واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاندار خراسان رضوي خبر داد:بهرهبرداري از 1750 پروژه عمراني خراسان رضوي در دهه فجر
خبرگزاري فارس: استاندار خراسان رضوي گفت: يك هزار و 750 پروژه صنعتي، كشاورزي، زيرساختي و اجرايي با اعتبار 12 هزار ميليارد ريال در دهه فجر سال جاري افتتاح ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، محمدجواد محمديزاده عصر امروز در يك نشست خبري اظهار داشت: از مجموع طرحهاي افتتاحي دهه فجر امسال 212 طرح، صنعتي و كشاورزي است كه 5 هزار ميليارد ريال اعتبار را به خود اختصاص داد و مابقي طرحها در حوزههاي مختلف زيرساختي و اجرايي تعريف شدهاند.
وي توسعه و كيفيت آموزشي، توجه به حوزه هاي زيرساختي به ويژه حمل و نقل ريلي، فرودگاه، بزرگراه و توجه به موضوع فناوريهاي نوين در خراسان را سه دستاورد اصلي نظام جمهوري اسلامي در استان عنوان كرد و گفت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي شاهد رشد 11 برابري مراكز آموزش عالي در استان بودهايم.
رئيس شوراي فرهنگي خراسان رضوي كريدور علم و فناوري رضوي را موجب تحول عظيم در حوزه اقتصادي و بهينهسازي منابع و فعاليتهاي كشاورزي و تحقق دولت الكترونيك دانست و گفت: مطالعات اين طرح در كمتر از يكسال به نتيجه رسيد و در دهه فجر كلنگ اجرايي آن به زمين ميخورد.
محمديزاده با اشاره به رشد 681 درصدي كتابخانهها طي 30 سال گذشته افزود: در حال حاضر 98 درصد جمعيت شهري و 78 درصد جمعيت روستايي استان داراي سواد هستند، در حالي كه پيش از انقلاب اين رقم براي جمعيت شهري 55 درصد و براي جمعيت روستايي 26 درصد بود.
وي به افزايش مراكز بهداشتي درماني از 332 مركز به 759 مركز و افزايش خانههاي بهداشت از 213 به يك هزار و 253 مورد از سال 57 تاكنون اشاره كرد و گفت: تعداد تختهاي بيمارستاني فعال نيز در اين مدت از 4 هزار و 778 تخت به 8 هزار و 223 تخت افزايش يافته است.
استاندار خراسان رضوي ادامه داد: بخش عمدهاي از پيشرفتهاي استان در حوزه بهداشت و درمان در دولت نهم محقق شده به گونهاي كه در شهرستانهاي جغتاي، خواف، كاشمر و سبزوار بيمارستان ساخته شده و احداث بيمارستان در سبزوار، خليلآباد، كلات، تربت حيدريه و گناباد نيز در دست اجراست.
وي اظهار داشت: در مدت پيروزي انقلاب اسلامي راههاي اصلي و فرعي خراسان رضوي از 425 كيلومتر به 20 هزار و 425 كيلومتر افزايش يافته است، فرودگاههاي بينالمللي مشهد، سبزوار و سرخس فعال شده و ساخت فرودگاههاي گناباد و سه راهي شادمهر نيز در دست اقدام است.
وي افزايش خط راهآهن خراسان رضوي از 376 كيلومتر به 928 كيلومتر و افزايش تعداد واگنها از 253 به يك هزار و 299 واگن را در كنار ديگر پيشرفتهاي بخش حمل و نقل استان به عنوان تلاش ارزشمند در راستاي استفاده از مزيت ترانزيتي استان دانست.
استاندار با اشاره به صرف يك هزار و 50 ميليارد ريال اعتبار براي بازسازي و نوسازي ريلها و ناوگان مسافربري و باري ريلي استان گفت: در حال حاضر خط راهآهن بافق و بندرعباس به بهرهبرداري رسيده و قطار مشهد ـ گرگان، برقي كردن قطار مشهد ـ تهران و خط ريلي مشهد ـ چابهار نيز در دست مطالعه، انعقاد قرارداد و اجراست.
وي ادامه داد: در بخش آب نيز توفيقات بسياري در خراسان رضوي حاصل شده به گونهاي كه برخورداري جمعيت شهري از خدمات آب از 67 درصد به 99 درصد رسيده و 80 درصد روستاهاي استان از آب آشاميدني سالم برخوردار هستند.
