واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پورمحمدي: نقد و ارائه راهكار فضاي انتخابات را پرنشاط ميكند جامعهاي كه اقتصادش بر اساس يارانه تنظيم شده باشد توليد فساد ميكنـد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي
سازمان بازرسي كل كشور در حال حاضر ممنوعيت دوشغلههاي دولتي اعضاي كميته ملي المپيك و فدراسيونهاي ورزشي را پيگيري ميكند.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، رييس سازمان بازرسي كل كشور گفت: ممنوعيت دو شغلههاي دولتي براي اعضاي كميته ملي المپيك و فدراسيونهاي ورزشي به صراحت در قانون آمده است و حضورشان منع قانوني دارد اما دوشغلههاي دولتي كه در هياتهاي ورزشي استانها مسووليت دارند فعلا از شمول پيگيريهاي سازمان بازرسي كل كشور مستثني هستند.
حجت الاسلام پورمحمدي، اين مطلب را در جمع خبرنگاران سيستان و بلوچستان و در پاسخ به سؤال آنان درخصوص پيگيريهاي سازمان بازرسي درباره مديران دوشغله دولتي كه در ورزش مسووليت دارند عنوان كرد.
وي همچنين در پاسخ به سؤالي درباره اينكه مديران عامل يكي از باشگاههاي پرطرفدار فوتبال داراي شغل مديريتي ديگري نيز هست گفت: اين مديرعامل باشگاه پرطرفدار با سازمان بازرسي كل كشور صحبت كرده و فكر ميكنم كه از يكي از مشاغل دولتي استعفا داده است.
وي همچنين به سؤالي درباره هزينهها و قراردادهاي باشگاههاي دولتي گفت: سازمان هزينهها و قراردادهاي اين باشگاهها را نظارت و بازرسي ميكند.
نقد و ارائه راهكار فضاي انتخابات را پرنشاط ميكند
پورمحمدي با تاكيد بر ضرورت پرهيز از بداخلاقي انتخاباتي و دروغ و بزرگنمايي گفت: نقد، انتقاد و ارائه راهكارها ميتواند به ايجاد فضاي پرنشاط انتخاباتي و انتخاب صحيح به مردم كمك كند.
رييس سازمان بازرسي كل كشور با تاكيد بر اينكه در فضاي انتخاباتي بايد بداخلاقيها را كنار گذاشت اظهار كرد: در اين مسير نبايد به دروغ و بزرگنمايي متوسل شد اما انتقاد، نقد و ارائه راهكارها ميتواند در ايجاد فضاي پرنشاط انتخاباتي و نيز انتخاب صحيح به مردم كمك كند.
رييس سازمان بازرسي كل كشور در پاسخ به سؤالي درخصوص مهمترين پروندههاي اين سازمان اظهار كرد: مهمترين پروندههاي در دست بررسي سازمان بازرسي كل كشور را مباحث و طرحهاي اقتصادي كشور تشكيل ميدهد.
وي طرحهاي كلان توسعهاي مثل طرح تحول اقتصادي، گمركات، معوقات بانكي، پروژههاي نفت و گاز، فعاليتهاي بيمهاي، صنايع خودروسازي و اصل 44 را از جمله بررسيهاي سازمان بازرسي كل كشور عنوان كرد.
تلاش سازمان بازرسي بر اجراي صحيح قانون در كشور است
پورمحمدي با تأكيد بر لزوم فرهنگسازي و نهادينهشدن قانونمداري گفت: كشور از بيتوجهي به قانون خسارت فراوان ميبيند و تلاش سازمان بازرسي بر اجراي صحيح قانون در كشور است.
وي در جمع دانشجويان دانشگاه آزاد و سراسري استان سيستان و بلوچستان در پاسخ به اين سوال كه موفقيت سازمان بازرسي را در چه ميدانيد؟ اظهار كرد: اگر روزي در كشور، قانون محترم داشته شود و قانونمداري و التزام به قوانين و مقررات محور فعاليتها شود، موفق خواهيم بود.
وي افزود: اگر قانون در كشور حاكم شود همه راضي خواهند بود و امور در دستگاهها نيز تسهيل ميشوند.
پورمحمدي درباره اينكه آيا در انتخابات رياستجمهوري كانديدا ميشويد؟ پاسخ داد: هنوز به تصميم روشن و قاطع نرسيدم؛ چون شرايطي را براي خودم ترسيم كردم كه اگر بخواهم در آن عرصه حضور پيدا كنم بايد تحولآفرين باشم.
