محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826633536
نبود ميدان ميوه و تره بار در كهگيلويه و بويراحمد يك خلاء خدماتي ديگر ...
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نبود ميدان ميوه و تره بار در كهگيلويه و بويراحمد يك خلاء خدماتي ديگر ...
امروزه اثبات شده است كه ميادين ميوه و تره بار رويكرد مهمي را در تنظيم بازار محصولات كشاورزي دارند ، در واقع اين ميادين نقشي دوگانه دارند.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ، از يك طرف نقش حمايتي خود را به عنوان بازاري براي محصولات كشاورزي نسبت به توليدكنندگان داشته و از طرف ديگر سبب به تعادل رسيدن قيمتها و عرضه محصولات با قيمتهاي مناسب براي مصرف كنندگان مي شوند.
فعاليت ميادين ميوه و تره بار سبب خواهد شد تا در شرايطي رقابتيٍ؛ محصولات با قيمتي مناسب و با كيفيت عرضه گردد كه اين مهم، منافع مصرف كنندگان را بهمراه خواهد داشت زيرا آنان در شرايط رقابتي محصولات را با كيفيت بهتر و قيمت كمتر و مناسبتري دريافت خواهند كرد.
توليدكنندگان كه روي ديگر سكه هستند، نيز، از منافع اين ميادين بي بهره نخواهند بود. در واقع اين ميادين منافع مطلوبي را متوجه توليدكنندگان خواهد كرد.
وجود اين ميادين به عنوان بازاري براي محصولات كشاورزي، سبب خواهند شد تا توليدكنندگان اين محصولات از سردرگمي و اتلاف وقت خود براي پيدا كردن بازار فروش و عرضه محصولات خود جلوگيري كرده و آنان با فراغ بال و خيالي آسوده؛ محصولات خود را براي فروش عرضه نمايند. لذا اين بازارها براي توليدكنندگان از چند جنبه حائز اهميت است:
اول ؛ با توجه به اينكه محصولات كشاورزي ارائه شونده در ميادين ميوه و تره بار عمدتا آبكي بوده و با گذشت مدت محدودي ضايع مي شوند، لذا، در اثر نبود بازار مناسب براي فروش محصولات، ضرر و زيان زيادي متوجه توليدكنندگان خواهد شد.
دوم ، نبود بازار مناسب براي عرضه محصول خود معضل بزرگي براي توليدكنندگان است زيرا در چنين شرايطي (نبود بازار)توليدكنندگان با سر درگمي براي پيدا كردن بازار مواجه مي شوند كه اين سر درگمي نهايتاٌ سبب خواهد شد تا توليدكنندگان يا با ضايعات و فساد محصولات خود مواجه شوند يا محصولات خود را با قيمتي بسيار كم به دلالان و واسطه ها بفروش رسانند؛ كه هردو گزينه ، نهايتاً با واردآمدن خسارت و زيان به توليدكنندگان همراه خواهد بود.
پس فعاليت و توسعه اين ميادين عملاً هم از وارد شدن ضرر و زيان به توليدكنندگان جلوگيري خواهد كرد و هم سبب خواهد شد تا مصرف كنندگان در شرايطي رقابتي محصولات با كيفيت بهتر و قيمت مناسبتر را خريداري كنند.
با وجود مزايايي كه براي ميادين ميوه و تره بار برشمرده شد، اين ميادين با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم مي كنند و چنانجه به اين مشكلات بي توجهي گردد بر كاركرد اين ميادين تاثيرات منفي خواهد گذاشت.
كارشناس اقتصاد كشاورزي معتقد است امروزه ميادين ميوه و تره بار رويكرد مهمي را در تنظيم بازار محصولات كشاورزي دارند كه در واقع اين ميادين نقشي دوگانه دارند. از يك طرف نقش حمايتي خود را به عنوان بازاري براي محصولات كشاورزي نسبت به توليدكنندگان داشته و از طرف ديگر سبب به تعادل رسيدن قيمتها و عرضه محصولات با قيمتهاي مناسب براي مصرف كنندگان مي شوند.
محبعلي رخشا مي گويد فعاليت ميادين ميوه و تره بار سبب خواهد شد تا در شرايطي رقابتي؛ محصولات با قيمتي مناسب و با كيفيت عرضه گردد كه اين مهم، منافع مصرف كنندگان را بهمراه خواهد داشت.
با وجود اينكه كهگيلويه و بويراحمد به دليل شرايط آب و هوايي مناسب يكي از توليد كنندگان عمده ميوه در كشور است اما نه تنها ميدان ميوه و تره بار، بلكه سردخانه كافي نيز براي نگهداري و ذخيره محصولات باغي خود ندارد. همچنين نبود سردخانه مناسب و كافي در استان نيز باعث ضرر و زيان باغداران استان شده كه اين ضرر و زيان شايد بيشتر از خشكسالي دو سال اخير باشد.
فروش محصولات باغي از ترس به فروش نرسيدن به دلالان سودجو كه چوب حراج به دسترنج يك ساله آنان مي زنند و انبارداري نامناسب توسط برخي از باغداران كه به فساد محصولات مي انجامد از جمله مسائلي است كه اين صنعت را با مشكلات جدي مواجه كرده است.
استان كهگيلويه و بويراحمد سالانه 250 هزار تن محصولات باغي از جمله سيب ، انگور ، انار ، هلو ، گردو و مركبات توليد مي كند در درجه اول به دليل نبود سردخانه و ميادين ميوه و تربار با قيمت هاي بسيار پايين به دلالان فروخته مي شوند و از استان خارج مي شود .
ميدان ميوه و تره بار ياسوج 7 سال پيش در كنار پليس راه قديم راه اندازي شد اما تنها پس از چند ماه فعاليت اينك تعطيل است تنها دو الي سه غرفه براي عرضه ساكنان اطراف آن فعال است .
نگين تاجي شهردار ياسوج گفت: اين ميدان چند بار به مزايده گذشته شد اما هر بار يك الي دو ماه فعاليت كرد و تعطيل شد .
كمبود جا ، نامناسب بودن مكان فروش ، دسترسي نامناسب مصرف كنندگان به اين محل ، عدم وجود جاي پارك مناسب براي خودروهاي فروشندگان و نبود انبار مناسب در اين محل از جمله دلايل عدم استقبال از اين محل بوده است .
هم اكنون به جز چند ميوه فروش كه در سطح شهر ياسوج پراكنده هستند شهروندان عمدتا ميوه و سبزي مورد نياز خود را از ورودي شهر ياسوج از سمت شيراز تهيه مي كنند .
حدود 3 الي 4 كليومتر از ورودي شهر ياسوج تعداد 200 الي 300 وانت با بار ميوه پارك شده و مردم از آنها ميوه خريداري مي كنند .
محمد صادق درفشي و علي محمدي كه هر كدام داراي يك دستگاه وانت هستند و به صورت شراكتي ميوه مي فروشند مي گويند : براي اينكه محل ( جاي پارك خودرو) فروش خود را از دست ندهيم به صورت نوبتي يكي از وانت ها ساعت 18 بعدظهر به سمت شهرستان كازرون حركت مي كند و از بازار ميوه و تربار اين شهرستان ميوه خريداري مي كند و ساعت 8 و 9 صبح وارد ياسوج مي شود .
محمدي مي گويد : اين محل علاوه بر اينكه موجب تصادف و ايجاد اختلال در نظم و عبور و مرور خودروهاي ديگر مي شود از لحاظ بهداشتي هم وضعيت مناسبي ندارد .
ديگر فروشنده هم مي گويد : متاسفانه بدليل نبود ميدان ميوه و تره بار در شهرستان بازاريان مجبور به خريد از ميادين در شهرهاي مختلف شيراز ، كازرون ، بهبهان و ... هستند كه اين چندگانگي خريد نوسان قيمت فروش را درپي دارد .
محمد دولت آبادي مي گويد : هيچ ميدان ميوه و تره باري در شهرستان بويراحمد براي عرضه محصولات كشاورزي وجود ندارد.
وي با بيان اينكه كشاورزان اين شهرستان در اين باره با مشكلات زيادي مواجه اند گفت: اين شهرستان نيازمند بيش از ده ميدان ميوه و تره بار به وسعت 30 الي 40 هكتار است.
