واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شافعي در گفتگو با مهر:تلاش هشت اتاق بازرگاني براي احياء فرصتهاي تجاري ايران و آسيانه ميانه
تلاش هشت اتاق بازرگاني براي احياء فرصتهاي تجاري ايران و آسيانه ميانه
مشهد - خبرگزاري مهر: نائب رئيس اتاق بازرگاني ايران از تلاش هشت اتاق بازرگاني استانهاي كشور براي احياي فرصتهاي تجاري ميان ايران و آسيانه ميانه خبر داد.
غلامحسين شافعي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: اين موضوع با نگاه ملي با مشاركت هشت اتاق بازرگاني استانهاي كشور در حال عارضه يابي و آسيب شناسي در شوراي گفتگو است.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن خراسان رضوي افزود: اميدواريم با اتخاذ تمهيدات لازم بستر مناسب براي رونق تجارت با آسياي ميانه مهيا شود.
غفلت از ظرفيتهاي تجاري
وي با بيان اين كه مشهد و خراسان رضوي بارانداز مبادله كالاي افغـانستان و آسياي ميانه به شمار مي آيد، ادامه داد: مشهد دروازه ورود به منطقه هند، چين و منطقه آسياي مركزي است و نقطه اتصال شمال به جنوب و شــرق به غرب از نظر اقتصادي به شمار مي آيد اما به نظر من از ظرفيتهاي آن براي تجارت با كشورهاي همسايه به نحو مطلوبي استفاده نشده است.
وي گفت: برخي موانع از جمله ضعف كشور در بهره وري اقتصادي از روابط خارجي و توافقنامههاي كم صرفه و تعرفههاي سنگين بر كالاهاي ايراني در اين كشورها كه شامل ازبكستان، تاجيكستان، قزاقستان، قرقيزستان و تركمنستان ميشود از جمله دلايل اين موضوع برشمرده ميشود.
وي با بيان اينكه روابط محدود ايران در تجارت با كشورهاي آسياي مركزي در حالي است كه اين كشورها ظرفيتهاي زيادي براي برقراري رابطه تجاري با ايران دارند، تصريح كرد: بسياري از كشورهاي پيشرفته جهان با انگيزه اقتصادي با كشورهاي آسياي مركزي رابطه برقرار كردهاند، اما ايران با وجود داشتن ظرفيتهاي زياد در اين زمينه، اقدام موثري نميكند.
توسعه بخش خصوصي
وي با اشاره به برگزاري چند جلسه شوراي گفتگوي دولت با بخش خصوصي در اتاق بازرگاني مشهد اضافه كرد: يكي از اهداف مهم راهاندازي اين شورا همانطور كه استاندار اعلام كرده است نزديك كردن بخشهاي دولتي با بخشهاي خصوصي به منظور توسعه اقتصاد استان است.
غلامحسين شافعي با بيان اينكه تشكيل اين شوراي گفتگو در خراسان رضوي گامي ارزنده در راستاي تقويت و توسعه فعاليتهاي بخش خصوصي است مي افزايد: تشكيل اين شورا ميتواند بسياري از مسائل و مشكلات را در قالب نظام مشخص، بدون هدر رفتن زمان حل كند.
وي با بيان اين كه تامين امنيت سرمايه گذاري و تعيين اولويتها و پرداختن به بخشهاي اساسي استان از جمله برنامههايي است كه در دستور كار اين شورا قرار گرفته است تصريح كرد: هدف اصلي اين شورا رفع مسائل و مشكلات و توجه به رونق بخشيدن به فضاي كسب و كار است، همچنين در اين شورا فرايند دريافت و بررسي درخواست تشكلها، فعالان اقتصادي و اتخاذ تصميم در جهت بهبود محيط كسب و كار در استان سازماندهي خواهد شد.
شناسايي موانع توليد
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن خراسان رضوي اضافه كرد: شناسايي قوانين مزاحم و ضد توليد، ارائه پيشنهادات لازم به مراكز تصميم گير، تلاش براي كاهش مشكلات توليدكنندگان و صنعتگران، تسهيل امور بين اين دو بخش و برنامه ريزي هماهنگ به منظور توليد و صادرات بيشتر و در نتيجه افزايش ثروت از ديگر اهداف شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي است.
نائب رئيس اتاق بازرگاني ايران با اشاره به ساختار اين شورا افزود: بر اساس ماده چهار طرح بهبود فضاي كسب و كار در هر يك از استانها، استاندار با همكاري روساي اتاقها در استان، شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي در استان را با تركيبي متناسب با شوراي گفتگو و به رياست خود تشكيل دهد.
وي تصريح كرد: شوراهاي گفتگو در استانها موظفند آن دسته از گزارش ها و درخواستهاي رسيده كه ابعاد ملي و فراگير داشته باشند را جهت بررسي و تصميم گيري به دبيرخانه شوراي گفتگو ارسال كنند.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر اين شورا در 22 استان كشور تشكيل شده است، اظهارداشت: دستورالعمل نحوه اداره جلسات شوراهاي استاني گفتگو و فرم هاي درخواست از اين شورا توسط دبيرخانه شوراي گفتگو در اتاق تهيه و به شوراهاي استاني گفتگو ارسال مي شود.
وي در خصوص چگونگي رسيدگي به ايده ها و نظرات قابل طرح در جلسات شوراي گفتگو، تصريح كرد: ابتدا اين نظرات بايستي به دبيرخانه شورا مستقر در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن خراسان رضوي ارائه تا پس از بررسي كارشناسي اوليه در جلسات مطرح شود.
وحدت رويه تشكلها
غلامحسين شافعي با اشاره به جايگاه ويژه خراسان رضوي در كشور و اينكه نگاه به خراسان امروز نه تنها استاني بلكه ملي است، تصريح كرد: خوشبختانه استان از توان كارشناسي بسيار بالايي برخوردار است از همين رو بسياري از ديدگاههاي اثر گذار از طريق همين شورا پيگيري خواهد شد.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن خراسان رضوي تاكيد كرد: با تشكيل اين شورا تشكل هاي اقتصادي براي وحدت رويه و نيز همكاري مشترك براي رونق توليد و توسعه اقتصادي خراسان رضوي هم صدا شده اند.
وي با تاكيد بر پيگيري مطالبات كارآفرينان در شوراي گفتگو ياد آور شد: اگر چه هر تشكلي روش اجرايي خود را براي پيگيري اين مطالبات دارد اما اگرهمكاري مشترك تشكلها بيشتر شود، موتور محركه اقتصاد استان شتاب بيشتري مي گيرد، با اين حال تشكلهاي بخش خصوصي در استان در چند سال اخير نشان داده اند كه بسيار با انسجام حركت مي كند.
.....................
گفتگو: امير پرورش
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|25|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]