واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: استفاده از زهر زنبور عسل در صنايع دارويي
دماوند - خبرنگار آفرينش
فرماندار شهرستان دماوند با اشاره به طرح استحصال از زهر زنبور عسل افزود: محصول به دست آمده در صنايع دارويي مورد استفاده قرار ميگيرد. عليرضا قاسميفرزاد در حاشيه آغاز اجراي چند طرح مهم كشاورزي در دماوند با حضور استاندار تهران و شماري از مسئولان اظهار كرد: استاندار تهران براي پيگيري مجموعهاي از طرحهاي كشاورزي به شهرستان دماوند سفر كرد.
وي اضافه كرد: مسئولان بانك كشاورزي، مسئول امور شعب بانك كشاورزي استان تهران، رئيس سارمان جهادكشاورزي استان تهران، مديركل مسكن و شهرسازي استان تهران، مديرعامل آب منطقهاي و معاونان سازمان جهادكشاورزي استان تهران و در رأس آنها، استاندار تهران براي بررسي چند طرح كشاورزي به شهرستان دماوند سفر كردند.
فرماندار شهرستان دماوند با بيان اينكه كشت بافت از زمره مهمترين طرحهاي كشاورزي است، ادامه داد: اين طرح در زمينه اصلاح نهال، اجرايي و يك روش نوين و علمي تلقي ميشود.
قاسميفرزاد افزود: كشت بافت را براي جلوگيري از بروز آفتها و آسيبهايي كه درخت در دوره رشد خود به آن مبتلا ميشود، بهكار ميگيرند.
وي گفت: با اين روش يك نهال پاك و بدون آفت و آلودگي از ويروسها و باكتريها توليد ميشود و زماني كه اين نهال به دوره تكامل رشد خود ميرسد، بهرهدهي آن بسيار مطلوب و عالي خواهد بود.
فرماندار شهرستان دماوند تصريح كرد: به طور مثال در حال حاضر به طور متوسط در هر هكتار از باغهاي سيب حدود 30 تا 35 تن محصول برداشت ميشود. زماني كه يك نهال عاري از ويروس، ميكروب و آفت رشد كند و 14 تا 15 سال از سن اين نهال بگذرد و به اوج ثمردهي خود برسد، ميتوان از يك هكتار بالغ بر 120 تن سيب برداشت كرد يعني اينكه تفاوت آن تقريباً حدود يك چهارم است.
كشت بافت به توليد انبوه نهال عاري از آفت منتج ميشود
وي بيان كرد: زماني كه يك نهال به يك ويروس مبتلا شود و ميكروبي آن را آلوده كند، ميزان بهرهدهي آن تا يك چهارم كاهش پيدا ميكند اما اگر اين نهال را سالم در مراحل اوليه پرورش دهيم، بهرهدهي آن تا چهار برابر افزايش پيدا ميكند.فرماندار شهرستان دماوند تاكيد كرد: كشت بافت ميتواند به توليد انبوه نهال عاري از ويروس و آفت منتج شود. قاسميفرزاد گفت: اين مهمترين مبحثي بود كه در اين جلسه مورد پيگيري قرار گرفت و اقدامات خوبي در اين زمينه انجام شد و يكسري موانع جزئي وجود داشت كه با حضور مسئولان و استاندار تهران برطرف شد.
استفاده از زهر زنبور عسل در صنايع دارويي
وي اضافه كرد: همچنين بحث افزايش راندمان در توليد عسل در اين جلسه مطرح شد كه اين طرح نيز با استفاده از يكسري فناوريها در مركز كشاورزي دنبال ميشود.فرماندار شهرستان دماوند با اشاره به طرح استحصال از زهر زنبور عسل افزود: محصول به دست آمده در صنايع دارويي مورد استفاده قرار ميگيرد.
صرفهجويي در مصرف آب با استفاده از سوپر جاذبها
قاسميفرزاد ادامه داد: از ديگر طرحهاي مهم كه قرار شد به طور گسترده در منطقه مورد استفاده قرار گيرد، استفاده از پليمرها و به نوعي سوپر جاذبها است. وي افزود: پليمرها موادي هستند كه از مواد نفتي و شيميايي استحصال ميشود و خاصيت آنها طوري است كه ميتواند تا تقريبا بين 200 تا 500 برابر ظرفيت خود آب را جذب كند. فرماندار شهرستان دماوند عنوان كرد: با اين قابليت، اين ماده وقتي در زير بستر خاك و در قسمت ريشه گياه قرار ميگيرد، ميتواند آب را براي مدت طولاني در خودش نگه دارد و ريشه دور آن حلقه ميزند و آب موردنياز خود را از اين طريق ميگيرد.
قاسميفرزاد اظهار كرد: استفاده از اين روش هم براي صرفهجويي بيش از حد در مصرف آب ميتواند كارايي داشته باشد و هم در مناطقي كه از كمبود آب رنج ميبرند، ميتوان با اين روش باغداري و باغباني را رشد و توسعه داد.
وي تاكيد كرد: همچنين در مناطقي كه بخواهيم كشت ديم انجام دهيم، ميتوان اين مواد را زير بستر خاك تزريق كرد تا ريشه خاك آب حاصل از باران و يا آبياري قطرهاي را جذب كند و با استفاده از اين روش گياه به حيات خود ادامه دهد. فرماندار شهرستان دماوند با بيان اينكه اين مواد از عمر بالايي برخوردار است، تاكيد كرد: عمر مفيد اين مواد حداقل 12 سال است و در اين مدت اين گل، درخت و گياه ميتواند ريشه خود را به سفرههاي لازم زيرزميني برساند و به يك نهال پايدار تبديل شود.
قاسميفرزاد اظهار كرد: اين طرحهايي بود كه از پنج يا شش سال قبل در يكي از مراكز تحقيقاتي و پژوهشي بخش خصوصي دنبال ميشد و امروز به نقطهاي رسيده كه ميتوان گفت در بخشي از قسمتها ميتواند به بهرهدهي برسد.
وي خاطرنشان كرد: با حضور استاندار تهران، موانع و اشكالات موجود اين طرحها رفع و تمهيدات لازم انديشيده شد تا ظرف بازه زماني مشخصي به بهرهدهي برسيم.
شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]