واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: از مصوبات سفرهاي استاني دولت به كرمانشاه چه خبر؟
كرمانشاه - دولتهاي نهم و دهم در شش سال اخير در مجموع سه بار براي بررسي مشكلات و رفع كاستيهاي استان كرمانشاه به اين ديار سفر كرده اند و در هر سفر هم مصوباتي براي عمران و آباداني از خود برجاي گذاشتند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، گرچه در ابتداي تشكيل دولت نهم و اقدام اين دولت براي برگزاري نشستهاي هيئت دولت در مراكز استانها، عده اي انتقاداتي به اين مساله داشتند ولي كمتر كسي مي تواند منكر دستاوردهاي ملموس سفرهاي استاني دولت شود و اين مساله را حداقل در فضاي استاني چون كرمانشاه مي توان درك كرد.
هيئت دولت در سفر اول خود به استان كرمانشاه در مجموع 166 مصوبه و توافقنامه را از تصويب گذراند كه با اجراي 8/98 درصدي اين مصوبات، تحولي ملموس در استان قابل ملاحظه است.
از كل مصوبات دور اول سفر دولت به استان تنها حدود يك درصد اجرايي نشده است.
در دور دوم سفر هيئت دولت به استان كرمانشاه نيز 211 مصوبه از تاييد رييس جمهور و اعضاي كابينه اش گذشت كه تاكنون 71 مصوبه بطور كامل اجرا شده است، 102 مصوبه در دست اجرا و اقدام قرار دارد كه در مجموع، پيشرفت 82 درصدي را نشان مي دهد هرچند حدود 18 درصد از مصوبات اين دور از سفر به دلايلي اجرايي نشده است و در دور سوم سفرها مورد حمايت و تقويت قرار گرفت.
سفر دور سوم هيئت دولت به استان كرمانشاه كه در فروردين ماه امسال انجام شد با رويكرد رفع مشكلات پيش روي مصوبات دورهاي قبلي سفر و نيز با نگرش فرهنگي انجام شد.
از اين سفر حدود 300 مصوبه به نفع توسعه و عمران استان متصادر شد كه هم اكنون پنج مصوبه از آن بطور كامل اجرا شده است.
77 مصوبه دور سوم سفر نيز وارد فاز اجرا شده است كه با احتساب پنج مصوبه اجرا شده در مجموع حكايت از اجرايي شدن 28 درصد از اين مصوبات دارد.
البته تكليف ساير مصوبه هاي اين دور از سفر استاني دولت به كرمانشاه هنوز مشخص نشده است كه گفته مي شود عامل اصلي ركود اين دست از مصوبات عدم تزريق اعتبارات لازم از سوي وزارتخانه هاي مرتبط مي باشد.
هرچند برخي دليل ركود مصوبات دور سوم سفر استاني هيئت دولت به استان كرمانشاه را اين مساله عنوان مي كنند كه سفر دولت بعد از بسته شدن بودجه سال 90 انجام شده و عملا راهي براي گنجاندن آنها در دل بودجه امسال وجود نداشته است و همين مساله، عامل اصلي تاخير در اجرا بوده است.
در سالهاي اخير، عمده ترين مطالبات مردم استان بر روي پروژه هاي بزرگ و حتي در سطح ملي استان متمركز شده است كه تاييد و تصويب دولتيان را نيز به همراه داشته است اما در عمل اجراي اين مصوبات با تاخير چند ساله مواجه بوده ولي در سفر سوم و بخصوص با سفر پرخير و بركت مقام معظم رهبري، براي اين پروژه ها چاره انديشي شد.
احداث راه آهن غرب، پالايشگاه آناهيتا، كارخانه خودروسازي صحنه و.. از جمله اين پروژه ها مي باشند كه مردم استان هنوز هم چشم انتظار تحقق وعده دولت مبني بر اجرايي شدن آنها مي باشند.
گفته مي شود عمليات اجرايي پالايشگاه آناهيتاي كرمانشاه اكنون در مرحله تامين اعتبار از سوي صندوق توسعه ملي و نيز مشاركت سرمايه گذاران مي باشد ولي آنچه مسلم است اصلي ترين مانع براي اجراي اين پالايشگاه آناهيتاي كرمانشاه هنوز هم مساله تامين اعتبار است.
البته خير و بركت سفر رهبر معظم انقلاب به سرعت در اجرايي شدن پروژه راه آهن غرب در دو بخش كرمانشاه به خسروي و ملاير به كرمانشاه، عيان شد و تنها در چند روز، عمليات ترك تشريفات اين پروژه با اختصاص بيش از هفت هزار ميليارد ريال اخذ و عمليات اجرايي آن هم بيش از 45 روز است كه آغاز شده است و اين مساله دلگرمي شهروندان را در پي داشته است.
شايد اگر مساعدت نيك رهبر انقلاب در سفرشان به استان نبود، اجراي اين پروژه ملي و استاني مهم آن هم در ظرف چندين روز، به خواب كسي هم نمي آمد ولي واقعيت آن است كه اكنون عمليات احداث راه آهن غرب كه از جمله مصوبات سفر دولتيان بود، آغاز شده و اميد مي رود كه تا پايان سال 92، مردم استان كرمانشاه، سوت قطار را براي اولين بار بشنوند.
كارخانه خودروسازي هم از ديگر مصوبات مهم و مورد مطالبه مردم استان است كه قرار است در شهرستان صحنه احداث شود و ساليانه 100 هزار دستگاه خودروي سمند را توليد كند.
اين پروژه كه بالا و پايين زيادي به خود ديد و زماني از توليد ون هشت نفره در كارخانه مورد مصوب دولتيان سخن به ميان مي آمد و چند سالي به اميد سرمايه گذاراني چون شستا و تامين اجتماعي معطل ماند، اينك به نظر مي رسد با بركت سفر مقام معظم رهبري، بيش از هر زماني از رويا به واقعيت پيوسته و شركت ايران خودرو هم فاز اجرايي آن را آغاز نموده است.
شايد عنوان جهاد سدسازي در استان دور از واقعيت نباشد زيرا اكنون سدهاي زيادي در استان كه از مصوبات سفرهاي دولت بود و نيز چند سد ديگر از محل تصويب در سفر رهبر انقلاب، تزريق اعتبار مجدد شدند كه در صورت اجراي نهايي، مي توان جهشي عميق و قابل ملاحظه را در قطب كشاورزي غرب ايران مشاهده يعني استان كرمانشاه مشاهده نمود.
اولين دستاورد احداث سدهاي فراوان در استان را مي توان در آبي نمودن اراضي ديم، كنترل آبهاي سطحي، افزايش توليد و اشتغال و درآمد زايي براي بهره برداران بخش كشاورزي استان عنوان كرد.
البته برخي مصوبات استان در اجرا به مانعي بنام كمبود اعتبارات مواجه شده اند كه با تصميم دولت و هماهنگي با بانك مركزي، قرار است سرمايه در گردش اين پروژه ها نيز از سوي بانكها تامين شود.
به هر روي، اجراي مصوبات سفرهاي استاني دولت و نيز مصوبات سفر مقام معظم رهبري به استان ممكن است داراي هدررفت زمان باشد ولي به قولي دير و زود دارد ولي سوخت و سوز ندارد؛ مهم اين است كه اجراي اين پروژه ها در نهايت ميوه شيرين توسعه و فرار از محروميت را براي مردمان مرزدار و نگهبانان كيان ايران اسلامي در برخواهد داشت كه انصافا حقشان بيش از اينهاست.;/4
571/567/ 1645
گزارش از يحيي معماري
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30813141
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]