تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):همانا نفرت انگیزترین مخلوق خدا بنده ای است که مردم از شرّ زبان او پرهیز می کنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838130895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مشاور قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي:افزايش سطح معرفت قرآني مردم نيازمند عزم ملي است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مشاور قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي:افزايش سطح معرفت قرآني مردم نيازمند عزم ملي است
گروه فعاليت‌هاي قرآني: بالابردن سطح معرفت قرآني مردم، نيازمند آن است كه همه دستگاه‌ها و سازمان‌هاي نظام در راستاي تحقق آن همكاري كنند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوي، دكتر «محمدعلي خواجه‌پيري»، مشاور قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي روز پنجشنبه، 10 بهمن‌ماه در نشست بررسي سند چشم‌انداز قرآن پژوهي كشور كه در سالن همايش‌هاي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي برگزار شد، با بيان اين مطلب اظهار كرد: در برنامه پنجم توسعه يك بسته كامل قرآني تهيه شده كه حوزه‌هاي مختلف قرآني را احصاء كرده و سهم قرآن در حوزه‌هاي مختلف آموزش و پرورش، پژوهش و تبليغ و ترويج به تفكيك مشخص شده است.

وي با بيان اينكه در برنامه پنجم توسعه، اين بسته به عنوان اولين بسته فرهنگي ارايه مي‌شود، افزود: حاكميت و محوريت قرآن و سنت اهل بيت(ع) در همه ابعاد، راهبرد كلان بسته قرآني برنامه پنجم توسعه است كه در 10 بند، قوت‌ها و فرصت‌ها و 15 بند، ضعف‌ها و تهديدها در حوزه قرآن مشخص شده، زيرا بدون توجه به فرصت‌ها و تهديدها نمي‌توان به يك برنامه عملي دست يافت.

خواجه پيري، سياست‌هاي اجرايي محوريت قرآن و سنت اهل بيت(ع) را در چهار بخش ذكر كرد و ادامه داد: نهادينه‌سازي فراگيري قرآن در سطوح مختلف با بهره‌گيري از نيروي انساني، تعظيم قرآن در سطوح داخلي و خارجي و زدودن اتهام كم‌توجهي شيعيان به قرآن، نهادينه‌سازي فرهنگ ولايت در همه عرصه‌ها و مقابله با تهاجم دشمنان و معاندان و پاسخگويي به‌موقع در مواجهه با شبهات از سياست‌هاي اجرايي اين راهبرد كلان است.

رييس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني كشور با بيان اينكه پس از تعيين سياست‌هاي اجرايي،‌ تكاليف دولت در راستاي دستيابي به اين برنامه مشخص شده است، تصريح كرد: جهت تحقق حاكميت و محوريت قرآن در راستاي فرهنگ قرآني و نهادينه‌سازي تمسك به ثقلين در جامعه و مقابله با جريانات انحرافي در دين و زدودن خرافه و اوهام، دولت مؤظف است، با استفاده از امكانات لازم به تكاليف و وظايف مشخص شده، عمل كند.

وي افزود: انجام مطالعات و پژوهش‌هاي لازم جهت نظريه‌پردازي و كشف مباني معرفتي و توليد علم در راستاي شكل‌گيري نظام فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي كشور براساس قرآن، طراحي و اجراي برنامه ملي توسعه و تعميق سواد قرآني به معناي مهارت‌هاي پايه خواندن، درك و فهم قرآن با محوريت آموزش و پرورش و اشاعه مفاهيم قرآني در همه دروس را مي‌توان از جمله وظايف دولت در اين بخش دانست.

خواجه‌پيري با بيان اينكه طراحي و اجراي برنامه ارتقاي دانش و مهارت‌هاي عمومي و تخصصي معلمان قرآن، كاهش تصدي‌گري بخش دولتي و عمومي و حمايت از مجامع و مؤسسات مردمي قرآني و ايجاد شبكه ‌فعاليت‌هاي قرآني از ديگر وظايف دولت است، اظهار كرد: از ديگر وظايف دولت، مي‌توان به ايجاد و توسعه مهدها و پيش‌دبستاني‌ها در مراكز قرآني توسط مؤسسات مردمي، بازنگري رشته‌هاي قرآني در دانشگاه‌ها، گسترش فعاليت‌هاي پژوهشي ــ آموزشي و پژوهشي ــ تبليغي در جهان و حمايت از آثار قرآني اشاره كرد.

وي تصريح كرد: ايجاد سامانه آماري و اطلاع‌رساني قرآني، حمايت از آثار مطلوب علمي ــ ادبي و رسانه‌اي ــ قرآني و پيشگيري از توليد محصولات ضعيف به نام قرآن، حمايت از فعالان قرآني در پديد‌ آوردن آثار قرآني، حمايت از برنامه‌هاي ترويج الگوي زندگي قرآني به‌ ويژه در نهاد خانواده، شناسايي و آسيب‌شناسي انحرافات و خرافات و اقدام براي پاسخگويي آن‌ها، گسترش مراكز آموزشي بين‌المللي قرآن در داخل و خارج از كشور، ايجاد كتابخانه تخصصي و مراكز استاد قرآن، طراحي و اجراي نظام سنجش و ارزشيابي فعاليت‌هاي قرآني و تدوين طرح جامع فرهنگ ولايت و انتظار از مجموعه تكاليف دولت است كه در بسته قرآني برنامه پنجم توسعه به آن‌ها اشاره شده است.

مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: در بسته قرآني شاخص‌هايي ذكر شده كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به موضوع برخورداري 25 درصد از جمعيت با سواد بالاي 15 سال كشور، از سواد قرآني به معناي خواندن، فهم و تدبر و نيز اختصاص يك درصد بودجه پژوهشي كشور به پژوهش‌هاي قرآني در برنامه پنجم توسعه اشاره كرد.

وي با بيان اينكه شاخص سوم بسته قرآني اين است كه تا پايان برنامه، 100 درصد معلمان ابتدايي و دبيران قرآن مقاطع راهنمايي و دبيرستان بايد داراي صلاحيت حرفه‌اي آموزش قرآن باشند، گفت: افزايش سرانه دولتي حمايت از فعاليت‌هاي قرآني مردمي، و قرآني اداره شدن تمامي مهدهاي كودك تا پايان برنامه پنجم توسعه از ديگر شاخص‌هاي موجود در اين بسته است.

خواجه‌پيري تصريح كرد: رشد قرآن‌خواني در پايان برنامه بايد به نحوي باشد كه 50 درصد از افراد جامعه، روزانه يك صفحه از قرآن را بخوانند، با آن مأنوس شوند و مفاهيم آن را درك كنند، البته با روش‌هاي جذاب، اين نگرش قرآني در كشور رواج يابد و خود مردم بدون اجبار، روزانه قرآن را تلاوت كنند.

تحقيقات قرآني كاربردي، در چشم‌انداز آينده مورد توجه قرار گيرد

در اين مراسم همچنين دكتر «جعفر نكونام»، استاديار دانشگاه قم، اظهار كرد: بايد در چشم‌انداز آينده قرآن‌پژوهي كشور، تحقيقات كاربردي مورد توجه واقع شود، زيرا اكثر تحقيقاتي كه امروزه در حوزه قرآن انجام مي‌شود، تحقيقات بنيادين است كه محقق صرفاً يك مسئله علمي را عرضه مي‌كند و نمي‌توان از آن تحقيقات استفاده كرد.

وي با بيان اينكه متأسفانه عنوان پژوهش به تحقيقات مسئله‌محور گفته مي‌شود، تصريح كرد: آنچه كه نياز است در تحقيق به آن پرداخته شود، حول سه محور مسئله‌پژوهي، موضوع‌پژوهي و متن‌پژوهي مي‌توان مطرح كرد؛ در مسئله‌پژوهي بايد يك يا دو سؤال محور كار قرار گيرند، در موضوع‌پژوهي اطلاعات مختلفي حول يك موضوع در اختيار ما قرار دارد و در متن‌پژوهي يك متن يكپارچه و منسجم در اختيار داريم كه مي‌خواهيم نقد يا شرحي بر آن متن بنويسيم.

مدير مسئول مجله علمي ــ پژوهي «پژوهش‌نامه قرآن و حديث» تصريح كرد: گاهي محقق با تكيه بر كتابي و ديدگاهي، موضوعي را بدون مقايسه با متون و ديدگاه‌هاي ديگر بررسي مي‌كند كه اين پژوهش هيچ‌گاه با نوآوري همراه نخواهد بود، از اين‌رو براي دستيابي به نوآوري بايد يك موضوع در دانش‌هاي مختلف مورد بررسي تطبيقي قرار گيرد و وجوه اشتراك و افتراق آن مشخص شود.

