تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837706814




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

امنيت عاطفي و اقتصادي زنان عامل مهم تحكيم نهاد خانواده


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: امنيت عاطفي و اقتصادي زنان عامل مهم تحكيم نهاد خانواده
تهران - كارشناسان معتقدند كه تامين امنيت عاطفي و اقتصادي زنان از شاخصه هاي مهم و ويژه فرهنگ اسلام است كه در آيات الهي و به تبع آن در فقه به آن تاكيد شده است .


خانواده يكي از قديمي ترين نهادهاي اجتماعي و سنگ بناي جامعه بوده و در جوامع مختلف داراي نقش، پايگاه و منزلت وي‍ژه اي است به گونه‌اي كه هيچ جامعه بشري بدون خانواده برپا نمي‌ماند .

بر اين اساس، اصل دهم قانون اسلامي جمهوري اسلامي ايران نيز اينگونه به اين موضوع مهم پرداخته است :"از آنجا كه خانواده واحد بنيادي جامعه اسلامي است، همه قوانين و مقررات و برنامه‏ريزي مربوط بايد در جهت آسان كردن تشكيل خانواده، پاسداري از قداست آن و استواري روابط خانوادگي بر پايه حقوق و اخلاق اسلامي باشد" .

بررسي عوامل و موانع تحكيم بنيان خانواده با توجه به تاكيد مقام معظم رهبري در اين خصوص و شفاف سازي اين عوامل و موانع از جمله مسايل مهمي است كه باعث ترغيب جوانان به تشكيل خانواده سالم مي شود.

مقايسه فرهنگ ها در اين ميان كمك مي كند تا ما در درك روشن تر از فرهنگ اسلام در تشويق به تشكيل خانواده سالم و با نشاط بيشتر قدردان اين فرهنگ غني بوده و به گسترش آن بهتر بپردازيم .

گسترش روزافزون استفاده ابزاري از زنان در تجارت و تبليغات و ترويج فرهنگ لاابالي گري و بي بندوباري در غرب ، استفاده ابزاري از زن در بيشتر تبليغات تجاري ، استفاده از القاء فرهنگ برهنگي با مقاصد تجاري و رونق و فروش بسياري از مجلات و سايتها منجر به سستي بنيان خانواده در غرب شده اين درحالي است كه در مقابل ترويج فرهنگ عفاف و حجاب و تشكيل خانواده به عنوان يكي از اركان مهم حفظ امنيت و حرمت زن در فرهنگ اسلامي است.

دختران مدل، در سنين 13 تا 22 سالگي و بيماري آنها در سنين بالاتر و كوتاه شدن عمر متوسط اين دسته از دختران در سنين 30 تا 40 سال از نمونه هاي بارز برده داري مدرن در غرب است به عنوان نمونه "ايزابل كارو" مانكن معروف فرانسوي، دختري جذاب كه همه تلاشش اين بود كه معروف‌ ترين مانكن فرانسه باشد و شد، در اوج جواني روي لبه مرگ ايستاد. او اجازه داد تا دركمپين ضد لاغري از سرنوشت تأسف‌برانگيز و رقت‌بار او پوستري تهيه شود تا بتواند جان بقيه دختران را نجات دهد. اما كشور فرانسه نصب پوسترهاي ايزابل كارو را در اين كشور ممنوع كرد.

يكي از مهمترين علل نداشتن تمايل به ازدواج رسمي وتشكيل خانواده در غرب عدم اعتماد طرفين به يكديگر براي ادامه زندگي است، بنابر اين سعي مي شود براي مدتي قبل از ازدواج رسمي زندگي مشترك داشته باشند، تا شناخت بيشتري كسب كنند كه گاهي تا چندين سال ادامه مي يابد و بيشتر آنها به جدايي مي انجامد و زنان آسيب زيادي از اين رابطه مي بينند. گاهي چندين بچه از پدران و يا مادران مختلف در اين خانواده ها با هم زندگي مي كنند. واضح است كه چقدر عدم ثبات روحي و خطرات مسايل تربيتي ناشي از آن ،اين خانوده ها را تهديد مي كند.

كودكاني كه در غرب داراي خانواده هاي غير قانوني هستند و بطور غير رسمي زندگي مي كنند 73 برابر بيشتر مورد سو استفاده و بد رفتاري واقع مي شوند.

تحقيقات گوياي اين امر است كه زناني كه اصلا ازدواج نكرده اند در مقايسه با آنانكه حداقل يك بار ازدواج كرده اند بيش از دو برابر مورد جرم واقع مي شوند.

به رغم حمايت سنگين قانون و پليس از زنان در برابر ضرب و شتم، بازهم هر روزه تعداد زيادي مجروح و مصدوم در اخبار ملاحظه مي شود كه مي توان ميزان بالاي خشم نسبت به هم به علت خيانتي كه زن يا مرد به يكديگر مي كنند، مصرف مشروبات الكلي و مواد در پارتي ها و مجالس ميهماني ، بي بندو باري زنان و مردان و نبود ترمز هاي مذهبي و اخلاقي در افراد را از علتهاي آن دانست .

بر اساس تحقيقاتي ، در انگليس از هر 6 زن در معرض خطر يكي از آنها هر سه روز توسط همسر و يا همسر سابقش كشته مي شود.

حوريه خدايي كارشناس فقهي و حقوقي در مسايل زنان نيز در خصوص عوامل تضعيف بنيان خانواده، در گفت وگو با خبرنگار گروه اجتماعي ايرنا ، احساس امنيت همه جانبه زنان را از مهمترين عوامل تحكيم اين نهاد مقدس دانست و گفت : تامين امنيت عاطفي و اقتصادي زنان از شاخصه هاي مهم و ويژه فرهنگ اسلام است كه در آيات الهي و به تبع آن در فقه به آن تاكيد شده است .

