تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837232115
به مناسبت روز نيروي هوايي ارتش (19 بهمن 57)/
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به مناسبت روز نيروي هوايي ارتش (19 بهمن 57)/
خبرگزاري فارس: اگر چه در پيروزي انقلاب و به ثمر رسيدن آن، اقشار مردم و عوامل و عناصر فراواني نقش داشتند كه هر كدام به نوبه خود مهم و تاثيرگذار بودند، اما در اين ميان تعدادي از اين اقشار، عوامل و عناصر كليدي و سرنوشت ساز بودند كه از آن جمله مي توان به نقش روحانيت و رهبري داهيانه امام خميني(ره) و هم چنين نقش مهم نظاميان و همراهي آنان با انقلاب مردمي ايران اشاره كرد...
با گسترش يافتن دامنه انقلاب، كاركنان نيروي هوايي به مانند ديگر گروه ها، با تشكيل گروهي از هزاران افسر، همافر و درجه دار در روز 30 دي 1357 با راهپيمايي در پايگاه هاي بندر عباس، شاهرخي همدان و وحدتي دزفول كه از يك هفته پيش اعتصاب غذا كرده بودند، با جنبش ملت ايران اعلام همبستگي كردند. از مدت ها قبل جلسات متعددي در مركز آموزش هاي هوايي برگزار و اعلاميه هاي امام در ميان دانشجويان دست به دست مي شد. گروهي از نظاميان درباره وفاداري به سوگندي كه به شاه و نظام فاسدش ياد كرده بودند، خواستار روشن شدن سوگند خود شدند، امام خميني(ره) در پاسخ، قسم براي حفظ قدرت طاغوتي را صحيح ندانسته و مخالفت با آن را واجب دانستند و اعلام نمودند كساني كه به اين نحو قسم خورده اند مي توانند بر خلاف آن عمل كنند. پس از صدور اين فتوا راهپيمايي ها به اكثر پايگاه ها كشيده شد.
اگر چه در پيروزي انقلاب و به ثمر رسيدن آن، اقشار مردم و عوامل و عناصر فراواني نقش داشتند كه هر كدام به نوبه خود مهم و تاثيرگذار بودند، اما در اين ميان تعدادي از اين اقشار، عوامل و عناصر كليدي و سرنوشت ساز بودند كه از آن جمله مي توان به نقش روحانيت و رهبري داهيانه امام خميني(ره) و هم چنين نقش مهم نظاميان و همراهي آنان با انقلاب مردمي ايران اشاره كرد.
در اين ميان ارتش به ظاهر مقتدر آن روز كه توسط زبده ترين نيروهاي خارجي با پيشرفته ترين سلاح هاي جنگي براي حفظ و بقاي سلطنت و حفظ منافع اربابانش، سازمان و آموزش يافته بود، درست در زماني كه رژيم به حمايت و همراهي اين نيروي عظيم نيازمند بود، با تبعيت از مقام مرجعيت و تاثير گرفتن از رهنمودها و نصايح امام خميني(ره)تغيير جهت داد، به شاه و حاميان وي پشت كرد و با شركت در حماسه انقلاب اسلامي ايران، حماسه اي نو پديد آورد.
حماسه همراهي ارتشيان با مردم و انقلاب، با تخليه پادگان ها و فرار سربازان و درجه داران از پادگان ها آغاز شد. نظاميان فراري از رژيم شاهنشاهي به درياي خروشان ملت در انقلاب پيوستند و رژيم طاغوت كه انتظار مقابله از ارتش در سطح كشور را در برابر مردم داشت، نتيجه اي كاملاً برعكس دريافت نمود. مردم با اهداي گل و شعارهاي حمايت گرانه از ارتش توانستند به دل ارتشيان نفوذ كرده و آن ها را با خود همراه نمايند؛ اگر چه نقش و تدبير امام در تمام اين مراحل، اساسي و سرنوشت ساز بود. مردم انقلابي در راهپيمايي هاي خود پس از دريافت دستور امام مبني بر همراهي با نظاميان با انداختن شاخه هاي گل بر سر و گردن سربازان در طول مسير راهپيمايي از آن ها مي خواستند به ملت بپيوندند.