وي با بيان اينكه در بسياري از علوم و موضوعات مطرح شده در علوم جديد، به قرآن توجهي نشده است، افزود: پژوهش‌هايي كه در رابطه با قرآن و علوم جديد انجام شده كافي نيست و نياز است كه فعاليت‌هاي بيشتري در اين زمينه صورت گيرد. معناشناسي، هرمنوتيك، كرونولوژي، گونه‌شناسي و علوم‌تجربي از موضوعاتي است كه مورد توجه قرار نگرفته است.

نكونام ادامه داد: مي‌خواهيم قرآن را همان‌گونه كه ذهنيت كنوني ما آن را فهم مي كند براي مردم بيان كنيم، از اين‌رو نتوانسته‌ايم پژوهش‌هاي مناسبي در اين زمينه ارائه دهيم.

وي يكي از خلاءهاي بزرگ جامعه امروز را بي‌توجهي به نگارش تحقيق شايسته‌ در علوم قرآن و حديث دانست و اظهار كرد: محققان با روش صحيح تحقيق در علوم قرآني آشنا نيستند و به دليل سختي كار يا ناتواني، وارد موضوعات و مسايل روز نمي‌شوند و البته گاهي اوقات از آنجا كه واهمه دارند، مبادا شبهه‌اي را مطرح كنند به موضوعات قرآني نمي‌پردازند.

عضو هيئت تحريريه نشريه پژوهش‌هاي علوم انساني دانشگاه قم با بيان اينكه اگر محققان كشور موضوعاتي كه شبهاتي در آن وجود دارد مطرح نكنند، فرقه‌هاي ديگر بر روي آن موضوعات كار مي‌كنند و در راستاي تخريب شيعه گام برمي‌دارند، تصريح كرد: با شبهه‌پردازي نصف علم پيش مي‌رود، از اين‌رو بايد قبل از اينكه فرقه‌هاي ديگر شبهات را مطرح كنند، به اين موضوعات پرداخته شود تا جلوي خطرات بعدي گرفته شود.

وي يكي از آفات پژوهش را عاميانه‌سازي نتايج تحقيق دانست و ادامه داد: نبايد نتايج تحقيق را براي عوام و كساني‌ كه ظرفيت لازم را در پذيرش آن نتايج ندارند مطرح كرد، بلكه بايد نتايج حاصل از تحقيق با زبان اهل آن فن ارايه شود.

نكونام با بيان اينكه بايد بستر لازم براي نظريه‌پردازي در‌باره موضوعات فراهم شود، گفت: با حاشيه نوشتن بر ديدگاه گذشتگان نمي‌توان نظريه‌پردازي كرد، زيرا نظريه‌پردازي به اين معناست كه يك نظريه جديد و مخالف با نظرات ديگر بيان شود و گاهي اوقات اين نظريه‌ها با مخالفت رو‌به‌رو مي‌شود و بايد اخلاق پذيرش نقد را در جامعه وارد كنيم.

استاديار دانشگاه قم افزود: متأسفانه آن‌گونه كه بايد، به پژوهش و پژوهشگر از لحاظ مادي توجه نمي‌شود، از اين‌رو افراد ترجيح مي‌دهند به جاي كار پژوهش، تدريس را پيشه ‌خود كنند، زيرا درآمد تدريس بيش از پژوهش است.

مدير مسئول مجله علمي ــ پژوهي «پژوهش‌نامه قرآن و حديث»، ضعف اطلاع‌رساني درباره پژوهش‌هاي انجام شده را علت فعاليت‌هاي تكراري و هم‌ارز دانست و يادآور شد: اگر بخواهيم بستر ترويج پژوهش‌هاي قرآني را در چشم‌انداز آينده قرآ‌ن‌پژوهي فراهم كنيم، بايد روش تحقيق در قرآن، مناظره، كارگاه‌هاي آموزشي و كرسي‌هاي نظريه‌پردازي مورد توجه قرار گيرند و متولي پژوهش‌هاي قرآني كسي باشد كه بتواند ديدگاه‌هاي مختلف را بپذيرد و به ديدگاه‌هاي مطرح‌شده مجال مطرح شدن بدهد.

جمعه|ا|11|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن