واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: نگاهي ديگر به فيلم «تلفن همراه رئيس جمهور» باور نمي كنيم آقاي كارگردان!
پرستو سيفي ناجي
داستان فيلم «تلفن همراه رئيس جمهور» درباره پيرمرد ساده دلي است كه به طور اتفاقي سيم كارتي را خريداري مي كند كه زندگي وي با خريدن شماره قبلي رئيس جمهور شكل جديدي پيدا مي كند.
با نگاهي به اين فيلم متوجه مي شويم به رغم ادعاي علي عطشاني مبني بر اينكه «من آدم سياسي نيستم، فيلمنامه را به خاطر به روز بودن انتخاب كردم»، «تلفن همراه رئيس جمهور» فيلمي كاملا سياسي و البته با جهت گيري از پيش تعيين شده است.
ظاهر مهدي هاشمي بازيگر نقش اول فيلم شبيه به ظاهر مشاور محترم رئيس جمهور و رئيس دفتر مناطق محروم كشور است، حتي در صحنه اي از فيلم هنگامي كه هاشمي به منزل خانم طيبي مي رود خود را نماينده رئيس جمهور معرفي مي كند.
در بخش ديگري از اين فيلم هنگامي كه هاشمي صبح زود در پارك با رفتگري گفت وگو مي كند محتواي ديالوگ هاي اين صحنه كه هاشمي از رفتگر سؤال مي كند، رئيس جمهور بودن خوبه يا بده؟ رفتگر مي گويد مگه تو رئيس جمهوري؟ او در پاسخ مي گويد مگه رئيس جمهور بودن به قيافه است، رفتگر پاسخ مي دهد نه به قيافه نيست اين روزها هر كسي مي تونه رئيس جمهور بشه، من، تو و...، نشاني ديگر از گرايش كاملا سياسي فيلم دارد.
در صحنه اي با توهين به جانبازان سرافراز كشورمان، هنگامي كه هاشمي با مراجعه به اداره اي كه پيش از اين در آن مشغول به كار بوده در پاركينگ با مدير قبلي خود مواجه مي شود، علي دهكردي نقش اين مدير جانباز را بازي كرده كه در پاركينگ از خودرو پژو مدل بالاي خود پياده مي شود (مقايسه با وانت هاشمي) و تسبيح به دست موقع راه رفتن دچار مشكل است صداي اذان در فضاي اداره پيچيده است به اين معني كه وي ظهر در محل كار حاضر مي شود و در صحبت هاي تلفني خود جلسات را به قبل و بعد از اذان موكول مي كند و همه اين اتفاقات درحالي رخ مي دهد كه هاشمي از مشكلات خود مي گويد و وي با بي اعتنايي وارد آسانسور مي شود و در بدو ورود به آسانسور هنگام برخورد با خانمي با لباس فرم كارمندان بانك عنان از كف داده و با بي اعتنايي به مشكلات هاشمي مشغول صحبت با كارمند مي شود.
در بخش ديگر تماسي با منزل هاشمي از نهاد رياست جمهوري گرفته مي شود و فردي مي گويد آقاي رئيس جمهور مي خواهند براي تعويض سيم كارت با شما صحبت كنند. فردي به عنوان رئيس جمهور شروع به صحبت مي كند و مي گويد «البته ما خدمتگزار هستيم با صبر و حوصله مشكلات حل مي شود خدا... حافظ»، حتي نوع سخن گفتن اين فرد به سخره گرفتن ادبيات سخن گفتن رئيس جمهور است كه پخش سخنان وي به صورت زنده از تلويزيون مخاطب را متوجه اين موضوع مي كند.
در فيلم بارها به تحريم و كساد بودن بازار اشاره مي شود. در صحنه اي هنگامي كه هاشمي پس از فروش وانت خود براي يافتن كار به بازار فرش فروش ها مراجعه مي كند، حاج آقا بازاري مي گويد «وقتي كاسبي نباشد كارگر مي خواهي چه كار» يا هنگام مراجعه او به مغازه فروش لوازم منزل مدام از تحريم و كسادي بازار سخن به ميان مي آيد.
پليس و نيروي انتظامي هم در اين ميان بي نصيب نمي ماند، به طوري كه در صحنه اي از فيلم نشان مي دهد دختري بدحجاب درحال التماس به گشت ارشاد است و هنگامي كه هاشمي اعتراض مي كند مأمور نيروي انتظامي او را سوار خودرو پليس مي كند تا او را به كلانتري ببرد و هنگام سوار شدن به خودروي پليس شات بسته، دست مأمور بر روي خودرو با انگشتر عقيق و بي سيم به دست را نشان مي دهد.
در ادامه هنگام راه رفتن مهدي هاشمي در حاشيه خيابان ها، مدام تلفن رئيس جمهور زنگ مي خورد و افراد متعدد با رئيس جمهور سخن مي گويند؛ يكي از به نتيجه نرسيدن نامه اش كه در سفر استاني داده است مي گويد، ديگري از مشكلات دو جنسه بودنش مي گويد و در بخش ديگري خانمي شعارهاي دست چندم اصلاح طلبان را مطرح مي كند و مي گويد: «آقاي رئيس جمهور دموكراسي مي دوني يعني چي، يعني به صداي طرف مقابلت گوش بدي.»
اوج اين اتهام زني ها در صحنه آخر فيلم نمايش داده مي شود. هنگامي فيلم به صورت اسلو موشن در مي آيد، همسر هاشمي در خانه را باز مي كند و هاشمي به عنوان فردي كه خود را رئيس جمهور جا زده است با لبخند بيرون مي آيد و براي همسايگاني كه از كوچه و پنجره او را نگاه مي كنند دست تكان مي دهد (بازسازي دست تكان دادن رئيس جمهور به مردم در مسيرهاي استقبال سفرهاي استاني و...)، آمبولانس آسايشگاه رواني در گوشه اي از تصوير خودنمايي مي كند و در تصوير بگ راند هاشمي نيز چند ماشين بنز و موتورسوار (اسكورت رئيس جمهور) درحال نزديك شدن به وي هستند.فارغ از همه جناح بندي هاي سياسي (موافق يا مخالف رئيس جمهور) بايد گفت با دقت در فيلم هاي هاليوود متوجه به كار بردن نمادهاي نظام حاكم بر غرب از قبيل پرچم آمريكا و يا نشانه هاي صهيونيسم در اين فيلم ها مي شويم، به طوري كه به صورت آشكار و پنهان از هر موضوعي براي تقويت اين نظام استفاده مي شود. به عنوان مثال بازيگر نقش اول اين فيلم ها، صبح زود پرچم را بر سر در خانه اش نصب مي كند و در موارد اندك فيلم هايي با ظاهر انتقاد از اين نظام ساخته مي شود . اما متأسفانه در كشورمان آن هم در جشنواره اي كه به مناسبت ايام انقلاب شكوهمند اسلامي برگزار مي شود شاهد فيلم هايي از اين دست هستيم كه سراسر به سخره گرفتن نظام و سياه نمايي عليه وضعيت اقتصادي، سياسي و اجتماعي كشورمان و همچنين توهين به رئيس جمهور قانوني و منتخب مردم است.
بنابراين با اين تفاسير سخنان و مصاحبه هاي كارگردان فيلم مبني بر اينكه «من آدم سياسي نيستم/ فيلمنامه را به خاطر به روز بودن انتخاب كردم» و «تلفن همراه رئيس جمهور براي تمام ايرانيان ساخته شده است» بيشتر شبيه به يك شوخي است.
پنجشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]