در روزنامه و ساير رسانه هاي گروهي، خبر در آغوش گرفتن سربازان توسط مردم در چند نقطه از شهر تهران منتشر شد. مردم عكس هايي از حضرت امام خميني(ره) را بر بدنه كاميون هاي ارتشي چسبانده بودند و سربازان و نظاميان را روي دوش خود حمل مي كردند. نكته مهم اين بود كه نظاميان غالباً به اين حركت مردم واكنش مثبت نشان مي دادند و از اين اقدام مردم استقبال مي كردند.
ژنرال آمريكايي رابرت هايزر كه از طرف دولت آمريكا با ماموريت انجام كودتا نظامي توسط ارتش شاه در 14 دي ماه 1357 به طور مخفيانه وارد ايران شده بود، بعد از مدتي با مشاهده اوضاع ارتش ايران پس از فرار شاه، توانايي سران ارتش ايران را براي اداره امور كشور پس از انجام كودتايي موفقيت آميز بدبينانه ارزيابي كرد. همچنين در روز 9 بهمن اظهار نظر كرد كه آمدن امام به تهران به احتمال زياد به سرنگوني بختيار و دولتش -كه در 26 دي ماه همزمان با فرار شاه توسط وي به نخست وزيري رسيده بود- منتهي خواهد شد. نهايتاً شوراي امنيت ملي آمريكا به اين نتيجه رسيد كه ارتش ايران اراده خود را براي انجام كودتا از دست داده و بنابراين راه حل نظامي به عنوان يك راه حل معقولانه كنار گذاشته شد.
دعوت امام از ارتش به قيام و مبارزه
در تحليل ارتش ايران در زمان رژيم پهلوي، آن چه كه اهميت فراواني دارد اين است كه اگر چه ارتش به ظاهر، در جهت منافع رژيم سلطنتي و حاميان داخلي و خارجي آن ساخته و پرورش يافته بود، اما ستون پايين و بدنه ارتش از جمله درجه داران، افسران جوان و بازنشستگاني كه شناخت كاملي از شرايط آن دوران بدست آورده بودند و همچنين افراد شايسته اي كه در اثر بي عدالتي نتوانسته بودند به سطوح بالا و رده هاي تصميم گيري راه يابند، خود را جزئي از توده هاي ميليوني مردم مي دانستند و سرنوشت خود را در ستم ديدن و استثمار از سرنوشت جامعه جدا نمي دانستند.
به همين دليل امام با بينش و درك اين مساله در مقابل ارتش جبهه گيري نكرد، بلكه آنان را دعوت به پيوستن آشكار به جبهه حق يعني خواست مردم نمود. امام در 4 آبان 1357 طي اعلاميه اي خطاب به ارتش فرمودند:(( سلام اين جانب را به روساي محترم ارتش برسانيد و به نيروهاي زميني، دريايي و هوايي پس از تهيت و سلام بگوئيد ايران كشور شماست و ملت ايران ملت شماست، به ملت بپيونديد. من مي دانم بسياري از شما به ملت، كشور و اسلام وفادار هستيد و از اين كشتارها و غارت گري هاي شاه خائن و بستگانش و جنايت كاران بين المللي ناراحت هستيد، گاهي مطالب شما به من مي رسد، ملت شما لحظات حساسي را مي گذراند. شما بيشتر از ديگران پيش خداي بزرگ و ملت شجاع و نسل هاي آينده مسئول هستيد. خدمت دلاورانه كنيد و زنجيرهاي اسارت را پاره كنيد و مجال به اين خائن به اسلام و كشور ندهيد و سرافرازي را براي خود و ملت هديه كنيد)).
