واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيش از 80 درصد كودكان مبتلا به سرطان خون بهبود مي يابند
تهران - دبيرانجمن خون و سرطان كودكان گفت : " لوسمي لنفوپلاستيك حاد" شايعترين نوع سرطان خون در ميان كودكان ايراني است ولي بيش از 80 درصد كودكان پس از ابتلا به اين بيماري بهبود مي يابند.
دكتر "محمد سعيد رحيمي نژاد" روز يكشنبه در جمع خبرنگاران افزود:شايع ترين نوع سرطان در ميان كودكان جهان سرطان خون است ولي متاسفانه درايران هيچ آمار دقيقي در مورد ميزان شيوع اين بيماري وجود ندارد .
وي خاطرنشان كرد : شايع ترين سن ابتلاي كودكان به سرطان خون زير 10 سالگي است و بين سن يك تا 9 سالگي درمان پذيري كودكان بهتر است به شرطي كه پس از گذشت 5 سال از قطع درمان، سرطان خون در آنها عود نكند.
اين فوق تخصص خون و آنكولوژي گفت : عامل ابتلا به سرطان خون تاكنون ناشناخته است ولي بر اساس مطالعاتي كه كشورهاي جهان و به خصوص در انگليس انجام شده است ، زندگي در كنار دكلهاي فشار قوي برق، باعث ابتلاي بيشتر كودكان به سرطان خون ميشود.
وي افزود : بر اساس برخي از متون پزشكي كه چاپ شده است ، آلودگي هوا احتمال ابتلاي كودكان به سرطان خون را افزايش ميدهد كه اين امر با نوع ماده آلاينده نيز ارتباط دارد. از سوي ديگر بر اساس نتايج برخي از مطالعات، كاركنان پمپ بنزينها بايد نكاتي را رعايت كنند تا احتمال ابتلاي آنان به سرطان خون كاهش پيدا كند.علاوه براين عوامل ارثي و اكتسابي نيز در بروز اين بيماري اثر گذار است .
رحيمي نژاد افزود : در حال حاضر مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي تهران و معاونت درمان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي از جمله مراكزي هستند كه اطلاعاتي را در اين زمينه جمع آوري ميكنند اما اين جمع آوري اطلاعات بايد به صورت منجسم و دقيق باشد .
وي يادآور شد : در حال حاضر در ايران با كمبود تخت، تجهيزات و مراكز پيوند مغز استخوان مواجه هستيم و فقط بيمارستان شريعتي و يك مركز در شمال كشور در زمينه پيوند مغز و استخوان فعال هستند . از اين رو كمبود تخت و امكانات اين مراكز منجر به فوت كودكاني مي شود كه نيازمند پيوند مغز استخوان اورژانسي هستند.
رحيمي نژاد افزود : مبتلايان به سرطان خون (آنمي آپلاستيك ) بايد به صورت فوري و اورژانسي معالجه شوند و براي آنها پيوند مغز استخوان انجام شود ولي متاسفانه به دليل كمبود مراكز پيوند مغز استخوان در كشور برخي از اين كودكان جان خود را از دست مي دهند. از اين رو بايد مراكز پيوند مغز و استخوان در تمام استان هاي كشور راه اندازي شود.
وي ادامه داد:در حال حاضر خوشبختانه هزينه پيوند مغز استخوان و داروهاي سرطان خون كودكان ايران تحت پوشش بيمه قرار گرفته است به طوري كه هيات امناي ارزي، كودكان ايراني مبتلا به سرطان خون را تحت پوشش قرار ميدهد و به خانوادههاي آنان مبالغي را براي درمان پرداخت مي كند.
رحيمي نژاد به پيوند مغز استخوان با استفاده از سلولهاي بنيادين خونساز اشاره كرد و گفت : يكي از روش هاي درمان سرطان خون، پيوند مغز استخوان از طريق سلول هاي بنيادي است كه از آنجا كه اين پيوند اكنون در بيمارستان شريعتي انجام مي شود در نتيجه ما هيچ بيماري را براي انجام عمل پيوند مغز استخوان به خارج از كشور اعزام نميكنيم.
وي گفت : در ايران پزشك متخصص براي درمان بيماري سرطان خون به اندازه كافي وجود دارد و به طوري كه در حال حاضر حدود 100 متخصص سرطان خون وجود دارد و اطلاعات آنان دقيق و متناسب با تكنولوژي روز دنيا است .
دبير انجمن خون و سرطان كودكان ايران افزود : ولي درحال حاضر با كمبود پرستار براي ارايه خدمات به بيماران خوني در كشور مواجه هستيم از اين رو بايد پرستار براي ارايه خدمات به بيماران خوني تربيت شود .
دبيرانجمن خون و سرطان ايران تاكيد كرد كه در شرايطي كه ايران تحريم است بايد داروهاي سرطان خون از كيفيت لازم برخوردار باشند و داروهاي ايراني نيز اگر كارآزمايي باليني نشده باشند يا در حال گذراندن اين مرحله باشند، براي بيماران تجويز نشوند .
وي خاطر نشان كرد : علايم اين بيماري ، رنگ پريدگي (ناشي از كم خوني)، تب (به علت كاهش گلبول سفيد)، خونريزي از اندامهايي مانند بيني و لثه (به دليل كاهش پلاكت)، بزرگ شدن غدد لنفاوي و طحال، دردهاي استخواني، تورم مفاصل و وجود خون در ادرار و مدفوع است.
دبيرانجمن خون و سرطان يادآور شد كه ششمين همايش خون و سرطان از 19 تا 21 بهمن ماه امسال با محور بيماريهاي خوني اطفال در اهواز برگزار مي شود .
به گفته وي در اين همايش در زمينه مباحثي همچون كم كاري مغز استخوان، انواع سرطان خون، سرطان غدد لنفاوي، اختلالات انعقادي، اختلالات پلاكتي، تزريق خون و فراوردههاي خوني، انواع كم خونيها و پيوند مغز استخوان در كودكان مقالاتي ارايه مي شود .
علمي **1354**1581
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30800264
يکشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 465]