محمديزاده به پيشرفتهاي حاصل شده در حوزه انرژي در نظام انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت: تعداد مشتركان برق صنعتي از 164 به 116 هزار مشترك افزايش يافته و سه نيروگاه جديد نيز ساخته شده است كه در اين ميان تعداد روستاهاي برقدار استان از 187 به 2 هزار و 954 روستا افزايش يافت.
وي همچنين با اشاره به ضريب نفوذ 40 درصدي تلفن ثابت و همراه در استان افزود: تعداد روستاهاي داراي ارتباط در استان پيش از انقلاب 31 روستا بود كه با پيروزي انقلاب به 3 هزار و 870 رسيده است.
محمديزاده با بيان اينكه پس از پيروزي انقلاب 41 شهر از نعمت گاز طبيعي برخوردار شدهاند، گفت: در خراسان رضوي 10 هزار و 600 كيلومتر شبكه انتقال گاز وجود دارد و 446 روستا نيز گاز دارند.
وي به پيشرفتهاي حاصل در استقرار 940 فرستنده ماهوارهاي و هشت ايستگاه ماهوارهاي روستايي در 30 سال گذشته اشاره كرد و گفت: پيش از انقلاب تنها 40 درصد جمعيت خراسان رضوي از شبكه يك و دو بهرهمند بودند كه در حال حاضر اين رقم به 9/93 درصد افزايش يافته و 9/73 درصد از جمعيت نيز از شبكههاي آموزش، خبر و قرآن بهرهمند هستند.
وي علاقه مردم استان براي مشاركت در توسعه را بينظير خواند و افزود: تنها در دولت نهم شاهد رشد 138 درصدي سرمايهگذاري بخش خصوصي و رشد 128 درصدي مجوزهاي سرمايهگذاري در استان بوديم.
محمديزاده از در حال اجرا بودن 10 پروژه صنعتي و معدني با 3 ميليارد دلار سرمايهگذاري در استان خبر داد و گفت: پس از پيروزي انقلاب در صنايع متعدد از جمله صنايع غذايي، خودروسازي، نساجي، قطعهسازي، فولاد و صنايع معدني ظرفيتهاي ارزشمندي در استان ايجاد شده است.
وي افزايش توليد و سرمايهگذاري صنعتي، ايجاد تعادل و توازن و گسترش همهجانبه صنايع در استان و تاكيد بر پروژههاي نيمه تمام را از رويكردهاي دولت نهم عنوان كرد و افزود: اين رويكردها موجب شد طرحهاي بزرگي همچون خط انتقال آب از سد دوستي به مشهد در اين دولت محقق شود.
استاندار خراسان رضوي پيشرفتهاي دولت الكترونيك در چند سال اخير را قابل توجه عنوان كرد و گفت: الكترونيكي شدن خدمات، علاوه بر جلوگيري از هدررفت منابع مالي كشور، موجب رفاه، صحت و شفافسازي فعاليتها ميشود و در حال حاضر بيش از 180 خدمت الكترونيكي در استان ارائه ميشود.
وي برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي 30 ساله انقلاب اسلامي در محل نمايشگاه بينالمللي مشهد در دهه فجر را فرصتي مناسب براي معرفي بركات نظام اسلامي در استان دانست و از رسانهها خواست در انعكاس اين دستاوردها اهتمام ورزند.
محمديزاده توفيقات حاصل شده در خراسان رضوي را ارمغان نظام اسلامي، اعتماد به نفس مردم و باور اينكه استان ظرفيتهاي بسياري براي انجام كارهاي بزرگ در مقياس ملي و فراملي دارد خواند و گفت: دهه فجر فرصتي مناسب براي ترويج اين فرهنگها و باورها در ميان جوانان است.
استاندار خراسان رضوي همچنين از رسانهها به منظور انعكاس فعالانه اخبار استان و بيان نارساييها و كاستيهاي مجموعه مديريتي استان تقدير كرد و خواستار تقويت و تحكيم ارتباط ميان رسانهها، دولت و دستگاههاي اجرايي براي ارتقاي رفاه و رضايت عمومي شد.
انتهاي پيام/ش10
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]