واضح آرشیو وب فارسی:مهر: افتتاح طرحهاي آبرساني در روستاهاي استان قزوين
قزوين - خبرگزاري مهر: مدير عامل شركت آبفار قزوين از افتتاح 25 طرح آبرساني در روستاهاي استان قزوين در دهه فجر خبر داد
به گزارش خبرنگار مهر از قزوين، كيومرث فلاح در جمع خبرنگاران استان گفت: در ايام دهه فجر 25 طرح عمراني آبرساني روستايي با اعتباري بالغ بر 47 ميليارد ريال افتتاح ميشود كه با بهرهبرداري از آنها بيش از هفت هزار و 750 خانوار روستايي از نعمت آب شرب سالم و بهداشتي بهرهمند ميشوند.
مدير عاما آب و فاضلاب روستايي استان قزوين افزود : اين طرحها در سه مجتمع رزجرد با هشت روستا، رجايي دشت با هشت روستا و داخرجين با سه روستا با استفاده از منابع تأمين آب مشترك اجرايي ميشود.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان قزوين انتقال آب آشاميدني روستاي يارود، تأمين آب روستاهاي دورچاك، توسعه و بازسازي تأسيسات آب روستاي جمجرد، لولهكشي آب روستاي رامشان، آبرساني به روستاي ديزج و اجراي خط انتقال آب روستاي گرمارود سينا در حوزه شهرستانهاي قزوين و البرز را از جمله پروژههاي افتتاحي در ايام دهه فجر دانست.
وي افزود: آبرساني به روستاهاي حسنآباد سادات، اَك، قرمز آباد، علنقيه و قلعه قرهداش، توسعه و بازسازي تأسيسات آب روستاهاي گنبدك، مرگسين و شاكين و لولهكشي آب روستاي سگزناب از پروژههاي آماده افتتاح شهرستان تاكستان است.
فلاح خاطرنشان كرد: در روستاهاي شهرستان بوئين زهرا نيز لولهكشي آب شهرك مدرس، تأمين و توزيع آب روستاي عليآباد، تأمين آب آشاميدني روستاي اسماعيلآباد، آبرساني به روستاي شارد و توسعه و بازسازي تأسيسات آب روستاهاي پرسپانج و عصمتآباد از ديگر پروژههايي است كه در ايام مبارك دهه فجر افتتاح ميشود.
كيومرث فلاح در ادامه اين نشست خبري با تشريح كارهاي انجام شده پس از انقلاب اظهار داشت: استان قزوين تا قبل از تأسيس شركت آب و فاضلاب روستايي در سال 1376، داراي 936 روستا بود كه با توجه به شهر شدن برخي مناطق، هماكنون داراي 900 روستاست كه جمعيت 633 روستا بالاي 20 خانوار است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان قزوين عنوان كرد: شاخص بهرهمندي ازآب آشاميدني سالم در ابتداي سال 58 را 12 درصد و قبل از تأسيس شركت 40 درصد بود كه خوشبختانه امروز بيش از 81 درصد از جمعيت روستايي ما از آب آشاميدني سالم بهرهمند شده اند.
وي يادآور شد: در حال حاضر 98 و 9 دهم درصد جمعيت روستايي استان آب شرب دارند كه از اين ميان 81 درصد آنها زير پوشش شركت آبفار قرار گرفته و از آب شرب سالم و بهداشتي بهره مند هستند.
فلاح از تحت پوشش قرار گرفتن 367 روستاي استان توسط شركت آب و فاضلاب روستايي خبر داد و افزود: خط انتقال آب آشاميدني در روستاهاي استان ابتداي سال 58، 350 كيلومتر بود كه با تأسيس شركت آبفار به 756 كيلومتر رسيد و امروز خط انتقال آب آشاميدني به يك هزار و 500 كيلومتر رسيده است.
وي عنوان داشت: شبكه آب آشاميدني نيز از 300 كيلومتر در ابتداي سال 58 و از 501 كيلومتر در قبل از تأسيس شركت به 2 هزار و 220 كيلومتر در شرايط كنوني رسيده است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان قزوين با اشاره به منابع تأمين آب توضيح داد: تعداد منابع تأمين آب شامل چاه، چشمه و قنات در استان در ابتداي انقلاب 130 مورد، قبل از تأسيس شركت 322 مورد و امروز 799 مورد است، همچنين حجم مخازن زميني و هوايي در ابتداي سال 58 حدود هشت هزار و 300 متر مكعب، قبل از تأسيس شركت 18 هزار و 371 متر مكعب و در حال حاضر 61 هزار و 605 متر مكعب است.
وي يادآور شد: در حال حاضر تعداد آزمايشگاههاي آب از نوع ميكروبي و شيميايي چهار باب و دستگاه كلرزن 320 عدد است كه استان تا ابتداي انقلاب و حتي تا قبل از تأسيس شركت فاقد اين تعداد آزمايشگاه و دستگاه كلرزن بود.
فلاح تأكيد كرد: امروز در كنار تامين آب شرب روستاها ،مسئله بهداشت آب نيز دراولويت كاري ما قرار دارد و تلاش مي كنيم تا روستاييان از آب شربي با كيفيت و بهداشتي بهرهمند شوند.
وي با اشاره به افزايش اعتبارات شركت آب و فاضلاب روستايي بيان داشت: از ابتداي سال 1377 زمان تأسيس شركت آب و فاضلاب روستايي تا پايان سال 1383، اعتبارات اين شركت در مجموع 15 ميليارد و 303 ميليون تومان بوده كه از اين ميزان 13 ميليارد و 260 ميليون تومان آن تخصيص يافته است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان قزوين خاطر نشان كرد: در زمان فعاليت دولت نهم از ابتداي سال 84 تا دي ماه سال 87، اعتبارات شركت آب و فاضلاب روستايي 27 ميليارد تومان بوده كه از اين ميزان 22 ميليارد تومان تخصيص يافته و از مجموع 44 ميليارد تومان اعتبار شركت از ابتداي تاسيس تاكنون، 80 درصد آن تخصيص يافته است.
فلاح افزود : هماكنون روستاهاي استان قزوين داراي 165 حلقه چاه دستي، 152 حلقه چاه عميق و 65 مورد قنات براي تأمين آب هستند و 177 مورد بهسازي چشمه نيز در استان صورت گرفته است.
وي با اشاره به بحران خشكسالي و تعداد روستاهاي آسيبديده در اثر كمآبي اظهار داشت: بر اثر خشكسالي 164 روستا در استان قزوين دچار مشكل كمآبي شدند كه از اين تعداد 68 روستا در قزوين، 35 روستا در تاكستان، 11 روستا در آبيك، 45 روستا در بوئين زهرا و پنج روستا در البرز قرار دارند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان قزوين تصريح كرد: مشكل آب در 104 روستاي استان با جيرهبندي آب رفع شد و به 60 روستا نيز به صورت سيار آبرساني شد.
وي تأكيد كرد: لازم است روستاييان بيش از پيش در مصرف آب صرفهجويي كرده و از اين آب سالم و بهداشتي، بهينه استفاده كنند تا در سال آينده با مشكل كم آبي مواجه نشويم.
پنجشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 925]