همچنين به منظور تفكيك عمده قواي ارتش از سران خود فروخته در همان ماه در طي سخنراني در پاريس مي فرمايد:(( شما خيال كرديد، كه همه ارتش مثل اين چند تا هستند كه به جان مردم افتاده اند؟ نه همه آن ها اين طور نيستند، آن ها پيغام دادند اگر وقتش شد آن ها هم حاضرند براي كارها...)).
ايشان در مصاحبه اي با يكي از روزنامه هاي هلندي در 16 آبان 1357 اظهار نمود: (( بسياري از افسران و درجه داران هستند كه هنوز دلهاي شان با ملت است و از دست شاه به خصوص به علت تسلط مستشاران آمريكايي بر آنان رنج مي برند و به دليل پيوندي كه با مردم دارند، دير يا زود به آغوش ملت باز مي گردند و هم اكنون آثار آن ظاهر شده است.)) همچنين در طي مصاحبه اي با مجله آفريقايي جوان در 18 دي ماه همان سال فرمودند:(( شما باور نمي كنيد كه ارتش با ملت است و در آينده نزديكي به شاه پشت خواهد كرد؛ پيروزي ما حتمي است و جمهوري اسلامي تحققش براي من خيلي روشن است.))
از همين رو در 21 و 22 بهمن نتيجه روشن و غرور آفرين آن تدبير را به خوبي ملاحظه كرديم و پس از پيروزي انقلاب نيز بر اين اساس بود كه امام، نغمه انحلال ارتش را توطئه خوانده و با طرد جنايت كاران و نوكران استعمار از ارتش شاهنشاهي، ارتش اسلامي و مردمي به وجود آمد.
ارتش و پيوستن به انقلاب
با گسترش يافتن دامنه انقلاب، كاركنان نيروي هوايي به مانند ديگر گروه ها، با تشكيل گروهي از هزاران افسر، همافر و درجه دار در روز 30 دي 1357 با راهپيمايي در پايگاه هاي بندر عباس، شاهرخي همدان و وحدتي دزفول كه از يك هفته پيش اعتصاب غذا كرده بودند، با جنبش ملت ايران اعلام همبستگي كردند. از مدت ها قبل جلسات متعددي در مركز آموزش هاي هوايي برگزار و اعلاميه هاي امام در ميان دانشجويان دست به دست مي شد. گروهي از نظاميان درباره وفاداري به سوگندي كه به شاه و نظام فاسدش ياد كرده بودند، خواستار روشن شدن سوگند خود شدند، امام خميني(ره) در پاسخ، قسم براي حفظ قدرت طاغوتي را صحيح ندانسته و مخالفت با آن را واجب دانستند و اعلام نمودند كساني كه به اين نحو قسم خورده اند مي توانند بر خلاف آن عمل كنند. پس از صدور اين فتوا راهپيمايي ها به اكثر پايگاه ها كشيده شد.
تا قبل از 19 بهمن چند اعتصاب و راهپيمايي توسط كاركنان نيروي هوايي اتفاق افتاد كه بعضي از آن ها با دخالت ضد اطلاعات سركوب شد. اما كاركنان نيروي هوايي همديگر را شناخته بودند و از تهديدها هراسي نداشتند و اعلاميه هاي امام را در سطح يكان ها توزيع مي نمودند. با توجه به حساسيت هاي موجود و بالا گرفتن اعتراضات و بسته شدن فرودگاه ها از بيم ورود امام، توسط بختيار، نيروهاي ضد اطلاعات و ساواك به صورت گسترده دست به دستگيري و پاكسازي در ارتش زدند. عده اي از درجه داران نيروي هوايي پس از راهپيمايي 6 بهمن شبانه دستگير و به زندان جمشيديه منتقل و از آن جا با يك فروند هواپيماي 130c براي اعدام به خاش فرستاده شدند.
