واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: خبر
يك نويسنده براي «گل آقا» مستند مي سازد
محمود اسعدي مستندي را با موضوع زندگي و آثار كيومرث صابري فومني مي سازد. محمود اسعدي، نويسنده و پژوهشگر در گفتگو با مهر در اين زمينه گفت: مرحوم كيومرث صابري فومني از جهات بسياري براي اهالي رسانه، فرهنگ و نويسندگان و حتي اهالي سياست چهره اي خاص به شمار مي رفت و اين موضوع ضرورت ساخت اثري مستند كه بتواند احوال و ويژگي هاي شخصي و كاري او را به نمايش بگذارد بيشتر نشان مي دهد. وي افزود: از طرف ديگر فكر مي كنم ساخت چنين اثري به مرور آثار و دست نوشته هاي به جا مانده از صابري فومني توسط نسلي كه احيانا او را نديده و از نزديك درك نكرده اند، كمك خواهد كرد. اسعدي ادامه داد: در اين پروژه تلاش مي كنم در قالب گفتگو با 30 چهره فرهنگي و سياسي كه به نوعي موضوع شوخي هاي متني صابري بوده اند، احوالات مرحوم صابري را مرور كنم و به نوعي به بازخواني آثار وي نيز بپردازم. به گفته نويسنده مجموعه داستان «ابر مي باريد و باران نه» اين مستند هم اكنون در مرحله تحقيق به سر مي برد و حدود 6 ماه آينده ساخت آن به طول خواهد انجاميد. اسعدي تاكيد كرد: هنوز نهادي براي حمايت از ساخت اين مستند اعلام آمادگي نكرده است، اما تلاش در اين زمينه وجود دارد و مراحل پژوهش براي ساخت اين مستند در حال انجام است.
اسعدي هم اكنون دبير ستاد همايش چهره هاي ماندگار و استاد علوم ارتباطات است.
اين قصه ها را فقط 5 ساله ها بخوانند
«قصه هايي براي 5 ساله ها» مجموعه اي از قصه هاي جهان به قلم نويسندگان مختلف با ترجمه لاله جعفري در ايران منتشر شد. به گزارش مهر، «قصه هايي براي 5 ساله ها» كتابي شامل 9 قصه است كه توسط نويسندگان مختلف جهان نوشته شده و لاله جعفري آنها را ترجمه كرده و انتشارات قدياني آن را براي بچه هاي پنج ساله ايراني منتشر كرده است. همانطور كه از اسم قصه ها پيداست، هر قصه حال و هواي خاصي دارد و اين تنوع باعث مي شود كه اين مجموعه بسيار جذاب و سرگرم كننده باشد. بهتر است قصه ها را بخوانيد تا هم لذت ببريد و هم با ادبيات كودك جهان آشنا شويد. قصه هاي اين كتاب شامل بادكنكي براي ميكي، اسب آبي آفريقايي، روز بزرگ بيلي خرسه، چكمه هاي جادويي، فيل فراموش كار، تخم اژدها، كاري كه خرس هاي بزرگ تر مي كنند!، دردسر گنج و جشن تولد جوش جوشي است. اين كتاب 160 صفحه اي با نقاشي همراه است و برخلاف داستان هاي كودك در ديگر كتاب ها، اين قصه ها چندان كوتاه نيستند، بلكه هر كدام از آنها دست كم 10 صفحه دارند. داستان هاي كتاب بسيار شيرين و جذاب هستند و قطعا بچه ها مي توانند با آنها ارتباط برقرار كنند.نكته عجيبي كه در اين كتاب ديده مي شود، اين است كه نام نويسندگان داستان ها ذكر نشده است و جاي سئوال دارد كه آيا نسخه اصلي كتاب هم از ذكر نام نويسندگان و مليت آنها خودداري كرده يا در نسخه فارسي نام آنها جا افتاده است. در روي جلد و شناسنامه كتاب تنها نوشته شده است «به قلم جمعي از نويسندگان».
ضريح امام حسين(ع) تا ماه ديگر كامل مي شود
استاد نگارگري ايران كه اين روزها در حال نظارت بر ساخت ضريح امام حسين (ع) است از اتمام كار تا ماه آينده خبر داد. به گزارش مهر، استاد محمود فرشچيان، مينياتوريست برجسته كشورمان كه در طراحي ضريح جديد امام حسين (ع) مشاركت دارد از اتمام مراحل ساخت آن تا آخر امسال خبر داد. براساس اين گزارش، كار ساخت ضريح جديد امام حسين(ع) كه از 14 خرداد سال 87 و در شهر قم آغاز شده و اين ضريح پيش از اين قرار بود طي دو سال يعني تا خرداد سال جاري آماده شود اما با توجه به ورود استاد فرشچيان به اين طرح، مقداري به تاخير افتاد و برابر تعهدي كه مجري ساخت اين ضريح به طرف عراقي داده، قرار است تا آخر سال آماده و نصب شود. محمود فرشچيان; استاد نگارگري و يكي از شناخته شده ترين چهره هاي هنري ايران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سال 86 در مجموع 6 طرح اوليه به هيات امناي قم كه سرپرستي اين پروژه را در دست داشت، ارائه دادم تا نهايتا طرح نهايي مشخص شد. از همان ابتدا نظرم اين بود كه طرح نهايي يك طرح شماتيك است و بايد برپايه و اساس صحيحي اجرا شود. حتي من توصيه كردم كه ضخامت نقره مورد استفاده در ضريح حداقل 2 يا 3 ميلي متر باشد و اين مساله در قرارداد حفظ شود تا حاصل كار خراب نشود. نكته ديگر درمورد خطاطي اين ضريح است. من به خط استاد موحد مقيد هستم و ترجيح دادم كه او اين ضريح را خطاطي كند.
