تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن نرمخوست و براى برادرش جا (ى نشستن) باز مى كند و منافق درشتخوست و جا را بر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821047362




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كرسي نظريه‌پردازي اجتهاد متوسط از سوي دفتر جنبش نرم‌افزاري برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: كرسي نظريه‌پردازي اجتهاد متوسط از سوي دفتر جنبش نرم‌افزاري برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / فخرالدين يوسف‌پور: نظريه علمي اجتهاد متوسط در كرسي نظريه‌پردازي دفتر جنبش نرم‌افزاري پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي مورد نقد و بررسي قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در قم، در ابتداي اين نشست حجت‌الاسلام والمسلمين «صادق لاريجاني» ‌مدرس خارج فقه حوزه علميه قم در توضيح نظريه‌ اجتهاد متوسط گفت: براساس اين نظريه همان‌طور كه مي‌توان در حكم فرعي تقليد كرد، در برخي مبادي هم تقليد صحيح است؛ يعني ممكن است شخص در بعضي مباني مجتهد و در بعضي ديگر مقلّد باشد. البته پيش فرض اين مطلب بحث تقليد است و درصدد نفي تقليد نيست.

وي افزود: اين بحث بدون پيشينه علمي نيست و در كلمات برخي علماء به صورت اجمالي بحث شده است.

اين استاد حوزه اضافه كرد: اين بحث كاربرد فراواني دارد و بسيار مورد ابتلاء است و نه تنها در حوزه اجتهاد حوزوي بلكه در امور دانشگاهي هم ثمره دارد.

وي در ادامه گفت: اگر اين نظريه قبول شود بايد رساله‌هاي عمليه مراجع تغيير كند و مبادي استنباط حكم هم در آن ذكر شود كه فائده‌اش دقت بيشتر در اجتهادها و كاهش تفاوت فتواها و باز شدن راه براي اين نوع اجتهادهاي متوسط است.

حجت‌الاسلام والمسلمين لاريجاني در ادامه براي اثبات اين نظريه به ادله اربعه در فقه شيعي استناد و استدلال كرد.

در ادامه اين نشست حجت‌الاسلام «احمدي شاهرودي» استاد حوزه علميه قم به عنوان ناقد به بررسي و تحليل اين نظريه پرداخت و ادله اثبات كننده اين نظريه را مورد ارزيابي قرار داد.

حجت‌الاسلام «احمد مبلغي» رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي ناقد ديگر اين نظريه بود.

وي با بيان مزايايي براي اين نظريه مثل وجود چارچوب‌هاي لازم، شكل نظريه و كامل كردن بحث گذشتگان، نقدهايي را بر اين نظريه وارد كرد و گفت: اين بحث از اموري است كه نمي‌توان آن را انكار كرد، اما شايسته است سعه يا ضيق اين نظريه كه مورد اختلاف است، بيان شود.

در پايان حجت‌الاسلام والمسلمين «علي اكبريان» خلاصه‌اي از بحث‌هاي مطرح شده در اين نشست را بيان و پرسش ها كتبي حاضران را براي كارشناسان جلسه قرائت كرد.

جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن