محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827799796
برگزيدگان جايزه كتاب سال معرفي شدند
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: برگزيدگان جايزه كتاب سال معرفي شدند
سرويس فرهنگي، هنري: مراسم اهداي جوايز برگزيدگان بيستونهمين جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران ديروز با حضور دكتر محمود احمدينژاد رئيس جمهوري، دكتر سيدمحمد حسيني وزير ارشاد، غلامعلي حدادعادل رئيس كميسيون فرهنگي مجلس و بهمني دري معاون فرهنگي وزير ارشاد و جمع زيادي از محققان و مؤلفان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر محمود احمدينژاد در اين مراسم گفت: چرا كتاب مهم است چرا بايد جايزه كتاب سال اهدا شود. علت آن اين است كه كتاب به انسان برميگردد و هر موضوعي كه مربوط به انسان شود، مهم است. چرا كه انسان عصار و دردانه هستي است.
خداوند متعال همه عالم را در خدمت انسان خلق كرده است. وي افزود: او در انسان استعدادي قرار داده است كه ميتواند خدايي زندگي كند و جلوه خدا بشود. انسان ويژگيهاي فراواني دارد و ميتواند شجاع، با كرامت و خلاق باشد. او ميتواند عالم و حكيم باشد.
رئيس جمهوري گفت: برجستهترين ويژگي انسان علم و حكمت است كه بر آمده از انديشه اوست. خداوند به انسان قدرت انديشه و عالم شدن عنايت كرده است و به همين دليل است كه انديشمندان هميشه در ميان جوامع ممتاز بودهاند. شكوفايي ساير استعدادهاي انسان در گروه شكوفايي انديشه و علم اوست. اگر علم نباشد بالاترين اعمال انسان فاقد ارزش است. اعمال انساني و ماندگار زماني ارزش پيدا ميكنند كه همراه با انديشه، علم و آگاهي باشند. استعداد علمآموزي بالاترين هديه خداوند به انسان است كه راه را براي او باز ميكند.
دكتر احمدينژادي در ادامه گفت: انسان، جز انديشه نيست و اگر علم و انديشه را از او بگيريم ديگر هيچ چيزي باقي نميماند. عبارت خداوند هم زماني ارزش دارد كه همراه با علم و انديشه باشد. علم و انديشهاي كه به خود انسان ميپردازد بالاترين علم است. او در پايان گفت: انديشههاست كه تاريخ را ميسازند و تحولات درون انديشههاست كه تحولات اجتماعي را رقم ميزنند. كتاب، محملي براي انتقال اين دانش و انديشه است.
انسان مهم است و براي تعالي خود نيازمند راه و الگو است. و خداوند اين نياز انسان را بيپاسخ نگذاشته است.
براي شناخت انسان نيازمند انساني كامل هستيم و خداوند هم چنين كسي را براي انسانها خلق كرده است. زيباترين كتابها شايد كتابهايي باشد كه انسان را به سوي شناخت خودش و حقيقت كامل هدايت ميكند.