رييس سازمان بازرسي كل كشور در پاسخ به اين سؤال كه دليل سازمان بازرسي در عدم پذيرش انتخابات كميته ملي المپيك و بحث دوشغلههاي ورزشي چيست؟ اظهار كرد: طبق قانون اساسي، كارمندان دولت و كساني كه از دولت حقوق دريافت ميكنند اعم از اينكه در مجلس، قوه قضاييه يا نيروهاي مسلح باشند حق ندارند دو شغل دولتي داشته باشند. همچنين قانون اساسي برخي مشاغل نهادهاي عمومي نظير شهرداريها، نهادها و كميته ملي المپيك را در رده مشاغل دولتي ملحق كرده است.
وي با بيان اينكه بههرحال اين قانون سالهاست كه اجراي نميشد تصريح كرد: برخي اظهارات اين گونه است كه اگر قانون منع تصدي بيش از يك شغل دولتي در ورزش اجرا شود، ورزش از ظرفيتها و خدمات مديران و كاركنان بخشهاي دولتي بيبهره ميشود و به ورزش كشور آسيب ميرسد اما فعلاً سازمان بازرسي كل كشور در مورد هيأتهاي ورزشي نظري ندارد و فقط فدراسيونهاي ورزشي و اعضاي كميته ملي المپيك در صورتي كه شغل دولتي ديگري دارند بايد از يكي از مشاغل خود استعفا دهند در غير اينصورت به دادگاه معرفي خواهند شد.
پورمحمدي در پاسخ به اينكه چرا وقتي مشكلي در استان سيستان و بلوچستان مطرح ميشود، آن را به مباحث فرهنگي ارتباط ميدهند و چرا آن مشكل بزرگنمايي ميشود؟ گفت: در اين زمينه، برخي نسبتها و تعميمهايي كه داده ميشود بايد اصلاح شود. البته بخش اعظم بزرگنمايي مشكلات استان به وسيله رسانههاي بينالمللي صورت ميگيرد و نشاندهنده آن است كه دستهايي در كار است اما آنچه مهم است اقدام و عكسالعمل مردم و دانشجويان و اقشار فرهنگي استان است كه نقش مهمي در اصلاح اين وضعيت دارد و نبايد به كساني كه قصد بر هم ريختن فضاي رواني و اجتماعي جامعه را دارند اجاره فعاليت بدهند.
رييس سازمان بازرسي كل كشور در پاسخ به سوالي در مورد نگرانيها درخصوص نتايج انتخابات اظهار كرد: انتخابات در كشور بالنسبه از سلامت بالايي برخوردار است اما استفاده از روشها و ابزار نوين در انتخابات احتمال اعمال نفوذ را در نتايج انتخابات به حداقل ميرساند.
وي ادامه داد: در زمان وزارت كشور آقاي بشارتي كه فردي اصولگرا بود، آقاي خاتمي پيروز انتخابات شد و در زمان وزارت كشور آقاي موسوي لاري كه فردي اصلاحطلب بود، آقاي احمدي نژاد در انتخابات پيروز شد.
پورمحمدي به سؤالي در مورد بيكاري اقشار و جوانان تحصيلكرده در كشور اظهار كرد: نسبت نرخ بيكاري در بين جوانان تحصيلكرده بيشتر از ساير جوانان است و براي اين بايد فكري اساسي كرد.
وي نقش برنامهريزي دقيق و اولويتبندي را در نحوه هزينهكردن منابع و اعتبارات مهم ارزيابي كرد و گفت: اينكه بخواهيم يك دفعه و در همه زمينهها به امكانات رفاهي و توسعهاي دست يابيم غيرممكن است و از طرفي منابع موجود نيز كفاف نخواهد داد. لذا بايد برنامهريزي دقيق داشت و در رفع نيازها براساس اولويتبندي اقدام كرد.
پورمحمدي، دولت بزرگ را يكي از مشكلات كشور دانست و گفت: كوچكسازي دولت تبديل به قانون شده است و من عميقا به كوچكسازي دولت و واگذاركردن اموري كه مردم توانايي انجام و اداره آن را دارند، باور دارم.
وي در پاسخ به سؤالي در مورد برخورد سازمان بازرسي با رشوهخواري گفت: سازمان بازرسي با تخلفاتي نظير رشوه برخورد ميكند اما مهم از بين بردن بستر رشوهخواري است. بايد روندهايي كه باعث رشوهدادن و رشوهگيري شده است را اصلاح كرد. بايد مراحل اضافي سيستم اداري را از بين برد، بايد روانسازي و شفافسازي كرد تا امكان رشوهخواري به حداقل برسد.
رييس سازمان بازرسي كل كشور در پاسخ به اينكه مهمترين كار شما در طول رياست بر اين سازمان چيست؟ گفت: در حدود 7 الي 8 ماهي كه به سازمان بازرسي آمدم تلاش كردم هدفگيريها دقيق باشد و روي موضوعات اساسي نظارت و بازرسي داشته باشيم. همچنين تلاش كرديم تا از ظرفيتهاي نظارتي برون سازماني بيشتر استفاده كنيم. استفاده از ظرفيت رسانهها و شوراهاي اسلامي شهرها و استانها نمونهاي از اين ظرفيتهاست.
رييس سازمان بازرسي كل كشور در مورد سوءاستفاده دشمنان از بيان ضعفها و برداشتها از حساب ذخيره ارزي و عدم واريز يك ميليون دلار به خزانه گفت: رسيدگي به عدم واريز يك ميليون دلار به خزانه وظيفه ديوان محاسبات است و در مورد سؤال اول نبايد اجازه دهيم كه دشمنان از ضعفها براي فشار به كشور استفاده كنند. دشمنان هميشه در پي استفاده از نقاط ضعف براي ضربهزدن به نظام و كشور هستند.
پورمحمدي در پاسخ به سؤالي ديگر در مورد فساد اظهار كرد: سازمان بازرسي به دنبال خشكاندن ريشههاي توليد فساد است و ما در سازمان بازرسي كل كشور اين نگاه را تعقيب ميكنيم.
رييس سازمان بازرسي كل كشور درباره اينكه چرا اين همه عزل و نصب مديران در كشور وجود دارد؟ گفت: در انتخاب مديران بايد دقت كرد، جابهجايي زياد مديران به نفع كشور و مردم نيست ولي اگر مدير متوسطي انتخاب شد بايد كمك كرد تا فضا و فرصت رشد پيدا كند.
رييس سازمان بازرسي كل كشور در مورد اينكه چرا مفسدان اقتصادي معرفي نميشوند؟ گفت: اگر جرم و تخلفاتشان در دادگاه قطعي شود، قابل معرفي است.
وي ادامه داد: روزنامهها و افراد در محاكمه مفسدان ميتوانند در دادگاه حضور يابند ولي دادگاه ملزم به افشاي آن نيست. همچنين در بحث افشاي مفسدان اقتصادي بايد دقت كرد تا از آن بهعنوان دستاويزي براي به خطر انداختن حريم افراد و سرمايهگذاري استفاده نشود.
رييس سازمان بازرسي كل كشور در مورد اينكه سازمان بازرسي در مبارزه با فساد اقتصادي چه كار كرد؟ گفت: جامعهاي كه اقتصادش بر اساس يارانه تنظيم شده باشد توليد فساد ميكنـد، چون رانت زيادي در اقتصاد توزيع ميشود و در افراد ايجاد وسوسه ميكند و خيليها تلاش ميكنند تا از اين رانت بهرهبرداري نامشروع كنند.
وي افزود: در بسياري از فعاليتهاي كشور از بودجه دولتي و نفت استفاده ميشود و راه منطقي جلوگيري از فساد اين است كه فضاي رانتي حاكم بر اقتصاد كشور بايد از بين برده شود. همچنين در فعاليتهاي اداري بايد سيستمسازي و شفافسازي صورت گيرد و لايههاي پنهان برداشته شود.
پورمحمدي درخصوص ورود سازمان بازرسي به مسائل امنيتي استان سيستان و بلوچستان گفت: مقوله امنيتي سيستان به چند مسأله اساسي ارتباط دارد. عدم كنترل دقيق مرز و توليد مواد مخدر در كشورهاي همسايه شرقي ايران به ناامني در اين استان دامن ميزند. از طرف ديگر هرجا كه مواد مخدر وارد ميشود، امنيت و آسايش از آن جا سلب ميشود.
وي خاطرنشان كرد: در اين زمينه مردم بايد مشاركت و حضور مؤثر داشته باشند. استان سيستان و بلوچستان ظرفيت خوب و فوقالعاده بالايي دارد و بخش زيادي از اين سرمايهها به دليل ناامني و احساس ناامني كه اين محيط را آزار ميدهد استفاده نميشود.
