محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840452633
خودپردازها، غريبه با ايران چك
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: خودپردازها، غريبه با ايران چك
تجهيز دستگاههاي خودپرداز به ايران چكهاي 50 هزار توماني ظرفيت پرداخت را 100 ميليون تومان افزايش ميدهد.
مهران شريفي - مدير اداره نظامهاي پرداخت بانك مركزي - در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: اگر در تمام دستگاههاي خودپرداز كشور اسكناس پنج هزار توماني قرار داده شود رقم قابل پرداخت به 40 ميليون تومان ميرسد، بنابراين در صورت پرداخت 200 هزار تومان به هر نفر حداكثر 200 نفر از خدمات خودپرداز بهرهمند ميشوند در حالي كه قراردادن ايرانچكهاي 50 هزار توماني اين ظرفيت را 100 ميليون تومان افزايش ميدهد.
وي افزود: به اين ترتيب كمتر شاهد خروج دستگاههاي خودپرداز از سيستم خدماتدهي به علت اتمام اسكناس خواهيم بود.
مدير اداره نظامهاي پرداخت بانك مركزي در همين زمينه با اشاره به تعداد دستگاههاي خودپرداز تصريح كرد: بنا بر آخرين آمار تا امروز 12 هزار و 300 دستگاه خودپرداز نصب شده و حدود 54 ميليون و 500 هزار كارت نيز صادر شده است، همچنين تعداد دستگاههاي پايانه فروش نيز به 701 هزار دستگاه رسيده است.
شريفي گفت: بر اساس آخرين گزارشها تاكنون 931 خودپرداز به ايرانچك 50 هزار توماني مجهز شدهاند و اين آمار روزانه افزايش مييابد.
مدير اداره نظامهاي پرداخت بانك مركزي تاكيد كرد: با وجود تمام تمهيداتي كه انديشيده ميشود چاره اصلي رهايي از مشكلاتي مانند كمبود اسكناس و خرابي خودپردازها، ترويج و گسترش استفاده از پرداخت الكترونيكي توسط پايانههاي فروش (pos) و حذف مبادله پول نقد است.
شريفي افزود: دو سال پيش خريد از طريق پايانههاي فروش در حدود چهار درصد كل تراكنشها بود در حالي كه اين نسبت در حال حاضر به 10 درصد افزايش يافته است البته هدف ما اين است كه 50 درصد تراكنشها از طريق پايانههاي فروش صورت بگيرد.
وي اظهار كرد: با استفاده از روشهاي الكترونيكي ضمن اينكه هزينه استهلاك اسكناس كاهش مييابد، امكان تقلب نيز از بين ميرود و سرعت و دقت تبادلات افزايش خواهد يافت.
مدير اداره نظامهاي پرداخت بانك مركزي همچنين در مورد صدور كارتهاي خريد اعتباري نيز گفت: با ورود اين كارتها به بازار، آمار تراكنشها و تبادلات الكترونيكي به شدت افزايش خواهد يافت.
وي افزود: در حال حاضر بانكهاي ملي، صادرات و صنعت و معدن براي استفاده و صدور اين كارت اعلام آمادگي كردهاند و ساير بانكها نيز به تدريج به اين مجموعه ميپيوندند.
شريفي اضافه كرد: با توجه به سهم 9 درصدي بانك ملي و 40 درصدي بانك صادرات در تراكنشهاي الكترونيكي، صدور كارتهاي خريد اعتباري از سوي آنها، بسيار مفيد و موثر خواهد بود.
اين مقام مسئول در بانك مركزي در ادامه اين گفتوگو با انتقاد از عملكرد بانكها در مورد سيستم ساتنا گفت: بانكها در سطوح اجرايي مختلف تلاش قابل توجهي براي اطلاع رساني و آشنايي مشتريان با امكانات و مزاياي سيستم ساتنا به خرج نميدهند.
وي افزود: به همين دليل حجم مبادلات انجام شده توسط اين سيستم با روندي بسيار كند در حال افزايش است كه علت اصلي آن هم كمبود اطلاع رساني به مشتريان است حتي در مواردي گزارش شده كه متصديان شعب نيز با اين سيستم آشنايي كافي ندارند.
شريفي تصريح كرد: اين در حالي است كه اين سيستم به لحاظ امتيازهاي خوبي كه از نظر سرعت، امنيت و هزينه داراست كمك بسيار موثري به تسريع و تسهيل مبادلات ميكند ولي متاسفانه با وجود اينكه در حال حاضر تقريبا تمامي شعب بانكها به اين سيستم مجهز هستند، آنچنان كه بايد و شايد از اين امكان بهرهبرداري صورت نميگيرد.
مدير اداره نظامهاي پرداخت بانك مركزي درباره پرداخت پول بنزين از طريق كارت سوخت هم بيان كرد: اين پروژه در واقع همان طرح كيف پول الكترونيكي است كه از طريق آن به جاي اينكه پول نقد از خودپردازها برداشت شود كارت الكترونيكي شارژ ميشود و پرداختها از اين طريق صورت ميگيرد.
وي گفت: در همين راستا مشخصات لازم فني استانداردهاي مورد نياز را اعلام كردهايم و بانك ملت نيز آمادگي خود را براي انجام اين طرح اعلام كرده بود ولي با اين وجود هنوز به صورت رسمي اعلام نشده است.
شريفي در ادامه با اشاره به بحث بانكداري متمركز (Core banking) گفت: در حال حاضر در كارگروه بانكداري الكترونيكي، كميتهاي با همين عنوان مشغول برنامهريزي براي گسترش اين نظام در نظام بانكداري است.
وي در پايان خاطر نشان كرد: بانك مركزي اصرار دارد كه تمام بانكها به اين سيستم مجهز شوند و حسابهايشان را به حسابهاي متمركز تبديل كنند و ديگر از حسابهاي سنتي فاصله بگيرند.
پرداخت الكترونيكي بانكها
با توجه به اين كه اكثر مراجعه به بانكها براي دريافت و پرداخت قبوض است و سازمانهاي ارايه كننده خدمات ميليونها برگ قبض با هزينههاي بسيار در كشور صادر ميكنند و حداقل هزينه ناشي از اتلاف وقت، نيروي انساني و سرمايه براي پرداخت اين قبوض با مراجعه فيزيكي به دفاتر بانكي، بسيار زياد برآورد شده است و در شرايطي كه در اكثر كشورهاي جهان دريافت و پرداخت قبوض مشتركان اعم از آب، برق، گاز و تلفن مدتهاست كه به عرصه عمليات الكترونيكي وارد شده است ضرورت عملياتي شدن هر چه بيشتر و بهتر پرداخت الكترونيكي قبوض در كشور و فراهم شدن زيرساختهاي مناسب آن بيش از گذشته احساس ميشود.
به گزارش ايسنا، روشهاي متعددي مانند خدمات بانكي از طريق اينترنت، انواع خدمات كارت و ارائه خدمات بانكي از طريق تلفن همراه با استفاده از خدمات بانكداري الكترونيكي ارائه ميشود و بانكها نسبت به ارائه خدماتي از قبيل مشاهده و ارسال صورتحساب، خريد و فروش سهام، انتقال وجه بين حسابهاي يك بانك و غيره از طريق اينترنت، تلفن (ثابت و همراه)، دستگاه خودپرداز و پايانه فروش اقدام كردهاند كه پرداخت قبضهاي خدمات شهري از جمله مهمترين آنها به شمار ميرود.
در شرايطي كه استفاده از خدمات بانكداري الكترونيكي و پرداخت آنلاين تنها درصدي از هزينههاي فعلي ناشي از رفت و آمد حضوري شهروندان را شامل ميشود و در كشوري مانند ايران از راهاندازي مقوله پرداخت الكترونيكي قبوض مدت زيادي نميگذرد، شركتي مانند شركت ارتباطات سيار ايران كه سازماني با مخاطبان بسيار محسوب ميشود با همكاري بانكها، نسبت به فراهمسازي امكاناتي درباره پرداخت غيرحضوري قبوض تلفن همراه از طريق خودپرداز، تلفن بانك، اينترنت، پيام كوتاه، پايانه فروش و پروتكل وپ در سطح كشور اقدام كرده است.