دكتر سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ وارشاد اسلامي نيز در اين مراسم ضمن تشكر از برگزاركنندگان جايزه جهاني كتاب سال گفت: اميدوارم اين تشويق و تقدير گامي باشد براي افزايش سرانه مطالعه، خداوند انسان را به تدبر و تفكر در عجايب خلقت و تأمل در خويشتن دعوت ميكند. كتاب وجود انسان با قلم صنع خداوند تأليف شده است. خداوند در بحث كتاب تشريع ما را دعوت به خواندن كرده است. مرحوم كليني صاحب كتاب ارزندة «اصول كافي» وقتي ميخواهد احاديث توحيد را بيان كند ابتدا از مرتبه «علم و دانش» عالمان و انديشمندان و ارجوقرب ايشان سخن ميگويد.او در ادامه گفت: نگراني امروز دنيا از كاهش سرانه مطالعه در جهان است و همين مسأله باعث انجام شدن تحقيقي در انگلستان شد كه اين تحقيق در 111 مدرسه انگلستان صورت گرفت نتيجه، اين شد كه انگليس از رتبه هفدهم سرانه مطالعه در جهان به رتبه 25 سقوط كرده است. اين دغدغه در سراسر جهان وجود دارد چرا كه همه اين نگراني را دارند كه با پيشرفت تكنولوژي و به وجود آمدن سرگرميهاي مختلف جوانان از كتابخواني فاصله بگيرند. اما در كشور ما آثار اين دوره جايزه كتاب سال خوشبختانه نشان ميدهد كه ما حتي در دنيا هم افرادي را داريم كه به پژوهش با موضوع ايران و ايرانشناسي ميپردازند.در ادامه مراسم دكتر غلامعلي حداد عادل رئيس كميسيون فرهنگي مجلس ضمن تبريك ميلاد حضرت رسول(ص) و تقارن آن با پيروزي انقلاب اسلامي گفت: نزديك به 30 سال پيش، شبي وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي به من در وزارت كشور خبر داد كه تصميم گرفته شده است از آن سال جايزه كتاب سال در ايام دهه فجر اهدا شود. من در اين 29 سال هميشه به احترام كتاب و علم و دانش و بعد هم به احترام پديدآوردندگان كتابها در اين مراسم حاضر شدهام.
وي افزود: تمدن اسلامي، تمدني علمي است، تمدني است كه با كتاب الهي آغاز شده است و در طول تاريخ با افتخار كتاب به وجود آورده و كتابخانه تأسيس كرده است. هركس تاريخ تمدن در فرهنگ اسلامي را مطالعه كند، مهمترين بخش آن را تاريخ كتاب و كتابخواني مييابد.
حدادعادل در ادامه صحبتهاي خود گفت: به موازات تلاش براي افزايش توليد كتاب و تشويق مؤلفان بايد براي افزايش كتابخواني تدبير كرد. درست است كه تأليف شرط لازم است ولي كافي نيست. وقتي بايد خوشحال باشيم كه به همان نسبت كه كتاب نوشته ميشود خوانده هم بشود. اميدوارم وزارت ارشاد با تدبير خود بتواند مشكلاتي را كه بر سر راه مؤلفان و كتابفروشان و ديگر فعلان عرصه كتاب وجود دارد، برطرف كند.
در ادامه اين مراسم علي موسوي گرمارودي، بهعنوان يكي از برگزيدگان كتاب سال گفت: خدايا سپاس ميگويمت اميدوارم به اميد اين توفيق پرده از معناي قرآن هم از پيش چشمانمان كنار برود. انس و همراهي هر روزه با قرآن در طول ترجمه آن طي 5 سال گذشته، خود حديثي شيرين و گفتني است. هر مسلماني در ايام سال و دستكم در ايام ماه مبارك رمضان بارها اين كتاب را از آغاز تا انجام ميخواند ولي هيچگاه توفيق خواندني ژرف همچون خواندن قرآن به هنگام ترجمه دست نميدهد.
در اين مراسم خانواده تعدادي از شهداي دانشمندان هستهاي كشور نيز با تصاوير بزرگي از چهار دانشمند هستهاي ايران مسعود عليمحمدي، مجيد شهرياري، داريوش رضايينژاد و مصطفي احمدي روشن حضور يافتند. جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران همه ساله در ايام دهه فجر پيروزي انقلاب اسلامي برگزار ميشود: در اين دوره 25 هزار و 742 عنوان كتاب به دبيرخانه اين جايزه ارسال شده بود كه در نهايت 73 نفر جوايز خود را دريافت كردند.كار ارزيابي آثار را هزار و 232 داور از استادان دانشگاه و كارشناسان حوزه كتاب برعهده داشتند كه از ميان آثار ارسالي به دبيرخانه جشنواره در نهايت 308 اثر به مرحله پاياني راه يافت كه در نهايت 19 برگزيده و 54 نفر به عنوان شايسته تقدير شناخته شدند.
كساني كه بالاي 90 امتياز را در داوري كسب كرده بودند 50 سكه طلا به همراه لوح تقدير با امضاي رياست جمهوري دريافت كردند و شايستگان تقدير نيز كه امتيازي مابين 80 تا 90 را كسب كرده بودند 12 سكه و لوح تقدير با امضاي دكتر سيدمحمدحسيني وزير ارشاد دريافت كردند.
