واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نماينده ويژه دولت در ترانزيت در گفتوگو با فارس تشريح كرد
خبرگزاري فارس: معاون وزير راه از بررسي توسعه خطوط حمل و نقل هوايي مسافري بين لاهور و كراچي به تهران خبر داد و گفت: توسعه ترانزيت بين كشورهاي هند، پاكستان، ايران، تركيه و سپس اروپا مورد تأكيد است.
شهريار افنديزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا»، در خصوص سفر اخير هيئت ايراني به كشور پاكستان و ديدار با مسئولان اين كشور، اظهار داشت: هيئت ايراني به سرپرستي معاون رئيسجمهور در امور بينالملل (علي سعيدلو) از روز يكشنبه تا سهشنبه هفته جاري سفري را به كشور پاكستان داشتند.
وي ادامه داد: در اين سفر در راستاي توسعه روابط دو كشور در بحث تجاري مسائلي مطرح شد؛ در بحث تجارت نياز به حمل و نقل سريع، ارزان و ايمن است كه در اينباره مباحثي مطرح شد.
* مشاركت ايران در بازسازي 636 كيلومتر خطآهن پاكستان در مسير اكو
معاون وزير راه و شهرسازي يادآور شد: يكي از بحثهاي عمده كه در كشور پاكستان مطرح است، موضوع ارتقاء شبكه ريلي پاكستان بخصوص كويته و تفتان است؛ تفتان مرز ايران و پاكستان بوده كه در مقابل آن كشور ايران مرز ميرجاوه را دارد.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي تصريح كرد: حدود دو سال قبل شبكه ريلي از پاكستان به ايران و سپس به سمت تركيه راهاندازي شد كه به همان قطار اكو معروف است.
افنديزاده با اشاره به اينكه در كشور پاكستان حدود 636 كيلومتر خطآهن نياز به بازسازي شبكه دارد، افزود: سطح سرويس در اين شبكه ريلي بسيار پايين است كه در اينباره طرف پاكستاني درخواست كرد نسبت به ارتقاي اين محور كشور ايران همكاريهاي لازم را انجام دهد.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي اضافه كرد: به دليل اهميت بالاي اين مسير ريلي و بخصوص اينكه ميتوان كشورهاي آسياي شرق را از هند و پاكستان و ايران به تركيه و اروپا متصل كرد، بازسازي اين مسير ريلي مورد توجه طرف ايراني نيز قرار گرفت.
معاون وزير راه و شهرسازي اضافه كرد: طبق برآورد، بهسازي اين مسير خطآهن 700 ميليون دلار هزينه دارد كه قسمتي از اين رقم از طريق بانك توسعه اسلامي پرداخت ميشود و قسمتي نيز طرف پاكستاني علاقمند بود كشور ايران مشاركت سرمايهگذاري كند و يا اعطاي تسهيلات انجام دهد.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي خاطرنشان كرد: در اين زمينه ايران نيز آمادگي مقدماتي خود را اعلام كرد و درخواست مطالعات امكانسنجي پروژه بخصوص مطالعات پتانسيل جابهجايي كالا از كشورهاي آسياي شرق به سمت اروپا مطرح شد.
نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت تأكيد كرد: اگر اين خط ريلي بازسازي و احياء شود آسياي شرقي از طريق ايران و پاكستان به كشورهاي اروپايي متصل ميشود كه طبيعتاً توجيه بسيار مطلوب اقتصادي خواهد شد، ضمن آنكه در امر ترانزيت نيز و توسعه آن نيز مؤثر است.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينكه مطالعات امكانسنجي اين پروژه ريلي در اختيار ايران قرار گرفت، يادآور شد: در راستاي توسعه ترانزيت در ايران، در هر صورت بايد مشاركت ايران از طريق حضور بخش خصوصي در اين پروژه صورت گيرد و يا ايران از طريق اعطاي تسهيلات بانكي به اين پروژه كمك كند، زيرا بهرهبرداري از اين شبكه ميتواند بازگشت سرمايه را تضمين كند.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي اضافه كرد: در بحث حمل كالا در اين مسير ريلي بايد شرايط طوري فراهم شود تا سرعت قطار بين 100 تا 150 كيلومتر در ساعت باشد كه اين امر در توسعه ترانزيت تأثير بسزايي خواهد داشت.
* ساخت آزادراه تفتان - كويته پاكستان با مشاركت ايران
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي ادامه داد: موضوعي ديگري كه در اين ديدار مطرح شد، توسعه تجارت دو كشور براساس حمل و نقل جادهاي بود.
معاون وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: ساليانه 20 هزار كاميون از طريق ايران به پاكستان ميرود و حدود 3 هزار كاميون پاكستاني به سمت ايران حركت ميكند.
نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت افزود: البته تعدادي از كاميونها كه از ايران به سمت پاكستان ميرود تردد يكسر خالي دارند و در حقيقت از پاكستان، واردات به كشور ايران صورت ميگيرد.
