واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بايد به آينده انديشيد
* اشاره: دميتري مدودف رئيس جمهوري روسيه در نشست شوراي روابط خارجي آمريكا به تشريح ديدگاههاي خود پيرامون سياست خارجي روسيه و استراتژي مسكو در روابط آتي با غرب پرداخت.
به باور وي، روسيه با در نظر گرفتن موقعيت خود از جنبههاي مختلف، راه همكاري با غرب را در تحولات جهاني درپيش خواهد گرفت، اما اين به منزله چشمپوشي از همهچيز، صرفا به خاطر داشتن رابطه با غرب نيست. مدودف معتقد است كه چارچوب اين روابط بايد مبتنيبر ايجاد فرصتهاي برابر براي همه و تامين امنيت براي محيط رقابتي سالم باشد. با شما خوانندگان گرامي مطلب را پيميگيريم:
بخش انرژي و ناتو
* ريچارد هرولد، از بريتيش پتروليوم: آقاي رئيسجمهوري به واشنگتن خوشآمديد. و سپاس از شما براي اداره امور انرژي در روسيه. با نظر به بحران مالي و كاهش سرمايه بخش انرژي و نيز با نظريه پيامدهاي كاهش قيمت نفت، لطفا اولويتهاي خود را درباره بخش انرژي روسيه و برنامههايتان براي جذب سرمايهاي كه در راه اجراي اين اولويت مورد نياز است تشريح كنيد.
** مدودف: متشكرم. بخش انرژي اهميت فوقالعاده در توسعه روسيه دارد. اميد ما آن است كه ساير بخشهاي اقتصادمان را هم مثل بخش انرژي و بدون از دستدادن فرصتها توسعه دهيم. اما انرژي در سالهاي آينده همچنان ستون فقرات توسعه اقتصاد روسيه خواهد بود. اولويتهايي كه ما مشخص كردهايم، واضح و روشن است، علاوه بر آن، طرح تامين امنيت انرژي را هم تهيه كردهايم كه در كنفرانس جي - 8 در سنت پترزبورگ به همتايان خود عرضه كرديم. جوهره اين راهبرد چيست؟ تامين فرصت براي در انداختن سامانه امنيت انرژي كه در آن منافع همه شريكان زنجيره انرژي به توازن رعايت شده باشد: يعني كشورها و شركتهايي كه نفت و گاز توليد ميكنند، كشورهاي مسير عبور اين توليدات، و كشورهاي مصرفكننده. اين همانا غامضترين مسئله است. اما روح اين راهبرد همين است، زيرا به عقيده ما مقررات موجود وافي به مقصود نيست، و در مواردي هم واجد منافع فدراسيون روسيه نميباشد. اين البته به معناي ناديده گرفتن تعهدات ما به مقررات و قواعد نيست. بلكه بدان معناست كه از نظر ما بايد به آينده انديشه كرد. به علاوه آمادهايم تا طرحي را به طور مشترك به اجرا بگذاريم. روسيه ذخاير انرژي خوبي دارد. ميتوانيم طرحهاي خوب و انديشههاي قشنگي به اتفاق خيلي از كشورها به دست بگيريم، از جمله به اتفاق ايالات متحده. ما به منظور رفع برخي مشكلاتي كه پيش روي روسيه است ناچاريم حوزههاي جديد نفتي را به بهرهبرداري برسانيم. اين كار بايد به قصد انجام تعهدات ما براي تامين نفت و گاز طبيعي مورد نياز غرب، و نيز نفت و گاز مورد نياز شرق صورت گيرد. لازمه انجام اين تعهدات، سرمايهگذاري عظيم در اين زمينه است. ما ميخواهيم اين سرمايهگذاري را خود شخصا و با مشاركت ديگر بازيگران و ساير سرمايهگذاران انجام دهيم. وضع فعلي در بازار انرژي از وضع مطلوب خيلي فاصله دارد. قيمتها را نميتوان تثبيت كرد و روسيه اگر هم بخواهد چنين كاري كند درآمدهايي را از دست خواهد داد. به گمان من اگر از پس مسائل جاري برآييم، قيمتها هم فرق خواهد كرد. اما از شما خواهش ميكنم در نظر داشته باشيدكه ما طرفدار قيمت خيلي گران يا خيلي ارزان نيستيم. ما قيمتهايي ميخواهيم كه قابل پيشبيني بوده و راه توسعه اقتصاد را هموار سازد. و اين بخشي از سياست ما در امر انرژي و بلكه كل سياست انرژي ماست. انرژي به گمان ما ميراث مشترك ماست و بنابراين آمادگي داريم تا طرحهاي مشترك در اين زمينه اجرا كنيم.
