محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828021094
مشروح نشست دانشجويي صالح مقبول و اصلح نامقبول؛ «مقبوليت» ذيل «اصلحيت» تعريف ميشود
واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: مشروح نشست دانشجويي صالح مقبول و اصلح نامقبول؛ «مقبوليت» ذيل «اصلحيت» تعريف ميشود
نمايندگان تشكل هاي دانشجويي با حضور در خبرگزاري دانشجو به بيان ديدگاه هاي خود در خصوص صالح مقبول و اصلح نامقبول پرداختند.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، خبرگزاري دانشجو در آستانه انتخابات مجلس نشستي را با موضوع «صالح مقبول و اصلح نامقبول» با حضور نمايندگان تشكل هاي دانشجويي برگزار كرد.
در اين نشست محمد نظمي دبير مجمع دانشجويان حزب الله (جنبش عدالت خواه دانشجويي) محسن شيركوند، دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران و فاطمه خان احمدي مسئول خواهران بسيج دانشجويي دانشگاه آزاد واحد كرج به بيان ديدگاه هاي خود پرداختند.
نظمي: اصلحيت بالاتر از مقبوليت است/ بايد به جاي انتخاب افراد، معيارها را انتخاب كنيم
محمد نظمي دبير مجمع دانشجويان حزب الله در ميزگرد نمايندگان تشكلهاي دانشجويي با بيان اينكه همواره دو نگاه به مسئله انتخابات وجود دارد، گفت: يك نگاه به انتخابات، آن را صرفاً رقابت سياسي ميداند و ديگري، به انتخابات از منظر ديني براي حاكميت مردمسالاري ديني مينگرد.
اين فعال دانشجويي با مقايسه اين دو نگاه عنوان كرد: وقتي هدف از شركت در انتخابات صرفاً رقابت سياسي باشد، از طرف گروهها و جناحهاي سياسي موجود، دعواهاي زرگري و گروهي شكل ميگيرد و معيار فقط پيروزي در انتخابات ميشود.
دبير مجمع دانشجويان حزب الله افزود: با چنين نگاهي، براي گرم شدن تنور انتخابات بازار تخريبها رونق پيدا ميكند و طرفين دائم در حال مچگيري از همديگر هستند.
وي تاكيد كرد: در اين مدل نگاه به انتخابات، رشد مردم مورد اهميت قرار نميگيرد و حضور آنها در صحنه فقط براي گرفتن راي در پاي صندوق است.
انتخابات يا بر مبناي رقابت سياسي يا براساس نگاه ديني شكل مي گيرد
اين فعال دانشجويي با اشاره به نگاه ديني به مسئله انتخابات گفت: در اين نگاه اصل حضور در انتخابات به دليل رشد مردم است و مردم نيز با بصيرت خود و شناخت معرفتي حضور متعهدانه در انتخابات خواهند داشت.
نظمي در ادامه افزود: در اين مدل نگاه به مسئله انتخابات، مردم بر اساس حجت شرعي كه به آن رسيدهاند، فرد اصلح از نظر خود را انتخاب ميكنند و هر راي كه در صندوق از جانب آنها به شخصي داده ميشود به معني استقبال و كمك به رشد و گسترش مباني انقلاب است.
وي با اشاره به اين دو نگاه در مسئله انتخابات، نيت و هدف نمايندگان را براي حضور در فعاليتهاي انتخاباتي به دو بخش تقسيم كرد و گفت: با توجه به اين دو نوع نگاه كه عمدتاً در مسئله انتخابات از جانب گروهها و جريانها مطرح ميشود، ميتوان نمايندگاني را كه به عرصه انتخابات پاي ميگذارند در دو بخش تقسيم كرد.
دبير مجمع دانشجويان حزب الله به شاخصههاي نماينده اصلح از ديد دانشجويان اشاره كرد و گفت: مهمترين مسئله كه در تعيين شاخصهها از سوي مردم و دانشجويان مطرح ميشود، ميزان پايبندي آنها به صورت عملي و نه فقط در حد حرف و شعار به مباني امام (ره) و رهبري است.
نظمي پرهيز نمايندگان از شعارزدگي را يكي ديگر از شاخصهها و ويژگيهاي مهم نمايندگان منتخب اصلح مردم برشمرد و خاطرنشان كرد: برخي از افراد به منظور جذب ديگران شعارهاي زيبايي سرميدهند، اما وقتي در عمل رفتار آنها را بررسي ميكنيم، ميبينيم كه هيچ پايبندي به آن مباني نداشته و گاهي شعارشان از روي تخصص و تعهد نبوده است.
برخي از شعارهاي كانديداها از روي تخصص و تعهد نيست
وي با بيان اينكه تنها تخصص براي كسي كه نمايندگي مردم در مجلس را به عهده ميگيرد، كافي نيست، گفت: امام (ره) نيز به اين مسئله چندين بار اشاره داشته و در صحيفه نور فرمودهاند كه تخصص هم براي نمايندگان لازم است و اين بدين معني است كه شخص نماينده از جايگاه مشورتي خوبي براي قانونگذاري در كشور برخوردار باشد.
دبير مجمع دانشجويان حزب الله توجه به منافع كشور را يكي ديگر از مهمترين شاخصههاي نمايندگان مجلس برشمرد و عنوان كرد: برخي از نمايندگان به دليل اينكه فكر ميكنند نماينده بخش و منطقهاي از مردم كشور هستند، در مسئله قانونگذاري خود نگاه منطقهاي را حاكم ميكنند، در حالي كه آن ها بايد بدانند كه در جايگاهي قرار گرفتهاند كه بايد حافظ منافع كل كشور باشند.
نظمي با اشاره به نبايدهايي كه نمايندگان مجلس بايد از آن به دور باشند، گفت: عدم وابستگي به حلقههاي قدرت و ثروت، يكي ديگر از مهمترين دغدغههاي مردم و دانشجويان براي نمايندگان مجلس است؛ اين مسئله، بويژه در انتخابات مجلس و شوراها بيشتر مورد توجه قرار ميگيرد؛ زيرا برخي ميتوانند به دليل وابستگي به كانونهاي سرمايهداري و قدرت راي مردم را از طريق پول بخرند.
وي يكي از مهمترين معيارهاي انتخاب نمايندگان از سوي مردم را همسطح بودن آنها و دوري از خلق و خوي اشرافيت دانست و بيان داشت: اين معيار كاملاً از سوي مردم قابل تشخيص است؛ زيرا نمايندهاي كه با ماشين فلان قيمت در خيابانهاي شهر و محله خود رفت و آمد ميكند و با آنها ارتباط خوبي ندارد يا داراي ويژگيهاي برعكس آن است از ديد مردم كاملاً قابل تشخيص است.
عمدتاً در قرار گرفتن افراد در ليست احزاب نگاه پايتخت زدگي حاكم است
دبير مجمع دانشجويان حزب الله وجود اين مسئله را در انتخاب اشخاص از سوي احزاب بسيار مهم عنوان و خاطرنشان كرد: عمدتاً در قرار گرفتن افراد در ليست احزاب نگاه پايتخت زدگي حاكم است.
نظمي افزود: نمايندگان احزاب كه وظيفه آنها قرار دادن اشخاص در گروهها و ليستها است بايد اشخاصي را كه از اين ويژگي به دور هستند، در اولويت قرار دهند؛ زيرا دوري از اشرافيت براي مردم ويژگي قابل توجهي است.
وي به عدم وابستگي نمايندگان به نهادهاي امنيتي و نظامي اشاره كرد و گفت: اين مسئله از نظر امام (ره) مورد توجه قرار گرفته است؛ زيرا وابستگي به نهادهاي نظامي و امنيتي و ارتباط با آنها، به دليل ويژگي خاص كار امنيتي، بر پايه عدم شفافيت در بيان مطلب است و اين درحالي است كه نماينده مردم بايد مسائل كشور را به صورت شفاف و روشن با مردم در ميان بگذارد.
دبير مجمع دانشجويان حزب الله ورود گروههاي سياسي به سازمانهاي نظامي و امنيتي را باعث ايجاد دودستگي و شكاف در بين سازمانهاي نظامي دانست و گفت: ورود گروههاي سياسي به سازمانها براي حضور در عرصه انتخابات، باعث ايجاد شكاف در نهادهاي امنيتي ميشود و همين مسئله باعث كاهش و كم شدن ظرفيت آنها ميگردد.
