واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك جامعهشناس: مهمترين شيوه تربيت كودكان از نظر اسلام، حالت خوف و رجاست
خبرگزاري دانشجويان ايران - خرمآباد
سرويس: استانها
يك جامعهشناس گفت: مهمترين شيوه تربيت كودكان كه در اسلام نيز بدان اشاره شده، حالت خوف و رجا است، به طوريكه والدين راه درست را به كودكان آموزش ميدهند و به تحميل رفتار خود به كودكان نميپردازند و در عين آزادي بدور از افراط، كاملاً روي كودكان و رفتارهاي آنها تسلط دارند.
فرهاد طهماسبي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه لرستان، در خصوص شيوههاي تربيتي فرزندان با بيان اينكه روشهاي تربيتي كودكان بايد متناسب با شرايطي بومي هر منطقه باشد، افزود: خانوادهها در تربيت كودكان سه شيوه را پي ميگيرند، عدهاي از والدين، شيوه استبدادي را در تربيت فرزندانشان بهكار ميگيرند و هرچه را كه خود بدان اعتقاد دارند به كودكان تحميل ميكنند و عدهاي بهصورت لاقيدي و آزاد گذاشتن همه جانبه به تربيت آنان ميپردازند.
وي با بيان اينكه برخي از خانوادهها از شيوه هدايت براي تربيت فرزندانشان استفاده ميكنند، بيان كرد: مهمترين شيوه تربيت كودكان كه در اسلام نيز بدان اشاره شده، حالت خوف و رجا است، به طوريكه والدين راه درست را به كودكان آموزش ميدهند و به تحميل رفتار خود به كودكان نميپردازند و در عين آزادي بهدور از افراط، كاملا روي كودكان و رفتارهاي آنها تسلط دارند.
اين جامعهشناس در خصوص حمايت سازمانهاي مربوطه از كودكان بيسرپرست نيز متذكر شد: علاوه بر ابراز محبت به كودكان بيسرپرست، توجه مالي به آنها بسيار مهم است، نهادهاي حمايتي استان با وجود نيروي انساني توانا بهدليل كمبود اعتبارات مالي در انجام اين مهم ضعيف عمل كردهاند.
طهماسبي با بيان اينكه تعداد زيادي از كودكان بيسرپرست تحت پوشش مستقيم نهادهاي حمايت از كودكان بيسرپرست هستند، افزود: سازمانهاي حمايت از كودكان بيسرپرست بايد به بعد تربيت و پرورش كودكان بهطور ويژه و علمي توجه كنند، در حال حاضر دستگاههاي حمايتي از كودكان بيسرپرست به اندازه امكانات تلاش ميكنند كه اين مقدار تلاش كافي نيست.
اين جامعهشناس با اشاره به حساسبودن تربيت كودكان بيسرپرست، اظهار كرد: كودكان بيسرپرست قشر خاص و آسيبپذيري در جامعه هستند كه به دليل كمبود محبت از ناحيه والدين از ترحم مستقيم بيزار بوده و نياز به همدلي و دوست داشتن واقعي دارند.
طهماسبي در خصوص رفتار مناسب و شايسته با كودكان بيسرپرست اضافه كرد: مهمترين ويژگي كه در رفتار خود با كودكان بيسرپرست بايد رعايت كنيم، ايجاد دوستي واقعي با آنها است و حس دوستي و همدلي را بايد در وجود آنها نهادينه كرد.
وي تصريح كرد: اگر اين باور در كودكان بيسرپرست بهوجود آيد كه نه از روي ترحم، بلكه از روي دوست داشتن به آنها محبت ميكنيم، مطمئنا ميتوانيم از نظر تربيتي، علمي و... از آنها افرادي توانا و خدمتگزار به جامعه ساخت.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]