واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تحولات اخير در جهان عرب الهام گرفته از انقلاب اسلامي ايران است
لندن - شركت كنندگان در همايش بين المللي "بيداري جهاني اسلامي" كه در شهر لندن برگزار شد، ضمن بررسي ابعاد مختلف خيزش هاي اخير در جهان عرب، اين تحولات را الهام گرفته از انقلاب اسلامي ايران توصيف كردند.
به گزارش ايرنا، "جورج گالووي"، نماينده سابق پارلمان انگليس از جمله سخنرانان اين همايش بود كه گفت: من در تمام عمرم منتظر فرارسيدن اين برهه تاريخي بودم تا لحظه برگشتن ورق تاريخ با بيداري اسلامي را ببينم.
وي افزود: البته هنوز ديو كاملاً شكست نخورده است و براي همين هم انقلاب يك پروسه طولاني است.
جرج گالووي تاكيد كرد: انقلاب هاي اخير همه تحت تاثير انقلاب اسلامي ايران بوده اند و به همين دليل نبايد آنها را قيام صرف عربي بخوانيم.
وي با اشاره به حدود ربع قرن عضويت خود در پارلمان انگليس، گفت: در مدت حضورم در پارلمان بارها از مقابل اتاقي كه بالفور اعلاميه ننگين خود را درباره فلسطين در آنجا صادر كرد عبور كردم. بالفور كه حتي با معيارهاي استعماري آن زمان هم فرد منحوسي بود اعلاميه اي صادر كرد كه در آن بدون اجازه و نيابت، سرزمين يك ملت را به افراد ديگري بخشيد. آنها يهوديان بي خدايي بودند كه خود را صهيونيست مي ناميدند.
وي گفت: صهيونيست ها ابتدا با انگليس بر سر تصرف اوگاندا مذاكره مي كردند. همچنين منطقه "پاته گونيا" در آرژانتين هم يكي از مناطق نامزد شده توسط صهيونيست ها بود، اما سرانجام بر سر فلسطين به توافق رسيدند.
او نتيجه اين توافق را حذف يك كشور از نقشه جهان و آواره شدن يك ملت و پراكنده شدن آنها در سراسر جهان خواند و گفت: به عنوان مثال پناهندگان فلسطيني در لبنان خارج از اردوگاه حق رفتن به مدرسه و حتي بيمارستان را ندارند. آنها نمي توانند مشاغل خاصي را كه در يك ليست 49 تايي برشمرده شده است را انتخاب كنند.
جورج گالووي افزود: اكنون شهرك هاي يهودي نشين در تمام سرزمين هاي اشغالي سربرآورد اند.
وي سپس به تضاد اين شهرك هاي لوكس كه هميشه هم بالاي تپه ها ساخته مي شوند با زندگي فقيرانه مردم تحت اشغال اشاره كرد و اظهارداشت: ايست هاي بازرسي صهيونيست ها موجب پاره پاره شدن آن سرزمين شده است. اكنون حتي حضرت مريم هم نمي تواند براي به دنيا آوردن حضرت عيسي (ع) بدون گذشتن از ايست هاي بازرسي از ناصره به بيت اللحم برود.
او در ادامه با يادآوري جنايات اسراييل در غزه و كشتار مردم غيرنظامي فلسطين، رژيم مباك در مصر را به خاطر بسته نگه داشتن مرز رفح شريك جرم اسرائيل معرفي كرد و گفت: اين جنايت توسط به اصطلاح دموكراسي هاي غربي تاييد و حمايت شد و حتي گوردون براون نخست وزير وقت انگليس ناوگان دريايي سلطنتي را براي كامل كردن محاصره دريايي غزه به منطقه فرستاد.
وي يكي از توطئه هاي غرب را ايجاد تفرقه ميان مذاهب و اديان مختلف خواند و افزود: دشمنان در طول تاريخ از اين حربه استفاده كرده اند و اكنون نيز پروژه جديدي را براي ايجاد تفرقه بين مسلمانان و شكل دادن به استعمار جديدي را پيگيري مي كنند.
وي اظهارداشت: براي غرب هيچ مهم نيست كه چه كسي شيعه و چه كسي سني است. هر كس بهتر و بيشتر اطاعت كند، غرب با او همراه و دوست خواهد بود.
وي تهديد و ماجراجويي غرب و اسراييل عليه ايران را بزرگترين اشتباه تاريخي غرب معرفي كرد كه در صورت وقوع روزگار آنها و حاكمان عرب منطقه را سياه خواهد نمود. به نظر او ايران مثل عراق يك كشور ضعيف و شكست خورده نيست و مي تواند به خوبي از خود دفاع كند.
