يك از احزاب سياسي رسمي در كشور اشاره كرد.
وي افزود: بر اساس يكي از بندهاي قانون جديد، نظام سياسي كشور چند حزبي است و احزاب ميتوانند از طريق رايگيري به رياست دولت برسند. اين در حالي است كه بر اساس قانون اساسي پيشين كشور، تنها حزب بعث ميتوانست اين كشور را
اداره كند.
چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]