مقبوليت ذيل اصلحيت تعريف ميشود و اصلحيت بالاتر از مقبوليت است
نظمي در ادامه سخنان خود با اشاره به گفتمان صالح مقبول و اصلح نامقبول گفت: به نظر بنده مقبوليت ذيل اصلحيت تعريف ميشود و اصلحيت بالاتر از مقبوليت است.
وي با اشاره به قاعده «اهم فالاهم» موجود در اسلام بيان داشت: اين گفتمان كاركرد خاصي را در زمان خود داشت كه در انتخابات سال 84 مطرح شد؛ البته اين قاعده قابل نقد است و كاركرد فعلي و سياسي آن هم جدا به نظر ميرسد.
اين فعال دانشجويي ادامه داد: بسياري از نمايندگان در ظاهر خوب شعار ميدهند، اما وقتي پاي عمل به ميان ميآيد چندان به مباني پايبند نيستند.
نظمي در ادامه افزود: براي تعريف بهتر و تفاوت قائل شدن بين اصلح و صالح، بايد هر كدام از آنها را جدا تعريف و بررسي كرد.
نبايد نگاه اتوپيايي به افراد و كانديداها داشته باشيم
وي با بيان اينكه نبايد نگاه اتوپيايي (خيلي آرمانگرايانه) به افراد نبايد داشته باشيم، گفت: در انتخابات همه افراد بايد كليت و جامعيت نظام و چارچوبهاي آن را قبول داشته باشند.
دبير مجمع دانشجويان حزب الله ادامه داد: اگر كسي كليت نظام را قبول داشته باشد، اما گاهاً اشتباهاتي نيز در پرونده او موجود باشد، ميتواند به عنوان يك نماينده از سوي مردم در انتخابات مجلس حضور يابد.
نظمي در ادامه خاطرنشان كرد: وقتي ملاكهاي اصلح را براي مردم بازگو ميكنيم، متوجه ميشويم اشخاص اصلح به دليل اينكه به درد مردم نزديكترند و از مقبوليت بيشتري در بين آنها برخوردارند و اين مسئله باعث مشاركت بيشتر مردم در انتخابات ميشوند.
وي با بيان اينكه كسي كه اصلح است حتي اگر مردم شناختي بر روي آن نداشته باشند، اما صاحب تحليل و انديشه در مسائل مختلف كشور باشد، ميتواند به عنوان نماينده خوب براي مردم در مجلس عمل كند، يادآور شد: اگر كسي ويژگيها و معيارهاي حداقلي را براي يك نماينده اصلح داراست، اما مردم او را نميشناسند، وظيفه دارد كه در صحنه حاضر شود و در شناساندن خود به مردم كمك كند.
نظمي تاكيد كرد: اگر كسي معيارهاي حداقلي اصلح را داشته باشد اما مردم او را نميشناسند، وظيفه دارد كه در صحنه حاضر شود.
دبير مجمع دانشجويان حزب الله ضمن انتقاد از مطرح نشدن مباني انديشه و گفتمان گروههاي سياسي موجود براي شركت در انتخابات مجلس خاطرنشان كرد: البته در اين بين، گروه 8+7 مباني انتقادي و اعتقادي خود را به شكل مصرح و شفافتري بيان كرده است، اما برخي از گروههاي ديگر چندان مباني گفتماني و تحليلهاي خود را براي مردم و بخصوص جريان دانشجويي مطرح نكردهاند.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه لازم است گروههاي موجود به شكل بسيار شفاف و صريح موارد اختلافي خود را با ساير گروهها بيان كنند، گفت: اينكه برخي از گروههاي سياسي كشور ميآيند از ساير گروههاي موجود انشعاب ميكنند، بهتر است مباني خود را به خوبي براي مردم تشريح كنند و به جاي راه اندازي دعواهاي زرگري براي كسب قدرت، با استدلال، حرف و منطق تحليل و برنامههاي خود را در خصوص مسائل مختلف كشور عنوان نمايند.
