واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: براي 184 سالگي ژول ورن، خالق «دور دنيا در هشتاد روز»
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات
امروز (چهارشنبه) يكصدوهشتادوچهارمين سالروز تولد «ژول ورن»، نويسندهي معروف فرانسوي ملقب به پدر داستانهاي علمي ـ تخيلي است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «ژول ورن»، نويسنده و آيندهنگر فرانسوي بود كه كتابهاي زيادي با مضمون علمي ـ تخيلي نوشت. او هنگامي از سفر به هوا و فضا و اعماق دريا در داستانهاي خود سخن گفت كه هنوز بشر نتوانسته بود وسايل و امكانات چنين سفرهايي را فراهم كند.
آثار او از نظر ترجمه به زبانهاي ديگر بعد از آثار «آگاتا كريستي» در ردهي دوم جهاني هستند تا جايي كه سال 2005 به مناسبت صدمين سال مرگ او «سال ژول ورن» ناميده شد.
اين نويسندهي سرشناس جهاني در هشتم فوريه 1828 ميلادي در يك خانوادهي مرفه در منطقهي «فدو» از شهر نانت فرانسه به دنيا آمد. ژول ورن برادري به نام «پل» و سه خواهر به نامهاي «آنا»، «ماتيلد» و «ماري» داشت.
«ورن» در سال 1839 سوار بر كشتي خود به اولين دريانوردي دور و درازش پرداخت و به هند رفت. در سال 1844 در دبيرستان نانت نامنويسي كرد و به آموختن سخنوري و فلسفه ميپردازد. پس از گرفتن گواهينامه به پيشنهاد پدر به كارهاي حقوقي راه مييابد. همزمان به نوشتن نمايشنامه و تراژدي مي پردازد، اما با مخالفت خانوادهاش براي نوشتن داستانهاي غمانگيز روبرو ميشود و كمابيش از آن دست ميكشد.
در سال 1848 با گرفتن اجازه از پدر براي ادامه تحصيل در رشتهي حقوق به پاريس ميرود و ميكوشد تا نمايشنامههاي خود را به روي صحنه ببرد. پس از تحمل مشقات بسيار، با «الكساندر دوما» آشنا ميشود. دوما اين نويسندهي جوان را تحت حمايت خود ميگيرد. ورن در سال 1849 با الهام از دوما، سه نمايشنامه مينويسد كه يكي را دوماي پدر ميپسندد و در سال 1850 آن را با نام «پوشالهاي برباد رفته» بر روي صحنه ميبرد.
ژول ورن به تحصيل در رشتهي حقوق هم ادامه ميدهد، اما عشق به نويسندگي او را روانهي پاريس ميكند. در آغاز آثار ژول ورن تنها در ميان كودكان طرفداران و علاقمنداني داشت، تا آنكه منتقد و نويسندهاي به نام «مارسل موره» چندين كتاب و رساله دربارهي ژول ورن نوشت و او را چنان كه بود به دنيا معرفي كرد. «مارسل موره» در دو كتاب: «ژول ورن بسيار شگفت انگيز» (1960) و «اكتشافات ژول ورن» (1363) اين نويسندهي آثار علمي ـ تخيلي را به دنيا شناساند.
در سال 1852، او «مارتين پاز» را كه داستاني تاريخي درباره جنگها و برخوردهاي هندوها ودورگههاي پروني و اسپانيولي است را چاپ كرد. در سال 1853 نمايشنامهي ديگر ژول ورن در تئاتر «ليريك» با كاميابي فراواني روبرو شد.
در سال 1866 كه «ژول ورن» به اوج نامآوري و كاميابي خود رسيده بود، براي خود يك كشتي گردشي خريد و آن را به نام پسرش «سن ميشل» نامگذاري كرد. در سال 1867 به همراه برادرش پل با كشتي مجهزي رهسپار آمريكا شد و در راه بازگشت، شاهكار ارزندهي خود به نام «بيست هزار فرسنگ زير درياها» را نوشت.
ژول ورن در 24 مارس 1905 بر اثر بيماري ديابت در شهر «آميين» در سن 77 سالگي درگذشت. اين نويسندهي بزرگ نزديك به 80 داستان بلند و كوتاه، رساله و نوشتهي پژوهشي نوشت كه از آن جمله ميتوان به «بيست هزار فرسنگ زير دريا»، «دور دنيا در هشتاد روز»، «جزيرهي اسرارآميز»، «ميشل استروگف»، «ناخداي پانزده ساله»، «ماتساس ساندروف»، «دو سال تعطيلات»، «پنج هفته در بالن»، «سفر به مركز زمين»، «از زمين تا ماه»، «صاحب جهان»،
«جنگلهاي تاريك آمازون»، «انسانهاي ميموننما»، «پايان دنيا»، «اژدهاي دريايي»، «جزيرهاي در آتش»، «جزيره يخبندان»، «كشتي شكستگان»، «اشعه سبز» و «پاريس در قرن بيستم» اشاره كرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]