واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استاد ژاپني درگفتگو با مهر:وابستگي اقتصاد ژاپن به نفت ايران/ چين برنده تبعيت توكيو از آمريكاست
وابستگي اقتصاد ژاپن به نفت ايران/ چين برنده تبعيت توكيو از آمريكاست
يك كارشناس ژاپني در گفتگو با خبرگزاري مهر با اشاره به وابستگي ژاپن به نفت ايران حمايت ژاپن از اقدامات خصمانه آمريكا عليه تهران و تصويب هرگونه قطعنامه ضد ايراني در شوراي امنيت را به ضرر ژاپن خواند.
همزمان با افزايش فشارهاي آمريكا بر ژاپن براي تبعيت از تحريم هاي يكجانبه غرب عليه جمهوري اسلامي ايران، دكتر "اوسامو مياتا" استاد دانشگاه شيزوكا و كارشناس مسائل خاورميانه گفت: در صورت حمايت ژاپن از آمريكا هر روز شاهد گسترش همكاريهاي اقتصادي ميان تهران و پكن به خصوص در زمينه نفتي خواهيم بود و چين سود زيادي از اين اقدام مي برد.
وي با اشاره به منافع توكيو براي داشتن روابط تجاري با تهران و وابستگي ژاپن به نفت ايران براي تامين نيازهاي انرژي خود افزود: احتمال بسيار ضعيفي وجود دارد كه ژاپن از سياست هاي آمريكا در قبال ايران حمايت كند.
اوسامو مياتا اقدامات خصمانه آمريكا عليه ايران و تصويب هرگونه قطعنامه ضد ايراني در شوراي امنيت را به ضرر ژاپن خواند زيرا اين كشور يكي از مشتريان عمده نفت ايران است كه روزي ۳۴۱ هزار بشكه نفت از اين كشور وارد مي كند.
وي ضمن هشدار درباره عواقب تحريم نفتي ايران گفت: تحريم هاي اتحاديه اروپا عليه ايران كه صنعت نفت اين كشور را هدف قرار داده است، بر اقتصاد ژاپن تاثير مي گذارد.
اعضاي اتحاديه اروپا هنوز براي تحريم نفت ايران به توافق كامل نرسيده اند و تلاشهاي آنان طي چند ماه گذشته تنها به در نظرگرفته شدن مهلتي 6 ماهه براي تصميم گيري در اين مورد منجر شده است.
ژاپن 10 درصد از نياز نفتي خود را از طريق واردات نفت از ايران تامين مي كند و با توجه به فعاليت تنها 6 نيروگاه هسته اي از كل 54 نيروگاه هسته اي ژاپن، اين كشور به واردات نفتي احتياج مبرمي دارد.
اين كارشناس مسائل خاورميانه در ادامه با اشاره به حق وتوي چين در شوراي امنيت از مذاكرات مستمر مقامات چيني با ايران درباره برنامه هسته اي خبر داد.
اظهارات اين كارشناس ژاپني درحاليست كه ايران 13 درصد نفت وارداتي چين را تامين مي كند و حجم مبادلات تجاري تهران-پكن بيش از 100 ميليارد دلار است و در شش ماه نخست سال جاري ميلادي روزانه ۵۴۳ هزار بشكه نفت خام از ايران وارد كرد كه برابر با ۱۰ درصد از نياز اين كشور است.
در سال گذشته واردات محصولات پالايش شده نفتي نيز به چين افزايش يافت بطوري كه در ماه دسامبر 2011 در مقايسه با مدت مشابه 2010 واردات اينگونه محصولات با رشد 30 درصدي به دو ميليون و 640 هزار تن رسيد.
خاطر نشان مي شود اقدامات خصمانه غربي ها و تلاش آنها براي تحريم نفتي ايران با تحريك آمريكا در حالي است كه بسياري از كشورهاي اروپايي با بحران فزاينده اقتصادي دست و پنجه نرم مي كنند و شكاف و دودستگي در ميان آنها درباره تحريم نفتي ايران به اوج خود رسيده است.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]