معاون وزير راه و شهرسازي يادآور شد: در اين خط ترانزيت جادهاي بين ايران و پاكستان، رانندگان كاميون ايراني اغلب از جاده كويته به تفتان ناراضي هستند كه در اين نشست تأكيد شد كه اين مسير جادهاي بايد ارتقاء پيدا كند.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي ادامه داد: كشور پاكستان، مطالعات اوليه بهسازي اين مسير جادهاي را بخصوص در حدود 160 كيلومتر اين محور، بين "دالوندي" و "نوشتكي" كه بايد چهار خطه شود و مورد بازسازي قرار گيرد، انجام داده است.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه هزينه اجراي كل اين پروژه حدود 100 ميليون دلار امريكا است، اضافه كرد: كشور پاكستان درخواست داد اگر ايران بتواند در بهسازي اين مسير حداقل 50 درصد مشاركت كند و يا اعطاي تسهيلات داشته باشد، كمك بسزايي در توسعه ترانزيت اين محور خواهد داشت.
افنديزاده با بيان اينكه كشور پاكستان قبول كرد كه اين مسير به صورت آزادراهي ساخته شود، افزود: بنابراين شركتهاي سرمايهگذاري ايراني ميتوانند در بهسازي مسير تفتان - كويته و تبديل آن به آزادراه مشاركت كنند و سپس بازگشت سرمايه از طريق اخذ عوارض انجام شود.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي يادآور شد: مقرر شد مطالعات اوليه اين پروژه دراختيار ايران قرار گيرد تا با بررسيهاي لازم از طريق مشاركت بخش خصوصي و يا اعطاي تسهيلات از طريق بانكها، اين آزادراه ساخته شود.
* توسعه خطوط حمل و نقل هوايي مسافري بين لاهور و كراچي به تهران
افنديزاده ادامه داد: موضوع بعد كه در اين جلسه مطرح شد بحث توسعه خطوط هوايي مسافري بين دو كشور ايران و پاكستان بود.
معاون وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: در اين ديدار توسعه پروازهاي لاهور و كراچي تا تهران مطرح شد كه شركتهاي خصوصي نيز در اين جلسه حضور داشتند و اين استقبال انجام گرفت.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي افزود: در اين جلسه مقرر شد با توجه به تعداد مسافران هوايي بين دو كشور، توسعه خطوط هوايي ايران و پاكستان در دستوركار قرار گيرد كه در اينباره يك گروه كارشناسي از ايران و پاكستان در مورد توسعه خطوط هوايي دو كشور بررسيهاي لازم را انجام ميدهند.
* بررسي موافقتنامه جادهاي حمل و نقل بين ايران و پاكستان
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي ادامه داد: از ديگر نكات مطرح شده در اين جلسه، پيگيري موافقتنامه جادهاي حمل و نقل بين ايران و پاكستان بود.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: اين موافقتنامه مدتي پيش در مجلس شوراي اسلامي مطرح شد اما مشكلات و مسائلي داشت كه اين مورد برگشت شد؛ در حال حاضر اصلاحيهها انجام و از طريق رئيسجمهور اين لايحه مجدداً به مجلس ارائه شده است كه دو كشور مجدداً موافقتنامه حمل و نقلي در بحث كالا و مسافر داشته باشند.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي ادامه داد: از مجلس شوراي اسلامي مي خواهيم هرچه زودتر اين موافقتنامه را مورد تصويب قرار دهد تا روندي بسيار مطلوب در مورد افزايش حجم جابهجايي كالا بين ايران و پاكستان انجام شود.
* تعهد پاكستان براي ساخت و توسعه ترمينال مرزي تفتان
معاون وزير راه و شهرسازي خاطرنشان كرد: از ديگر توافقات در اين ديدار موضوع ساخت و توسعه ترمينال مرزي در تفتان است؛ تفتان ترمينال مسافري و ساختمان گمرك مناسبي ندارد كه در اين باره پاكستانيها قول دادهاند ظرف يك سال ترمينال تفتان را بسازند تا بتوانيم تسهيلات مناسبي در جهت رفت و آمد دو كشور ايجاد كنيم.
* صدور ويزاهاي كثيرالمدت براي رانندگان شركتهاي حمل و نقل كالا و مسافر
نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت يادآور شد: از ديگر كارهايي كه در اين ديدار مورد تأكيد قرار گرفت آسانسازي صدور ويزاهاي كثيرالمدت براي رانندگان شركتهاي حمل و نقل كالا و مسافر بود كه مورد تأكيد دو كشور قرار گرفت.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي با اشاره به اينكه در مجموع در اين سفر توافقات مطلوبي انجام شد، گفت: در اين ديدار توسعه روابط تجاري دو كشور مورد اهميت قرار گرفت و قطعاً در بخش حمل و نقلي نيز تأثيرگذاري بسيار زيادي در بحث توسعه تجارت جهاني خواهد داشت.
معاون وزير راه و شهرسازي يادآور شد: در اين سفر معاونان وزارتخانههاي راه و شهرسازي، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت كشاورزي، وزارت نيرو و برخي ديگر از وزارتخانهها حضور داشتند كه در زمينههاي مختلف توسعه روابط دو كشور مطالبي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي يادآور شد: بيشترين مسائلي كه در اين جلسه مورد بررسي قرار گرفت توسعه روابط ترانزيتي بين دو كشور بود.
افنديزاده يادآور شد: البته تمامي اين موارد در قالب بيانيهاي كه بين رئيس هيئت ايراني و رئيس هيئت پاكستاني صادر شد و به امضاء رسيد، مطرح شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي خاطرنشان كرد: در كل در اين ديدار توسعه ترانزيت بين كشورهاي هند، پاكستان، ايران، تركيه و سپس اروپا مورد تأكيد قرار گرفت كه قطعاً تأثير بسزايي در توسعه ترانزيت ايران خواهد داشت.
انتهاي پيام/ح
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]