نظمي در ادامه سخنان خود در اين نشست دانشجويي با بيان اينكه ما با مطرح كردن گفتمان اصلح مقبول و اصلح نامقبول ميخواهيم ارزشها را بر روشها غالب كنيم، گفت: وقتي گروههاي سياسي خود را پايبند به روش خاصي ميسازند، مثلاً يك گروه سياسي خاص براي ارائه ليست انتخاباتي خود اشخاصي را در آن گروه قرار ميدهد كه شايد داراي برخي نقاط ضعف باشند و اين يعني روش خاص اين گروه براي حضور در انتخابات مجلس.
در گفتمان صالح مقبول و اصلح نامقبول روش ها بر ارزشها غلبه مي كند
وي مطرح شدن بايدها و نبايدهايي كه اعضاي آن گروه بايد طبق مباني اسلامي و ارزشهاي انقلابي داراي آن باشند را ارزش موجود براي آن گروه برشمرد و گفت: اما در برخي مواقع روش مدنظر ما به قدري بزرگ ميشود كه بر ارزشهايمان غلبه پيدا ميكند و هر چند همين افراد ميدانند كه برخي از شخصيتها از ارزش كافي براي حضور در آن گروه برخوردار نيستند، اما مسئله مهمتري مدنظر ما قرار مي گيرد كه همان توجه به روش سياسي در جريان رقابت با ساير گروههاست.
دبير مجمع دانشجويان حزب الله با اشاره به مطرح شدن گفتمان اصلح نامقبول و صالح مقبول در انتخابات سال 84 بيان داشت: در آن زمان نيز برخي نداشتن مقبوليت از سوي كانديدايي كه تازه پا به عرصه انتخابات گذاشته بود را نقطه ضعف وي برميشمردند، اما مردم با انتخاب خود و بصيرت، توانايي تشخيص مقبول را برعهده گرفتند و كسي را انتخاب كردند كه در آن زمان چندان داراي مقبوليت نبود.
نظمي با تاكيد بر اينكه به جاي انتخاب افراد در انتخابات بايد معيارها را انتخاب كنيم، خاطرنشان كرد: از گروههاي سياسي موجود، بويژه جبهه متحد و جبهه پايداري انتظار است كه معيارها و شاخصههاي خود را معرفي كنند و طبق آن اشخاصي كه نزديكي بيشتري به آن شاخصهها و معيارها دارند، در ليست قرار دهند.
گروههاي سياسي موارد اختلاف خود با ساير گروهها را به روشني تبيين كنند
وي وجود سلايق مختلف در انتخابات را باعث گرم شدن رقابت انتخاباتي دانست و گفت: بزرگ منشي و شيوخيت حزبي گاهاً اجازه نميدهد مردم بر اساس علاقه و سليقه خود راي دهند، اما اگر گروه نوپايي نيز وسط ميدان قرار ميگيرد بايد مباني اعتقادي خود را به خوبي براي مردم معرفي كند و دلايل اختلاف نظر خود را با ساير گروهها كاملاً مشخص نمايد.
اين فعال دانشجويي در پايان با بيان اينكه گروههاي سياسي با مطرح كردن مباني اعتقادي خود شائبه سهم خواهي را در رقابتهاي انتخاباتي برطرف ميسازند، گفت: انتظار داريم گروههاي سياسي موجود و فعال نسبت به مسائلي مانند بحث هدفمند كردن يارانهها، دانشجوي پولي و ساير مسائل مورد دغدغه جامعه، نظرات و برنامههاي خود را به صورت شفاف و روشن بيان كنند.
شيركوند: انتخاب بين صالح مقبول و اصلح نامقبول بر عهده مردم است
محسن شيركوند با بيان اينكه انتخابات مجلس با انتخابات رياستجمهوري چند تفاوت عمده دارد، گفت: وقتي در انتخابات مجلس، يك شهرستان 50 هزار نفري يك نماينده براي خود در مجلس انتخاب ميكند، در كنار آن شهري مثل تهران با 10 ميليون جمعيت نيز 30 نماينده در مجلس خواهد داشت.
وي با بيان اينكه انتخابات مجلس از گستردگي بيشتري نسبت به انتخابات رياستجمهوري برخوردار است، گفت: در انتخابات رياستجمهوري نهايتاً چهار نفر كانديدا ميشوند، بنابراين به راحتي ميتوان فرد اصلح را از ميان آنها انتخاب كرد.
