واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: آشو ب و ناآرامي در مصر ادامه دارد انقلا بيون نيل خشمگين از سربازان فرعون
گروه بين الملل: 13جنبش سياسي و ائتلاف انقلابي طي بيانيه اي از همه مردم خواستند كه در اعتصاب عمومي كه از 11 فوريه آغاز مي شود، شركت كنند.
در اين بيانيه آمده است كه هدف از اين اعتصاب و عصيان مدني، انتقال قدرت به دولت وفاق ملي كه پارلمان منتخب آن را تشكيل مي دهد و همچنين تعيين رئيس جمهوري غيرنظامي براي كشور است.
در اين بيانيه، فعالان سياسي، شوراي نظامي حاكم بر مصر و دستگاه امنيتي را متهم به ادامه حمايت از حاكميت كردند و گفتند كه آنان بايد از ملت دفاع كند.
در بيانيه جنبش هاي سياسي و ائتلاف هاي انقلابي همچنين از نظاميان شريف در شوراي نظامي حاكم بر مصر خواسته شده است كه سكوت خود را نسبت به كشتار هايي كه در كشور مي شود بشكنند و با اتخاذ تصميم هاي مناسب ثبات و امنيت را به مصر برگردانند.
درگيري هاي اخير در مصر كه به كشته و زخمي شدن بيش از 2600 تن منجر شد، نشان از شكاف ميان نيروهاي امنيتي و جوانان انقلابي دارد; جواناني كه عامل اصلي پيروزي انقلاب اين كشور به شمار مي آيند. مصر بعد از پيروزي انقلاب اكنون بيش از هر زمان ديگري نياز به آرامش و حركت به سمت ساختن كشوري جديد دارد و بايد ديد كه مصري ها چگونه مي توانند به مسير دموكراتيك بازگردند.
پس از درگيري هاي خونين در استاديوم ورزشي پورت سعيد، همچنان موج خشونت در مصر شعله وراست. در برخورد شديد ميان تظاهركنندگان و نيروهاي امنيتي 12 نفر كشته و هزاران نفر زخمي شدند.
سه روز پس از فاجعه ي استاديوم ورزشي در شهر پورت سعيد، هنوز از آرامش در مصر خبري نيست.
درگيري ها در قاهره و برخي ديگر از شهرهاي مصر براي سومين روز پياپي ادامه داشت و تظاهركنندگان خشمگين كه مقر وزارت كشور را محاصره كرده اند، كناره گيري شوراي عالي نظامي حاكم و محاكمه عاملان حوادث اخير را خواستار شدند.
در قاهره، اين درگيري ها در خيابان هاي منتهي به وزارت كشور رخ داد و تظاهركنندگان با نيروهاي امنيتي و پليس كه قصد داشتند وزارت كشور را از محاصره خارج كنند، درگير شدند.
از روز پنج شنبه حدود 10 هزار تن از هواداران تيم فوتبال الاهلي و الزمالك قاهره به همراه معترضان به حوادث ورزشگاه پورت سعيد مقر وزارت كشور را محاصره كردند و اعلام كردند تا محاكمه عاملان اين حوادث به محاصره ادامه مي دهند.
وزارت كشور مصر اعلام كرد ، در دور جديد اعتراضات در قاهره و سوئز 12 نفر كشته شده اند. مقام هاي مصري شمار زخمي ها را 2672 نفر اعلام كرده اند.روز شنبه در نزديكي ساختمان وزارت كشور در قاهره درگيري هاي سختي رخ داد. در پي پرتاب سنگ از طرف تظاهركنندگان به سوي ماموران پليس، نيروهاي امنيتي نيز مبادرت به پرتاب گاز اشك آور و شليك گلوله هاي پلاستيكي كردند.
در گزارش تلويزيوني شبكه دولتي مصر مي شد ديد كه بخشي از اداره ي ماليات طعمه ي حريق شده است. در پي آن شماري خودرو در مركز شهر آسيب ديدند و برخي فروشگاه هدف بمب هاي آتش زا قرار گرفتند. موج نا آرامي ها در مصر پس از درگيري در استاديوم ورزشي پورت سعيد آغاز شد. شامگاه چهارشنبه (اول فوريه12/ بهمن) به هنگام بازي تيم هاي دسته ي اول باشگاه هاي فوتبال مصر در استاديوم پورت سعيد، طرفداران تيم الاهلي كه بازنده اين مسابقه بود، پس از پايان بازي به ميدان حمله برده و آغازگر يك درگيري خونين ميان طرفداران دو تيم رقيب شدند.
شاهدان عيني به خبرنگاران گفته اند كه نيروهاي انتظامي مستقر در محل، براي جلوگيري از اين درگيري هاي خونين كار چنداني نكرده اند. در اين حادثه 74 نفر جان خود را از دست دادند.
در محافل اجتماعي و سياسي مصر شوراي نظامي به دست داشتن پنهاني در اين خشونت ها با هدف بهره برداري سياسي متهم شده است.
منتقدان مي گويند كه شوراي نظامي براي باقي ماندن در قدرت از هر امكاني كه نشان بدهد جامعه مصر نيازمند كنترل شديدتر است، استفاده مي كند. شايع است كه نظاميان حاكم بر مصر اوباش و اراذل را براي ايجاد آشوب به خدمت گرفته بودند. فعالان حقوق بشر نيز نظاميان را در اين فاجعه مقصر مي دانند.
اين فقط مردم نيستند كه پيگرد عاملان اين فاجعه را مي خواهند، بلكه فشار سياسي بر رهبري نظامي نيز رو به افزايش است. اتحاديه اروپا خواستار "تحقيق فوري و مستقل" در باره اين خشونت ها شده است.
بان كي مون، دبيركل سازمان ملل متحد نيز از دولت مصر خواهان "اقدامات متناسب" در اين زمينه شده است. فدراسيون بين المللي فوتبال "فيفا" نيز از مقام هاي مصر خواست يك "گزارش كامل" درباره ي اين رويداد ارائه دهند.
درهمين حال، شوراي مشورتي مصر از شوراي نظامي حاكم بر اين كشور خواست تا هر چه سريع تر قدرت را به غيرنظاميان منتقل كند.
شوراي مشورتي تهديد كرد كه اگر شوراي نظامي به خواسته هايش پاسخ مثبت ندهد، اين شورا نشست هاي خود را متوقف مي كند.
در صورت موافقت شوراي نظامي با خواسته شوراي مشورتي، انتخابات رياست جمهوري مصر دو ماه زود تر يعني ماه آوريل يا يك ماه زود تر از موعد مقرر يعني ماه مي برگزار مي شود.
بر اساس جدول زمان بندي شده كنوني در مصر، شوراي نظامي حاكم بر اين كشور بايد قدرت را اواخر ماه جولاي به رئيس جمهوري منتخب منتقل كند.در ميان آتش خشم مردم از ناتواني پليس در كنترل خشونت مرگبار مسابقه فوتبال و احتمال دخالت ارتش در طراحي موج درگيري هاي مصر، "مركز حقوق بشر الارض" مصر اعلام كرد كه جنبش كارگري مصر در سال 2011 ميلادي، زيان هاي زيادي را متحمل شده است.
در گزارش اين موسسه آمده است كه در سال 2011، مصر شاهد 605 مورد تحصن، 312 مورد اعتصاب، 373 مورد تظاهرات، 240 گردهمايي اعتراضي و 56 تجمع كارگري، بوده است.
بنا بر آمارهاي مركز الارض در سال 2011، 31 كارگر خودكشي كرده اند و به علت شرايط بد كاري و نبود امكانات براي تامين امنيت صنعتي و بهداشت حرفه اي 43 نفر ديگر كشته و همچنين 434 كارگر زخمي شدند. 23 هزار و 127 كارگر ديگر نيز در اين كشور آواره شدند.
مركز حقوق بشر الارض سال 2011 را خشن ترين سال در تاريخ اعتراضات كارگري در مصر توصيف كرد; به طوري كه اعتراضات در اين سال در مقايسه با سال 2010 ميلادي سه برابر شده است.
دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]