از مشكلات و اختلالهاي هميشگي و كيفيت و سرعت نامطلوب كه در حوزه اينترنت كشور وجود دارد و نيازمند توجه بيشتر مسئولان است كه بگذريم، طبق آنچه درباره نحوه اشتراك و استفاده از خدمات در كليه روشها اعلام شده آمده است متقاضي بايد در يكي از بانكهاي ارائه دهنده خدمات غيرحضوري پرداخت قبوض حسابي افتتاح كند و مرحله بعدي تكميل فرم استفاده از خدمات مذكور در بانك مذكور و دريافت كد شناسايي و كلمه عبور است.
اينترنت: مشترك بايد در روش پرداخت قبض از طريق اينترنت به قسمت بانكداري الكترونيك سايت بانك مورد نظر برود و كد شناسايي و كلمه عبوري را كه قبلا از شعبه دريافت كرده وارد كند و درقسمت پرداخت الكترونيك، پرداخت قبوض و سپس قبض مورد نظر را انتخاب كند.
پس از آن بايد فرم پرداخت قبض را بر اساس قبضش تكميل و سپس تاييد كند كه بانك مورد نظر به نمايندگي از فرد مبلغ قبض را پرداخت ميكند كه اگر در قسمت پرداخت الكترونيك، گزارش قبض انتخاب شود، گزارش تائيديه پرداخت مشترك قابل مشاهده است.
سيستم WAP:كساني كه ميخواهند از طريق) WAPفعلا در بانك توسعه صادرات ايران ارايه ميشود) قبض خود را پرداخت كنند، ميتوانند به دفتر مشتركان خدمات تلفن همراه مراجعه و تقاضاي سرويس ديتا دهند و بعد از برقراري سرويس ديتا، ميتوانند از طريق موبايل به شبكه اينترنت وصل شوند.
اگر گوشي مشترك به اين سيستم مجهز است آن را براي استفاده از خدمات اينترنتي آماده كرده و گوشي خود را براي ورود به اينترنت تنظيم و آدرس http: //wap.edbi.ir را در تلفن همراه خود وارد و كد شناسايي و كلمه عبور را كه قبلا دريافت كرده را وارد و قبض را پرداخت ميكند، بقيه مراحل استفاده از تلفن همراه مانند استفاده از اينترنت براي پرداخت قبضها است.
سيستم POS: اما در روش پرداخت قبض از طريق POSمتقاضي بايد كارت خود را در دستگاه پايانه فروش كشيده و وارد منوي پرداخت قبوض شود و با وارد كردن شناسه قبض و زدن كليد تائيد، شناسه پرداخت را وارد و تائيد كند و براي تائيد صحت مبلغ قبض نمايان شده برروي صفحه دستگاه، كليد تائيد را فشار دهد؛ سپس رمز كارت را وارد و تائيد كند؛ دستگاه پس از برقراري ارتباط با مركز فيش مربوط به اين پرداخت را براي فرد چاپ ميكند.
تلفنبانك: مشترك بايد در روش پرداخت قبض از طريق تلفنبانك با تلفن شماره اعلام شده بانك جهت استفاده از خدمات تلفن بانك تماس برقرار كند و تلفن خود را در حالت TONEقرار دهد، سپس شماره كارت خود را وارد و در پايان كليد ستاره * را فشار دهد؛ در برخي از سيستمها در صورت يك بار استفاده از سيستم تلفني پرداخت قبوض در مراجعات بعدي، به وارد كردن شماره كارت، نيازي نيست و بايد شناسه قبض و پرداخت را وارد و كليد ستاره * را فشار دهد؛ شناسه قبض و شناسه پرداخت در قبوض مصرفي درج شده است.
مبلغ قابل پرداخت مندرج در قبض توسط سيستم قرائت ميشود و مشترك اطمينان از صحت يا عدم صحت اطلاعات داده شده را با فشار دكمه مربوطه اعلام ميكند و جهت انجام عمليات پرداخت كليد مربوطه را فشار داده و شماره رمز دوم (رمز مخصوص پايانههاي مجازي) خود را وارد و كليد ستاره * را فشار ميدهد.
جهت دريافت اطلاعات قبض يا خاتمه ارتباط هم بايد كليد مربوطه را فشار دهد؛ توسط سيستم تلفنبانك، پيغام پرداخت قبض شماره پيگيري و تاريخ پرداخت جهت يادداشت كردن اعلام ميشود، موارد اعلام شده را يادداشت و نگهداري كند تا در صورت نياز به پيگيري مورد استفاده قرار بگيرد.
