واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفير ايران در جمهوري ايرلند: سران رژيم صهيونيستي بايد در دادگاه بينالمللي محاكمه و مجازات شوند
سياسي. ايرلند. غزه. سفير ايران
لندن - سفير جمهوري اسلامي ايران در ايرلند تاكيد كرد: سران رژيم صهيونيستي بايد همانند صدام حسين و اسلوبودان ميلوسوويچ در دادگاه بين المللي محاكمه و مجازات شوند.
به گزارش ايرنا، آقاي ابراهيم رحيم پور كه عصر چهارشنبه و در جمع اعضاي كميته مشترك امور خارجي پارلمان ايرلند در دوبلين سخنراني ميكرد، با اشاره به جنايات گسترده رژيم صهيونيستي در طول حيات نامشروع خود و بويژه در جريان تجاوز اخير به غزه گفت: همه ما در مقابل بشريت و تاريخ مسئوليت داريم و بايد پاسخگو باشيم . نبايد اجازه دهيم اين جنايات بيپاسخ بماند.
وي افزود: رژيم صهيونيستي بايد مسئوليت اعمال غيرانساني خود را بپذيرد و در مقابل مجامع بينالمللي پاسخگو باشد. اين رژيم بايد غرامت ناشي از تجاوزات و حمله وحشيانه به مردم بيدفاع فلسطين را پرداخت نمايد.
سفير ايران در دوبلين در ابتداي سخنان خود در جمع اعضاي كميته مشترك امورخارجي پارلمان ايرلند گفت: مفتخرم كه نمايندگي كشور و مردم هوشمند و بزرگي را برعهده دارم كه داراي تمدني سه هزار ساله، جغرافيايي استراتژيك و ديني صلح دوست و نجات بخش دارند.
وي افزود: بزرگترين اقليت يهوديان در خاورميانه در جمهوري اسلامي ايران زندگي ميكنند و در مجلس شوراي اسلامي ايران همانند مسيحيان و زرتشتي ها نماينده مستقل اقليت خود را دارند.
موضوع بحث من تجاوزاتي است كه در مدت ۶۰سال ادامه داشته و هيچ راه حلي براي احقاق حقوق مردم اصلي اين سرزمين پيدا نشده است، ظاهرا قرار است كشور جديدي بر روي خرابههاي خانههاي مردم اصلي اين سرزمين ايجاد شود.
وي افزود: در هفته گذشته و در جشن نودمين سالگرد تاسيس پارلمان ايرلند من عميقا تحت تاثير تلاشهاي ايرلنديها براي تعيين سرنوشت خود قرار گرفتم و شنيدم كه چطور آنان طي مبارزاتشان براي استقلال طعم تجاوز، فقر، استعمار ، قحطي و تنهايي را تجربه كردهاند و همين تجربيات موجب شده در اين موقعيت آنها به خوبي وضعيت و رنج فلسطينيان را درك كنند.
رحيم پور گفت: جمهوري اسلامي ايران معتقد است اشغال فلسطين، تجاوز و رفتار غير قانوني رژيم صهيونيستي نسبت به فلسطينيان در منطقه طي چند دهه به عنوان يكي از موضوعات داراي اولويت در سياست خارجي بايد در نظر گرفته شود. وضعيت وخيم فلسطين اشغالي بويژه اوضاع نوار غزه و كشتار وقيحانه، جنايات ضدانساني و قتل عام مردم غير نظامي كه ۵۰درصد آنان زنان و كودكان بودند وجه روشني از كشتار مردم غير نظامي توسط اين رژيم است.
وي افزود: بستن مرزها و محروم نمودن مردم غزه از دستيابي به ابتدايي ترين نيازهايشان طي ۱۸ماه گذشته و تبديل آن به يك زندان بزرگ و كشتار و خفقان ۲۲روز متوالي ، توسط رژيم اشغالگر قدس فاقد هرگونه توجيه ميباشد.
وي در ادامه سخنان خود با طرح اين سوال كه آيا غزه آخرين تراژدي است؟ اظهارداشت: اين جنايات در حال تكرار است و در ادامه كشتارهاي قبلي دير ياسين، صبرا و شتيلا ميباشد. از جنايات در بيت حانون چند ماهي سپري نشده بود كه رژيم اسراييل قتل عام ديگري را در نوار غزه مرتكب شد.
