محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840563341
كامل ترين تاريخچه ليگ قهرمانان آسيا
واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: كامل ترين تاريخچه ليگ قهرمانان آسيا
به گزارش تابناك، دهمين دوره مسابقات فوتبال ليگ قهرمانان آسيا در حالي به صورت رسمي آغاز مي شود كه فوتبال ايران همچنان در حسرت قهرماني در اين مسابقات قرار دارد و اين بار اميدوار است از بين سه نماينده يكي اين طلسم را بشكند.(با احتساب يكي از دو تيم استقلال و ذوبآهن)
ليگ قهرمانان آسيا هر سال در حالي برگزار ميشود كه باشگاههاي فوتبال در پهناورترين قاره جهان، با رشد روزافزون كيفيت فني و سرمايهگذاريهاي كلان، هرچه بيشتر به سطح اول فوتبال دنيا نزديك ميشوند. از كشورهاي متمول عربي تا كشورهاي آسياي ميانه كه به تازگي اهميت سرمايهگذاري در صنعت فوتبال را دريافتهاند و نيز كشورهاي شرق آسيا كه مدتهاست خود را از سطح آسيا فراتر بردهاند، همگي در اين نمايشگاه هنر فوتبال حضور دارند.
در اين ميان باشگاههاي ايراني در طول سالهاي سپري شده با فراز و نشيب فراواني روبهرو بودهاند. روزگاري كه فوتبال ايران بر قلهي آسيا ايستاده بود و پيدرپي قهرمان آسيا ميشد، باشگاههاي ايراني نيز بارها جام قهرماني آسيا را از آن خود ميكردند. در آن سالها كمتر پيش ميآمد كه يك تيم ايراني در جمع چهار تيم برتر آسيا قرار نگيرد. زماني استقلال تهران، زماني پاس تهران و گاهي پرسپوليس تهران افتخار كسب عنوان در آسيا را به دست ميآوردند.
دوران قدرتنمايي فوتبال باشگاهي ايران در قاره كهن، سالهاست به سر آمده است و تيمهاي پرطرفدار پايتخت ديرزماني است كه در رقابت با تيمهاي عربي، آسياي ميانه و شرق آسيا، شكست ميخورند و همچنان چشم اميد به آينده دارند؛ آيندهاي كه گفته ميشود قرار است درخشان باشد و بازيكنان، مربيان و مديران اين باشگاهها، روزگار نوين قدرتمندي براي فوتبال ايران را نويد ميدهند.
در اين ميان، حكايت تيمهاي اصفهاني از جنس ديگري است. تلاش و كوشش مستمر و ثبات قدم در راه پيشرفت، آنها را به تدريج به سطح اول فوتبال ايران و سپس آسيا نزديك كرد. وقتي در سالهاي ابتداي تشكيل ليگ حرفهاي در ايران، سپاهان و ذوب آهن اصفهان، قهرماني و نايب قهرماني را از دست تيمهاي پرستاره تهراني ميگرفتند، ميشد حدس زد در آيندهاي نه چندان دور، اصفهانيها ليگ برتر، در آسيا قدرتنمايي كنند. اين اتفاق چندان طول نكشيد و اين رويا با نايب قهرماني سپاهان و ذوب آهن در ليگ قهرمانان آسيا، جامه عمل پوشاند.
اكنون در دهمين دوره ليگ قهرمانان آسيا، نمايندگان پراميد ايران، خود را براي حضور در ماراتن فوتبال آسيا آماده ميكنند؛ مكاني كه بار ديگر اين فرصت را به فوتبال ايران ميدهد كه قدرت خود را به رخ حريفان همقارهاي خود بكشد، قدرتي كه سالها است در خوابي طولاني فرو رفته است؛ انرژي بالقوهاي كه در ساقهاي بازيكنان ايراني مانده و در انتظار مجالي براي بروز است و آتشي كه در زير خاكستر، همچنان پرحرارت منتظر شعلهور شدن است.