هنگامي كه امام خميني(ره) در 12 بهمن 1357 بعد از 15 سال دوري از وطن با استقبال بي نظير مردم وارد فرودگاه مهرآباد شد. پرسنل نيروي هوايي از همان ابتداي ورود امام امت با حضور چشمگير خود در استقبال و حراست از ايشان همبستگي و بيعت خويش را در همان ساعات اوليه نسبت به امام ابراز داشتند. امام پس از حضور ميليوني مردم در سخنراني تاريخي خود در بهشت زهرا (س) خطاب به ارتش فرمود: (( از ارتش مي خواهم هر چه زودتر به ما متصل شود. ارتشيان فرزندان ما هستند، ما به آن ها محبت داريم، بايد به دامن ملت بيايند. عظمت ما عظمت كشور است و عظمت كشور عظمت ارتش...ارتش و ملت از همديگر هستند. ارتش بايد از دولت غاصب كنار برود تا مردم تكليفشان را با او معين كنند.))
در پي سخنان اين پير فرزانه در 15 بهمن صدها تن از افراد نيروي زميني و هوايي با لباس نظامي به محل اقامت امام رفته و وفاداري خود را نسبت به ايشان ابراز داشتند. نظاميان در اين بازديد شعار: (( ما همه سرباز توايم خميني گوش به فرمان توايم خميني)) سردادند.
در 17 بهمن كاركنان نيروي هوايي مقابل ستاد نيروي هوايي در تهران راهپيمايي برپا نمودند و درجه داران با شعار الله اكبر به سمت چهار راه كوكاكولا حركت كردند كه با استقبال مردم همراه شد.
حماسه 19 بهمن و بازتاب آن
در روزهاي 17 و 18 بهمن اطلاعيه هايي در خانه هاي سازماني ريخته شد و از پرسنل براي شركت در راهپيمايي 19 بهمن دعوت شد. در اين اطلاعيه نوشته شده بود: ((19 بهمن خيابان ايران ساعت6 صبح )). اداره ضد اطلاعات ارتش كه از ماجراي 19 بهمن اطلاع داشت، از كاركنان نيروي هوايي خواست تا از هر گونه تجمع خودداري كنند. در اطلاعيه اي كه از سوي ضد اطلاعات نيروي هوايي صادر شد، از كليه كاركنان خواسته شده بود در راهپيمايي روز 20 بهمن كه قرار بود براي حمايت از رژيم شاه در ميدان بهارستان برگزار شود، شركت كنند. صبح روز 19 بهمن هيچ كس انتظار حضور بيش از 150 نفر را نداشت. اما خيابان ايران مملو از آبي پوشان نيروي هوايي شده بود، برخي هم با لباس شخصي آمده بودند و در حين تظاهرات لباس هاي فرم خود را پوشيدند. صف اول تظاهر كنندگان پرچمي در دست داشتند كه روي آن نوشته بود: از طاغوت گسستيم به ملت پيوستيم، قطره اي از ارتش امام خميني.
افرادي در حال عكاسي بودند كه مردم همه ي آن كساني را كه در حال گرفتن عكس و فيلم بودند، دستگير مي كردند و عكس ها را از بين مي بردند تا كسي شناسايي نشود. پس از پايان راهپيمايي، كاركنان به نشانه همبستگي با امام خميني(ره) به اقامتگاه ايشان در مدرسه علوي رفتند. امام با حضور در ميان پرسنل نيروي هوايي فرمودند: (( كاري كه شما عزيزان در اين روزها در روز 19 بهمن انجام داديد از حيث معنويت بزرگ ترين كارها و با ارزش هاي دنيايي هم بزرگ ترين ارزش ها بود... خداوند اين افتخار را براي شما حفظ كند و شما را در دو جهان سعادتمند فرمايد و آن چه كه بايد به شما عرض كنم اين است كه تا شما تعهدتان را به اسلام حفظ كرديد و روابط خودتان را با همه قشرهاي ملت برادرانه كرديد، اين انقلاب محفوظ خواهد ماند و شما با برادران خودتان كه افراد عزيز اين ملت هستند، همدوش براي پيشبرد اين انقلاب به پيش خواهيد رفت و احكام اسلام را ان شاء الله تعالي در همه جا، در همه ايران اجرا خواهيد فرمود.))