وي گفت: به دنبال اين جنايات بلافاصله از برقراري صلح پايدار صحبت مي شود ، آيا تكرار قتل عام و نسل كشي مردم غزه راه رسيدن به صلح پايدار در خاورميانه است؟ آيا اين اقدامات جنايتكارانه موجب افزايش نفرت تاريخي در ميان خانواده ها، اقوام و مذاهب مختلف در اين منطقه نميشود و همزيستي مسالمت آميز را به تاخير نمياندازد؟
وي ياد آورد شد: بر اساس قانون اساسي آمريكا مردم آن كشور براي دفاع از خود ميتوانند سلاح تهيه كنند و در مواقع ضروري كه سيستم امنيتي رسمي كشور قادر به دفاع از آنها نباشد از خود دفاع نمايند. آيا موقع آن نرسيده است كه جامعه جهاني مردم فلسطين را نيز براي دفاع مشروع از خود كمك كند تا مجبور نباشند با سنگ و مشت از خود دفاع نمايند؟ آيا در طرح موسوم به تاسيس دو كشور مستقل عدالت وجود دارد؟
سفير ايران در دوبلين گفت: دولتهايي كه همواره مدعي دفاع از حقوق بشر هستند چطور در مقابل اين فجايع سكوت ميكنند و آيا اين است حقوق بشري كه آنها بدنبال اجراي آن هستند؟ چرا جامعه بينالمللي قادر به اجراي مكانيسم هاي سازمانهاي بينالمللي جهت جلوگيري از اين فجايع انساني نيست ؟ تاكنون شوراي امنيت ۳۰قطعنامه عليه تجاوزات اين رژيم تصويب نموده است كه اين رژيم همواره از اجراي اين تعهدات خود سرباز زده است.
وي تاكيد كرد: جامعه جهاني بايد مسئولانه با اين فجايع انساني برخورد نمايد و به اين جنايات پايان دهد.
رحيم پور در ادامه سخنان خود به ادعاهاي مطرح شده مبني بر دموكراتيك بودن رژيم اسراييل اشاره كرد و گفت: درباره دموكراسي و حقوق بشر در اين منطقه قابل توجه است كه ظاهرا بعضي از كشورها عنوان بهترين دموكراسي در خاورميانه را به اين رژيم غاصب اطلاق ميكنند، شايد در قوانين نوشته شده، قانون اعدام وجود ندارد ليكن از نظر ايشان همه فلسطينيها تروريست هستند و بايد اعدام شوند و براي آنها زن و بچه و خبرنگار و پزشك تفاوتي ندارد و تا به حال مشغول اين انجام وظيفه بوده اند، در حالي كه به جمهوري اسلامي ايران اعتراض ميشود چرا قانون خود را براي لغو اعدام مجرمين و قاتلين تغيير نميدهد.
وي اضافه كرد: نمايندگان محترم بخوبي ميدانند كه در آمريكا نيز در تعدادي از ايالات، اين مجازات وجود دارد و آمريكا نيز قصد تغيير قانون خود را ندارد. آيا حقوق بشر بيشتر در تبت بوسيله دولت كمونيستي چين نقض مي شود يا در غزه توسط حكومت دموكرات و به اصطلاح بهترين دموكراسي خاورميانه ؟ متاسفانه بايد گفت حمايت از حقوق بشر نيز معمولا ابزاري براي بهره برداريهاي سياسي ميشود.
سفير ايران خاطرنشان كرد: اين رژيم طي اين تجاوزات سعي نمود مشكلات داخلي و اختلافات در كابينه خود را با كشتار مردم و انسانهاي بيدفاع فلسطين كمرنگ نمايد و اين مشكلات را به جايي ديگر انتقال دهد. همچنين انتخابات فلسطين در ۹ژانويه را به تعويق اندازد.
وي افزود: قتل عام مردم بيگناه، حمله به ساختمانهاي تحت پوشش سازمان ملل و كشتن و زخمي نمودن نيروهاي امدادي و كمك رسان در غزه بر همه جهانيان آشكار است، تمامي اين اقدامات وحشيانه بار ديگر اعتبار جامعه بين المللي و دنياي متمدن را به چالش كشيده است. چرا كه اين رژيم غاصب هر موقع لازم ميداند اقدام به كشتار مردم بيگناه ميكند و توجهي هم به توافقات و تعهدات بينالمللي ندارد.
رحيم پور گفت: نمونه بارز اين ادعا استفاده اين رژيم از بمبهاي فسفري و هدف قرار دادن مقر سازمان ملل با اين نوع بمبها بوده است. بطوري كه آقاي البرادعي نيز در مصاحبه اخير خود اظهار داشته كه اسراييل با محاصره فلسطين و استفاده از اورانيوم ضعيف شده عليه مناطق مسكوني، جنايتي ضد بشري مرتكب شده است.
سفير ايران در دوبلين پس از سخنراني خود به سوالات مختلف مطرح شده از سوي حاضران در جلسه پاسخ گفت.
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]