در اين گزارش سعي شده است با نگاهي به چهار نماينده ايران در ليگ قهرمانان آسيا، چهار راه و فرصت قهرماني فوتبال ايران را بررسي كنيم.
* استقلال تهران؛ در جستوجوي افتخار از دست رفته
آبيپوشان پايتخت، تاكنون افتخارات زيادي در جامهاي باشگاهي در آسيا كسب كردهاند. قهرماني، نايب قهرماني و كسب رتبههاي سومي و چهارمي در كلكسيون افتخارات باشگاه استقلال ميدرخشد.
اولين حضور اين تيم در جام باشگاههاي آسيا به سال ۱۳۴۹ بازميگردد؛ سالي كه در آن سومين دوره جام باشگاههاي آسيا در تهران برگزار ميشد. استقلال تهران در آن دوره با تيمهاي "هومنت من" لبنان و "سلانگور" مالزي همگروه بود. اين تيم در آن سال تركيبي بود از بهترينهاي فوتبال ايران. نامهايي همچون ناصر حجازي، عزت جانملكي، اكبر كارگر جم، مسعود و فريدون معيني، كارو حقورديان، منصور پورحيدري، علي جباري، جواد قراب، نصرالله عبدالهي، جلال طالبي، قليچخاني، غلامحسين مظلومي و محمود خوردبين به عنوان يار كمكي، استقلال را در آن بازيها همراهي ميكردند.
تيم فوتبال استقلال ، پس از اولين حضور در جام باشگاههاي آسيا تا بيست و يكمين و آخرين دوره آن بازيها، پنج بار ديگر شركت كرد كه حاصل آن قهرماني در سومين حضور، دو نايب قهرماني و دو مقام سومي آسيا بود. جام باشگاههاي آسيا پس از بيست و يكمين دورهاش در سال ۲۰۰۲ ميلادي با رقابتهاي جام در جام باشگاههاي آسيا ادغام شد و ليگ قهرمانان باشگاههاي آسيا را تشكيل داد.
اولين قهرماني استقلال در جام باشگاههاي آسيا به سومين حضور اين تيم در آن رقابتها بازميگردد به زماني كه استقلال هنوز با نام تاج در ميادين حاضر ميشد. استقلال در آن بازيها ابتدا در دو ديدار رفت و برگشت بر نماينده قطر پيروز شد و سپس در كشور بنگلادش با سه تيم "۲۵ آوريل" كره شمالي، "بانكوك بانك" تايلند و "محمدان" بنگلادش، همگروه شد. استقلال پس از كسب مقام نخست گروه خود با تيم دوم گروه اول بازي كرد و به فينال رسيد. در آن بازيها، احمدرضا عابدزاده، دروازهبان اين تيم بود و حميد بابازاده، فرشاد فلاحتزاده، رضا حسنزاده، شاهرخ و شاهين بياني، صادق ورمزيار، مهدي فنونيزاده، امير قلعهنويي، عبدالعلي چنگيز، عباس سرخاب، عبدالصمد مرفاوي و سيد مهدي ابطحي نيز ساير بازيكنان اين تيم را تشكيل ميدادند.
در نهايت، پس از قهرماني استقلال با هدايت منصور پورحيدري، مرفاوي با شش گل زده، آقاي گل مسابقهها شد، نامجو مطلق تكنيكيترين بازيكن جام لقب گرفت، عباس سرخاب به عنوان مرد سال آسيا شناخته شد و عابدزاده جايزه بهترين دروازهبان جام را كسب كرد. اين تيم يك بار ديگر هم در سال ۱۳۷۰ قهرماني جام باشگاههاي آسيا را كسب كرد.