علوي از ديگر فروشندگان هم گفت:چون در اين استان سردخانه و انبار يا ميدان تره باري براي فروش محصولات باغي خود نداريم من محصول باغ خود كه بيش از ده تن سيب درختي است با يك خريدار ساكن شيراز پيش از رسيدن محصول قرار داد مي بندم و محصول خود را مستقيم از استان خارج مي كنم .
وي معتقد است به دليل نبود ميدان ميوه و تره بار و وجود دلالان و واسطه ها ، مركبات و صيفي جات به مركز استان و استانهاي همجوار اصفهان ، شيراز ، شهركرد وخوزستان صادر مي شود و اين مسئله باعث گراني ميوه در شهرستان بويراحمد شده است.
يكي از كارشناسان راهنمايي و رانندگي كهگيلويه و بويراحمد هم گفت : به دليل نبود ميدان مناسب براي فروش محصولات باغي در سطح شهر ياسوج گاها شاهد تصادفاتي در اطراف ميدان ها يا ورودي شهر ها هستيم و از شهرداري خواست كه در اين مورد چاره اي بانديشد و ميوه فروشان را ساماندهي كند .
وي نبود باسكول، امكانات رفاهي، اقامتي، نمازخانه، رستوران، حمام و سرويس بهداشتي مناسب براي رانندگان و خريداران را از ديگر مشكلات اين محل در ورودي شهر ياسوج عنوان كرد .
كارشناسان امور كشاورزي كهگيلويهوبويراحمد ميگويند: باغداران اين استان به علت كمبود يا نبود ميدانهاي ميوه و ترهبار، سردخانه و صنايع تبديلي، براي عرضه، نگهداري و فروش محصولات باغي خود با مشكل مواجهند.
به گفته محمدي كمبود صنايع تبديلي نيز از جمله مشكلات باغداران است كه اين مشكلات منجر به هدررفتن بخش زيادي از محصول توليدي و يا فروش آن به قيمت ارزان به واسطهها ميشود.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان كهگيلويهوبويراحمد گفت: باغداران سيب اين استان حدود يك صد هزار تن سيب توليد مي كنند و آن را به قيمت 200 الي 300 تومان به دلالان مي فروشند و دلالان آن را به دليل نبود ميدان ميوه و تره بار و سردخانه به خارج از استان صادر مي كنند و همان ميوه دوباره بعد از مدتي در انبارهاي خارج از استان به قيمت بيش از 2 هزار تومان به استان ما برمي گردد و خريداري مي شود .
مهندس گرجي زاده افزود: امسال همچنين بيش از 90هزار تن انگور در اين استان توليد شد كه كشاورزان با مشكل فروش آن مواجه بودند بطوري كه اين محصول كيلويي 100 الي 300تومان هم از آنها خريداري نميشد.
وي اظهارداشت:باغداران ناچارند محصولات توليدي خود را در استانهاي مجاور و يا ساير استانهاي كشور به هر قيمتي بفروشند كه متاسفانه با زيان مواجه مي شوند.
وي گفت: در اين استان، يك سردخانه با ظرفيت دو هزار تن و يك كارخانه كنسانتره ميوه وجود دارد كه پاسخگوي نياز آنها نيست.
كارشناس سازمان صنعت و تجارت كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: باغداران وكشاورزان اين استان در بازاريابي براي عرضهمحصولات توليدي خود با مشكل روبرو هستند.
مهندس خنجري از كمبودسردخانه، نبود ميدان ميوه و تره بار ، صنايع تبديليو تعاونيهاي حمايتي در اين استان به عنوان مشكلات عمده توليدكنندگان محصولات باغي و كشاورزي نام برد.
رهنما مديركل تعاون روستايي كهگيلويه و بويراحمد گفت: تنها چهار درصد محصولات باغي در خود استان ذخيره شده و 96 درصد بقيه از استان خارج مي شود.
وي گفت: در استان ما چند نوع ميوه از قبيل انگور، سيب و هلو در مناطق سردسير و برخي از مركبات در مناطق گرمسيري استان توليد مي شود كه اكثراً به وسيله باغداران به خارج از استان صادر مي شوند و بخشي ازآن در بازارهاي داخلي مصرف مي شود كه به هيچ وجه جوابگوي نياز مصرف كنندگان نيست.
وي با بيان اينكه صنوف ميوه فروشان با مراجعه به ميدان ميوه و تره بار شيراز ميوه را خريداري و در محل كسب خود عرضه مي كنند گفت: پرداخت كرايه حمل و نقل از شيراز به ياسوج، پرداخت عوارض و مالياتهاي سنگين و پرداخت اجاره بهاي مغازه از جمله عواملي هستند كه باعث نارضايتي صنوف ميوه فروشان استان شده است. وي در خصوص علت تعطيلي ميدان ميوه و تره بار ياسوج نيز گفت: ميدان ميوه و تره بار ياسوج ميدان كوچكي بود كه به هيچ وجه جوابگوي تقاضاي بازار نبود به طوري كه خريدار براي دريافت چند جعبه ميوه بايستي چند ساعت در صفوف ميوه فروشي معطل مي ماند.
علاوه بر اين گردانندگان ميدان، ميوه ياسوج را از ميدان شيراز خريداري مي كردند و با واسطه گري باعث افزايش نرخ ميوه شده بودند وبه همين دليل صنوف ميوه فروش هيچ انگيزه اي براي خريد از ميدان ميوه و تره بار ياسوج نداشتند براين اساس ميدان ميوه و تره بار ياسوج عملاً تعطيل شد.
شهردار ياسوج هم گفت : پارسال با حضور قوام نوذري استاندار سابق كهگيلويه و بويراحمد و تعدادي از مديران و متوليان امر، تعيين جايگاه براي صنوف آلاينده و مزاهم و تقويت و فعاليت ميدان ميوه و تره بار ياسوج در دستور كار قرار گرفت.
مهندس قوام نوذري در بازديد ميدان ميوه و تره بار و سايت ( كه هم اكنون تعطيل است ) براي صنوف مزاحم و آلاينده در ياسوج، گفت: با توجه به محدود بودن زمين در ياسوج، بايد مكاني براي صنوف آلاينده انتخاب شود كه در فاصله اي مناسب با شهر و محصور باشد تا در كنار آنها ساخت و ساز صورت نگيرد و در آينده مشكل ساز نشود.
نوذري، دستگاه هاي جهاد كشاورزي، منابع طبيعي، بازرگاني، مسئول امور صنفي، مسكن و شهرسازي، شوراي شهر، شهرداري ياسوج، محيط زيست، فرمانداري بويراحمد و شركت هاي خدمات رسان را موظف كرد با تشكيل كميته اي، ظرف 10روز چند مكان مناسب در زمين هاي اطراف شهر شناسايي و با اولويت بندي در كارگروه مربوطه براي تصميم نهايي اعلام كنند.
اما با گذشت يك سال هنوز خبري از شناسايي مكاني در اطراف شهر ياسوج نيست كه در اين مورد شهر دار ياسوج گفت : در سفر هاي هيأت دولت به استان هيچ گونه مصوبه اي در اين مورد نداشتيم .
گفتني است در يك سال گذشته شهر ياسوج 4 شهر دار عوض كرد و اين مي تواند يكي از دلايل پيگيري نشدن شناسايي محلي براي احداث ميادين ميوه و تره بار براي اين شهر باشد .
اين در حالي است كه استاندار جديد استان آقاي نيكزاد هنوز در اين مورد يعني پيگيري احداث ميادين تره بار ياسوج نشستي نداشته است
به عقيده كارشناسان چنانچه ميادين ميوه و ترابار در سطح شهر احداث شوند و مشكلات مربوط به ميادين از لحاظ نظارتي، تجهيزاتي و زيرساختي، مرتفع گردند، اين مراكز از رونق زيادي در راستاي عرضه محصولات عمده فروشي برخوردار خواهند شد. بعلاوه بر تقويت بازاريابي و توسعه بازار محصولات كشاورزي در استان كه مي تواند دلگرمي خوبي براي توليدكنندگان استان باشد خواهد افزود./س
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]
-
گوناگون
پربازدیدترینها