* آلتون فراي، از شوراي روابط خارجي: آقاي رئيسجمهوري، شما درباره آينده روابط روسيه و ناتو نرمشپذيري داريد. نظري اين جا مطرح است كه ميگويد در ساختار امنيت آينده اروپا، روسيه هم عضوي رسمي خواهد بود. درباره عضويت روسيه در ناتو تا چه اندازه حاضريد همراهي نشان دهيد؟
** مدودف: سوال قشنگي است . نكته اين جاست كه پيمان آتلانتيك شمالي ميتوانست در موقع مشخصي از تاريخ خود، روسيه را دعوت به عضويت كند. اين كار را نكرد و حالا ديگر اوضاع فرق كرده است، اما ما طبعا علاقه داريم كه با ناتو روابط عادي و دوستانه داشته باشيم. ما حتي آمادهايم با ناتو در كارها مشاركت كنيم. اصلا مشكلي در اين راه نداريم. گذشته از اينها، چنانچه همكاران و شريكان ما در ناتو فرصت مساعدي براي توسعه روابط ببينند، باز هم آمادهايم كه براي تحقق اين گونه فرصتها وارد عمل شويم. روسيه درهايش را به روي مذاكره و همكاري با ناتو نبسته است، اما لازمه پيشرفت روابط از نظر ما اين است كه ناتو در خدمت تامين صلح دنيا باشد. در حال حاضر نميدانم كه بحث امكان پيوستن روسيه به ناتو را بر چه مبنايي ميتوان بررسي و تحليل كرد. اوضاع و احوال جاري نويد چنين امري را نميدهد. اما از قديم گفتهاند: مشكلي نيست كه آسان نشود.
* جيم هوگلند، از واشنگتنپست: آقاي رئيسجمهوري ورود شما را به واشنگتن خوشامد ميگويم. تقاضا ميكنم درباره حرفي كه پيشتر زده بوديد براي ما توضيح دهيد. و آن اين است كه اگر آن سازمان امنيت اروپا كه شما در ذهن داريد در ماه اوت سال 2008 وجود ميداشت، ميتوانست از جنگ گرجستان جلوگيري كند. لطفا بفرماييد كه آن سازمان چه كاري ميتوانست بكند؟ شما تا اوايل تابستان 2008 تماس هاي دو جانبه با گرجستان داشتيد و اين تماسها نتوانست جلوي وقوع جنگ را بگيرد. با اين چنين اوصافي اگر سازماني هم وجود ميداشت، چه كاري از آن ساخته بود؟ و لطفا براي ما توضيح دهيد كه راه درك مسئله گرجستان چيست؟ به نظر شما راههايي جز آنچه غرب رفت و استقلال اوستياي جنوبي و آبخازي را نپذيرفت هم بود؟ به ايالات متحده چه توصيهاي داريد؟ خطوط قرمز در كمك رساني آمريكا به گرجستان براي بازسازي سامانه دفاعي آن كشور كدام است؟
** مدودف: به نظر من اگر سازمان ديگري، سازمان اروپايي ديگري ميداشتيم، حداقلش اين بود كه اوضاع گرجستان و اوستياي جنوبي را آن جا در آن سازمان مورد بحث قرار ميداديم. من از زمان انتخاب به رياست جمهوري بارها ساكاشويلي را ديدهام و اولين حرفم به او اين بود كه روسيه حاكميت گرجستان بر قلمروش را محترم ميشمارد، اما بر مشكلات ناشي از وجود حاكميت دوگانه و نصفه نيمه وقوف داريم و براي استقرار صلح و امنيت هم هركاري از ما برآيد انجام ميدهيم. ما حاضر بوديم در گفتگوهاي خيلي دشوار بين هويتهاي مختلف، هويتهاي مستقل و مجزا كه در خاك گرجستان به سرميبرند شركت كنيم. و اين پيش از وقوع حمله گرجستان به اوستياي جنوبي بود. اين مجرا را هم اصلا نبستيم. حاضر شديم در تابستان در سوچي يا در هر شهر ديگري به گفتگو بنشينيم، اما به جايي رسيديم كه ميديدم رهبران گرجستان در اين كار نفعي نميبينند. آن جا بود كه احساس كردم دارند مقدمات ماجرايي را با استفاده از زور مينويسند و ديديم كه كار به نبرد مسلحانه كشيد. بعد از آن روسيه ديگر راهي نداشت جز اين كه اين جمهوري را واحدهاي حقوقي مستقل بشناسد، آن هم فقط به خاطر دفاع از ملتهايي كه در اين سرزمينها زندگي ميكنند و به خاطر اين كه از فاجعه انساني جلوگيري شود تا دو ملت از صفحه جغرافيا محو نشوند.
جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]