آبيپوشان تهراني، تجربه سه حضور در رقابتهاي جام در جام باشگاههاي آسيا را نيز دارند. اين رقابتها با حضور قهرمانان جامهاي حذفي كشورها برگزار ميشد. بهترين نتيجه استقلال در اين بازيها كسب مقام چهارمي آسيا در سالهاي ۱۳۷۶ و ۱۳۸۰ است. تيم فوتبال استقلال تهران، در اولين دوره رقابتهاي ليگ قهرمانان آسيا كه از ادغام در جام باشگاههاي آسيا و جام در جام باشگاههاي آسيا، شكل گرفته بود، حاضر بود. اين تيم در آن سال با قهرماني در جام حذفي كشور پا به آن رقابتها گذاشته بود و در اولين گام، در دو بازي رفت و برگشت، "الفيصلي" لبنان و سپس "نفتچي"ازبكستان را از پيش رو برداشت و در مرحله گروهي با تيمهاي "السد" قطر، "العين" امارات و "الهلال" عربستان، همگروه شد. از هر گروه يك تيم به نيمه نهايي راه مييافت و در نهايت، استقلال تهران با دو شكست و يك پيروزي از ادامه رقابتها باز ماند. هادي طباطبايي، جواد زرينچه، پيروز قرباني، مهدي هاشمي نسب، عليرضا منصوريان، ستار همداني، يدالله اكبري، محمد نوازي، فراز فاطمي، علي سامره، محمود فكري و عليرضا اكبرپور بازيكنان استقلال در آن سال بودند.
دوره بعدي حضور استقلال در ليگ قهرمانان آسيا با خاطرهاي تلخ همراه شد. آبيپوشان پايتخت كه با قهرماني در ليگ برتر ايران به فكر كسب جام قهرماني آسيا بودند به دليل ارسال نكردن به موقع مدارك باشگاه به كنفدراسيون فوتبال آسيا، از شركت در اين مسابقهها باز ماند تا بدون انجام حتي يك بازي، حذف شده زودهنگام بازيها لقب بگيرد.
استقلال در فصل گذشته اين رقابتها توفيقي نداشت و خيلي زود از دور رقابتها كنار رفت .
* پرسپوليس تهران (پيروزي)؛ ارتش سرخ به دنبال اولين قهرماني
پرسپوليس تهران در دي ماه سال ۱۳۴۲ به دست علي عبده بنا شد و در ابتدا در رشتههاي بولينگ، واليبال و بسكتبال فعال بود. پس از انحلال شاهين، بازيكنان آن تيم در تركيب تيم دسته دومي پرسپوليس قرار گرفتند و محبوبيت شاهين را به پرسپوليس هديه كردند. از آن سال تاكنون تيم فوتبال پرسپوليس تهران، بارها قهرمان ليگ سراسري كشور و جام حذفي را تجربه كرده است. اين تيم با ۹ عنوان قهرماني در ليگ باشگاههاي ايران در سالهاي ۱۳۵۱، ۵۲، ۵۴، ۷۴، ۷۵، ۷۸، ۷۹، ۸۱ و ۸۷ و چهار عنوان قهرماني در جام حذفي ايران در سالهاي ۶۶، ۷۰، ۷۷ و ۸۹ پرافتخارترين تيم فوتبال ايران است.
تيم فوتبال پرسپوليس تهران پس از قهرماني در جام حذفي كشور در سال ۱۳۷۰ به مسابقههاي جام در جام باشگاههاي آسيا راه يافت كه در آن سال اولين دورهاش را تجربه ميكرد.
سرخپوشان در اولين دوره رقابتهاي جام در جام باشگاههاي آسيا، جام قهرماني را بالاي سر بردند كه تنها قهرماني اين تيم در آسيا تا امروز بوده است. تيم فوتبال پرسپوليس همچنين چند عنوان سومي و چهارمي جام باشگاههاي آسيا را در كارنامه خود دارد.