اين اعلام همبستگي با قيام ملت ايران، اربابان و عاملان رژيم پهلوي را به وحشت انداخت به گونه اي كه مجبور به تكذيب خبر بيعت شدند و ستاد بزرگ ارتشتاران عكس تاريخي بيعت كاركنان نيروي هوايي كه توسط عكاسي به نام حسين پرتويي گرفته شده و در روزنامه كيهان چاپ شده بود را جعلي و مونتاژ شده خواند. اما صبح روز 21 بهمن دفتر امام خميني(ره) با انتشار اعلاميه اي، صحت عكس منتشر شده را تاييد نمود. با پيوستن نيروي هوايي به ملت، انقلاب رنگ و بوي ديگري گرفت. رفته رفته ساير نظاميان نيز به مردم پيوستند و تنها ابزار اميد شاپور بختيار، به ياس تبديل شد.
در آن روز امام به كاركنان نيروي هوايي فرمودند به راهپيمان بپيونديد و دولت بازرگان را تاييد كنيد. در پي فرمان امام همه از درب جنوبي مدرسه خارج شده و بعد از مدتي وارد خيابان انقلاب شدند و به مردم پيوستند. نيروهاي گاردي از بالا و پايين خيابان را بسته بودند، زنان براي اين كه بالگردها نتوانند از تظاهر كنندگان عكس برداري كنند چادرهايشان را روي سر افسران مي انداختند. مردم به آن ها توصيه مي كردند كه سرشان را پايين بگيرند تا شناسايي نشوند. اما جوانان نيروي هوايي شجاعانه و با فريادهاي ارتش ما حسيني، رهبر ما خميني تمام مسير را به صورت بدو رو حركت و جمعيت نيز راه را براي آن ها باز مي نمودند. حركت راهپيمايان تا ميدان آزادي ادامه داشت، بيم آن مي رفت با پراكنده شدن مردم همه كاركنان دستگير شوند. بنابراين افسران نيروي هوايي از ميدان انقلاب و از طريق خيابان جمهوري اسلامي و سپس ميدان بهارستان به سمت مدرسه علوي بازگشتند. هر چند همه كاركنان شناسايي شده بودند و از آن ها عكس گرفته شده بود و چنان چه انقلاب به پيروزي نمي رسيد همه آن ها به عنوان خائن اعدام مي شدند، اما پس از سخنراني امام آن ها خود را براي شهادت آماده كرده بودند. در راه بازگشت عده اي از ماموران كلانتري بهارستان سعي نمودند راه را بر پرسنل نيروي هوايي ببندند اما پس از تلاوت آياتي از قرآن توسط يكي از كاركنان به سرعت تسليم شده و راه را باز كردند.