سيستم ATM: در روش پرداخت قبض از طريق ATMروال به اين صورت است كه فرد كارت خود را در دستگاه خودپرداز قرار داده و منوي پرداخت قبض و سپس گزينه تلفن همراه را انتخاب كند، با استفاده از صفحه كليد دستگاه، شناسه قبض را وارد و دكمه ثبت را فشار دهد (شناسه قبض و شناسه پرداخت در قبوض مصرفي درج شده است)، شناسه پرداخت را وارد و دكمه ثبت را فشار دهد، شماره حساب مورد نظر خود را (چنانچه حساب جداگانه به كارت فرد مرتبط باشد) انتخاب كند و در اين مرحله، اطلاعات مربوط به شماره حساب، مبلغ، شناسه قبض در صفحه مانيتور نمايش داده ميشود، در صورت صحت موارد فوق، برداشت از حساب و پرداخت قبض را با دكمه بلي تائيد كند.
پس از رويت شماره پيگيري، بايد رسيد مربوطه از دستگاه خودپرداز دريافت شود؛ در اين رسيد شماره پيگيري، زمان انجام عمليات، تاريخ تراكنش، شماره كارت، دستگاه خودپرداز شعبه، شماره حساب، نوع حساب، سازمان ذينفع، مبلغ قبض و شناسه قبض، درج شده، شماره پيگيري مربوطه در صورتحساب شما نيز درج ميشود كه پس از آن فرد بايد رسيد دريافتي را به قبض مربوطه ضميمه و براي پيگيريهاي احتمالي بعدي نزد خود نگهدارد.
شركت ارتباطات سيار ايران با همكاري بانكها، نسبت به فراهمسازي امكاناتي براي پرداخت غيرحضوري قبوض تلفن همراه از طريق خودپرداز، تلفن بانك، اينترنت، پيام كوتاه، پايانه فروش و پروتكل وپ در سطح كشور اقدام كرده است؛ در حال حاضر موضوع پرداخت قبوض از طريق پيام كوتاه توسط كارگروه مشتركي از همراه اول و بانكها در حال بررسي و مطالعه بوده و با همكاري بانك مركزي در حال انجام است اما هنوز نتايج كارگروه مشخص و نهايي نشده است.
اما بنا بر اعلام مسئولان مشتركان تلفن همراه از ميان پرداختهاي غيرحضوري بيشتر از روش تلفنبانك براي پرداخت قبوضشان استفاده ميكنند.
عليرضا طلوع - مدير كل رايانه و محاسبات شركت ارتباطات سيار ايران - در گفتوگو با خبرنگار ايسنا با اشاره به روشهاي پرداختي غيرحضوري قبوض تلفن همراه مشتركان اظهار كرد: روشهاي ATM،POS، تلفنبانك، پيام كوتاه و اينترنت از روشهاي غيرحضوري در اين باره محسوب ميشود كه بر اساس آمار به دست آمده مشتركان به ترتيب بيشتر از روشهاي تلفنبانك، ATM ، POSو اينترنت براي پرداخت قبوض استقبال ميشود.
سيستم پيام كوتاه: پرداخت قبوض تلفن همراه از طريق پيام كوتاه يكي از سرويسهايي است كه برروي بستر موبايل پيمنت قرارداده شده است، همچنين مشتركان ميتوانند از طريق تماس با شماره 2784 قبوض خود را بدون اينكه شناسه قبض داشته باشند پرداخت كنند كه البته در حال حاضر اين روش فقط با بانك ملي است.
به گفته مدير كل رايانه و محاسبات شركت ارتباطات سيار ايران درصورتي كه بانكهاي ديگر ظرفيت و امكانات لازم را در اين زمينه فراهم كنند و امنيت مورد نياز ايجاد شود اين طرح در ديگر بانكها نيز ميتواند اجرايي شود.
روش پرداخت قبض از طريق پيام كوتاه به اين صورت است كه مشترك پيام كوتاه خود را با فرمت اعلام شده به شمارهاي كه بانك در اختيار قرار داده ارسال ميكند؛ به طور مثال فرمت پيام جهت پرداخت قبض از طريق پيام كوتاه در بانك تجارت به شكل زير است؛ رمز پرداخت كننده + شناسه پرداخت + شناسه قبض + شماره حساب 3 + شناسه قبض و شناسه پرداخت در قبوض مصرفي درج شده است و مشترك بايد توجه داشته باشد پس از رفع نياز از اطلاعات ارسال شده توسط بانك، براي جلوگيري از پر شدن حافظه تلفن همراه و نيز مطلع نشدن ديگران از شماره حساب افراد، توصيه ميشود آن را پاك كنند.