انتخابات مجلس از گستردگي بيشتري نسبت به ساير انتخابات برخوردار است
اين فعال دانشجويي ادامه داد: انتخابات مجلس از ويژگيها و حساسيت خاص خود برخوردار مي باشد و ممكن است مردم يك شهر نماينده اصلح را از ديد خود انتخاب كنند، اما يك شهر ديگر نماينده كارآمدي را راهي مجلس نكنند.
شيركوند افزود: در اين صورت ممكن است انرژي مجلس كه بايد صرف قانونگذاري مجلس شود، صرف تقابل ديدگاههاي اين نمايندگان گردد.
وي به ويژگيهاي يك نماينده اصلح از ديد دانشجويان اشاره و خاطرنشان كرد: حداقل ويژگياي كه انتظار است نمايندگان داشته باشند دارا بودن ارزشهاي اسلامي و انقلابي مي باشد كه مهمترين آن تبعيت محض از ولايتفقيه است.
مردم فردي را كه نزديكي با شاخصه هايي مانند اعتقاد به ولي فقيه را دارد انتخاب مي كنند
دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران با بيان اينكه اعتقاد به وليفقيه صرفاً با زبان امكانپذير نيست، به عملكرد مجلس هشتم اشاره كرد و گفت: اكثريت اعضاي مجلس هشتم پيروان ولايتفقيه بودند، اما طرح نظارت مجلس بر امور نمايندگان كه مورد تاكيد رهبري بود يك ساله و نيم در اين مجلس روي زمين ماند.
شيركوند با بيان اينكه مردم به طور كامل و روشن نميتوانند اين ويژگي را تشخيص دهند، اضافه كرد: مردم نميتوانند به طور مشخص درجه ولايتمداري اشخاص را تشخيص دهند، اما ميتوانند كسي را كه نزديكترين شاخصه را به اين ويژگي دارد، انتخاب كنند.
وي داشتن زمينه مقبوليت در بين مردم را ويژگي دوم يك نماينده اصلح براي حضور در مجلس برشمرد و عنوان كرد: وقتي نمايندهاي از مقبوليت در بين مردم برخوردار باشد، به طور حتم در ميزان مشاركت مردم در انتخابات تاثيرگذار خواهد بود.
مقبوليت يك نماينده از سوي مردم باعث افزايش مشاركت آنها مي شود
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه مشاركت حداكثري در انتخابات دغدغه اصلي دلسوزان انقلاب و رهبري در همه انتخابات است، گفت: مهمترين مسئله در انتخابات در درجه اول، مشاركت پرشور و در درجه دوم، روي كار آمدن مجلسي انقلابي است.
شيركوند با بيان اينكه مردمي بودن يكي از شاخصه هاي مهم مردم براي انتخاب نمايندگان است، گفت: مردم با انتخاب خود در سال 84 ثابت كردند مردمي بودن مسئله مهمي است و چندان به اشخاصي كه وابستگي به گروه و يا جناح خاصي دارند توجهي نميكنند.
وي تاكيد كرد: مردم، بخصوص در شهرستانها وقتي ميبينند كانديدايي با ماشين چند ميليون توماني رفتوآمد ميكند، به طور قطع با او احساس نزديكي و هم دردي نخواهند داشت.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران با بيان اينكه مردم در انتخاب خود به اسلامي بودن فرد بسيار اهميت ميدهند، گفت: مردم در انتخاب خود علاوه بر وضعيت خود نماينده، به وضعيت اطرافيان وي نيز اهميت ميدهند.
مقبوليت در شهرهاي بزرگ به دليل شهرت و در شهرستان ها برمبناي قبيله گرايي است
شيركوند ادامه داد: در شهر تهران مقبوليت بيشتر به شهرت نيز بر ميگردد و اين مسئله در شهرستانها بيشتر با نگاه قبيلهگرايي شكل ميگيرد.
وي در ادامه سخنان خود گفت: در هشت سال ابتداي انقلاب به دليل درگيري كشور با جنگ، رايدهي به جناحهاي سياسي چندان مطرح نبود و در آن زمان قاطبه سه قوه در دست جناح راست كشور بود.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه در سال 76 مردم به دليل تامين نشدن خواستههايشان، جناح چپ را براي رياست جمهوري و ساير دستگاهها انتخاب كردند، گفت: اما در سال 84 مردم به كسي راي دادند كه به هيچ گروه و جناحي وابستگي نداشت.