نيازمند صرف بودجه براي ايجاد موزه هنرهاي جديدي هستيم
تيرافكن كه از عكاسان جوان كشورمان است و اثر مفهومي وي به زودي در موزه اسلامي قطر به نمايش درمي آيد، از نبود مكان مناسب براي نمايش آثار هنرمندان ايراني در كشورشان انتقاد كرد. صادق تيرافكن با اشاره به اينكه موزه هنرهاي معاصر بايد آثار هنرمندان را به نمايش بگذارد، نه وقتي كه از دنيا رفت، به خبرنگار ايلنا گفت: ما فقط يك موزه هنرهاي معاصر در تهران داريم درحالي كه حداقل بايد سه موزه در تهران داشته باشيم تا هنرمندان بتوانند از ظرفيت هايي كه دولت ايجاد مي كند; بيشتر استفاده كنند. وي با اشاره به اينكه از دهه هفتاد ميلادي تا به حال يك موزه در تهران داريم، گفت: بايد حداقل در بخش هاي هنري ديگر نيز يك موزه داشته باشيم. چرا نبايد آثار هنرمندان را در موزه به نمايش بگذاريم. اين هنرمند هنرهاي مفهومي گفت: ما به موزه هنرهاي جديد نياز داريم تا جوان ها آثارشان را بيشتر به نمايش بگذارند و ناگزير نباشند كه آثارشان را در خارج از كشور درمعرض ديد قرار دهند. وي در ادامه با اشاره به اينكه هنرمندان ايران حرف اول را در منطقه خاورميانه مي زنند، گفت: مقداري از بودجه مملكت بايد به ساخت موزه و تقويت هنر اختصاص يابد و هنر به طور صحيح حمايت شود، چرا هنرمند بايد از ايران بيرون برود درحالي كه هنرمند بايد در مملكت در كشورش كار كند.
تيرافكن هنرمند را مثل درختي عنوان كرد كه وابسته به ريشه خود است و اگر آن را از ريشه جدا كنند، خواهد مرد.
برنامه كنسرت هاي آتي جلال ذوالفنون اعلام شد
جلال ذوالفنون نوازنده سه تار اسفندماه امسال تور كنسرت هايي را در شهرهاي استراليا برگزار مي كند.
آرش اوستا مدير برنامه و نوازنده گروه با اعلام اين مطلب به ايسنا گفت: استاد ذوالفنون اسفندماه امسال با همراهي شش نوازنده در چهار شهر استراليا كنسرت برگزار خواهد كرد.
او ادامه داد: جزئيات اين كنسرت به طور دقيق مشخص نشده است اما نكته قابل توجه اين اجرا، حضور يك بانوي كمانچه نواز اهل استراليا است كه قرار است در اين اجرا گروه جلال ذوالفنون را همراهي كند.
اوستا همچنين از كنسرت ذوالفنون و گروه اوستا در بيست و هفتمين جشنواره موسيقي فجر خبر داد و افزود: تاريخ اين اجرا 26 بهمن ماه در تالار وحدت اعلام شده است و اجرا به دو بخش بداهه نوازي و هم نوازي اختصاص خواهد داشت.
اين نوازنده با بيان اينكه اين گروه قصد دارد در اجراي پيش رو مخاطب را به فضاي ايراني بودن هدايت كند، ادامه داد: تصانيف يوسف ثاني، بي همگان با يار و ... در اين كنسرت اجرا خواهد شد. اوستا يادآور شد: در اجراي ويژه جشنواره سازهاي سه تار، عود، كمانچه، دف، تنبك و قيچك با يكديگر هم نوازي مي كنند.
برنده دو نخل طلاي كن در روسيه كنسرت موسيقي برگزار كرد
«امير كاستاريكا»، بازيگر، كارگردان و موسيقيدان سرشناس صربستاني در روسيه كنسرت موسيقي اجرا كرد. به گزارش ايسنا، شهر «سوچي» در جنوب روسيه روز شنبه ميزبان كنسرت موسيقي پرشوري بود كه «امير كاستاريكا»، برنده دو نخل طلاي جشنواره كن آن را اجرا كرد. كنسرت اين هنرمند صرب بخشي از فستيوال بين المللي هنري بود كه در شهر «سوچي» برگزار شد. به گزارش صداي روسيه، «كاستاريكا» كه با فيلم هايي چون «وقتي پدرم براي كار رفته بود»، «زيرزمين» و «گربه سياه، گربه سفيد» به شهرت جهاني رسيد، مخاطبان خود را با نواختن گيتار قرمزرنگش به وجد آورد. «كاستاريكا» 57 ساله با ساخت اولين فيلم بلند خود با نام «دالي بل را يادت مي آيد؟» موفق به كسب شير طلاي ونيز براي بهترين اثر اول يك كارگردان شد. وي افتخارات سينمايي متعددي دريافت كرده است كه از مهم ترين آنها مي توان به خرس نقره اي برلين در سال 1993، جايزه بهترين كارگرداني، جايزه فيپرشي و دو نخل طلا از جشنواره كن، جايزه بهترين فيلم اروپايي جوايز سزار فرانسه، جايزه بهترين فيلم خارجي از جوايز لومير فرانسه و شير نقره اي و شير طلاي جشنواره ونيز اشاره كرد. «كاستاريكا» در پروژه فيلم مشتركي با چند كارگردان سرشناس سينماي جهان فيلم «حرف هايي با خدا» را در مكزيك مقابل دوربين برده است. در اين فيلم «خوزه پاديلا»، كارگردان برزيلي برنده خرس طلاي جشنواره برلين و «وارويك تورنتون»، كارگردان استراليايي برنده دوربين طلاي جشنواره كن «امير كاستاريكا» را همراهي خواهند كرد.
دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]