واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اهميت «تغذيه» در دوران بارداري و شيردهي «مادران»
دورة بارداري، دورهاي مهم و حساس براي مادران محسوب ميشود به خصوص اگر خانمي براي اولين بار اين دوران را تجربه ميكند. از جمله موارد و نكات مهمي كه بانوان باردار بايد به آن توجه كنند، رعايت تغذيه اصولي است كه در اين صورت ضريب اطمينان براي حصول سلامتي وي و كودكي كه به دنيا خواهد آورد تا حدود زيادي بالا رفته و اين امر حتي در سنين بزرگسالي آنان نيز تأثيري مثبت خواهد داشت. دورة شيردهي نيز اگرچه براي مادران حائز اهميت است، اما اين مهم را هم بايد ناشي از مصرف غذاهاي حاوي «ويتامينها» و «آهن» در دوران بارداري دانست و رعايت تغذيه اصولي و مناسب شيردهي از ايجاد كمخوني و بيماريهاي بعد از آن پيشگيري ميكند، از جمله غذاهايي كه در دوران بارداري و شيردهي مادران به آنان توصيه ميشود، ميتوان به انواع سبزيها مانند اسفناج، حبوبات و لبنيات اشاره كرد.
اين غذاها كه سرشار از ويتامينها و آهن است، موجب سلامتي مادران شده و از بروز انواع كمخوني در كودكان آنها جلوگيري ميكند. تغذيه اصولي بيشترين اثر را روي سلامت جنين دارد. به همين جهت به مادرها سفارش شده است تا غذاهايي را مصرف كنند كه حاوي انواع ويتامينها، پروتئينها بوده و كالري كافي و لازم را براي آنان و جنيني كه در وجودشان شكل گرفته است، فراهم كند. تأمين اين كالري از ميان گروههاي غذايي لبنيات، گوشت، ماهي، تخممرغ و حبوبات، لبنيات و ميوه و سبزيجات به دست ميآيد.
توصيههاي ضروري
به خانمهاي بارداري كه در سه ماه اول حاملگي هستند، توصيه ميشود با كاهش حجم غذايي خود تا حد امكان بر دفعات غذايي در طول روز بيفزايند. تأمين كلسيم كافي و موردنياز به خصوص در اين مدت ضروري است. بنابراين مصرف لبنيات خصوصاً نوشيدن شير نيمليتر تا يك ليتر در روز توصيه ميشود. اما چنانچه مصرف شير به هر دليل مشكل گوارشي ايجاد كند، استفاده از ساير منابع ديگر كلسيم مانند پنير، كره، ماست و كشك كفايت ميكند.
تأثير كاهش ميزان آهن
كمخوني فقر آهن معمولاً به دليل كاهش مقدار آهن موجود در بدن ايجاد ميشود كه ناشي از كاهش مصرف آهن يا عدم جذب كافي و مناسب آن و يا به علت از دست دادن آهن است. كاهش ميزان آهن نيز اصولاً به دليل تغذيه نادرست و ناكافي و مصرف انواع غذاهاي كمارزش از حيث نوع آهن موجود در آنها و يا مصرف همزمان غذاهايي است كه از جذب آهن در دستگاه گوارش جلوگيري ميكند.
مصرف غذاهاي حاوي آهن بايد زير نظر پزشك از زمان آغاز بارداري شروع شود، مطالعات نشان داده است كه احتمال تولد نوزاد با وزن كم يا زايمانهاي زودرس در مادراني كه كمخوني فقر آهن دارند، بيشتر است بنابراين تغذيه صحيح و مصرف آهن به صورت مكمل در رشد و تكامل خوب جنين و تولد نوزادان سالم نقش قابل توجهي دارد. به طول كلي بايد پذيرفت كه تغذيه صحيح مادران در دوران بارداري و شيردهي با غذاهاي با ارزش غذايي بالا و برخي مكملها باعث سلامتي آنان و كودكشان شده و از دچار شدن آنها به بيماريهاي گوارشي پيشگيري ميكند.
ادامه دارد
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]