واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صفار هرندي:فاصله تكنولوژي جهان اسلام وغرب با قدرت پيام جبران ميشود
فرهنگي. وزير ارشاد. بينالملل
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: شكاف ناروايي كه به دليل فاصله علمي و فناوري ميان جهان اسلام و جهان غرب به وجود آمده است را ميتوان با قدرت پيام جبران كرد.
به گزارش ايرنا به نقل از اداره كل روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي؟ محمد حسين صفار هرندي در هشتمين اجلاس وزراي اطلاع رساني كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي در مراكش بر تقويت بنيه رسانههاي ملي و ارتباطات ميان مردمي در كشورهاي جهان اسلام تاكيد كرد.
صفار هرندي در ابتداي سخنان خود در جمع نمايندگان ۵۹كشور اسلامي دراين گردهمايي اظهار داشت: اجازه ميخواهم بدون هرگونه مقدمه اي، سخنان خود را با يادآوري جديترين واقعه هفتههاي اخير جهان كه در گوشهاي از سرزمين هاي اسلامي اتفاق افتاد آغاز كنم.
اجلاس گذشته را در جده در حالي برگزار كرديم كه دلهاي شهروندان مسلمان در جاي جاي عالم اسلام، از تجاوز ناجوانمردانه نظاميان صهيونيست به لبنان و بمباران وحشيانه مناطق مسكوني، تاسيسات شهري و منجمله زيرساختهاي اطلاع رساني آن كشور و به ويژه كشتار مردم بيگناه داغدار بود و اكنون اين اجلاس به فاصله دو سال و چند ماه از آن تاريخ در شرايطي برگزار ميشود كه مصائب بيشمار وارده بر كودكان، زنان و همه ساكنان باريكه غزه، به فقط دل هاي مسلمانان بلكه تمامي انسانهاي شريف و آزاده را در سراسر جهان، به درد آورده و مجروح ساخته است.
اينجا هم مجرم همان است كه پيش از اين بود؟ رژيم منحوس صهيونيستي و حامي اصلي او ايالات متحده آمريكا.
-قتل اصحاب الاخدود. النار ذات الوقود. اذهم عليها قعود. و هم علي ما يفعلون بالمومنين شهود. و ما نقموا من الا ان يومنوا بالله العزيز الحميد> صدق الله العلي العظيم
** غربت رسانهاي موجب رنج و آزردگي مضاعف رزمندگان مقاومت بود اين بار هم همانند ماجراي پيشين، علاوه بر مصيبتهاي ناشي از قتل و جرح و ويراني ها، محاصره غذايي و دارويي و تنهايي مظلومانه در برابر صهيونيست هاي كافر و جاني، آنچه موجب رنج و آزردگي افزونتر رزمندگان مقاومت ميشد، تنهايي و غربت رسانهاي آنان در اين جنگ نابرابر بود، آن گونه كه صداي مظلوميت، حقانيت و مطالبات به حق ايشان در هياهوي تبليغاتي و رسانه اي دنياي سلطه و غرب وحشي گم ميشد و چنين بود كه در اغلب رسانههاي جهان، مردم فلسطين و رزمندگان حماس، جنايتكارو متعدي معرفي شدند و اسرائيلي ها، مظلوماني كه براي دفاع از خود و تامين آرامش براي خويش، ناگريز از پاسخگويي به حملات دشمنان خطرناك بشريت هستند!
به راستي اگر برخي رسانههاي معدود در ايران و چند كشور ديگر در جهان اسلام را مستثني كنيم، مگر جز اين بود كه جاي ظالم و مظلوم در اين فضاحت اطلاع رساني به كل عوض شده و راديو تلويزيونها و مطبوعات بخش وسيعي از دنيا -حتي بعضا در جهان اسلام- جانب قاتل زنان و كودكان فلسطيني را گرفته بودند!
البته برخلاف اين جماعت رسوا و دولتمردان حامي و هم پيمان صهيونيستها كه چشم به حقايق بسته و در انتظار دريافت خبر سقوط دولت قانوني حماس به جنايات كم سابقه اين رژيم خون آشام رضايت داده بودند، ملتهاي مسلمان و آزاده درهمه جهان با چشماني اشكبار و دلهايي مالامال از محبت به ساكنان غزه دست به دعا برداشته و براي پايداري و صبر اين بلاديدگان، از خداوند عزيز و مقتدر طلب نصرت و پيروزي ميكردند. و خدا اجر صابران و مجاهدان در راه خويش را ضايع نكرد و دعاي خوبان را در حق ايشان مستجاب كرد و مردم قهرمان غزه، از امتحان دشوار الهي سرافراز و دستگار بيرون آمدند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي، حضرت آيت الله خامنهاي از همان آغازين روزهاي حملات ددمنشانه اسرائيليها با صدور پيامي روشنگرانه و قاطعانه، همراهي ملت و دولت جمهوري اسلامي ايران را با ملت تحت ستم فلسطيني و اهالي غزه اعلام داشتند و همگان را به حمايت جدي و همه جانبه از مظلوم فرا خواندند.
