واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون شهردار تهران: نرخ حمل ونقل عمومي در سال آينده افزايش نمييابد بجز مصوبه مجلس ريالي از دولت توقع نداريم كمكاري برخي دستگاهها موجب سفرهاي زياد مردم شده
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
معاون ترافيك شهردار تهران گفت: در روزهايي كه وضعيت هوا در شرايط ناپاك قرار گيرد، طرح ترافيك روزانه نميفروشيم.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد جعفر تشكري هاشمي در نشست خبري يازدهمين كنفرانس بينالمللي حمل ونقل و ترافيك گفت: امروز ترافيك مهمترين مساله و مشكل كشور است، اين درحاليست كه اساس توسعه پايدار در هر كشور به مساله حمل و نقل قابل قبول بستگي دارد.
وي افزود: توجه مجموعه مديريت شهري به جايگاه و پايگاه علمي حمل و نقل ميتواند مهمترين موضوعي باشد كه توسعه اقتصادي در پي دارد.
معاون ترافيك شهردار تهران با اشاره به برگزاري يازدهمين كنفرانس بينالمللي حملونقل گفت: امسال شاهد رشد بيسابقه در تعداد مقالات ارسالي به دبيرخانه كنفرانس هستيم و اين امر نشان ميدهد كه پژوهشهاي موضوع ترافيك مورد توجه اساتيد و كارشناسان قرار گرفته است و مجامع علمي هرساله بيش از سال قبل اين موضوع را مورد توجه قرار ميدهند.
تشكري هاشمي با بيان اينكه اين كنفرانس دو روزه سوم و چهارم اسفندماه در برج ميلاد برگزار خواهد شد، تصريح كرد: بر اساس برنامه مقرر شده، يك روز قبل و پس از برگزاري كنفرانس از مسير حمل و نقل شهري تهران بازديدهايي به عمل ميآيد.
وي عنوان كرد: هدف از برگزاري اين كنفرانس نگاه صرف علمي و آكادميك به مقوله حمل و نقل و ترافيك نيست، بلكه تاكيد بر اين است؛ پس از پايان كنفرانس موضوعاتي كه كاربست آن وجود داشته باشد، براي اجرايي شدن به مرحله عملياتي برسد.
معاون ترافيك شهردار تهران گفت: موضوع BRT كه امروزه به خوبي در حمل و نقل شهري جاي گرفته، يكي از پژوهشهاي همين كنفرانسهاي بينالمللي حمل و نقل ترافيك بود كه مورد پژوهش و بررسي در داخل كشور قرار گرفت و با استفاده از تجارب خارجي، مراحل عملياتي آن انجام گرفت كه امروزه شاهد فعاليت موفق و خوب BRT در سطح شهر تهران هستيم.
وي با بيان اينكه در حمل و نقل رويكرد ما حمل و نقل درونشهري است، تاكيد كرد: نگاه ما به مقوله حمل و نقل به ويژه در كلانشهري همچون تهران و ساير شهرهاي بزرگ، اداره حمل و نقل شهري با استفاده از بهترين شيوههاست، چرا كه امروزه توسعه حمل و نقل عمومي تنها برنامه و هدف مسئولان دولت نيست، بلكه به عنوان يك مطالبه از سوي مردم عنوان ميشود.
وي افزود: در بحث حمل و نقل عليرغم اينكه دستگاههاي متعددي تصميمساز هستند، مداخله ميكنند و در برخي موارد حمايتهايي را از برنامههاي حمل و نقل دارند، اما مسئوليت پاسخگويي ندارند و اين بخش مورد غفلت واقع شده است.
تشكر هاشمي با بيان اينكه مجلس شوراي اسلامي در قانون مديريت مصرف سوخت تلاش كرده اين موضوع را رفع كند، بيان كرد: همچنان در مورد اينكه كدام دستگاه متولي اصلي مديريت حمل و نقل و ترافيك شهري است، ابهام وجود دارد.
در بخش مديريت سفرهاي شهري دچار مشكل هستيم
كمكاري برخي دستگاهها موجب سفرهاي زياد مردم شده است
معاون ترافيك شهردار تهران در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه يكي از ضعفهاي مديريتي كه باعث شده امروزه سفرهاي درونشهري افزايش يابد، كمكاري برخي دستگاههاست كه خدمات خود را به صورت الكترونيكي ارائه نميدهند و باعث شده مردم به سطح شهر گسيل شوند، لذا شاهد سفرهاي دورن شهري شهروندان هستيم.
وي با تاكيد بر اينكه بايد سفرهاي شهري مديريت شوند، خاطرنشان كرد: متوسط سفرهاي روزانه در كشور ايران دو برابر كشورهاي توسعه يافته با جمعيت مشابه است و اين نشان ميدهد كه در بخش مديريت سفرهاي شهري دچار مشكل هستيم.
تشكري هاشمي يادآور شد: در ارتباط با موضوع منابع نيز عليرغم اينكه بسياري از وظايف به عهده شهرداري گذارده شده است، اين سازمان منابعي را در اختيار ندارد و به نظر ميرسد منصفانه نيست، منابع در اختيار دستگاهي نباشد، اما وظايف متعدد براي آن تعريف شود.
منابع حاصل از اجراي قانون هدفمندي يارانهها همچنان در اختيار بخش حمل و نقل قرار نگرفته است
وي ادامه داد: در قانون هدفمندي يارانهها عليرغم اينكه مقرر شده بود، منابعي در اختيار بخش حمل و نقل قرار گيرد، اما همچنان اين اتفاق رخ نداده است؛ در حالي كه مجلس و دولت بايد به گونهاي برنامهريزي كنند كه مهمترين دغدغه مردم به قوت خود باقي نماند.
تشكر هاشمي درباره سوالي كه از سوي يكي از خبرنگاران مبني بر وجود مشكلات بين دولت و شهرداري و اينكه تنها حامي شهرداري مجلس شوراي اسلامي بود و ممكن است، مجلس بعدي اين همدلي را با شهرداري نداشته باشد، تصريح كرد: نمايندگان مردم همواره به دنبال حل مشكل شهروندان هستند و آنچه كه به عنوان مصوبه در مجلس شوراي اسلامي عنوان ميشود، بخشي از مطالبات و دغدغههاي مردم است، لذا انتظار ميرود، مجلس آينده نيز همچون مجلس فعلي به محدوده موضوعات شهري از جمله حمل و نقل و دغدغههاي مردم در اينباره اهتمام ويژهاي داشته باشد.
به گزارش ايسنا، معاون ترافيك شهردار تهران درباره حل مشكل ترافيك نيز اظهار كرد: براي مسايل شناخته شده راهكارهاي شناخته شدهاي وجود دارد و چنانچه بخواهيم آن را از راههاي ديگري حل كنيم، نه تنها باعث از دست رفتن سرمايه و اتلاف وقت ميشود، بلكه مشكل بدون حل باقي خواهد ماند. لذا هيچگاه نميتوان گفت تنها سازمان شهرداري متولي و مسئول اصلي مديريت حمل و نقل و ترافيك شهري است، بلكه معتقديم بايد همگرايي مناسبي بين دستگاههاي مرتبط وجود داشته باشد.
داشتن شبكه زيرساخت شهري استاندارد يكي از راهكارهاي اصلي حل معضل ترافيك است
از زمان اجراي برنامه توسعه دوم تا كنون طرحهاي حل معضل آلودگي هوا و ترافيك اجرا نشده است
تشكري هاشمي يادآور شد: داشتن شبكه زيرساخت شهري استاندارد يكي از راهكارهاي اصلي حل معضل ترافيك است كه به دليل اجرا نشدن كامل قانون، نامناسب بودن قوانين، نامناسب بودن سطح شهر با بحران ترافيكي مواجهيم. اين در حاليست كه ورود دوچرخه، سوخت پاك، حمل و نقل الكتريكي در برنامههاي حمل و نقل شهري پيشبيني شده است.
وي درباره برخي از طرحهايي كه براي حل معضل آلودگي هوا و ترافيك مطرح شده بود، افزود: عليرغم اينكه اقدامات و طرحهاي خوبي دراين باره ارائه ميشود، اما هيچگاه به هدف نميرسيم، چرا كه از زمان اجراي برنامه توسعه دوم، هرساله دولت مكلف شده بود، برنامه كاهش آلودگي هوا را به انجام برساند در حالي كه هيچگاه اين طرح به مرحله اجرا نرسيد.
در روزهايي كه وضعيت هوا در شرايط ناپاك قرار بگيرد، طرح ترافيك روزانه فروخته نميشود
تشكري هاشمي درباره فروش «طرح ترافيك روزانه» در روزهايي كه وضعيت هوا در شرايط ناپاك قرار دارد، گفت: روزانه به طور متوسط بين 200 تا 2000 طرح ترافيك از سهميه روزانه به فروش ميرسد كه اين امر براي جلوگيري از قانونگريزي شهروندان است كه ممكن است آنها به علت مشكلات درماني و ساير موارد يك يا دو روز نياز به طرح ترافيك براي تردد در محدوده طرح ترافيك داشته باشند، اما بر اساس آخرين تصميم اتخاذ شده، در روزهايي كه وضعيت هوا در شرايط ناپاك قرار بگيرد، طرح ترافيك روزانه فروخته نميشود.
ارائه لايحه احداث پاركينگهاي مكانيزه و زيرسطح در پايتخت
وي در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر برنامههاي شهرداري براي افزايش پاركينگها عنوان كرد: يكي از معضلات فعلي سطح شهر و معابر تهران كه به طور كامل احساس ميشود، كمبود پاركينگ است و عليرغم اينكه سالهاي گذشته پاركينگهاي مشاركتي احداث شد، اما به علت افزايش تعداد خودرو در حال حاضر اين پاركينگها پاسخگو نيست كه در اين راستا لايحهاي به شوراي اسلامي شهر تهران ارسال شده تا امكان سرمايهگذاري براي سرمايهگذاران براي احداث پاركينگهاي مكانيزه و زيرسطح در آينده نزديك در دستوركار اين شورا قرار گيرد.
به گفته وي بر اساس اين لايحه 95 درصد از تعرفه احداث پاركينگها براي تشويق سرمايهگذاران جهت احداث مشمول بخشودگي است و سرمايهگذاران تنها 5 درصد تعرفه را ميپردازند.
به گزارش ايسنا، معاون ترافيك شهردار تهران همچنين درباره كالاهاي ترخيص نشده مربوط به مترو كه بيش از سه ماه است در گمرك بندرعباس متوقف مانده است نيز گفت: تنها مشكل ترخيص اين كالاها مساله نقدينگي است و براي آزاد كردن اين كالاها از گمرك بايد 80 ميليارد تومان به بانكها بپردازيم.
وي تاكيد كرد: بودجه ندادهاند، اگر پول ميدادند واگنها ترخيص ميشد، اين سياسي كاري نيست كه موضوع را مطرح ميكنيم.
تشكري هاشمي تصريح كرد: در حال حاضر تكميل خط چهار، احداث خط سه، شش، هفت و منتهياليه مترو خط يك در دست اجراست و بزودي ادامه شرقي مترو خط دو را نيز در دستور كار قرار خواهيم داد.
ايجاد خط ويژه حمل و نقل عمومي براي بزرگراههاي نيايش و صدر
نرخ حمل و نقل عمومي حتي اگر دولت يارانهها را هم نپردازد سال آينده افزايش نمييابد
معاون ترافيك شهردار تهران خاطرنشان كرد: در بحث احداث و توسعه بزرگراهها نيز با توجه به اينكه مقرر شده، خط ويژه براي سيستم حمل و نقل عمومي ديده شود، ايجاد خط ويژه براي حمل و نقل عمومي در بزرگراه نيايش و همچنين بزرگراه 2 طبقه صدر در نظر گرفته شده است.
وي درباره راهاندازي خط پرسرعت HOV براي تاكسيها و خودروهايي با ظرفيت سرنشينان بالا نيز گفت: اين طرح از ايدههاي خوبي بود كه در معاونت حمل و نقل كارهاي مطالعاتي آن انجام شده و در مرحله خوبي براي تصميمگيري است و مقرر شده در جلسه شوراي ترافيك شهر تهران نتيجه مطالعات اين طرح را مورد بررسي قرار دهيم.
معاون ترافيك شهردار تهران درباره پرداخت نشدن يارانه مترو و اتوبوس و تاثير آن بر كرايهها در سال آينده نيز تصريح كرد: چه يارانههاي اين بخش پرداخت شود يا نشود اين قول را به مردم ميدهيم كه تاثيري بر كرايههاي پرداختي مردم نداشته باشد اما واقعيت اين است كه در صورت عدم پرداخت يارانهها توسط دولت بخشي از سهم خدمات شهري تحت تاثير قرار ميگيرد.
وي با بيان اينكه شهرداري حمل و نقل عمومي را در شهر توسعه ميدهد، گفت: اما منابع در اختيار شهرداري نيست، قصد گلهگذاري ندارم اما منابع تأمين نميشود، ما براي تأمين يك فاينانس معمولي نيز مشكل داريم.
معاون ترافيك شهردار تهران تصريح كرد: قانونهاي نوشته شدهاي درباره حمل و نقل عمومي وجود دارد كه اجرا نشده است و بايد در اين موضوع همگرايي بين دستگاهها وجود داشته باشد تا دغدغه ترافيك كه يكي از مهمترين مشكلات مردم است برطرف شود.
وي با تاكيد بر اين موضوع كه با مطرح كردن موضوعات در حمل و نقل عمومي به دنبال سياسي كاري نيستيم گفت: هيچ كار سياسي نميكنيم و فقط انتظار داريم قانون اجرا شود. اگر ميگوييم فاينانس اجرا نشده، از صندوق توسعه ملي نتوانستيم استفاده كنيم، تاكنون حدود 20 درصد يارانه دريافت كردهايم اينها سياسي كاري نيست بلكه طرح مشكلات است.
معاون ترافيك شهردار تهران خاطرنشان كرد: به جز چيزي كه مجلس مصوب كرده يك ريال توقع بيشتر نداريم و فقط خواستار اجراي قانون هستيم. اگر مشكلات را مطرح ميكنيم به سبب پيگيري موضوعات است تا مردم راحتتر در شهر تردد كنند.
وي در بخش ديگر سخنانش در خصوص دستگاههاي كارتخوان در تاكسي گفت: به صورت پايلوت انجام شده اين كار نياز به زمان دارد.
معاون ترافيك شهردار تهران در پاسخ به پرسشي در خصوص طرح سوال از رئيس جمهور در خصوص استفاده از صندوق ملي گفت: اين در حيطه وظايف من نيست اما كميسيون عمران چندي پيش از نهادهاي مسئول از جمله شهرداري خواست گزارشي از نحوه پرداخت صندوق ارزي ارائه كنند ما نيز ارائه كرديم. نمايندگان دولت نيز اعلام كردند حال بايد مجلسيها در اين زمينه تصميم بگيرند.
وي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه دولت معتقد است شهرداري كمك نقدي به مترو نداشته است، گفت: اين موضوع كذب است.
معاون ترافيك شهردار تهران ادامه داد: به طور مثال در شركت واحد اتوبوسراني ماهانه 5/16 ميليارد تومان فقط هزينه كاركنان است و سالانه با احتساب مزايا و عيدي و پاداش بايد حدود 247 ميليارد تومان فقط بپردازيم؛ اين در حاليست كه دولت فقط از ابتداي سال 21 ميليارد تومان يارانه در اين بخش پرداخت كرده است.
وي اضافه كرد: در بخش خريد اتوبوسها دولت بايد 5/82 درصد قيمت اتوبوس را بپردازد اما بايد بگوييم تا كنون ريالي براي خريد اتوبوسهاي دوكابين خارجي كه توسط شهرداري تهران براي خطوط تندرو تامين شدهاند پرداخت نكرده است.
معاون ترافيك شهردار تهران با اشاره به احداث خطوط مترو و احداث تونلهاي مترو در سال جاري گفت: سرجمع اگر بخواهيم تمامي اينها را حساب كنيم در سال 90 شهرداري تهران بيش از 1600 ميليارد تومان مستقيما در زمينه ترافيك هزينه كرده است.
وي تاكيد كرد: با وجود اينكه يارانهها پرداخت نشده است نگذاشتهايم تأثيري بر نرخ كرايهها داشته باشد.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]