تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده اش در هر روز نصيحتى عرضه مى كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و اگر ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837528156




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نسل آبزيان خليج فارس در خطر است؛ صيادان غيرمجاز، عاملان ناآرامي درياي جنوب


واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: نسل آبزيان خليج فارس در خطر است؛ صيادان غيرمجاز، عاملان ناآرامي درياي جنوب
بندرعباس- طي سال‌هاي گذشته صيدهاي غيرمجاز در آب‌ها و نوار ساحلي خليج‌ فارس و درياي عمان، همچون فعاليت شناورهاي صيادي در فصول ممنوعيت صيد يا استفاده از ابزار و ادوات ممنوع و غيراستاندارد، افزايش يافته‌است.
به گزارش ايسنا، هر از چند گاهي شاهد هشدار مسئولين به خصوص كارشناسان، مبني بر اثرات سوء ‌فعاليت‌هاي غيرمجاز برخي از صيادان بر ذخاير دريايي بوده‌ايم. مطمئنا برداشت‌هاي غيرمجاز و پي‌درپي از ذخاير دريايي در بلندمدت، نسل «آبزيان» را به مخاطره مي‌اندازد و علاوه بر آن ثبات معيشت صيادان را نيز برهم مي‌زند.
از سوي ديگر، صيادان براي اين رفتار خود دلايلي دارند؛ اكثر صياداني كه به امر صيادي غيرمجاز و برداشت‌هاي غيراصولي آبزيان مشغول هستند و از اين طريق امرارمعاش مي‌كنند، معتقدند تا زماني كه فرصت‌هاي شغلي براي آنان فراهم نباشد چاره‌اي جز صيد غيرمجاز ندارند زيرا درغيراين‌ ‌صورت از تامين حداقل هزينه‌هاي زندگي خود عاجز خواهند بود.
احمد جباري، نماينده مردم بندرلنگه، پارسيان و بستك در مجلس شوراي اسلامي معتقد است: صيادي در آب‌هاي جنوبي كشور نيز مانند برداشت نفت ايران در اين آب‌ها حائز اهميت است. وي برداشت آبزيان را به برداشت نفت از خليج‌فارس تشبيه كرد و افزود: همان‌گونه كه اگر در برداشت نفت مراقب نباشيم، كشورهاي حوزه خليج‌فارس از فرصت استفاده مي‌كنند و ذخاير را براي خود برداشت مي‌كنند اگر صيادان مجوزهاي لازم را براي صيد نداشته باشند، همسايگان ما در خليج فارس نيز ذخاير آبزيان را به سود خود برداشت مي‌كنند. جباري ضمن انتقاد از عدم صدور مجوزهاي صيد براي صيادان هرمزگاني، بيان كرد: دولت بايد هرچه سريعتر مجوزهاي لازم را براي صيادان صادر كند تا مشكلي دراين زمينه پيش نيايد. وي تصريح كرد: از ديرباز تاكنون، صيادي يكي از مهمترين راه‌هاي ارتزاق حلال براي مردم جنوب بوده اما درحال حاضر اين مردم مشكلات فراواني دارند. صيادي غيرمجاز، حاصل ايجاد نشدن اشتغال و كمبود فرصت‌هاي شغلي در استان است و چاره رفع اين مشكل، ايجاد اشتغال و صدور مجوزهاي صيد است.
سيد پرويز محبي، معاون صيد و بنادر ماهيگيري اداره كل شيلات استان هرمزگان، صيادان و ماهيگيران را اولين كساني دانست كه از تبعات صيد غيرمجاز متضرر مي‌شوند. وي به اصلي‌ترين دليل صادر نكردن پروانه صيد اشاره كرد و به خبرنگار ايسناي هرمزگان گفت: اين اقدام تنها به دليل حفظ ذخاير و ايجاد توازن ميان صيد و ذخاير آبي موجود صورت گرفته‌است. محبي، فرهنگ‌سازي و آموزش مستقيم صيادان را مهمترين عامل براي جلوگيري از صيد غيرمجاز بيان كرد و افزود: خود صيادان بايد از نتايج صيد غيرمجاز و خسارات وارد شده به ذخاير و منابع ملي مطلع شوند تا بتوان مانع از صيد غيرمجاز به خاطر عدم آگاهي آنان شد. وي احداث زيستگاه‌هاي مصنوعي، رهاسازي ماهي و بچه‌ميگوهاي پرورشي كه سالانه بخشي از آنها رهاسازي مي‌شوند و مقابله‌ با صيادان غيرمجاز توسط يگان‌هاي حفاظتي شيلات را از مهمترين اقدامات شيلات در زمينه حفظ ذخاير عنوان كرد. به گفته محبي، كارگاه‌هاي ساخت شناورهاي غيرمجاز و همچنين عدم نظارت بر شناورها در ساحل از عوامل زمينه‌ساز صيد غيرمجاز است.
اما عباس اميني‌زاده، فرماندار بندرعباس معتقد است: براي رفع اين مشكل بايد به راهكارهايي همچون فرهنگ‌سازي و آموزش صيادان و تقويت شيلات در زمينه نظارتي و حفاظتي متوسل شد. وي افزود: دراين باره‌، اداره كل شيلات و مسئولان استان براي اشتغال صياداني كه به صورت غيرمجاز مشغول هستند، اقدامات اوليه‌اي انجام داده‌اند و تصميماتي را اتخاذ كرده‌اند كه بايد هرچه سريعتر اجرايي شود.
محمد صالحي‌زاده، مديرعامل تعاوني صيادي بندرعباس كه خود نيز از صيادان بومي بندرعباس است، در اين زمينه گفت: قايق‌هاي صيادي غيرمجاز در تمام طول سال در دريا هستند و حتي زمان‌هاي صيد و تخم‌ريزي را رعايت نمي‌كنند. وي اظهار داشت: با توجه به تعداد زياد شناورها بايد حمايت بيشتري از جانب شيلات در زمينه‌هاي حراستي و حفاظتي صورت گيرد زيرا درغيراين‌ صورت مشكلات، بيش از پيش خواهد شد. اين صياد بندرعباسي نسبت به وجود صيادان غيرمجاز و روند افزايشي آنها هشدار داد و افزود: صيد غيرمجاز آرامش دريا را برهم مي‌زند و اگر اين چنين پيش برود نسل آينده صيادان، بدون صيد مي‌مانند. صالحي‌زاده همچنين به مزاياي قانوني صيادان مجاز، اشاره و بيان كرد: صيادان مجاز و غيرمجاز هر دو به يك ميزان صيد دارند و اين در حالي است كه صيادان داراي پروانه صيد، به صرف قانوني بودن صيد هزينه‌هاي بيشتري مي‌پردازند.
يكي از صيادان كه به صورت غيرمجاز مشغول به فعاليت صيادي است و نخواست كه نامش منتشر شود، در پاسخ به اين سوال كه چرا به صيد غيرمجاز مشغول است، گفت: صيادي، شغل اجداد و نياكان ما است و تنها راه امرارمعاش ما از ديرباز تاكنون بوده‌است. وي ادامه داد: اگر دست به اين فعاليت نزنيم، در امرارمعاش خود دچار مشكل مي‌شويم و اگر شغلي براي ما فراهم كنند كه با توانايي‌هاي ما همسان و سازگار باشد، از آن استقبال مي‌كنيم. اين صياد گفت: ما در هنگام صيد داراي دغدغه‌هاي بسياري هستيم و تمايل زيادي به قانوني شدن كار خود داريم اما مجوز صيد به دليل كافي نبودن ذخاير آبزيان براي همه صيادان صادر نمي‌شود.
هر ساله يكي از بازه‌هاي زماني خاص كه صيد غيرمجاز در آن رونقي بيش از پيش مي‌گيرد، ماه‌هاي پيش از آزادسازي صيد ميگو است. درسال جاري نيز حدود سه ماه قبل از اعلام آغاز فصل صيد ميگو از سوي اداره كل شيلات هرمزگان، اين آبزي در بازارهاي مختلف بندرعباس و ساير شهرستان‌ها عرضه شد.
قدرت ميرزاده، مديركل شيلات استان هرمزگان نيز درباره آمار صيد غيرمجاز در استان، گفت: مركز تحقيقات استان در سال جاري، پيش‌بيني برداشت1400 تن ميگو كرده بود اما صيادان داراي مجوز حدود 1000 تن ميگو از صيدگاه‌هاي استان صيد كردند و مابقي صيد توسط صيادان غيرمجاز صورت گرفته‌است.
مبارزه با سودجويان و صياداني كه به صورت غيرمجاز تنها به دليل سود بيشتر اقدام به صيد گونه‌هاي اقتصادي آبزيان مانند ميگو و حلوا سفيد مي‌كنند، بايد در اولويت كاري شيلات باشد. اين دستگاه در استان هرمزگان مي‌تواند با تكميل نيروي انساني خود در يگان حفاظت و همچنين بهره‌گيري از اصول و قواعد در برخورد با صيادان خاطي، از بروز مشكلات زيست‌محيطي و نابودي ذخاير جلوگيري كند. دولت نيز دراين راه بايد همراه اين دستگاه مهم و بااهميت باشد.

ارسال نظر

چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ابتکار]
[مشاهده در: www.ebtekarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن