تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838158943




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

براي 184 سالگي ژول ورن، خالق «دور دنيا در هشتاد روز»


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: براي 184 سالگي ژول ورن، خالق «دور دنيا در هشتاد روز»


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

امروز (چهارشنبه) يكصدوهشتادوچهارمين سالروز تولد «ژول ورن»، نويسنده‌ي معروف فرانسوي ملقب به پدر داستان‌هاي علمي ـ تخيلي است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «ژول ورن»، نويسنده و آينده‌نگر فرانسوي بود كه كتاب‌هاي زيادي با مضمون علمي ـ تخيلي نوشت. او هنگامي از سفر به هوا و فضا و اعماق دريا در داستان‌هاي خود سخن گفت كه هنوز بشر نتوانسته بود وسايل و امكانات چنين سفرهايي را فراهم كند.

آثار او از نظر ترجمه به زبان‌هاي ديگر بعد از آثار «آگاتا كريستي» در رده‌ي دوم جهاني هستند تا جايي كه سال 2005 به مناسبت صدمين سال مرگ او «سال ژول ورن» ناميده شد.

اين نويسنده‌ي سرشناس جهاني در هشتم فوريه 1828 ميلادي در يك خانواده‌ي مرفه در منطقه‌ي «فدو» از شهر نانت فرانسه به دنيا آمد. ژول ورن برادري به نام «پل» و سه خواهر به نامهاي «آنا»، «ماتيلد» و «ماري» داشت.

«ورن» در سال 1839 سوار بر كشتي خود به اولين دريانوردي دور و درازش پرداخت و به هند رفت. در سال 1844 در دبيرستان نانت نام‌نويسي كرد و به آموختن سخنوري و فلسفه مي‌پردازد. پس از گرفتن گواهينامه به پيشنهاد پدر به كارهاي حقوقي راه مي‌يابد. هم‌زمان به نوشتن نمايشنامه و تراژدي مي پردازد، اما با مخالفت خانواده‌اش براي نوشتن داستان‌هاي غم‌انگيز روبرو مي‌شود و كمابيش از آن دست مي‌كشد.

در سال 1848 با گرفتن اجازه از پدر براي ادامه تحصيل در رشته‌ي حقوق به پاريس مي‌رود و مي‌كوشد تا نمايشنامه‌هاي خود را به روي صحنه ببرد. پس از تحمل مشقات بسيار، با «الكساندر دوما» آشنا مي‌شود. دوما اين نويسنده‌ي جوان را تحت حمايت خود مي‌گيرد. ورن در سال 1849 با الهام از دوما، سه نمايشنامه مي‌نويسد كه يكي را دوماي پدر مي‌پسندد و در سال 1850 آن را با نام «پوشالهاي برباد رفته» بر روي صحنه مي‌برد.

ژول ورن به تحصيل در رشته‌ي حقوق هم ادامه مي‌دهد،‌ اما عشق به نويسندگي او را روانه‌ي پاريس مي‌كند. در آغاز آثار ژول ورن تنها در ميان كودكان طرفداران و علاقمنداني داشت، تا آن‌كه منتقد و نويسنده‌اي به نام «مارسل موره» چندين كتاب و رساله درباره‌ي ژول ورن نوشت و او را چنان كه بود به دنيا معرفي كرد. «مارسل موره» در دو كتاب: «ژول ورن بسيار شگفت انگيز» (1960) و «اكتشافات ژول ورن» (1363) اين نويسنده‌ي آثار علمي ـ تخيلي را به دنيا شناساند.

در سال 1852، او «مارتين پاز» را كه داستاني تاريخي درباره جنگ‌ها و برخوردهاي هندو‌ها ودورگه‌هاي پروني و اسپانيولي است را چاپ كرد. در سال 1853 نمايشنامه‌ي ديگر ژول ورن در تئاتر «ليريك» با كاميابي فراواني روبرو ‌شد.

در سال 1866 كه «ژول ورن» به اوج نام‌آوري و كاميابي خود رسيده بود، براي خود يك كشتي گردشي خريد و آن را به نام پسرش «سن ميشل» نام‌گذاري كرد. در سال 1867 به همراه برادرش پل با كشتي مجهزي رهسپار آمريكا شد و در راه بازگشت، شاهكار ارزنده‌ي خود به نام «بيست هزار فرسنگ زير درياها» را نوشت.

ژول ورن در 24 مارس 1905 بر اثر بيماري ديابت در شهر «آميين» در سن 77 سالگي درگذشت. اين نويسنده‌ي بزرگ نزديك به 80 داستان بلند و كوتاه، رساله و نوشته‌ي پژوهشي نوشت كه از آن جمله مي‌توان به «بيست هزار فرسنگ زير دريا»، «دور دنيا در هشتاد روز»، «جزيره‌ي اسرارآميز»، «ميشل استروگف»، «ناخداي پانزده ساله»، «ماتساس ساندروف»، «دو سال تعطيلات»، «پنج هفته در بالن»، «سفر به مركز زمين»، «از زمين تا ماه»، «صاحب جهان»،

«جنگل‌هاي تاريك آمازون»، «انسان‌هاي ميمون‌نما»، «پايان دنيا»، «اژدهاي دريايي»، «جزيره‌اي در آتش»، «جزيره يخبندان»، «كشتي شكستگان»، «اشعه سبز» و «پاريس در قرن بيستم» اشاره كرد.

انتهاي پيام

چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن