واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بازديد خبرنگاران كرماني از توانمنديهاي بخش كشاورزي بردسير
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمان
سرويس: شهرستانها
جمعي از خبرنگاران در سفر يك روزه به بردسير از اقدامات انجام شده و در حال انجام سازمان جهاد كشاورزي در اين شهرستان بازديد كردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كوير، دكتر حاجي محمد تكلوزاده، رييس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان در سفر يك روزه به بردسير در جمع خبرنگاران گفت: در سي سال گذشته خدمات بزرگي انجام شده و كشور ايران در سال 57 و قبل از آن وابستگي كامل در همه زمينهها به خارج از كشور داشت اما امروز در بسياري از فناوريها و تكنولوژيهاي جهان حرف براي گرفتن دارد.
وي ميزان كل محصولات كشاورزي در سال 57 را 24 ميليون تن عنوان و تصريح كرد: به بركت نظام جمهوري اسلامي امروز ميزان محصولات كشاورزي به 103 ميليون تن رسيده است و شاهد خودكفايي 93 درصدي در بخش موادغذايي هستيم.
رئيس سازمان جهادكشاورزي استان كرمان افزود: جمعيت شاغل در بخش كشاورزي استان 28 و يك دهم درصد است و 29 و يك دهم درصد ارزش افزوده بخشهاي اقتصادي مربوط به بخش كشاورزي است.
وي درادامه سطح زيركشت در سال 57 را 250 هزار هكتار عنوان كرد و افزود: امروزسطح زيركشت محصولات استان كرمان 850 هزار هكتار است.
تكلوزاده با بيان اين مطلب كه استان كرمان رتبه اول محصولات باغي را در سطح كشور دارا است، گفت: محصولات باغي استان كرمان 23 و شش دهم درصد كل باغات كشور را تشكيل مي دهد.
وي سطح زيركشت باغات استان را 411 هزار هكتار دانست و افزود: در سال 57 سطح زيركشت باغات استان فقط 125 هزار هكتار بوده است و امروز با 715 هزار تن توليد ساليانه در بسياري از محصولات واجد رتبه اول در سطح كشور است.
رئيس سازمان جهادكشاورزي استان كرمان به افزايش توليد پسته از بعد از پيروزي انقلاب اشاره كرد و افزود: سال 57 توليد اين محصول در 103 هزار هكتار زمين، 43 هزار تن بود و در حال حاضر ميزان توليد در 303 هزار هكتار سطح زيركشت به 266 هزار تن رسيده است و صادرات پسته در سال گذشته يك ميليارد و 200 ميليون دلار بوده است.
تكلوزاده با بيان اين مطلب كه توليد محصول گردو در سال 57 به ميزان چهار هزار هكتار بوده است، افزود: در حال حاضر سطح زيركشت گردو در استان 17 هزار و 200 هكتار است كه در اين زمينه نيز واجد رتبه اول در سطح كشور است.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان كرمان به بخش زراعي در سال 57 اشاره كرد و افزود: در سال 57 سطح زير كشت محصولات زراعي در استان 60 هزار هكتار بوده است و اكنون به 175 هزار با توليد يك ميليون و 350 هزار تن رسيده است.
وي تصريح كرد: سطح زيركشت گندم سال 57 به ميزان 35 هزار هكتار با 60 هزار تن توليد بوده است و امروز از 68 هزار هكتار، 219 هزار تن محصول به دست ميآيد و عملكرد هكتاري،1950 كيلوگرم در هكتار بوده است كه به متوسط سه هزار و 650 كيلوگرم در هكتار رسيده است.
دكتر تكلوزاده در ادامه به بخش دامي در استان اشاره كرد و افزود: حدود شش ميليون واحد دامي در استان كرمان وجود دارد و فراورده هاي آن حدود 300 هزار تن است، اين درحاليست كه در سال 57 فراوردههاي دامي فقط 50 هزار تن بوده است.
وي كل توليدات بخش كشاورزي، باغي، زراعي، دامي و آبزي را سه ميليون و 746 هزار تن عنوان كرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان با بيان اين مطلب كه در بخش دامي توسعه دامداريهاي صنعتي حركت مهمي بوده است، گفت: صدور پروانه بهره برداري 226 واحد گاوشيري و وجود 36 هزار راس گاو و اصيل، 88 هزار راس گاو دورگ و 44 هزار راس گاو بومي قابل ذكر است و همچنين سالانه حدود 230 هزار تن شير توليد ميشود.
وي در ادامه به بخش شيلات اشاره كرد و گفت: 69 واحد آبزي پروري در استان كرمان موجود است كه سال گذشته 455 تن انواع ماهي برداشت شده است.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان كرمان يكي از چالشهاي اصلي استان را در بحث آب دانست و درخصوص كارهاي انجام شده، گفت: لايه روبي 2600 رشته قنات، بهينه سازي مصرف آب، ايجاد آبياري تحت فشار در 28 هزار هكتار از اراضي زراعي و باغي( كه با ايجاد آبياري تحت فشار 140 ميليون مترمكعب آب صرفه جويي شده است) و ... از جمله اقدامات موثر در زمينه مقابله با خشكسالي بوده است.
مهدي معاذالهي، مديركشاورزي شركت گلاب زهرا نيز در بازديد خبرنگاران از كارخانه گلاب زهرا، گفت: اين كارخانه از سال 56 فعاليت خود را آغاز نموده است و در حال حاضر بهترين گلاب جهان را توليد ميكند.
وي با بيان اين مطلب كه" گلاب زهرا تنها گلابي است كه واجد نشان ارگانيك است"، گفت: عدم استفاده از نهادهاي شيميايي، شرايط خاص اقليمي، آب و هواي خشك و رويش در ارتفاعات سه هزار متري كيفيت اسانس اين محصول را به شدت افزايش داده است.
معاذالهي تصريح كرد: محصولات اين كارخانه عمدتاً به بازارهاي اروپاي غربي، كانادا، آمريكاي شمالي و آسياي جنوب شرقي صادر مي شود و ظرفيت در سه سال گذشته 130 درصد افزايش داشته است.
وي در ادامه از طراحي نوعي كشاورزي به نام بيوديناميك مبتني بر شناخت طبيعت و سنت هاي ديرين كشاورزي خبرداد.
معاذالهي در پايان گفت: سال گذشته ورودي گل در اين كارخانه 900 تن بوده كه 900 تن گلاب هم توليد شده است و علاوه بر گلاب بيش از 20 نوع عرقيات گياهي و محصولات فانتزي نيز در اين كارخانه توليد مي شود.
خدامي، مديرجهاد كشاورزي شهرستان بردسير نيز در بازديد خبرنگاران از اقدامات انجام شده جهادكشاورزي در اين شهرستان، رتبه بردسير در اجراي آبياري تحت فشار در سطح استان ، اول عنوان و تاكيد كرد: از 28 هزار هكتار آبياري تحت فشار 8 هزار و 200 هكتار آن مربوط به شهرستان بردسير است.
وي رتبه اين شهرستان را در زمينه توليد گياه كلزا و گردو دوم و ذرت علوفه اي را اول عنوان كرد.
مديرجهاد كشاورزي شهرستان بردسير در پايان گفت: 12 كارخانه فرآوري محصولات غذايي در بردسير وجود دارد.
در اين سفر يك روزه به بردسير خبرنگاران از گاوداري، كارخانه گلاب زهرا، مجتمع آبزي پروري در حال ساخت، مجتمع گلخانه اي و ... بازديد كردند.
انتهاي پيام
جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]