در هر حال نتايج تحقيقات نشان ميدهند روش سنتي پرداخت داراي مشكلاتي است كه سبب شده سازمانهاي ارائه دهنده خدمات عمومي به سمت روشهاي مختلف پرداخت روي آورند كه اين روشها مزايا متعددي دارند اما مهمترين عامل موثر بر اين روشها، ميزان آشنايي و تمايل و فرهنگ مشتركان در استفاده از اين روشهاست و لازم است شركتهاي ارائه دهنده خدمات عمومي جهت آشنايي و استقبال مشتركان از شيوههاي جديد پرداخت قبوض تمهيداتي بينديشند.
كاهش نرخ سود بانكي
عضو كميسيون تلفيق گفت: نرخ سود بانكي بايد از نرخ تورم بالاتر باشد و درغير اينصورت باعث افزايش رانت خواري خواهد شد.
عثماني در گفتوگو با فارس اظهار داشت: مسئولان بانك مركزي در نظر دارند در سال آينده نرخ سود بانكي را آزاد بگذارند و هدف قانونگذار از طرح قانون تك رقمي شدن نرخ سود بانكي تا سال 88 كنترل نرخ سود بوسيله نرخ تورم بوده است.
وي بيان كرد: در صورت كنترل نرخ تورم، نرخ سود تسهيلات بانكي تك رقمي ميشود كه در حال حاضر به جاي توجه به پارامترهاي كنترلكننده تورم، درصدد كاهش نرخ سود تسهيلات بانكها هستند.
عضو كميسيون برنامه و بودجه افزود: پايين بودن نرخ سود بانكي نسبت به نرخ تورم كه در حال حاضر در كشور وجود دارد معنادار نيست و همين امر سبب افزايش رانتخواري و رانت جويي خواهد شد.
عضو كميسيون تلفيق خاطر نشان كرد: در صورتي كه نرخ سود بانكي پايين باشد افرادي به منابع مالي و پولي دسترسي پيدا ميكنند و اين منابع را بدون ورود به پروژههاي توليد وارد بازار واقعي كرده و از اختلاف نرخ سود دو بازار،سودهاي كلان كسب ميكنند.
عثماني گفت: حتي اگر نرخ سود بانكي به صورت دستوري به طور مثال به 5/9 درصد برسد، اين كار در عمل تحقق نميپذيرد و فقط به صورت ظاهري خواهد بود.
نماينده مردم بوكان، تصريح كرد: در دنيا نرخ سود بانكي متغير و تابع ميزان ريسك وامگيرنده است بنابراين هرچه نرخ ريسك بيشتر باشد نرخ سود بانكي نيز افزايش خواهد داشت.
وي در ادامه افزود: در ساير كشورها مؤسساتي وجود دارند كه بر اساس گزارشات مالي، رتبه ريسك شركتها را مشخص كرده و تسهيلات پرداخت ميكنند.
عضو كميسيون برنامه و بودجه درباره تعيين نرخ بين 12 تا 22 درصد، اظهار داشت: در نظر گرفتن چنين نرخي كه براساس آن واحدهاي توليدي و بازرگاني به صورت متفاوت تسهيلات دريافت كنند منطقي است ولي ميتوان تدابيري انديشيد كه در واحدهاي توليدي نيز ميزان نرخ تسهيلات متفاوت باشد.
عثماني گفت: حمايت از واحدهاي توليدي از مهمترين برنامههاي هر دولتي است تا در اين زمينه مستقل عمل كند، در نظر گرفتن نرخ تسهيلات پايين براي واحدهاي توليد مناسب است ولي اين نرخ براي تمام واحدهاي توليدي نيز معقول نخواهد بود.
وي بيان كرد: بايد برنامهاي طراحي شود تا بر اساس آن به شركتهاي توليدي به طور مثال بين 10 تا 15 درصد تسهيلات ارائه شود.
جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]
-
گوناگون
پربازدیدترینها