واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: چهار هزار كيلومتر راه در سيستان و بلوچستان ساخته شده است
زاهدان _ طي شش سال اخير با ساخت چهار هزار كيلومتر راه اصلي و فرعي در سيستان و بلوچستان انقلاب بزرگ راهسازي در اين استان صورت گرفته است.
به گزارش ايرنا، سيستان و بلوچستان بخاطر بنادر مهمي همچون چابهار و كنارك و دسترسي به آبهاي آزاد، اقيانوس هند و قرار گرفتن در گذرگاه شمال – جنوب نقش مهمي در اقتصاد ملي دارد از طرفي اهميتي كه اين استان با دارا بودن بيش از هزار و چهارصد كيلومتر مرزهاي آبي و خشكي در چرخه اقتصاد كشور دارد موقعيت راهبردي و حمل و نقلي اين خطه را در جايگاه ويژه و متمايز بين المللي قرار داده است.
بر اساس آمار دستگاههاي ذيربط 80 تا 85 درصد حمل و نقل و جا به جايي بار و مسافر در ايران از طريق جاده ها صورت مي گيرد و پيش بيني مي شود حمل و نقل و بار طي چند سال آينده با رشد 5/2 برابري به بالاي 120 ميليون تن كالا در سال از محورهاي جنوب و جنوب شرق كشور افزايش يابد.
به همين علت ساخت، توسعه و ارتقا شبكه هاي مواصلاتي و ارتباطي اعم از زميني، ريلي و هوايي مورد توجه ويژه دولت قرار گرفته و هم اينك اجراي طرحهاي بزرگ راهسازي و راه آهن در سيستان و بلوچستان، اين استان را به يكي از بزرگترين كارگاههاي راهسازي در كشور تبديل كرده است.
استاندار سيستان و بلوچستان در همين مورد به خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت: شريان اصلي توسعه هر كشور و يا منطقه و ارائه هر نوع خدمات توسعه منوط به وجود راههاي ارتباطي مناسب است. از طرفي محور توسعه اين استان بر تجارت و خدمات بازرگاني قرار دارد بر اين اساس زيرساختهاي آن كه همان ساخت راه و ايجاد شبكه هاي حمل و نقل مي باشد بايد بيش از پيش فراهم شود.
"علي محمد آزاد" با اشاره به اينكه سيستان و بلوچستان دروازه طلايي جنوب شرق كشور است افزود: با توجه به اهميت اين استان به عنوان حلقه اتصال كشورهاي عضو "سازمان اكو" واقع در شاهراه ترانزيت شمال – جنوب و شرق – غرب پروژه هاي مهم راهسازي و راه آهن در دستور كار دولت قرار گرفت بطوري كه امروز علاوه بر تكميل خط ريلي زاهدان – بم و آغاز عمليات خط آهن چابهار – زاهدان – مشهد عمليات ساخت بيش از چهار هزار كيلومتر راه نيز در سيستان و بلوچستان در دست اجرا است و اين خود انقلابي بزرگ در حوزه راهسازي جنوب شرق كشور ايجاد كرد.
وي افزود: اجراي صدها پروژه راهسازي، ريلي، توسعه اسكله هاي تجاري، بندري و خطوط هوايي سيستان و بلوچستان را به يكي از كانونهاي مهم و قابل توجه ترانزيتي جهان در حوزه جنوب شرق آسيا، خاورميانه و اروپا مبدل كرده است.
معاون برنامه ريزي استانداري سيستان و بلوچستان نيز طي گفتگو با ايرنا با اشاره به نقش مهم راهها و جاده هاي ارتباطي به عنوان شاهرگ حياتي در بخش اقتصاد، توسعه و رونق اين استان گفت: با فعاليت دولت عدالت محور احمدي نژاد رشد و آباداني مناطق مختلف كشور به خصوص در روستاها و محورهاي سختگذر مورد توجه ويژه قرار گرفت و در همين مورد به اين استان نيز اعتبارات قابل توجهي اختصاص يافت.
"رجبعلي شيخ زاده" اظهار داشت: در توجه دولت مهروز به مقوله راهسازي سيستان و بلوچستان همين بس كه طي شش سال اخير دو هزار و 820 كيلومتر راه روستايي تنها در جنوب استان ساخته شده و اين رقم تا پايان امسال به سه هزار كيلومتر مي رسد.
وي با بيان اينكه طي شش سال گذشته هزار و 526 كيلومتر راه روستايي در سيستان و بلوچستان بهسازي و آسفالت شد گفت: طول راههاي ساخته شده روستايي اين استان تا قبل از دولت نهم تنها 231 كيلومتر بود اما با افزايش اعتبارات اين حوزه از 47 ميليارد ريال سال 1382 به 720 ميليارد ريال در سال جاري رشد جهشي در اين بخش را شاهديم.
او با اشاره به در دست اجرا بودن 401 پروژه راهسازي در قالب 29 طرح عمراني جنوب سيستان و بلوچستان طي امسال، اظهار داشت: براي اجراي اين پروژه ها هزار و 230 ميليارد ريال اعتبار تخصيص يافته كه 864 ميليارد ريال از مصوبات ملي و بقيه از اعتبارات مصوب استاني است و بيشترين اين اعتبارات به بخش راه روستايي اختصاص يافت.
معاون استاندار سيستان و بلوچستان ادامه داد: از سال 1384 تاكنون 27 كيلومتر بزرگراه، 904 كيلومتر راه اصلي و دو هزار و 651 كيلومتر راه فرعي فقط در حوزه راهسازي جنوب سيستان و بلوچستان ساخته و بهره برداري شده است.
سيستان و بلوچستان به عنوان پهناورترين استان كشور داراي دو اداره كل راه و ترابري مستقل در شمال به مركزيت زاهدان و جنوب به مركزيت ايرانشهر است.
سرپرست اداره كل راه و شهرسازي جنوب سيستان و بلوچستان نيز به ايرنا گفت: اين اداره كل حدود نيمي از وسعت استان به مساحت 88 هزار و 739 كيلومترمربع و نيمي از شبكه راههاي استان به طول بيش از 20 هزار كيلومتر راه همسنگ را با در اختيار داشتن 599 نفر پرسنل نگهداري مي كند.
حسيني افزود: تحولات سالهاي اخير، فعال شدن قطبهاي اقتصادي به ويژه در منطقه چابهار و گسترش شهركهاي صنعتي منطقه ضرورت بازنگري و ايجاد ادارات مستقل راه و ترابري تابعه و افزايش نيرو و ماشين آلات اداره كل راه و ترابري جنوب سيستان و بلوچستان را انكارناپذير كرده است.
معاون راه روستايي اداره كل راه و شهرسازي جنوب سيستان و بلوچستان نيز با تقدير از عنايت ويژه دولت طي سالهاي اخير به اين خطه و افزايش و تخصيص اعتبارات راههاي روستايي گفت: علاوه بر ساخت و آسفالت دو هزار و 800 كيلومتر راه روستايي طي شش سال اخير، عمليات ساخت 800 كيلومتر راه روستايي ديگر نيز در دست اجرا است.
ستوده طول راههاي روستايي جنوب سيستان و بلوچستان را هشت هزار و 662 كيلومتر عنوان و بيان كرد: از اين راهها سه هزار و 775 كيلومتر آسفالت، چهار هزار و 887 كيلومتر راه دسترسي و 100 كيلومتر نيز راه شوسه است.
وي افزود: از مجموع شهرستانهاي تحت پوشش اين اداره كل شامل ايرانشهر، چابهار، نيكشهر، كنارك، سرباز و دلگان شهرستان نيكشهر با دو هزار و 854 كيلومتر بيشترين و دلگان با 921 كيلومتر كمترين راه روستايي را دارد.
او اظهار داشت: در دهه مبارك فجر امسال نيز 41 طرح راه روستايي با 102 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد و در مجموع 104 روستا با جمعيتي بالغ بر هشت هزار و 721 نفر از مزاياي راه مناسب برخوردار شدند.
654/2729
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30813599
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]