واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پنجمين ميزگرد كارشناسان سياسي ايران و تركيه در استانبول برگزار شد
آنكارا – پنجمين ميزگرد دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و مركز پژوهشهاي راهبردي ترك – آسيا موسوم به "تاسام" تركيه در استانبول با شركت كارشناسان ارشد روابط بين الملل دو كشور برگزار شد.
به گزارش روز شنبه ايرنا، پنجمين نشست با عنوان هاي "ماهيت چند بعدي امنيت منطقه اي"، برنامه هسته اي ايران و تركيه" و "ماهيت چند بعدي برنامه هسته اي" برگزار شد و از ايران دكتر"مصطفي دولت يار" رييس دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت خارجه، "جلال كلانتري" رييس اداره آسيا – پاسيفيك وزارت خارجه و "جلال الدين نميني" و "رضا نجفي" از كارشناسان ارشد وزارت خارجه در امور تركيه و از تركيه دكتر "سليمان شنسوي" رييس تاسام، "مراد بليحان" معاون تاسام، هفت تن از سفراي بازنشسته تركيه، و چندتن از اساتيد كرسيهاي روابط بين المللي دانشگاه مرمره، يلديز و غازي شركت داشتند.
سليمان شنسوي طي سخناني در اين نشست ايران و تركيه را دوكشور همسايه داراي روابط عميق تاريخي خواند و گفت: براي تركيه، ايران و براي ايران، تركيه كشور بسيار مهمي است. روابط دوكشور تاكنون در بستر رقابت و همكاري ادامه يافته است كه در بيشتر موارد رقابت بر همكاري پيشي گرفته است.
"در چارچوب حقوق بين المللي وجود رقابت، در حوزه هاي مشخصي در تقابل هم بودن، به رشد دوكشور كمك مي كند. واقعيت اين است كه صرف تاكيد بر رقابت در تعريف روابط دو كشور و يا صرف تاكيد بر دوستي و برادري، تعريف درستي از روابط دوكشور نمي دهد".
شنسوي با اشاره به اينكه از سال 2008 ميلادي به بعد بر اساس پروتكل همكاري بين تاسام و "آي.پي.آي.اس" به طور منظم و دوره اي ميزگردي بين كارشناسان ارشد و اساتيد و صاحب نظران دوكشور برگزار مي شود كه اين نشست با توجه به برهه حساسي كه منطقه از آن عبور مي كند، اهميت خاصي پيدا مي كند.
او در بخشي از سخنان خود با اشاره به شرايط حساس منطقه اي گفت: كشورهاي غربي براي رهايي از بحران اقتصادي عميقي كه گريبانگير آن هستند، در صدد ايجاد كمربندي از اقتصادهاي ليبرال در خاورميانه و شمال آفريقا هستند و به موازات آن نيز مي خواهد كمربند امنيتي در منطقه ايجاد كنند كه البته اهداف اين طرح تا منزوي سازي چين و روسيه نيز امتداد مي يابد. حوادثي كه در سوريه اكنون شاهد آن هستيم بخشي از به اجرا درآوردن اين طرح است. تهديد هاي مداخله نظامي به ايران نيز با تصوير كلي اين طرح همخواني دارد.
دولتيار نيز طي سخناني مواضع تركيه در قبال رويدادهاي سوريه را به چالش كشيد و گفت: ما يقين داريم كه تركيه اسب ترواي غرب نخواهد شد و چين و روسيه هدفهاي نهايي غرب نيستند. تركيه و ايران بعنوان دو قدرت منطقه اي در حال رشد مساله اي براي غرب مي باشند.
او با اشاره به توهم ترس از ايران كه توسط غرب در منطقه خليج فارس آفريده شده، گفت: متاسفانه كشورهاي منطقه نيز به علت ضعف هاي ژئوپليتيكي خود با بهانه قرار دادن ايران، در صدد ياري جستن از غرب مي باشند.
جلال كلانتري نيز با اشاره به مسائل امنيت دسته جمعي از ديدگاه جمهوري اسلامي ايران گفت: شكست آمريكا در عراق و افغانستان، مردم منطقه خاورميانه را به پيدا كردن هويتي اسلامي و دمكراتيك سوق داد. مردم منطقه در دهه 1950 نيز عليه استثمار قيام كرده بودند و اكنون رژيم هاي دست نشانده غرب در هدف هستند.
او با اشاره به اشغال عراق توسط آمريكا و خروج نيروهاي آمريكايي از آن كشور در اواخر سال گذشته گفت: نيروهاي منطقه اي نامزد پر كردن جاي خالي نيروهاي آمريكا در منطقه هستند.
خاورم/2011**230**1415
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30811584
شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]