به تبع آن، رييس جمهوري اسلامي ايران، فرستادگاني را به كشورهاي مختلف به ويژه دولتهاي اسلامي و عربي گسيل داشت تا پيام ايشان مبني بر ضرورت اتخاذ تدابير يكسان براي مقابله اساسي با رژيم اشغالگر قدس را به حضور سران اين كشورها تقديم دارند.
هر روز كه گذشت شور مردمي عليه جنايتكار صهيونيست بيشتر اوج گرفت. اما به راستي با وجود چيرگي سلطه صهيونيستي بر رسانههاي عالم، چه عاملي سبب گسترش اخبار و گزارشهاي مظلوميت و حقانيت مردم غزه و حماس در افكار عمومي شد؟ پيدا كردن اين سوال، رمز توفيقات بزرگتر ما در صحنههاي گوناگون اطلاع رساني خواهد شد.
** هر فرد از آحاد جامعه اسلامي به تنهايي، خود يك رسانه است
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سخنان خود تصريح كرد: حقيقت اين است كه فناوريهاي نوين اطلاعاتي اگرچه شرايط را براي تسلط بيشتر مستكبران بر رسانههاي جهان فراهم كرده اما از سوي ديگر، دسترسي آحاد مردم نيز از طريق وسايل نوين ارتباطي با يكديگر، بيش از گذشته فراهم شده است. در اين شرايط هر فرد از آحاد جامعه اسلامي به تنهايي، خود يك رسانه است و در پيوند ميان خيل عظيم مومنان و مسلمانان با يكديگر، قدرت رسانهاي بزرگي شكل گرفته كه به خوبي بر دروغ پراكنيها و جريانسازي رسانهاي دنياي غرب و صهيونيسم غلبه ميكند.
صفار هرندي خطاب به وزراي اطلاع رساني كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي گفت: بياييد تعريف تازه رسانههاي خود را در نسبت نزديك با اين قدرت رسانه ا ي (رسانه ميان مردمي) سامان دهيم. به اين ترتيب ميتوان شكاف ناروايي را كه به دليل فاصله علمي و فناوري ميان جهان اسلام و جهان غرب به وجود آمده است پر كرد. به عبارت ديگر، خلا تكنولوژيك را با كثرت رسانه ها و فاصله ميان خود و صاحبان زور و ثروت و صنعت را با قدرت پيام ميتوان جبران ساخت.
** آمادگي ايران براي گسترش روابط و تبادل تجربيات رسانهاي كشورهاي اسلامي
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: تضاد و تعارض دنياي غرب با اسلام و مسلمانان هر روز شكل تازه تري به خود ميگيرد اما مهم اين است كه بخش اصلي اين تعارضات، اكنون در ميدان فرهنگ و رسانه به منصه ظهور ميرسد. در اين ميان آنچه به ما كشورهاي اسلامي، توانايي ايستادگي و رويارويي سرافرازانه در مصاف با نظام رسانهاي غرب را ميبخشد اتكا به فعاليتهاي جمعي رسانههاي خودمان از طريق تقويت بينه رسانههاي ملي و ارتباطات ميان مردمي در همه كشورهاي اسلامي است.
فراهم آوردن زمينه ارتباط بيشتر فعالان رسانهاي در كشورهاي مختلف با يكديگر بايد جزو مبرمترين دستورهاي كار وزراي اطلاع رساني باشد. جمهوري اسلامي ايران آمادگي خود را براي گسترش اين روابط و تبادل تجربيات اهالي رسانههاي عمومي در كشورهاي اسلامي اعلام ميدارد و نيز آماده است كه از همه ظرفيتهاي علمي و فناوري كشورمان براي توسعه زيرساختهاي ارتباطاتي و ارتقاي دانش ديجيتالي كشورهاي دوست و برادر در عرصه اطلاع رساني هزينه كند.
**لزوم مستندسازي وقايع غزه و تشكيل كميته حقوقي براي رسيدگي به جنايات رژيم صهيونيستي
صفار هرندي اضافه كرد: به باور ما آنچه در قضاياي اخير غزه مظلوم و مقاوم بر جمع كثيري از مسلمانان گذشت نبايد در سايه غفلت و تسامح ما دچار مرور زمان شود. وظيفه دستگاههاي اطلاع رساني در سراسر جهان اسلام اقتضا ميكند كه وقايع ۲۲روز حماسه و مظلوميت از سويي و خدعه و جنايت از سوي ديگر، يك به يك مستندسازي شود تا به عنوان ادعانامهاي بلند براي طرح در دادگاهي عادلنه عليه صهيونيستهاي جاني به كار گرفته شود.درسايه وحدت عملي دولتهاي اسلامي ميتوان اميدوار بود كه دادگاه رسيدگي به جنايات ضد بشري اسرائيل به وقايع اخير تشكيل گردد. پيشنهاد مشخص جمهوري اسلامي ايران ، تشكيل كميته حقوقي مشترك براي پيگيري اين مهم در محاكم صالح بينالمللي و كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان سخنان خود، آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي همكاري به منظور تضمين موفقيت اين اجلاس و مصوبات آن اعلام كرد.
هشتمين اجلاس وزراي اطلاع رساني كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي با حضور نماينده ۵۹كشور از جمله ايران ، از هفتم تا نهم بهمن ( ۲۶الي ۲۸ ژانويه ) در رباط پايتخت مراكش برگزار شد.
جمعه|ا|11|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]