واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اخبار مركز مديريت حوزههاي علميه خواهران/
خبرگزاري فارس: مدير ساماندهي امور پژوهشي عمومي حوزههاي علميه خواهران با بيان اينكه افقگشايي لازم براي شكل گيري مركز نخبگان حوزههاي علميه خواهران فراهم آمده است، گفت: مركز نخبگان حوزههاي علميه خواهران به زودي راهاندازي ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس، «سيدحسين اسحاقي» مدير ساماندهي امور پژوهشي عمومي حوزههاي علميه خواهران اظهار داشت: در راستاي تشكيل مركز نخبگان حوزههاي علميه خواهران در آيندهاي نزديك، مديريت ساماندهي امور پژوهشي عمومي با هدف شناسايي ظرفيتهاي پژوهشي و پرورش استعدادهاي برتر، اقدام به ساماندهي و آمايش پژوهشگران توانمند حوزه هاي علميه خواهران كرده است.
وي با اشاره به برگزاري جلساتي به منظور تعيين شاخصهاي سنجش و شناسايي پژوهشگران برتر، ادامه داد: بر اين اساس معيارهايي مانند ميزان تحصيلات، تبليغ نوشتاري و آثار پژوهشي، توانمندي و مهارتهاي پژوهشي، گذراندن دورههاي آموزشي و پژوهشي و احراز رتبههاي ممتاز در حيطه شاغلين به تحصيل و فارغ التحصيلان مدنظر قرار گرفت.
مدير ساماندهي امور پژوهشي عمومي حوزههاي علميه خواهران با اشاره به همكاري معاونان پژوهش مديريتهاي استاني حوزههاي علميه خواهران در شناسايي استعدادهاي برتر پژوهشي خاطرنشان كرد: اكنون 882 كاربرگ مربوط به طلاب نخبه دريافت شده است كه در 3 سطح رتبهبندي شدهاند كه شامل؛ رتبه نخست به امتيازات بالاي 200، رتبه دوم به امتيازات بين 120 تا 200 و رتبه سوم به امتيازات كمتر از 120 تعلق دارد.
وي تصريح كرد: به فراخور طبقهبنديهاي انجامگرفته، در صدد برنامهريزي لازم به منظور مهارتافزايي، تشكيل انجمنهاي علمي، سفارش انجام پژوهشها و تعامل و همانديشي با مراكز پژوهشي و حضور فعال و جهت¬مند نخبگان حوزوي در عرصه توليد آثار فاخر و توليد دانش ديني و برپايي كرسيهاي آزاد انديشي هستيم.
اسحاقي اظهار اميدواري كرد: با توجه به ظرفيتها و استعدادهاي پژوهشي در آيندهاي نهچنداندور شاهد حضور انديشمندان و فرزانگان حوزههاي علميه خواهران در عرصههاي نوشتاري و كرسيهاي آزادانديشي و مشاركت فعالتر آنان در محيطهاي علمي، رسانهاي و محافل و انجمنها باشيم چرا كه ظرفيت تحقق اين مهم، به وفور در حوزههاي علميه خواهران موجود است و تنها نياز به جهت دهي و سازماندهي مناسب داريم.
سالانه 2500 تحقيق پاياني در حوزههاي علميه خواهران تصويب ميشود
صديقه افشار، مدير ساماندهي امور پژوهشي حوزههاي علميه خواهران گفت: سالانه حدود 2 هزار و 500 تحقيق پاياني مربوط به طلاب مقطع سطح دو(كارشناسي) در حوزههاي علميه خواهران به تصويب ميرسد.
وي با اشاره به اينكه امور مربوط به تحقيقات پاياني بانوان طلبه در معاونت پژوهش مركز مديريت حوزههاي علميه خواهران ساماندهي ميشود و طلاب مقطع سطح دو در پايان تحصيل خود ملزم به ارائه تحقيق پاياني هستند، تصريح كرد: تاكنون حدود 14 هزار تحقيق پاياني از بانوان طلبه دفاع شده است.
وي در ارتباط با مراحل ارائه موضوع تا دفاع از تحقيق پاياني بانوان طلبه خاطرنشان كرد: در ابتدا طلبه موضوع پيشنهادي خود را به شوراي پژوهشي مدرسه علميه ارائه ميكند و اين شورا در صورتي كه موضوع واجد شرايط باشد، آن را به منظور نظارت مديريت استاني، به مديريت استاني ارجاع ميدهد.
مدير ساماندهي امور پژوهشي حوزوي حوزههاي علميه خواهران، حوزوي بودن، ديني بودن، جزئي بودن، گويا بودن و غيرتكراري بودن را از شرايط موضوعات تحقيقات پاياني طلاب برشمرد و يادآور شد: موضوع پاياننامه بايد به تاييد معاون پژوهش مديريت استاني و شوراي علمي استان مربوطه نيز برسد.
وي افزود: طلابي كه با مدرك تحصيلي ديپلم وارد حوزههاي علميه خواهران ميشوند، پس از گذراندان 145 واحد درسي مجاز به ارائه موضوع پيشنهادي خود براي تحقيق پاياني هستند و با گذراندن 170 واحد درسي ملزم به انجام اين كار ميشوند.
افشار با بيان اينكه بانوان طلبه، تحقيق پاياني خود را بر اساس آييننامه ابلاغي و كتاب روش تحقيق كه قبلا آن را گذراندهاند، به نگارش درميآورند، ادامه داد: پس از ارائه تحقيق پاياني، در صورتي كه استاد راهنما، آن را قابل دفاع بداند، كتبا اين موضوع را به معاون پژوهش مدرسه علميه اعلام ميكند و جلسه دفاعيه در مدرسه علميه برگزار ميشود.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر به دليل كمبودها، برخي از جلسات دفاع از تحقيقات پاياني به منظور استفاده از حضور استاد داور به صورت ويدئوكنفرانس برگزار ميشود.
مدير ساماندهي امور پژوهشي حوزوي حوزههاي علميه خواهران از تهيه نرمافزاري خبر داد كه بر اساس آن كنترل دقيقتري بر اجراي آييننامه دفاع از تحقيقات پاياني صورت ميگيرد.
بانوان طلبه، مقتدرانه وارد عرصه تبليغ شوند
آيتالله مقتدايي، مدير حوزههاي علميه برادران در جمع بانوان طلبه ابراز داشت: تحصيل دروس حوزوي، توفيقي الهي است و بايد قدر اين نعمت و توفيق را بدانيم.
وي با اشاره به تلاش ارزشمند بانوان طلبه در نقاط مختلف كشور گفت: برخي از بانوان طلبه در هر محله و منطقهاي كه زندگي ميكنند مانند خورشيد ميدرخشند و احكام، مسائل اعتقادي، علوم حديث و امور تربيتي را به خانوادهها و دختران جوان ميآموزند.
آيتالله مقتدايي ورود بانوان طلبه به عرصه نگارش و پژوهش را ضروري خواند و خاطرنشان كرد: گاهي يك مقالهاي كه يك بانوي طلبه درباره حجاب مينويسد، تأثيرش از چند خطبه نمازجمعه بيشتر است.
وي حضور بانوان طلبه در كاروانهاي حج و مدارس آموزش و پرورش را مورد توجه قرار داد و گفت: اقدامات خوبي در اين زمينه انجام گرفته است و هماكنون نگاه آموزش و پرورش براي تأمين مبلغ و مربي به سوي حوزههاي علميه است و شايسته است تا بانوان طلبه حضور تبليغي مناسبي را در مدارس، دانشگاهها و ساير مجامع علمي و فرهنگي داشته باشد.
مدير حوزههاي علميه برادران نسبت به برخي جلسات خانگي به ويژه در شهرهاي بزرگ هشدار داد و گفت: در برخي جلسات زنانه، مطالب باطل و انحرافي مطرح ميشود و حيلههايي را براي جذب مردم به كار ميگيرند و پولهايي را به جيب ميزنند كه لازم است بانوان فرهيخته طلبه، مقتدرانه وارد عمل شوند و چنين جلساتي را با طرح آموزههاي ناب و صحيح از معارف اسلامي اداره كنند.
در ادامه اين نشست حجتالاسلام علي غفاري مدير منطقه پنج حوزههاي علميه خواهران با اشاره به فعاليت اين مديريت تصريح كرد: مديريت منطقه پنج شامل دو استان مازندران و گلستان ميشود كه از سال 86 فعاليت خود را آغاز نموده است.
وي افزود: تعداد دو هزار و 800 طلبه در 28 مدرسه علميه زير نظر مديريت منطقه پنج حوزههاي علميه خواهران مشغول فراگيري علوم اسلامي هستند.
مدير منطقه پنج حوزههاي علميه خواهران به تحقيقات پاياني طلاب اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: تا كنون 700 تحقيق پاياني در سطح 2 توسط طلاب دفاع شده است.
وي ادامه داد: حدود 500 مدرسه از مدارس آموزش و پروش مازندران تحت پوشش فعاليتهاي فرهنگي اين مديريت هستند و خواهران طلبه در اين مدارس به عنوان مبلغ فعاليت ميكنند.
انتهاي پيام/ك
دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]