بر اساس فهرست اعلام شده توسط كنفدراسيون فوتبال آسيا، تيم فوتبال پرسپوليس تهران، پرطرفدارترين تيم آسيا است و پس از اين تيم، "داليان واندا" چين و "الهلال" عربستان حضور دارند. اين در حالي است كه در هفتههاي اخير ليگ برتر ايران، تماشاگر چنداني از بازيهاي پرطرفدارترين تيم آسيا استقبال نميكند. شايد به همين دليل است كه سرمربي تيم فوتبال پرسپوليس، از هواداران تيمش ميخواهد براي تشويق آنها به ورزشگاه بيايند. عملكرد تيم فوتبال پرسپوليس در سالهاي گذشته نشان ميدهد كه اين تيم حتي با وجود عملكرد ضعيف در ليگ برتر ايران، در رقابتهاي آسيايي و بينالمللي خوب عمل ميكند. چندي پيش نيز تيم فوتبال پرسپوليس در تعطيلات نيمفصل ليگ برتر و در جريان اردوهاي تركيه و امارات با تيمهايي چون اينتراخت فرانكفورت و زنيت سن پترزبورگ ديدار كرد و نمايش خوبي ارائه داد.
به هر تقدير، بازيكنان و كادر فني ارتش سرخ با دنيزلي، اميد زيادي به كسب نتيجه دلخواه در جام باشگاههاي آسيا دارند.
علي دايي، سرمربي اين تيم در اين باره ميگويد: "بازي اول ما در ليگ قهرمانان آسيا بسيار حساس و سرنوشتساز است. يك شروع خوب ميتواند در ادامه راه به ما كمك كند. ما نيز با تمرينهايي كه انجام دادهايم از همه نظر آماده حضور پرقدرت در مسابقهها هستيم. خواست خدا بوده است كه براي بازي اول يك بار ديگر خانهاش را زيارت كنيم و از او بخواهيم در راه كسب قهرماني ما را ياري كند."
* ذوب آهن اصفهان؛ تا قهرماني يك پله راه است
درسالهاي اخير شاهد رشد روزافزون سطح كيفي فوتبال در اصفهان بودهايم. دو تيم مطرح اين شهر يعني ذوب آهن و سپاهان با ثبات دركسب نتيجههاي خوب، اصفهان را به قطب جديد فوتبال كشور تبديل كردهاند. در حال حاضر ديگر قدرت فوتبال ايران در انحصار دو تيم پايتخت نشين نيست بلكه دو تيم اصفهان رقابتي سخت و نفسگيري دركسب قهرماني ايران و آسيا دارند. ذوب آهن در دو سال پيش در حالي كه تمام نمايندگان فوتبال ايران در مرحله گروهي و حذفي از دور رقابتهاي آسيايي كناررفته بودند، در عين ناباوري با پيروزي بر قهرماني آسيا از كره جنوبي و پشت سر گذاشتن قدرتهاي آسيا پا به فينال جام باشگاههاي آسيا گذاشت و در نهايت به عنوان نايب قهرماني آسيا راضي شد. اين تيم در حالي امسال پا به رقابت با تيمهاي آسيايي گذاشته است كه اميد اول قهرماني ليگ برتر ايران به شمار ميرود و اين امر ميتواند انگيزه اين تيم را بسيار بالاتر ببرد.
* سپاهان در انديشه اول شدن
پرافتخارترين تيم اصفهان تاكنون يك پاي ثابت ليگ قهرمانان آسيا بوده است. اين تيم از اولين سال تشكيل ليگ قهرمانان آسيا در سال ۲۰۰۲ كه اين جام از تلفيق دو جام باشگاههاي آسيا و جام در جام آسيا تشكيل شده بود يا به عنوان قهرمان ليگ يا با كسب رتبههاي دوم و سوم ليگ و يا از طريق قهرماني در جام حذفي در جام باشگاههاي آسيا حضور داشته است. باشگاههاي آسيايي اين تيم را ميشناسند و هنوز خاطره شيرين نايب قهرماني اين تيم در آسيا از ذهن هوادارانش پاك نشده است. چندي پيش درباره اين كه تيم اول اصفهان سپاهان است يا ذوب آهن بحث و جدلي پيش آمده بود كه نزديك بود به جنجال بزرگي ختم شود كه خوشبختانه به فراموشي سپرده شد اما از بحثهاي حاشيهاي كه بگذريم سپاهانيها پس از قراردادن نام خود در فهرست قهرمانان ليگ برتر ايران و جام حذفي كشور اكنون فقط به دنبال تكميل كردن مجموعه افتخارات خود با قهرماني در آسيا هستند. سال گذشته سپاهان با هدايت امير قلعهنويي نتوانست موفقيت چشمگيري كسب كند تا بار ديگر انتقادها از سرمربي اين تيم از سرگرفته شود كه قلعه نويي مربي بينالمللي نيست و نميتواند در آسيا قهرمان شود. سخني كه البته مديرعامل باشگاه سپاهان بيش از همه با آن مخالف است و همچنان از سرمربي تيمش حمايت ميكند.
السد قهرمان ليگ قهرمانان آسيا شد/حسرت بزرگ براي سپاهان
تيم فوتبال السد موفق شد براي نخستين بار قهرمان ليگ قهرمانان باشگاه هاي آسيا شود.
سال گذشته در ورزشگاه جام جهاني كره جنوبي السدي ها موفق شدند در ضربات پنالتي چومبوك هيونداي را شكست دهند.
بازي دو تيم در وقت قانوني به تساوي دو بر دو انجاميد.اين اتفاق در حالي افتاد كه قطري ها تا آخرين دقايق بازي با نتيجه دو بر يك از حريف پيش بودند اما در دقيقه نود روي اشتباه مدافع خود گل تساوي را دريافت كردند تا بازي به وقت هاي تلف شده كشيده شود.
بازي دو تيم در وقت هاي اضافي هم گلي را در بر نداشت تا ضربات پنالتي قهرمان آسيا را مشخص كند.در ضربات پنالتي كيم دونگ چان و پارك وون جائه پنالتي هاي خود را از دست دادند تا تيم السد با نتيجه ۴ بر دو و براي نخستين بار قهرماني در آسيارا تجربه كند.
السد در حالي قهرمان شد كه در مرحله يك چهارم نهايي در دو بازي رفت و برگشت به سپاهان باخته بود و به خاطر اشتباه اين تيم براي استفاده كردن از بازيكن(رحمان احمدي) دو اخطاره،كنفدراسيون فوتبال آسيا راي به نفع تيم قطري داد و سپاهان حذف شد !؟
تاريخچه مسابقات فوتبال باشگاهي در آسيا:
فوتبال باشگاهي در آسيا از سال ۱۹۶۷ در قالب مسابقاتي با عنوان جام باشگاههاي آسيا آغاز شد، كه هاپوئل رژيم اشغالگر قدس فاتح دو دوره نخست اين رقابتها شد. تاج (استقلال سابق) در سومين دوره اين جام در ديدار نهايي ۲ بر يك هاپوئل را شكست داد و نخستين تيم ايراني لقب گرفت كه اين جام را بالاي سر برده است. چهارمين دوره هم با قهرمان مكابي رژيم اشغالگر قدس به پايان رسيد. در حاليكه جام پنجم قرار بود با حضور تيمهاي رنجرز هنگ كنگ، تاج (استقلال) ايران، مكابي رژيم اشغالگر قدس، القادسيه كويت و هومنت من لبنان برگزار شود، با انصراف تيمهاي رنجرز، القادسيه و هومنت من به دليل حضور نماينده رژيم اشغالگر قدس، مسابقات كنسل شد.