شيركوند با بيان اينكه ادامه داد: مردم با در انتخابات 84 نقطه عطف انتخاب را رقم زدند و مردمسالاري و نقش مردم در جمهوري اسلامي ايران را به منصه ظهور گذاشتند.
مردم در انتخابات 84 مردمسالاري ديني را به منصه ظهور گذاشتند
وي با بيان اينكه افرادي كه از فيلتر شوراي نگهبان عبور ميكنند از حداقل ويژگيهاي يك نماينده اصلح برخوردارند، بيان داشت: پس از اين كه شوراي نگهبان صلاحيت افراد را تشخيص داد، انتخاب اصلح اقبل و مقبول بر عهده مردم است.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران با بيان اينكه در حال حاضر برخي از افراد به دليل شهرت خود، چند دوره در مجلس حضور دارند، گفت: با اين نگاه نميتوان انتظار داشت گردش نخبگان در كشور وجود داشته باشد.
توجه صرف به شهرت باعث چرخش نخبگان در مجلس نمي شود
شيركوند با تاكيد بر اينكه نبايد گروههاي مختلف براي حضور اشخاص يا ليستهاي ديگر در انتخابات تعيين تكليف كنند، گفت: فردي كه از نظر شوراي نگهبان مورد تاييد و صلاحيت قرار گرفته است، توانايي حضور در رقابت انتخاباتي را دارد و در اين جاست كه مردم با نظر خود شخص اصلح را براي انتخابات انتخاب مي كنند.
وي انتخاب شخص اصلح نامقبول و صالح مقبول توسط گروههاي سياسي را مسئله مضحكي خواند و خاطرنشان كرد: برخي از اشخاصي كه امروز در ليست گروههاي سياسي قرار دارند از نظر مردم از درجه صلاحيت خوبي برخوردار نيستند؛ به عنوان مثال آقاي باهنري كه با سكوت خود در فتنه به فتنهگران كمك كرد يا آقاي لاريجاني كه يك روز پس از سخنان حضرت آقا، از شك و ترديد مردم سخن گفت به طور قطع نميتوانند براي مردم تعيين كننده باشند.
تشخيص و انتخاب بين صالح مقبول و اصلح نامقبول بر عهده مردم است
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه نوع انتخاب مردم در تهران و شهرستانها متفاوت است، گفت: مردم در شهرستانها چندان به وابستگي يك فرد به گروه يا جناح سياسي اهميت نميدهند و براي آنها مهم، عملكرد وي است، اما در تهران مردم به ليست ارائه شده از جانب گروهها بيشتر اعتماد ميكنند.
گروههاي سياسي اشخاص را بر اساس مقبوليت و اصلحيت در ليست قرار دهند
شيركوند با تاكيد بر اينكه گروههاي سياسي مقبوليت و اصلحيت را در كنار هم قرار داده و نام اشخاصي را در ليست خود قرار دهند كه از اين دو ويژگي در كنار هم برخوردار باشند، گفت: تخصص، تعهد و مقبوليت سه ويژگي مهمي از نظر مردم مهم است؛ به طور قطع معرفي اشخاصي كه داراي اين سه ويژگي در كنار هم هستند توسط گروههاي سياسي، با استقبال مردم روبرو ميشود.
وي خواستار عملكرد رسانهها، بخصوص رسانه ملي براي مشاركت حداكثري مردم در انتخابات شد و گفت: كانديداها نيز رقابتهاي خود را به رسانهها بكشانند و با ايجاد شور زمينه مشاركت بالاي مردم را فراهم كنند.
همچنين گروههاي سياسي بايد از دعواهاي سياسي خندهدار بپرهيزند
دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه تهران با بيان اينكه گروهها و اشخاص ارتباط خود را با مردم بيشتر حفظ كنند، خاطرنشان كرد: خواص و افراد شاخص گروهها، در فرصت باقيمانده تا انتخابات، ارتباط خود را با مردم بيشتر كرده و تلاش كنند با دلايل اسلامي و منطقي مردم را پاي صندوق بكشانند.
شيركوند با بيان اينكه برخي تلاش ميكنند تا مشاركت مردم در انتخابات كم باشد، گفت: گروههاي سياسي بايد تلاش كنند تا با روشهاي مختلف، زمينه را براي مشاركت حداكثري مردم فراهم نمايند.
وي تاكيد كرد: همچنين گروههاي سياسي بايد از دعواهاي سياسي خندهدار بپرهيزند.
خان احمدي: شهرت نمي تواند تنها ملاك در مقبوليت اصلح و صالح باشد
فاطمه خاناحمدي، مسئول بسيج خواهران دانشگاه آزاد واحد كرج با حضور در نشست دانشجويي «صالح مقبول و اصلح نامقبول» كه در آستانه انتخابات در «خبرگزاري دانشجو» برگزار شد؛ با اشاره به ويژگيهاي يك نماينده اصلح گفت: برخي از ويژگيهايي كه نماينده بايد داشته باشد، ثابت است و برخي از ويژگيها ميتواند طي دوران مختلف تغيير كند.
وي با بيان اينكه اعتقاد و التزام اسلام و ارزشهاي اسلامي يكي از مهمترين شاخصها و ويژگيهاي يك نماينده اصلح است، تاكيد كرد: مقام معظم رهبري در سخناني به مردم توصيه ميكند كه كساني را كه از نظر ايمان و اخلاق و اخلاص در ستوه بالاتري قرار دارند، انتخاب كنند.
اعتقاد و التزام عملي به ارزشهاي اسلامي يكي از مهمترين ويژگي هاي نماينده صالح است
اين فعال دانشجويي با تأكيد بر اينكه نماينده بايد از نظر پايبندي به نظام و ارزشها و آرمانهاي انقلاب در جايگاه بالايي قرار گرفته باشد، خاطرنشان كرد: نمايندهاي كه به شعارها و آرمانهاي انقلاب اهميت زيادي داده و آن را هدف خود در محل قانونگذاري كشور قرار ميدهد، ميتواند شايسته حضور در اين نهاد باشد.
خاناحمدي بيان داشت: باور عملي استقلال و عدم وابستگي كشور، يكي ديگر از ويژگيهاي مهمي است كه مي تواند شاخص مهمي براي انتخاب نماينده اصلح باشد؛ زيرا حضور عناصري كه به اصل استقلال كشور اعتقاد چنداني ندارند، ميتواند اين نهاد را به راحتي به جايگاهي براي عناصر خود فروخته تبديل كند.
وي با بيان اينكه رنگ و بوي انقلاب و آرمانهاي انقلاب بايد در شعارهاي تبليغاتي نمايندگان به وضوح احساس شود، گفت: مردم ما بسيار بصير و هوشمند هستند؛ بنابراين شعاري را كه كمي از آن بوي ضديت با مباني انقلاب اسلامي احساس كنند، آن نامزد را بهطور كلي كنار ميگذارند.
رنگ و بوي آرمانهاي انقلاب بايد در شعارهاي تبليغاتي نمايندگان به وضوح احساس شود
مسئول بسيج خواهران دانشگاه آزاد واحد كرج اظهار داشت: پابندي به مباني انقلاب ميتواند يكي از مهمترين شاخص يك نماينده اصلح باشد.
خاناحمدي به شاخصه دوم نماينده اصلح از ديد دانشجويان اشاره و تصريح كرد: توانايي علمي و عملي يكي ديگر از ويژگيهايي است كه نماينده با علم به داشتن اين توانايي در خود براي در اختيار گرفتن مسئوليتي مانند نمايندگي مجلس، مي تواند براي برطرف كردن مشكلات كشور اقدام كند.
وي با بيان اينكه تعهد و تخصص بايد در كنار هم قرار گيرد، بيان داشت: ما در حال حاضر به لطف خدا متخصص كم نداريم؛ اما بايد در كنار آن تعهد نيز لحاظ شود؛ به عنوان مثال مجلس جايگاه حضور كسي است كه از نظر اقتصادي، علمي، سياسي و فرهنگي متخصص به شمار ميرود.
اين فعال دانشجويي ضمن توصيه كانديداها به دادن شعارهاي غير عملي بيان كرد: دادن وعده يك اقدام اجرايي است در حالي كه ما نيازمند كساني هستيم كه بتوانند قوانين مورد نياز كشورمان را برآورده كنند؛ بنابراين كسي كه فقط وعده مي دهد نمي تواند به خوبي در مجلس قانونگذاري كند.