وي، فرهنگ سازي در خصوص محبت زوجين به يكديگر در فيلم هاي تلويزيوني و سينما به جاي فيلم هاي خشن كه بي مهري را القاء مي كنند و همچنين پيشگيري از تبليغات گسترده رسانه ها به روي آوردن جوانان به ازدواج موقت به جاي تسهيل و آسان كردن ازدواج دائمي و حمايت اقتصادي دولت از زنان شاغل را از مهمترين عوامل حفظ كيان خانواده بر شمرد.

خدايي گفت : اگر چه غرب در صادرات فرهنگ خود به كشورهاي اسلامي باعث تضعيف بنيان خانواده شده است اما ترويج برخي از مسايل غلط از طريق رسانه ها را نيز بايد به اين عوامل افزود و تمامي مراكز فرهنگ ساز اعم از مدرسه ، دانشگاه و رسانه هاي صوتي و تصويري و نوشتاري در تحكيم و يا تضعيف اين نهاد مقدس تاثير گذارند و لذا بايد علاوه بر بررسي تاثيرات منفي غرب، به خوراك هاي فرهنگي نهاد هاي فوق نيز توجه داشت و لازم است مسئولان فرهنگي دائما در حال رصد باشند كه خودشان نيز ندانسته به دام الگوهاي وارداتي نيفتند .

كارشناسان معتقدند كه چگونگي عملكرد رسانه ها مي تواند در فروپاشي و يا تحكيم بنيان خانواده نقش تعيين كننده اي ايفا مي كند.

غلامعلي حداد عادل در دومين همايش بين المللي زنان مسلمان انديشمند دراين باره مي گويد: رسانه مي‌تواند آموزش‌هاي لازم در عرصه بهداشتي، اخلاقي و اقتصادي را در اختيار خانواده قرار دهد اما اگر فرهنگ حاكم بر رسانه با فرهنگ جامعه در تضاد باشد، خانواده به شدت آسيب مي‌بيند و امروزه رسانه‌هاي غربي از طريق ماهواره و به دليل سهل‌انگاري برخي حاكمان كشورهاي اسلامي تا حدود زيادي بر خانواده‌هاي جهان اسلام حاكميت پيدا كردند.

وي خاطر نشان كرد: فرهنگ غرب مباني مادي خود را بر رسانه ها حاكم كرده است و به همين جهت رسانه‌هاي غربي به ترويج لذت‌پرستي پرداخته‌اند و اين فرهنگ كه متأسفانه از طريق برخي رسانه‌هاي جهان اسلام نيز تبليغ مي‌شود و اين معناي ليبراليسم غربي است كه انسان را اسير شهوات كرده و به دروغ نام آزادي را بر آن نهاده است تا بنيان خانواده كه امر معنوي و مقدس در همه اديان به‌ويژه در اسلام است را تضعيف كنند.

فائزه عظيم زاده اردبيلي، معاون پژوهشي دانشگاه امام صادق(ع) پرديس خواهران در مقاله خود كه به سومين نشست انديشه هاي راهبردي در حضور مقام معظم رهبري ارايه كرد، نيز به نقش فمينيست در تخريب كاركردهاي جامعه شناسانه خانواده از قبيل حمايت عاطفي، تامين امنيت رواني و تامين امنيت اقتصادي، جامعه پذيري كودكان و نهاد خانواده اشاره كرد.

وي افزود : مديران و برنامه ريزان كشور بايد به گونه اي سياست گذاري كنند كه اولا زنان شاغل با حفظ نقش اصلي خود يعني مادري و همسري اگر ضرورتي را احساس كردند، شاغل شوند و اشتغال آن ها طوري باشد كه به ارزش هاي خانوادگي شان آسيب نرساند. به عنوان نمونه شغل آن ها سخت و سنگين و برخلاف روحيات زنانه نباشد كه به كانون خانواده آسيب برساند يا اين كه به لحاظ كمي طوري نباشد كه زنان مثل مردان كار كنند بلكه شغل آن ها به صورت پاره وقت يا نيمه وقت باشد تا آن ها به وظيفه مادري و همسري خود نيز برسند.

وي تصريح كرد : علاوه بر آن، از زناني كه شاغل نيستند و به امر خانه داري مشغول هستند بايد حمايت شود و طبق تاكيد رهبري به لحاظ امور اقتصادي بايد آن قدر امنيت خاطر داشته باشند كه كمتر رغبتي براي اشتغال داشته باشند.

نتيجه تضعيف بنياد خانواده، افزايش آسيب هاي اجتماعي و جرم در جامعه است ، براين اساس "محمد باقر ذوالقدر" معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه در نشست مديران قوه قضاييه با عنوان صيانت از نهاد خانواده، گفت: افزايش نرخ طلاق، بالا رفتن سن ازدواج و كاهش درخواست براي ازدواج نشانه آن است كه نهاد خانواده نتوانسته به درستي احساس رضايتمندي در اعضاي خود به وجود آورد.

وي، مدرنيته را يكي از عوامل اصلي در انهدام و فروپاشي نظام خانواده در غرب دانست و گفت :غرب از حدود 300 سال پيش نظام خانواده را مورد تهديد قرار داده است. همچنين چگونگي بنيادهاي علوم انساني نظام آموزشي ما از مدرسه تا دانشگاه به عاملي در تضعيف بنياد خانواده در مباني قوانين، آموزه ها و سنت هاي ديني و ملي تبديل شده است.

اجتمام**9114**

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30805815

چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 684]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن