واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *بررسي پروژههاي راه و مسكن خوزستان* رتبه دوم در سهميه مسكن مهر و پروژههايي كه ساختشان منوط به تامين اعتبار است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان
منابع عظيم نفت و گاز، تاسيسات فولادي، ذوبآهن و همچنين دسترسي به آبهاي آزاد به خوزستان كه دومين رتبه سهميه مسكن مهر را در بين استانها دارا است ويژگيهايي بخشيده كه آن را با ساير استانها متمايز كرده است اما اين استان براي رشد و توسعه بايد راهي نه چندان كوتاه را طي كند و زيرساختهاي حمل و نقل خود را گسترش دهد تا بتواند سهم بيشتري در توسعه ترانزيت كشور داشته باشد البته بايد به اين نكته توجه كرد كه در اين راستا تامين منابع مالي نيز از اهميت بسياري برخوردار است.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ورزشگاه 50 هزار نفري الغدير، تقاطع غير همسطح سه راهي دهلران، كمربندي شرقي انديمشك، پل نهم كلان شهر اهواز، مسكن مهر شهرهاي شوش، انديمشك، دزفول، شهر جديد مهرشهر اهواز و همچنين ماهشهر از جمله پروژههايي هستند كه در سفر به استان خوزستان مورد بازديد قرار گرفتند.
تقاطع غيرهمسطح سه راهي دهلران
براساس اين گزارش، طي بازديد از تقاطع غيرهمسطح سه راهي دهلران محسن يوسفي- مدير راه و ترابري شهرستان انديمشك- اين پروژه را بسيار حائز اهميت دانست و تصريح كرد: اين تقاطع در محور شرياني اهواز ـ انديمشك و همچنين كريدور شمال ـ جنوب واقع شده است و محل اتصال مسيرهايي است كه به سمت غرب و استان ايلام ميرود.
وي افزود: اين محل در گذشته نقطه حادثهخيز بوده و تصادفات بسياري در آن رخ ميداده است اما احداث اين پل با دهانه 25 متر كه با اعتبار سه ميليارد و 700 ميليون تومان و طي مدت سه سال انجام شده، ميزان تصادفات را به ميزان چشمگيري كاهش ميدهد.
به گفته يوسفي اكنون اين مسير به صورت آزمايشي مورد بهرهبرداري قرار گرفته و بهزودي به طور رسمي افتتاح ميشود.
وي زمان اجراي پروژهها را وابسته به تخصيص اعتبار اعلام و تصريح كرد :هرچه اعتبار سريعتر اختصاص داده شود پروژه نيز طي مدت كوتاهتري تكميل ميشود؛ در مورد اين پروژه اگر تخصيص اعتبار سريع صورت گرفته بود طي مدت يك سال عمليات اجرايي انجام ميشد.
كمربندي شرق انديمشك واقع در مسير كريدور شمال ـ جنوب
كمربندي شرقي انديمشك كه در كريدور شمال ـ جنوب و محل تلاقي محور سد دز، جاده اصلي و خياباني كه به انديمشك ختم ميشود، بسيار حادثهخيز بوده و در گذشته ايمنسازي آن به صورت مقطعي انجام ميشد اما براي حل دائمي مشكل، تقاطع غيرهمسطحي به صورت زيرگذر طراحي شده كه بنا به اعلام مديركل اداره راه و ترابري انديمشك از 85 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار شده است.
يوسفي درباره زمان تكميل اين پروژه گفت: خط لوله آب شرب از مسير اين پروژه عبور كرده و با مشخص شدن وضعيت آن، اجراي پروژه سرعت ميگيرد.
وي ادامه داد: ساخت اين تقاطع كه از مردادماه 90 آغاز شده است به علاوهي ايمن سازيهايي كه در گذشته صورت گرفته سه ميليارد تومان هزينه داشته است.
مديركل اداره راه و ترابري انديمشك با بيان اينكه زمان اجراي پروژه يكسال تعيين شده است، اظهار كرد: از برنامه جلوتر هستيم و پيشبيني ميكنيم كه قبل از موعد مقرر پروژه به بهرهبرداري برسد.
پل نهم كلانشهر اهواز
پل نهم كلانشهر اهواز از ديگر پروژههاي مهمي است كه با ساخت و تكميل آن ارتباط ملي راه و كيان پارس برقرار ميشود.
پل نهم بصورت دو پل جداگانه و در كنارهم ساخته ميشود كه طول آن برابر 980 متر تعيين شده است و با احداث آن گره ترافيكي اين منطقه از بين ميرود و بنا به اعلام پيمانكار بصورت تمام بتني و پيش تنيده خواهد بود كه دهانه اصلي آن 151 متر بر روي قسمت اصلي رودخانه احداث ميشود.
برآوردها ساخت دو باند رفت و برگشت پل نهم اهواز و دو تقاطع غيرهمسطح و همچنين 10 كيلومتر جادههاي اصلي حدود 30 ميليارد تومان تعيين شده است.
پيشرفت 65 درصدي مسير پل زال ـ انديمشك
آزادراه خليج فارس ـ اهواز ـ بندر امام خميني از ديگر پروژههايي است كه در صورت تكميل آن كل استان خوزستان از شبكه آزادراهي برخودار خواهند شد.
بر اساس اين گزارش، ادامه آزادراه خرمآباد ـ پل زال به انديمشك ميرسد كه تكميل مسير پل زال ـ انديمشك نقش ويژهاي در توسعه حمل و نقل و كاهش تصادفات دارد.
بنا بر اعلام ابراهيم شيرين جاني ـ مدير راه و ترابري ماهشهر و اميديه ـ، پل زال ـ انديمشك از 65 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار شده است.
وي همچنين طول آزادراه خليج فارس از اهواز به بندر امام(ره) را با احتساب رمپها و تقاطعهاي غيرهمسطح 100 كيلومتراعلام و اظهار كرد: طول تمام پلهاي اين آزادراه 900 متر بوده و داراي دو باند 13.5 متري با احتساب حريم 120 متري است.
به گزارش ايسنا، اين آزادراه با همكاري وزارت راه، بنياد مسكن و بانك تجارت در سال 87 ساخته شده است و روزانه 2500 تانكر عراقي و حدود 15 هزار خودرو سنگين از آن عبور ميكند.
چهار خطه شدن محورهاي منتهي به ماهشهر طي چهار سال
چهار خطه كردن محور ماهشهر ـ هنديجان به طول 40 كيلومتر از پروژههاي ديگر استان خوزستان به شمار ميرود كه از 10 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار شده است.
بر اين اساس از خروجي ماهشهر تا پنج كيلومتر بعد زيرسازي و تا 2.5 كيلومتر بعد آسفالت در حال انجام است، همچنين 15 كيلومتر ديگر اين محور در حال زيرسازي است.
بنا به اعلام مسوولان طي چهار سال آينده تمامي راههاي متصل به ماهشهر چهارخطه ميشوند.
بدهي وزارت نفت براي ساخت پروژههاي استان
28.5 كيلومتر از پروژه 70 كيلومتري چهارخطه سربندر ـ آبادان توسط قرارگاه خاتم در سال 88 ساخته شد و به بهرهبرداري رسيد اما براي ساخت اين مسير مبلغ قرارداد 25 ميليارد تومان بوده كه بايد توسط وزارت راه و شركت نفت تامين ميشد اما به رغم اينكه وزارت راه سهم خود را به طور كامل پرداخت كرد، وزارت نفت هنوز مبلغي را براي اين پروژه پرداخت نكرده است.
به گزارش ايسنا، برخي پروژههاي عمراني استان خوزستان با مشاركت وزارت نفت ساخته ميشود كه بنا به اعلام مسوولان اين استان در مورد برخي پروژهها در حاليكه وزارت راه و شهرسازي سهم خود را داده است وزارت نفت هنوز سهم خود را پرداخت نكرده است به طوري كه تا پايان سال گذشته وزارت راه 1900 ميليارد تومان از وزارت نفت براي مشاركت در پروژههاي عمراني طلب كار است.
خوزستان حائز رتبه دوم در سهميه مسكن مهر
بنا بر اعلام نصرالله دهقاني ـ مديركل مسكن و شهرسازي استان خوزستان ـ اين استان با ساخت 90 هزار واحد مسكن مهر رتبه دوم پس از تهران را در اين زمينه به خود اختصاص داده است.
به گفته او بعد از استان تهران، 52 درصد مسكن مهر در شش استان كشور واقع شده است.
12 هزار واحد در دو شهر جديد اين استان، شش هزار واحد در شهرهاي زير 25 هزار نفر و 72 هزار واحد در شهرهاي بالاي 25 هزار نفر ساخته مي شود كه بنا به برنامه ريزي صورت گرفته 22 هزار واحد تا خردادماه 91 به بهرهبرداري ميرسد.
در شهر شوش سه هزار و 319 واحد مسكن مهر توسط مردم و تعاونيها در درست ساخت است، در انديمشك بيش از دو هزار و 300 واحد مسكن مهر در دست ساخت است كه با مشاركت مردم پيشرفت هزار واحد مناسب بوده است.
همچنين تعداد 11 هزار واحد مسكن مهر در شهرستان ماهشهر در دست ساخت است كه براي همه آنها متقاضي وجود دارد.
به گزارش ايسنا به رغم مسائلي كه درمورد برخي تعاونيهاي مسكن مهر مطرح ميشود در استان خوزستان و به ويژه ماهشهر حجم بسياري از ساخت و سازها توسط تعاونيها انجام شده است.
پس از ساخت مسكن مهر ماهشهر بنا به اعلام دهقاني به غير از نيازهاي روزانه مسكن دراين شهر، نياز مسكن وجود نخواهد داشت.
اين مقام مسوول با رد هرگونه افزايش قيمت در استان خوزستان طي دو سال گذشته، گفت: با ساخت واحدهاي مسكن مهر در اين استان قيمتها كنترل شده است.
وي متوسط قيمت تمام شده مسكن مهر را نسبت به ساير مناطق كشور بالاتر اعلام و تصريح كرد: با توجه به اينكه شاغلان در پروژههاي مسكن مهر در خوزستان از خارج استان آمدهاند بنابراين هزينه ساخت كمي بالاتر وبراي هر مترمربع بين 320 تا 330 هزار تومان تمام ميشود.
دهقاني با اشاره به اينكه براي سال 91 نيز بيشتر واحدها بصورت خود مالك يا در بافتهاي فرسوده استان ساخته ميشود، ادامه داد: بافت فرسوده مصوب استان خوزستان دو هزار هكتار با 50 هزار واحد است اما پيش بيني ميشود كه با شناسايي و مصوب شدن كليه محدودههاي بافت فرسوده استان، 120 هزار واحد در بافتهاي فرسوده موجود باشد.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]