كسي كه فقط وعده مي دهد نمي تواند به خوبي در مجلس قانونگذاري كند
خاناحمدي افزود: از طرف ديگر، دادن وعدههاي غيرواقعي شرايط رقابت را براي كانديداها دچار خدشه ميكند.
وي گفت: كساني كه با قصد خدمت در رقابت انتخاباتي شركت ميكنند، ميتوانند از جايگاه مجلس به خوبي دفاع كنند.
مسئول بسيج خواهران دانشگاه آزاد واحد كرج از دردمندي و توجه به نيازهاي اصلي مردم به عنوان ديگر ويژگي يك نماينده اصلح نام برد و يادآور شد: نماينده بايد داراي قدرت لحظهشناسي باشد و بداند در يك لحظه و موقعيت خاص با بصيرت خود چگونه طبق آرمانها و ارزشهاي اسلام اقدام كند.
خاناحمدي با اشاره به گفتمان «صالح مقبول و اصلح نامقبول» كه بيشتر در انتخابات مورد توجه قرار ميگيرد، گفت: ابتدا بايد ويژگيهاي يك شخص مقبول را بررسي كرد.
وي با بيان اينكه شهرت نمي تواند تنها ملاك ما در مقبوليت باشد اظهار داشت: اگر شخصي از نظر ما صالح و اصلح بود، اما از نظر مردم چندان شناخته شده نبود، بايد سعي كنيم زمينه و بستر شناخت آن را براي مردم فراهم كنيم و به نوعي براي آن مقبوليت ايجاد كنيم.
بايد سعي كنيم بستر مقبوليت اصلح نامقبول را در جامعه فراهم كنيم
اين فعال دانشجويي با اشاره به انتخابات رياست جمهوري سال 88 در كشور گفت: آن زمان كسي شخص آقاي احمدي نژاد را به خوبي نميشناخت، اما وقتي مردم شرايط اصلح بودن را در او مشاهده كردند، مقبوليت وي از سوي مردم محقق شد.
خاناحمدي با بيان اينكه كساني را كه شوراي نگهبان تأييد صلاحيت ميكند از درجه حداقلي صلاحيت برخوردارند، ادامه داد: وقتي شواري نگهبان كسي را تأييد ميكند، يعني او داراي صلاحيت براي حضور در مجلس است اما نبايد آرمانها را فداي مصلحتها كرد.
وي تأكيد كرد: در چنين شرايطي بايد آرمانها و صلاحيتها را در نظر گرفت، اما نبايد آرمان ها را به دليل حفظ مصلحتها به محاق برد.
نبايد آرمان ها را به دليل حفظ مصلحتها به محاق برد
مسئول بسيج خواهران دانشگاه آزاد واحد كرج با اشاره به فرمول و شاخصه اصلح براي انتخاب يك نماينده گفت: با در نظر گرفتن شاخصهاي يك نماينده اصلح ميتوان افراد را با آن شاخصها سنجيد و طبق همان معيارها و شاخص شخص صالحتر را انتخاب كرد.
خاناحمدي به برخي از اين ملاكها از ديد رهبر انقلاب و امام خميني اشاره كرد و گفت: عدم مخالفت با نظام و قانون اساسي، پيرو خط امام بودن، مرعوب دشمن نشدن، مرزبندي شفاف با دشمن، نداشتن فساد در همه زمينهها، وجود بصيرت، عدم گرايش به جريانها انحرافي، پايبندي به منافع ملي و دوري از مراكز ثروت و قدرت، مي تواند از مهمترين ويژگيهاي يك نماينده اصلح به شمار آيد.
وي با بيان اينكه شرايط دمكراسي در كشور ما به گونهاي است كه درهيچ جاي جهان نمي توان مانند آن را يافت، عنوام كرد: احزاب بايد از اين شرايط و بستر به خوبي استفاده كنند و با تشريح و تبيين شعارهاي خود زمينه را براي يك انتخابات خوب در كشور فراهم كنند.
جمعه|ا|21|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]
-
گوناگون
پربازدیدترینها