حجت الاسلام والمسلمين سعيد بهمن پور رييس كالج اسلامي لندن نيز طي سخناني به موضوع وحدت بين مسلمانان پرداخت و گفت: در قرآن وقتي سخن از وحدت به ميان مي آيد، منظور وحدت بين همه است و نه فقط بين مسلمانان.
وي افزود: وقتي حضرت علي (ع) مالك اشتر را به سوي مصر روانه مي كرد، در مصر علاوه بر مسلمانان اديان و گروه هاي ديگري نيز زندگي مي كردند. حضرت علي (ع) مالك اشتر را والي همه اين انسان ها قرار داد و نه فقط والي مسلمانان.
حجت الاسلام بهمن پور حديثي از حضرت علي (ع) روايت كرد كه بر اساس آن "اصلاح ذات بين" اجري بيشتر از نماز و روزه ي تمام عمر يك انسان دارد. بنابراين وقتي اصلاح ذات بين از تمام نماز و روزه يك عمر با ارزش تر است، خيلي بي معني است كه مسلمانان بر سر ظواهر همين نماز و روزه دچار تفرقه شوند.
وي گفت: امام خميني اهتمام ويژه اي به وحدت بين شيعه و سني داشتند تا جايي كه اين تاكيد موجب اعتراض برخي از روحانيون سنتي شد.
وي حضور اسماعيل هنيه نخست وزير حماس در ايران را نتيجه همين ديدگاه وحدت گرايانه امام خميني دانست و گفت اگر در ايران ديدگاه فرقه اي شيعي حاكم بود، اين رهبر سني فلسطيني هرگز نمي توانست به ايران سفر كند.
وي با بيان اينكه عنوان "بهار عربي" براي معرفي قيامهاي مردم كشورهاي اسلامي نارسا است، افزود: نتيجه انتخابات اخير در مصر و تونس و پيروزي اسلامگراها در اين انتخابات نشان داد كه اسلام عامل اصلي همه اين تحولات بوده است.
سخنران ديگر اين همايش "عمار وقاف" محقق سوري بود كه در خصوص نياز به تجدد و مدرنيته در جهان اسلام سخن گفت. وي با بيان نكاتي پيرامون فتواهاي علماي وهابي و مخالفت بنيادي آنها با تمام مظاهر زندگي مدرن، گفت: مسلمانان بايد بتوانند با فكر باز با دنياي جديد روبرو شده و افكار جديد را جذب كنند.
وي تاكيد كرد: مسلمانان نه تنها نبايد انفعالي عمل كنند، بلكه برعكس بايد سعي كنند در جريان تحولات مدرن اثرگذار باشند.
سخنران بعدي "لارن بوث" روزنامه نگار مسلمان انگليسي و خواهر زن توني بلر نخست وزير اسبق انگليس بود كه به دليل حضور در آمريكا از طريق ارتباط ويدئويي سخنان خود را ايراد كرد.
وي با اشاره به انقلابهاي كشورهاي عربي كه با هدف رسيدن به آزادي و استقلال آغاز شده است، گفت: نكته مهم اينجاست كه در همه اين كشورها علاوه بر درخواست آزادي نكته مشترك ديگر اين است كه بلافاصله بعد از سقوط ديكتاتور، پرچم فلسطين افراشته شده است.
او اولين نتيجه انقلاب هاي عربي را زنده شدن آرمان هاي مردم فلسطين معرفي كرد و گفت: در طول انقلاب مصر بيش از يك ميليون نفر در خيابان هاي قاهره، با وجود تهديد هاي آمريكا به تحريم اقتصادي، همچنان فرياد زنده باد فلسطين و زنده باد قدس سر دادند.
خانم بوث به سفر سال گذشته خود به كشورهاي شمال آفريقا اشاره كرده و افزود: در اين كشورها اكنون پرچم فلسطين افراشته شده است. همبستگي با فلسطين نقطه مشترك آمال همه مسلمانان جهان شده است.
وي تاكيد كرد: امروز يكي از مهمترين عوامل وحدت مسلمانان و آرمان مشترك همه آنان در جهان اسلام، آزادي فلسطين است.
به گفته او حتي در كشور مالديو، پس از تلاش براي عادي سازي روابط با اسراييل، شاهد سقوط دولت هستيم.
دكتر كمال هلباوي از اعضا و حاميان قديمي اخوان المسلمين مصر ديگر سخنران اين همايش بود كه در سخنان خود محاكمه حسني مبارك و خانواده او و كسب بيش از 70 درصد از كرسي هاي پارلمان آن كشور توسط احزاب اسلامي را به عنوان مهمترين دستاورد انقلاب مردم مصر معرفي كرد ولي در عين حال تاكيد نمود كه اين انقلاب هنوز ادامه داشته و در ميانه راه است.
وي ضمن اشاره به حدود 60 سال مبارزه با ديكتاتوري در مصر و در جهان اسلام، گفت: ما در اين مبارزه از برادران ايراني خود الگو گرفته ايم.
او، امام خميني و انقلاب اسلامي ايران را به عنوان الگوي خود معرفي كرد و افزود: "من تفاوتي بين امام خميني، حسن البنا و سيد قطب نمي بينم و اينها همه رهبران ما هستند."
او سپس با استناد به آياتي از قرآن به تشريح آينده جهان اسلام و تاكيد بر وظايف و مسووليت هاي مسلمانان پرداخت و گفت: ما بايد از آنان (اسكتبار غرب) برتر و قوي تر باشيم. ما بايد به سمت دانش و فناوري هاي جديد برويم و اين كاري است كه ايراني ها به خوبي آن را انجام داده اند و يكي از دلايل دشمني آمريكا با مردم ايران نيز همين پيشرفت هاي علمي است.
دكتر هلباوي حمايت نامحدود و بدون قيد شرط آمريكا از رژيم صهيونيستي و همزمان دشمني نامحدود با ايران را يكي از روشن ترين نمونه هاي پيروي از معيارهاي دوگانه و دورويي آمريكا دانست و افزود: چه غربي ها اعتقاد داشته باشند چه نداشته باشند، ما مطمئن به وعده الهي هستيم كه گفت خداوند دين خود را ظاهر خواهد كرد، چه مشركين بخواهند و چه نخواهند.
وي اظهارداشت: اكنون پس از سقوط مبارك اسراييلي ها به دنبال يك متحد استراتژيك ديگر در منطقه مي گردند ولي هرگز آن را پيدا نخواهند كرد.
وي در پايان اعلام كرد كه كنفرانس بين المللي وحدت و بيداري اسلامي بزودي در كشور مصر برگزار خواهد شد.
سخنران ديگر اين همايش دكتر "راشد بن عيسي" بود كه به دليل حضور در كنفرانسي در تهران، سخنان خود را از طريق ارتباط ويدئويي ايراد نمود.
دكتر "بن عيسي" در سخنان خود نكاتي پيرامون هويت و هويت اسلامي بيان كرد و با برشمردن عناصر هويت، گفت: برخي از اين عوامل، مانند زبان، بين ما و ساير افراد يك جامعه مشترك بوده و باعث ايجاد نوعي همبستگي بين فرد و آن گروه مي شود.
وي افزود: گاهي اوقات هويت ها از طريق ضديت با چيزي شكل مي گيرند. به عنوان مثال مخالفت با اسراييل به صورت وجه مشترك هويت شكل گرفته در جريان قيام هاي اسلامي، بروز و ظهور يافته است.
وي در ادامه سخنان خود اطاعت و بندگي خدا را بهترين عامل وحدت توصيف كرد و اظهارداشت: اطاعت از خدا بر خلاف اطاعت از بشر به هيچ عنوان مخالف فرديت، هويت و اراده انسان ها نيست.
"روشن محمد صالح" خبرنگار سابق شبكه الجزيره و رييس بخش خبر شبكه "پرس تي وي" در لندن نيز در باره "رسانه ها و بيداري اسلامي" مطالبي بيان كرد و گفت: ما ابتدا اصطلاح بيداري اسلامي را با اكراه به كار مي برديم اما بعداً نتيجه انتخابات مصر و تونس و پيروزي اسلامگراها نشان داد كه ما درست مي گفتيم و جوهره اين قيامها اسلامي بوده است.
وي افزود: اكنون ما در لحظه اي از تاريخ هستيم كه جهان اسلام به وضوح اهميت جنگ نرم و نياز به يك رسانه را احساس كرده است. مهمترين نياز رسانه هاي اسلامي ايجاد اعتبار است كه با افزايش نقد از خود مي توانند به آن دست يابند.
شيخ نورالاقطاب صديقي معاون كالج حجاز در لندن نيز در سخنان خود به بررسي مشكلات نظام سرمايه داري و ضرورت تلاش مشترك براي رسيدن به يك عدالت جهاني پرداخت و گفت: يكي از ويژگي هاي مشترك انقلاب هاي اخير در جهان عرب نيز عدالت خواهي و مبارزه با ظلم و فساد است.
"محمد صديق" يكي از موسسين و اعضاي گروه "عدالت براي بحرين" نيز پس از پخش فيلم كوتاهي از جنايات رژيم آل خليفه، مطالبي را درباره قيام مردم بحرين ارائه كرد و گفت: اين قيام به رغم سركوب شديد همچنان ادامه دارد و با فرارسيدن نخستين سالگرد آن در هفته جاري، وارد مرحله تازه اي خواهد شد.
همايش بين المللي "بيداري جهاني اسلامي" روز يكشنبه با حضور انديشمندان و صاحب نظران مسلمان و غيرمسلمان در مركز اسلامي انگليس در شهر لندن برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمين معزي رييس مركز اسلامي انگليس در مراسم افتتاحيه اين همايش كه با همكاري "مركز اسلامي انگليس" و "هيات اسلامي اهل البيت(AIM)" برگزار شد، طي سخناني ضمن تبريك ميلاد باسعادت پيامبر اسلام(ص) و حضرت امام جعفرصادق(ع) ابراز اميدواري كرد كه با لطف و عنايت حضرت حق اين همايش در زمينه تبيين موضوع مهم بيداري اسلامي در جهان مفيد فايده باشد و به درك درست اين حركت ها در جهان اسلام كمك كند.
وي با قدرداني از شركت كنندگان در اين همايش يك روزه، تاكيد كرد: حركت هايي كه طي يك سال اخير در كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا اتفاق افتاد براي بسياري باوركردني نبود و جهان را شگفت زده كرد.
رييس مركز اسلامي انگليس با اشاره به تبليغات گسترده دشمنان عليه دين و معنويت در جهان، گفت: جهان كنوني به رغم تمام تبليغاتي كه در قرون گذشته عليه دين به معناي مطلق، معنويت، توجه به خدا و خداپرستي شده بود، شاهد وقوع يك چرخش بسيار بسيار چشمگير است.
وي به پيروزي انقلاب اسلامي ايران به رهبري حضرت امام خميني(ره) اشاره كرد و گفت: 33 سال پيش، در سرزمين اسلامي ايران با وجود اينكه دشمنان اسلام يك رژيم استبدادي و دست نشانده را حاكم كرده بودند و با تمام توان از آن حمايت مي كردند، ملت مسلمان ايران به رهبري حضرت امام خميني(ره) به پا خاست و حركتي را در جهان پديد آورد كه هنوز پس از گذشت بيش از سه دهه براي جهانيان و صاحب نظران شگفت انگيز است.
رييس مركز اسلامي انگليس اظهارداشت: در ايران، اسلام يك حكومت و نظامي را بر مبناي انديشه ها و معارف قرآني و اسلامي تاسيس كرد و در زمينه هاي مختلف توانست آنچه را كه از معارف اسلامي و قرآني در اختيار داشت بر پايه اجتهاد درست نظام سازي كند و تاكنون نيز پس از گذشت 33 سال با تمام مشكلاتي كه دشمنان از نظر سياسي، نظامي و اقتصادي بر سر راه اين حركت عظيم ايجاد كرده بودند، به حركت خود ادامه داده است.
وي گفت: تصور مي شد كه اين حركت فقط در ايران اتفاق افتاده و در هيچ جاي ديگر اتفاق نخواهد افتاد ولي مشاهده كرديد كه در يك سال اخير در شمال آفريقا و خاورميانه حركت هايي آغاز شد كه هرگز باور كردني نبود.
حجت الاسلام والمسلمين معزي افزود: اينها همه نشانه هايي از اين حقيقت است كه در اين قرن به رغم تمام حركت هاي ضدالهي، ضدخدايي و ضدديني، ما نوعي از كشش و گرايش و حركت به سمت خدا، دين و معنويت را در جوامع اسلامي مشاهده مي كنيم و اين همان بيداري اسلامي است.
وي تاكيد كرد: اين حركت ها محصول انديشه درست اسلامي، شناخت درست از دين خدا، اميد به ياري پروردگار متعال و اتكا به نيروي مردمي است. اگر به خدا اميد داشته باشيم و فقط از او ياري بخواهيم، او نيز ما را ياري خواهد كرد و اين بر اساس آموزه هاي قرآني وعده حتمي الهي است.
در اين همايش بخش هايي از سخنان حضرت امام خميني(ره) درباره جهان اسلام و بويژه وضعيت مردم مصر در دهه 1980 ميلادي و همچنين فيلم كوتاهي از قيام مردم بحرين پخش شد كه مورد توجه شركت كنندگان قرار گرفت.
دهها نفر ازعلاقه مندان به مسائل جهان اسلام براي استفاده از مباحث اين همايش در سالن اصلي مركز اسلامي انگليس حضور داشتند.
اروپام**345
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30815292
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]