رييس كل سازمان بازرسي كل كشور با كاركنان و قضاوت دادگستري استان سيستان و بلوچستان ديدار كرد.
به گزارش ايسنا- منطقهي سيستان و بلوچستان، حجتالاسلام و المسلمين پورمحمدي در جمع قضات و كاركنان دادگستري اين استان گفت: منصب قضا از شئون نبي و وصي است و جايگاه قضا بالاترين وظيفه رهبري در جامعه ديني است.
وي ضمن تبريك فرا رسيدن هفته وحدت و ميلاد نبي مكرم اسلام افزود: شايسته ترين افراد بايد عهده دار مقام قضاوت شوند و شان قضا را حفظ و در احقاق حقوق مردم تلاش نمايند.
وي در ادامه اظهار كرد: هيچ شان اجتماعي برجستهتر از شان قضاوت نيست و بايد قضات از بالاترين منزلت اجتماعي برخوردار باشند.
رييس كل دادگستري استان سيستان و بلوچستان نيز گفت: تشكيلات دادگستري استان سيستان و بلوچستان در اجراي حدود الهي و احكام آن به خصوص در حفظ امنيت در استان پيشگام بوده است و در اجراي اين حدود بهجز اجراي عدالت به چيز ديگري توجه نداشته است.
حجتالاسلام و المسلمين ابراهيم حميدي افزود: اگر بتوانيم فاصله ميان وقوع جرم و اجراي احكام را كم كنيم ميتوانيم مردم را به تشكيلات دادگستري اميدوار و آنها را به حقوقشان برسانيم.
انسان جمهوري اسلامي، انساني تحول يافته است
رييس سازمان بازرسي كل كشور گفت: دانشگاه سيستان و بلوچستان نسبت به چند سال گذشته خيلي پيشرفت كرده است و وقتي اين پيشرفت را در سطح ملي بررسي ميكنيم نشانه عظمت در پيشرفت است.
به گزارش ايسنا- منطقه سيستان و بلوچستان، پورمحمدي در جمع دانشجويان دانشگاه سيستان و بلوچستان افزود: دستاورد نظام جمهوري اسلامي در اين 30 سال انسان تحولپذير است، انساني كه جهتگيري و هويتش تغيير كرده است.
رييس سازمان بازرسي كل كشور گفت: كلينتون چند وقت پيش دو شرط براي مذاكره با ايران اعلام كرد عدم توليد سلاحهاي اتمي و عدم حمايت از تروريست اما آمريكا و اروپا بيشترين حمايت را از تروريست ميكنند. القاعده و طالبان زاييده آمريكا و اروپاست و توسط آنها تقويت ميشود. همچنين شما تا حالا منافقين را تروريست ميدانستيد اما چرا الان نام آنها را حذف كرديد شما ميخواهيد از آنها براي عملياتهاي تروريستي خود استفاده كنيد.
وزير سابق كشور بيان كرد: انسان جمهوري اسلامي انساني تحول يافته است، نوع نگاهش تغيير يافته و اين موضوع است كه آمريكا و غرب را نگران كرده است نه سلاحهاي اتمي و پيامهاي زور اسلحه نميخواهند، اقتصاد پويا نميخواهند، ديپلماسي قوي نميخواهند پيام ما ذهن آگاه و بيدار ميخواهد اما به اين دليل از اقتصاد حمايت ميكنيم كه اگر اقتصاد ضعيف باشد پيام ما هم ضعيف است.
وي افزود: ميانگين سن دانشمندان ما زير 30 است و اين نشانه پيشرفت ماست و توليد مقاله از سال 83 تا سال 87 از 3 هزار به مقاله 19 هزار مقاله رسيد كه جهانيان را شگفتزده كرده است.
پورمحمدي گفت: تلاش عمده ما در سازمان بازرسي اهداف جهتگير افزايش توان كارشناس، استفاده از ظرفيت برون سازماني و بررسي مسايل كلان اقتصادي شده است و در حال حاضر 2 موضوع چند شغله بودن و طرح تحول اقتصادي را در حال بررسي داريم.
وي همچنين درباره حضور در انتخابات گفت: هنوز تصميم قطعي نگرفتهام و تفكر اصولگرايي براي اداره كشور بهتر است.
وي در پايان اظهار كرد: دوره انتخابات فرصت خوبي براي افزايش دانش سياسي، رفتار سياسي و مطالبات سياسي است.
در پايان جلسه به سوالات دانشجويان پاسخ داده شد.
انتهاي پيام
جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]