البته پس از لغو اين دوره از مسابقات تا سال ۱۹۸۵ رقابتهاي فوتبال باشگاهي در قاره كهن برگزار نشد اما از سال ۱۹۸۵ اين مسابقات در قاره آسيا مجددا آغاز شد كه تيم "دوو رويالز" كره جنوبي با برتري ۳ بر يك برابر الاهلي عربستان در ديدار نهايي اين جام، نخستين قهرمان رقابتها لقب گرفت. طي ۱۷ سال برگزاري اين جام، كره جنوبي با ۶ عنوان قهرماني (سوون بلووينگز و پوهانگ استيلرز هر كدام ۲ بار و دوو رويالز و ايلهواچونما هر كدام يك بار) عنوان پرافتخارترين كشور در اين مسابقات را از آن خود كرد كه سوون سامسونگ اين كشور هم آخرين قهرمان جام باشگاههاي آسيا لقب گرفت. تيمهاي باشگاهي ايران با سه قهرماني (استقلال دو بار و پاس يك بار)، ژاپن (يوميوري، فروكاوا و جوبيلوايواتا هركدام يك بار)، رژيم اشغالگر قدس (هاپوئل ۲ بار و مكابي يك بار) در ردههاي بعدي قرار دارند. تيمهاي باشگاهي عربستان (الهلال ۲ بار) و تايلند (تاي فارمرز بانك ۲ بار) اين جام را فتح كردند و تيمهاي باشگاهي ليائوبنگ چين و السد قطر نيز هركدام يك مرتبه به قهرماني اين مسابقات دست يافتهاند. فارمرز بانك تايلند نخستين تيمي بود كه دو مرتبه بصورت متوالي قهرمان اين جام شد. تيمهاي پوهانگ استيلرز و سوون سامسونگ هم در دو سال پشت سر هم جام قهرماني اين مسابقات را بالاي سر بردند. اسامي قهرمانان مسابقات جام باشگاههاي آسيا:
۱۹۸۶: دوو رويالز كره جنوبي ۳ - الاهلي عربستان يك ۱۹۸۷: فروكاواي ژاپن (ديدارهاي نهايي در قالب يك گروه چهار تيمي برگزار شد) ۱۹۸۸: يوميوري ژاپن ۳ - الهلال عربستان صفر (الهلال به دليل اعتراض به برنامهريزي جام در بازي فينال شركت نكرد) ۱۹۸۹: السد قطر ۳ - الراشد عراق ۳ (السد به دليل گلهاي بيشتر در خانه حريف قهرمان شد) ۱۹۹۰: ليائونينگ چين ۲ - نيسان ژاپن يك ۱۹۹۱: استقلال ايران ۲ - ليائونينگ چين يك ۱۹۹۲: الهلال عربستان يك (۴) - استقلال ايران يك (۳) ۱۹۹۳: پاس ايران يك - الشباب عربستان صفر ۱۹۹۴: فارمرزبانك تايلند ۲ - عمان كلوپ يك ۱۹۹۵: فارمرزبانك تايلند يك - العربي قطر صفر ۱۹۹۶: ايلهواچونما كره جنوبي يك - النصر عربستان صفر ۱۹۹۷: پوهانگ استيلرز كره جنوبي ۲ - ايلهواچونما كره جنوبي يك ۱۹۹۸: پوهانگ استيلرز كره جنوبي صفر (۶) - داليان چين صفر (۵) ۱۹۹۹: جوبيلوايواتا كره جنوبي ۲ - استقلال ايران يك ۲۰۰۰: الهلال عربستان ۳ - جوبيلوايواتا كره جنوبي ۲ ۲۰۰۱: سوون سامسونگ كره جنوبي يك - جوبيلو ايواتا كره جنوبي صفر ۲۰۰۲: سوون سامسونگ كره جنوبي صفر (۴) - آنيانگ كره جنوبي صفر (۲)
از سال ۱۹۹۰ رقابتي تحت عنوان جام در جام باشگاههاي آسيا كه تيمهاي قهرمان جام حذفي كشورهاي اين قاره اجازه حضور در اين بازيها را داشتند، آغاز شد. پرسپوليس تهران با برتري برابر المحرق بحرين فاتح نخستين دوره اين مسابقات نام گرفت و الهلال عربستان در سال ۲-۲۰۰۱ با شكست چونبوك موتورز آخرين عنوان قهرماني اين رقابتها را از آن خود كرد. در اين جام كه عمري ۱۲ ساله داشت، عربستان با ۶ قهرمان (الهلال (۲ مرتبه)، القادسيه، النصر، الاتحاد و الشباب) سرآمد ديگر كشورهاي آسيايي است، ژاپن با پنج قهرماني (نيسان (۲ مرتبه)، يوكوهاما، هيراتسوكا و شيميزو) در رده دوم قرار دارد و پرسپوليس هم تنها عنوان قهرماني فوتبال ايران در جام در جام آسيا را كسب كرده است.