برگزيدگان جايزه جهاني كتاب سال
آثار برگزيده در نوزدهمين دوره جايزه جهاني كتاب سال شامل 12 اثر در بخش مطالعات اسلامي و 12 اثر در بخش مطالعات ايراني معرفي شدند.
مطالعات اسلامي
1- ترجمه قرآن كريم به زبان چيني، سليمان باي جي سو، نشر تيان ما، هنگ كنگ
2- قرآن به عنوان متني در عهد باستان متاخر، رهيافتي اروپايي، آنگليكا نويورث، انتشارات اديان جهاني وابسته به نشر اينزل، برلين
3- سيره پيامبر: ماهيت و وثاقت، گرگور شولر، انتشارات راتلج، سوييس
4- جهان رمزواره هنرهاي اسلامي، پاتريك رينگنبرگ، نشر هارماتان، پاريس
5- منسوجات در جهان اسلام، جان گيلو، نشر تيمس اند هدسان
6- تحليل سنتهاي مسلمانان: پژوهشي در احاديث حقوقي و متني، هارالد موتسكي، انتشارات بريل، هلند
7- مصلحت و هدف قانون: تغييرات فقهي در گفتمان اسلامي از قرن چهارم تا هشتم هجري، فلي سيتاس آپويز، انتشارات بريل، هلند
8- سكههاي نقره عصر خلفاي اسلامي، عبدالرزاق شمس اشراق، نشر اسپينك، انگليس
9- شكل گيري افكار صوفيانه در قلمرو امپراطوري عثماني، جان كري، دانشگاه ادينبورگ، اسكاتلند
10- ترجمه «آنك آن يتيم نظركرده؛ پيامبر، ازولادت تا بعثت» به زبان عربي، محمدرضا سرشار، مترجم: بتول مشكين فام، داراحيا التراث العربي، بيروت
11- مساله عقل و هستي از ديدگاه ابن عربي، احمد الصادقي، دارالمدار الاسلامي، بيروت
12- ترجمه «بدايه الحكمه» به زبان ژاپني، محمدحسين طباطبايي، مترجم: توشيو كورودا، نشر «شوشي شين سويي»، توكيو
مطالعات ايراني
1- چشم اندازهايي از جاده ابريشم دريايي از خليج فارس تا درياي شرقي چين، رالف كاوز، نشر هاراشويتز
2- واژه نامه جنگ افزارها و سلاحهاي ايراني: مطالعه نمادها و اصطلاحات، منوچهر مشتاق خراساني، نشر لگات، توبينگن آلمان
3-كوههاي ايران، رابرت كوشتكا و كارل گراتزل، انتشارات وايس هاوپت
4- ترجمه منظوم «شاهنامه فردوسي» به زبان گرجي، بلا شالواشويلي، انتشارات «نكري»، تفليس
5- فرهنگ جامع فارسي به انگليسي و اردو، سيد علي رضا نقوي، مركز تحقيقات فارسي ايران وپاكستان، اسلام آباد
6- فرهنگ فارسي بوسنيايي،مبينا موكر و جنيتا اماموويچ، موسسه مطالعاتي ابن سينا، سارايوو
7- ترجمه قصههاي عاميانه ايراني به زبان ارمني، گئورگ آساطوريان، انتشارات «اديت پرينت»، ايروان
8- مقدمهاي بر تاريخ وفرهنگ مردم تالش (زبان روسي) ،گارنيك آساطوريان و... ، مركز ايرانشناسي در قفقاز
9- حافظ و مذهب عشق در شعر پارسي كلاسيك ، به ويراستاري لئونارد لوئيسون، نشر آي. بي. تاوريس
10- قدرت، سياست و مذهب در ايران عهد تيموري، بئاتريس فوربس منز، كمبريچ
11- نخبگان ايراني و فرمانروايان ترك: تاريخ اصفهان در دوره سلجوقي، داويد دوران گدي، راتلج، سوييس
12- ترجمه دفتر چهارم مثنوي معنوي به زبان روسي، ناتاليا پريگارينا، يانيس اشوتس، ليلي لاهوتي، ناتاليا چاليسوا، ماكسيم روسانوف، انتشارات شرقشناسي سن پطرزبورگ
برگزيدگان بيست و نهمين جايزه كتاب سال
* دين
الف. علوم قرآني: در اين حوزه دو اثر به طور مشترك برگزيده شد:
1. فرهنگ قرآن: كليد راهيابي به موضوعات و مفاهيم قرآن كريم/ زير نظر اكبر هاشميرفسنجاني و محققان مركز
2. بيولوژي نص: نشانهشناسي و تفسير قرآن/ تأليف عليرضا قائمينيا
ب. فقه و اصول:
3. حقوق قراردادها در فقه اماميه/ تأليف جليل قنواتي، سيدحسن وحدتي شبيري، ابراهيم عبديپور فرد، زيرنظر سيدمصطفي محققداماد
4. مستند الشيعة في احكام الشريعة/ تأليف احمد بن محمدمهدي نراقي؛ تحقيق مؤسسه آلالبيت عليهالسلام
ج. سيره معصومين:
5. كفاية الطالب في مناقب أميرالمؤمنين علي بن أبيطالب عليهالسلام/ تأليف محمد بن يوسف الكنجي الشافعي تصحيح محمدكاظم محمودي
د. كلام: در اين حوزه دو اثر به طور مشترك برگزيده شد:
6. فرهنگ جامع فرق اسلامي: بر پايه دستنوشتههاي مرحوم آيتالله سيدمهدي روحاني/ تأليف سيدحسن خميني. ـ تهران: اطلاعات، 1389، 3 ج.
7. عوامل فهم متن: در دانش هرمنوتيك و علم اصول استباط از ديدگاه پروفسور پل ريكور و محقق اصفهاني / تأليف سيدحميدرضا حسني. ـ تهران: هرمس، 1389، يازده، 416 ص.
* علوم اجتماعي
الف. علوم اجتماعي
1. تجددشناسي و غربشناسي: حقيقتهاي متضاد/ تأليف حسين كچوئيان
ب. حقوق
2. حريم خصوصي اطلاعات: مطالعه كيفري در حقوق ايران، ايالات متحده آمريكا و فقه اماميه/ تأليف فريد محسني
* زبان
الف. زبانهاي باستاني و گويشهاي لهجهاي
1. فرهنگ تطبيقي ـ موضوعي زبانها و گويشهاي ايراني نو/ تأليف محمد حسندوست
4. علوم كاربردي
الف. علوم پزشكي
1. فرهنگ جامع همهگيرشناسي (اپيدميولوژي)/ تأليف كيومرث ناصري
ب. گروه كشاورزي
2. توليد و فرآوري گياهان دارويي/ تأليف رضا اميدبيگي
* ادبيات
الف. نقد ادبي
1. از اشارتهاي دريا (بوطيقاي روايت در مثنوي)/ تأليف حميدرضا توكلي
ب. داستان
2. جاده جنگ/ تأليف منصور انوري
ج. شعر معاصر
3. حق السكوت/ سروده محمدمهدي سيار
* تاريخ و جغرافيا
الف. تاريخ: در اين حوزه سه اثر به طور مشترك برگزيده شد:
1. علل و عوامل جابجايي كانونهاي تجاري در خليج فارس/ تأليف محمدباقر وثوقي
2. فرهنگ و تمدن ايراني ـ اسلامي دكن در دورة بهمنيان/ تأليف محسن معصومي
3. نبرد سميرم (انگليسها، قشقاييها و جنگ دوم جهاني)/ تأليف كاوه بيات
* بخش ويژه قرآن كريم
در اين حوزه دو اثر به طور مشترك برگزيده شد:
1. ترجمه قرآن كريم/ ترجمه سيدعلي موسويگرمارودي
2. ترجمه قرآن كريم/ ترجمه حسين استادولي
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]
-
گوناگون
پربازدیدترینها