مقام معظم رهبري درباره 19 بهمن، روز نيروي هوايي چنين ياد نمودند:
(( نقش ارزنده همبستگي با شكوه پرسنل ارتش و به خصوص نيروي هوايي در اضمحلال و شكست رژيم، نشان دهنده شعور ايماني و انقلابي اين عزيزان فداكار و عشق ورزيدن به آرمان هاي مقدس و آزادي خواهانه ملت در اين سرزمين بود كه موجب شد تا علي رغم فشارها و اختناق شديد آن روز، اين عزيزان گام در ميدان مبارزه با ظلم و جور نظام پهلوي برداشته و يك صدا با ملت دلاور در 19 بهمن 1357، حماسه پرشكوه اين بيعت را در صفحات تاريخ انقلاب اسلامي ثبت نمايند. عظمت رويداد با شكوه 19 بهمن نه تنها در خاطره نسل انقلاب، بلكه در اذهان نسل هاي آتي اين كشور نيز هميشه به عنوان يك حماسه جاويدان، متجلي و منور خواهد ماند. ))
آغازي بر پايان عمر رژيم
در شب 20 بهمن تلويزيون برنامه ويژه اي در ارتباط با رويدادهاي مربوط به بازگشت امام پخش نمود. اين برنامه باعث ايجاد هيجان در ميان نظاميان در پادگان دوشان تپه تهران گرديد. بلافاصله افراد گارد شاهنشاهي به محل اعزام و براي ساكت كردن هنرجويان و ديگر كاركنان نيروي هوايي وارد عمل شدند كه به درگيري و تيراندازي بين آن ها منجر شد. با انتشار خبر شورش پرسنل پادگان نيروي هوايي، مردم براي ياري آن ها به دوشان تپه روي آورده و وارد پادگان شدند. افراد انقلابي نيروي هوايي، اسلحه خانه ها را باز كرده و با استفاده از سلاح هاي موجود با نيروهاي گارد شاهنشاهي به مبارزه پرداختند. در اين ميان شماري از كاركنان نيروي زميني هم به مبارزين انقلابي پيوستند. وقتي فرماندهان ارشد ارتش متوجه گرديدند كه قادر به كنترل امور و انجام هيچ كاري نيستند و اگر فرماني صادر كنند با توجه به پيوستن بدنه ارتش به انقلاب معلوم نيست كه كسي اين فرامين را اجرا كند. سرانجام با تشكيل جلسه در صبح روز22 بهمن 1357 به اتفاق آرا تصميم به بي طرفي ارتش در درگيري هاي سياسي گرفتند و اين مساله به معناي پشت پا زدن كامل به شاه و ديگر هوادارانش و قطع اميد كامل هيات حاكمه بود. با شكسته شدن همه مقاومت ها و اعلام بي طرفي و در حقيقت پيوستن كامل ارتش به اراده ملت، در شامگاه روز 22 بهمن 1357 انقلاب مردم ايران با رهبري مدبرانه امام امت به پيروزي رسيد.
متن اعلاميه بي طرفي شوراي عالي ارتش
ارتش ايران وظيفه دفاع از استقلال و تماميت ارضي كشور عزيز ايران را داشته و تاكنون در آشوب هاي داخلي سعي نموده است با پشتيباني از دولت هاي قانوني اين وظيفه را به نحو احسن انجام دهد. با توجه به تحولات اخير كشور، شوراي عالي ارتش در ساعت 30/10 روز 22 بهمن 1357 تشكيل و به اتفاق تصميم گرفته شد كه براي جلوگيري از هرج و مرج و خونريزي بيشتر، بي طرفي خود را در مناقشات سياسي فعلي اعلام و به يكان هاي نظامي دستور داده شد كه به پادگان هاي خود مراجعه نمايند. ارتش ايران هميشه پشتيبان ملت شريف و نجيب و ميهن دوست ايران بوده و خواهد بود و از خواسته هاي ملت شريف ايران با تمام قدرت پشتيباني مي نمايد.
به اين ترتيب دلير مردان نيروي هوايي درست در موقعي كه شاه و ارباب آمريكائيش انتظار داشتند تا نيروي هوايي براي ايجاد رعب و وحشت در مردم، بالاي سرشان با غرش هواپيما مانور بدهد، اين حركت آن هم از مطمئن ترين نقطه اتكاي نظام در آن شرايط، رژيم را لرزاند و آخرين سنگرش كه همان نيروهاي مسلح بود از حساس ترين نقطه ترك خورد و اين حقيقت در تاريخ انقلاب اسلامي ثبت گرديد كه نيروي هوايي در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي مردم ايران سهيم بوده است.
منبع : مركز اسناد انقلاب اسلامي
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 439]
-
گوناگون
پربازدیدترینها