واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: انتقاد يك عضو مجلس اعيان انگليس از مواضع دولت اين كشور در قبال بحرين
لندن - همزمان با سالگرد آغاز قيام مردم بحرين عليه رژيم آل خليفه، جمعي از فعالان مدني، مدافعان حقوق بشر و شخصيت هاي بحريني مقيم انگليس با شركت در يك نشست عمومي در محل مجلس اعيان انگليس به بررسي دستاوردهاي انتفاضه مردم بحرين و چالش هاي پيش روي آن پرداختند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، اين نشست عمومي روز سه شنبه به دعوت لرد "اريك ايوبوري" نايب رييس گروه حقوق بشر پارلمان انگليس و با عنوان "بحرين؛ يك سال پس از شروع انقلاب" برگزار شد.
لرد ايوبوري عضو مجلس اعيان انگليس طي سخناني در اين نشست عمومي گفت: بر اساس ماده يك كنوانسيون حقوق بشر، همه مردم از جمله مردم بحرين حق دارند آزادانه سرنوشت خود را تعيين كنند.
وي افزود: تغييرات سياسي و انجام اصلاحات واقعي براي بازگرداندن ثبات و امنيت به بحرين ضروري است. گزارش منتشره از سوي كميسيون تحقيق حوادث بحرين موسوم به كميسيون بسيوني يك گام در مسير درست بود كه بخشي از واقعيات موجود از جمله در زمينه نقض مستمر حقوق اساسي مردم بحرين را نشان داد، ولي رژيم به هيچ يك از پيشنهادهاي اين كميسيون در زمينه توقف نقض حقوق بشر، آزادي زندانيان سياسي و شروع اصلاحات واقعي عمل نكرده است.
وي اظهارداشت: بيش از 60 نفر از مردم بحرين بر اثر شكنجه و سركوب نيروهاي امنيتي بحرين جان باخته اند و رنج و عذاب مردم همچنان ادامه دارد.
اين عضو مجلس اعيان انگليس در ادامه سخنان خود از مواضع دولت اين كشور در قبال تحولات بحرين انتقاد كرد و گفت: موضع دولت انگليس در مورد جنبش دموكراسي خواهي در بحرين نامناسب و ناپخته است.
"وزارت خارجه انگليس بر ضرورت گفت و گو و آشتي ملي در بحرين تاكيد دارد در حالي كه وقتي همه رهبران مخالفان دولت بحرين در بازداشت به سر مي برند، سركوب خشونت بار اعتراضات مسالمت آميز ادامه دارد و فعالان حقوق بشري، وبلاگ نويسان و روزنامه نگاران بازداشت مي شوند، انجام گفت و گو عملا غيرممكن است."
لرد ايوبوري گفت: دولت انگليس سر خود را زير برف كرده است و به جاي كمك به مردم بحرين در مبارزات شان براي دموكراسي و به دست آوردن حق تعيين سرنوشت، از حرف هاي به ظاهر خوب رژيم آل خليفه در زمينه وعده تغيير و اصلاح حمايت مي كند.
وي در ادامه درباره استفاده گسترده نيروهاي امنيتي بحرين از گاز اشك آور عليه معترضان اظهارداشت: بخشي از اين گازهاي اشك آور توسط دولت انگليس به بحرين فروخته شده است و وقتي ما از دولت درباره اين موضوع سوال كرديم، پاسخ دادند كه هيچ گونه منع قضايي در مورد فروش سلاح به بحرين وجود ندارد.
يك سازمان غيردولتي موسوم به "ائتلاف مبارزه با تجارت اسلحه" در انگليس نيز روز سه شنبه با استناد به آمارهاي وزارت بازرگاني انگليس فاش ساخت كه اين كشور در تابستان امسال بيش از يك ميليون و 300 هزار پوند سلاح و تجهيزات سركوب به بحرين فروخته است.
سارا ياسين از موسسه "ايندكس سانسور" ديگر سخنران اين نشست بود كه گفت: وضعيت حقوق بشر و بويژه آزادي بيان و آزادي رسانه ها در بحرين روز به روز وخيم تر مي شود.
وي كه چندي پيش براي تهيه گزارشي به بحرين سفر كرده بود، افزود: آزادي بيان در بحرين وجود ندارد و رژيم از سفر روزنامه نگاران مستقل و فعالان حقوق بشر به آن كشور جلوگيري مي كند.
وي تاكيد كرد: دولت بحرين تلاش مي كند مانع از انتشار اخبار و گزارش هاي اعتراضات مردمي در سطح بين المللي شود... مردم بحرين به خاطر نوشتن مطلب در توييتر، فيسبوك و ديگر شبكه هاي اجتماعي تحت تعقيب قرار مي گيرند.
خانم ياسين گفت: بخش هايي از گزارش كميسيون بسيوني و پيشنهادات آن در صورت اجرا، گامي به پيش بود ولي دولت بحرين تاكنون آنها را اجرا نكرده است.
" كشورهاي غربي و از جمله آمريكا و انگليس بايد به دولت بحرين فشار بياورند كه اين پيشنهادات را اجرا كند و به تقاضاهاي مشروع مردم رسيدگي نمايد."
"مايك ديبول" يك استاد دانشگاه انگليسي كه سال ها در بحرين تدريس كرده است در ادامه اين نشست به بيان خاطرات و مشاهدات خود از نقض حقوق بشر و سركوب مردم در آن كشور پرداخت.
وي افزود: با اينكه من يك خارجي بودم ولي بارها تحت فشار قرار گرفتم و حتي منزل و وسايل شخصي ام مورد بازرسي قرار گرفت.
اين استاد انگليسي به اتهام ارتباط با مخالفان به همراه اعضاي خانواده اش از بحرين اخراج شده و ديگر اجازه بازگشت به آن كشور را ندارد.
آقاي ديبول گفت: وقتي با من به عنوان يك خارجي اين گونه برخورد مي شود، واي به حال مردم عادي بحرين.
دكتر سعيد شهابي از اعضاي جنبش آزاديبخش بحرين نيز گفت: مردم بحرين و بويژه جوانان آن كشور سال گذشته در چنين روزي انقلاب خود را به اميد انجام تغييرات بنيادي و اصلاحات واقعي آغاز كردند و با گذشت يك سال همچنان مصمم هستند به راه خود ادامه دهند.
وي افزود: پس از گذشت يك سال از سركوب مردم بحرين، اكنون اكثر فعالان به اين نتيجه رسيده اند كه رژيم قابل اصلاح نيست و اين ديكتاتوري موروثي بايد پايان يابد تا مردم بتوانند آزادانه سرنوشت خود را تعيين كنند.
آقاي شهابي اشغال بحرين توسط نيروهاي سعودي و سكوت كشورهاي غربي را محكوم كرد و گفت: مردم بحرين مصمم هستند به اين دوره تاريك پايان دهند.
در ادامه اين نشست تعدادي از فعالان بحريني و بستگاه زندانيان سياسي از طريق ويديو كنفرانس براي حاضران سخنراني كردند و گوشه هايي از رنج و عذابي را كه خود و يا نزديكان شان طي يك سال گذشته متحمل شده اند، تشريح نمودند.
همچنين چند فيلم كوتاه از اعتراضات مردم بحرين و اقدامات نيروهاي امنيتي آن كشور پخش شد كه مورد توجه شركت كنندگان قرار گرفت.
اروپام**345
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30818254
چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]