نيسان ژاپن با دو بار قهرماني متوالي در اين جام ركوردار است و تيم الهلال عربستان هم در طي پنج سال دو بار قهرمان اين جام شد كه آخرين جام قهرماني هم به اين تيم عربستاني رسيد. اسامي قهرمانان مسابقات جام در جام آسيا: ۱۹۹۰-۹۱: پرسپوليس ايران يك - المحرق بحرين صفر ۱۹۹۱-۹۲: نيسان ژاپن ۶ - النصر عربستان يك ۱۹۹۲-۹۳: نيسان ژاپن ۲ - پرسپوليس ايران يك ۱۹۹۳-۹۴: القادسيه عربستان ۶ - ساوث چينا ۲ ۱۹۹۴-۹۵: يوكوهاما مارينوس ژاپن ۲ - الشعب امارات يك ۱۹۹۵-۹۶: بلمار هيراتسوكا ژاپن ۲ - الطلبه عراق يك ۱۹۹۶-۹۷: الهلال عربستان ۳ - ناگويا گرامپوس ژاپن يك ۱۹۹۷-۹۸: النصرعربستان يك - سوون سامسونگ كره جنوبي صفر ۱۹۹۸-۹۹: الاتحاد عربستان ۳ - چونام دراگونز كره جنوبي ۲ ۱۹۹۹-۲۰۰۰: شيميزو ژاپن يك - الزورا عراق صفر ۲۰۰۰-۱: الشباب عربستان ۴ - داليان چين ۲ ۲۰۰۱-۲: الهلال عربستان ۲ - جئونبوك هيونداي كره جنوبي يك مسئولان برگزاري مسابقات فوتبال باشگاهي در قاره آسيا از سال ۱۹۹۵ طرح رقابتي تحت عنوان "سوپر جام باشگاههاي آسيا" را اجرايي كردند و طي آن تيمهاي قهرمان جام باشگاهها و جام در جام آسيا برابر هم به ميدان ميرفتند كه يوكوهاما مارينوس ژاپن با پيروزي ۴ بر ۳ برابر فارمرزبانك تايلند نخستين قهرمان اين جام لقب گرفت. اسامي قهرمانان سوپر جام آسيا: ۱۹۹۵: يوكوهاما مارينوس ژاپن ۴ - فارمرز بانك تايلند ۳ ۱۹۹۶: ايلهواچونما كره جنوبي ۶ - بلمار هيراتسوكا ژاپن ۳ ۱۹۹۷: الهلال عربستان ۲ - پوهانگ استيلرز كره جنوبي يك ۱۹۹۸: النصر عربستان يك - پوهانگ استيلرز كره جنوبي يك(النصر به دليل گل زده در خانه حريف قهرمان شد) ۱۹۹۹: جوبيلو ايواتا ژاپن ۲ - الاتحاد عربستان ۲ (جوبيلو ايواتا به دليل گلزني در خانه حريف قهرمان شد) ۲۰۰۰: الهلال عربستان ۳ - شيميزو اسپالس ژاپن يك ۲۰۰۱: سوون سامسونگ كره جنوبي ۴ - الشباب عربستان ۳ ۲۰۰۲: سوون سامسونگ كره جنوبي يك - الهلال عربستان يك (سوون سامسونگ به دليل گلزني در خانه حريف قهرمان شد)
تاريخچه ليگ قهرمانان آسيا: تا سال ۲۰۰۲ مسابقات فوتبال درقاره آسيا تحت دو عنوان جام باشگاهها و جام در جام آسيا برگزار ميشد اما كميته برگزاري مسابقات باشگاهي در اين قاره پس از پايان مسابقات در سال ۰۱-۲۰۰۰ تصميم گرفت همانند رقابتهاي اروپايي با ادغام اين دو جام پيكارها را در قالب ليگ قهرمانان آسيا برگزار كند. همچنين دركنار اين جام براي تيمهاي درجه سوم آسيا مسابقات ديگري به نام جام AFC در نظر گرفته شد تا اين تيمها فرصت حضور در بازيهاي قارهاي را از دست ندهند. البته با گذشت زمان در نحوه برگزاري آن تغييرات بسياري بوجود آمد ولي همچنان ديدگاه ثابتي براي برگزاري آن وجود ندارد و هر ۲ سال تغييراتي در شكل انجام مهمترين رقابت باشگاهي در قاره آسيا صورت مي گيرد. تاكنون تيمهاي فوتبال سپاهان اصفهان (هفت مرتبه)، استقلال تهران (پنج مرتبه)، پرسپوليس و ذوبآهن اصفهان (هركدام سه مرتبه)، صباي قم (دو مرتبه) و پاس تهران، فولادخوزستان، سايپاي كرج و مس كرمان نمايندگان ايران در دورههاي گذشته اين جام بودهاند كه تيمهاي سپاهان و ذوب آهن با كسب عنوان نايب قهرماني، تنها افتخارات تيمهاي باشگاهي ايران در اين جام را بدست آوردهاند. امسال هم تيمهاي سپاهان اصفهان (قهرمان ليگ) و پرسپوليس (قهرمان) بصورت مستقيم و تيمهاي استقلال تهران (تيم دوم ليگ) و ذوبآهن (تيم سوم ليگ) در مرحله پليآف، نمايندگان ايران در اين جام هستند كه اميدواريم بتوانند طلسم قهرمان نشدن تيمهاي باشگاهي ايران در ليگ قهرمانان آسيا را بشكنند. ضمن اينكه نبايد فراموش كرد آخرين قهرماني تيمهاي ايراني در مسابقات باشگاهي آسيا به سال ۱۹۹۳ باز ميگردد كه طي آن تيم پاس ايران موفق شد با پيروزي برابر الشباب عربستان عنوان قهرماني آن رقابتها را از آن خود كرد. قهرمانان ادوار مختلف ليگ قهرمانان آسيا: ۲۰۰۳: العين امارات ۲ - بك تراساسونا يك (رفت ۲ بر صفر به سود العين - برگشت يك بر صفر به سود بك تراساسونا) ۲۰۰۴: الاتحاد عربستان ۶ - ايلهواچونما كره جنوبي ۳ (رفت يك بر ۳ به سود ايلهواچونما - برگشت صفر بر ۵ به سود الاتحاد) ۲۰۰۵: الاتحاد عربستان ۵ - العين امارات ۳ (رفت يك بر يك - برگشت ۴ بر ۲ به سود الاتحاد) ۲۰۰۶: جئونبوك كره جنوبي ۳ - الكرامه سوريه ۲ (رفت ۲ بر صفر به سود جئونبوك - برگشت ۲ بر يك به سود الكرامه)
۲۰۰۷: اوراواردز ژاپن ۳ - سپاهان ايران يك (رفت يك بر يك - برگشت ۲ بر صفر به سود اوراوا) ۲۰۰۸: گامبا اوزاكا ژاپن ۵ - آدلايد يونايتد استراليا صفر (رفت ۳ بر صفر - برگشت ۲ بر صفر) ۲۰۰۹: پوهانگ استيلرز كره جنوبي ۲ - الاتحاد عربستان يك
۲۰۱۰: ايلهواچونما كره جنوبي ۳ - ذوب آهن ايران يك
۲۰۱۱: السد قطر ۲ (۴) - جئونبوك موتورز كره جنوبي ۲ (۲) در ضربات پنالتي
جمعه|ا|21|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جهان نیوز]
[مشاهده در: www.jahannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 469]
-
گوناگون
پربازدیدترینها