تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815471643




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ملاك ما عملكرد داوران است؛ حسين عسگري: با هيچ داوري تعارف نداريم


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: ملاك ما عملكرد داوران است؛ حسين عسگري: با هيچ داوري تعارف نداريم
ما با داوراني كه اشتباه تاثيرگذار داشتند، طبق آيين نامه و براساس عملكردشان، برخورد كرديم، نزديك به ۴ يا ۵ هفته نيز آنها را محروم كرديم اما اشتباهات داوران ايران از سطح استاندارد فيفا هم كمتر است.


ايلنا: حسين عسگري تاكيد مي‌كند كه ملاك ما در كميته داوران عملكرد داور است و با هيچ داوري تعارف نداريم.

به گزارش ايلنا، درباره عملكرد كميته داوران سايت رسمي فدراسيون با حسين عسگري گفت‌و‌گوي مفصلي را انجام داده كه در زير مشروح اين گفت‌و‌گو را مي‌خوايند:

چطور وارد فوتبال شديد؟
۳۰سال سابقه داوري در فوتبال را دارم كه ۱۲ سال آن بين المللي است. در دهه‌هاي ۶۰ و ۷۰ سخت‌ترين دوره داوري بود و اصلا شرايط شبيه الان نبود. از افتخارات داوري من اين است كه من تنها داوري بودم كه در جام جهاني زير ۱۷ سال ۹۵ – اكوادور و در جام جهاني ۹۲ فوتسال هم قضاوت كردم. در حال حاضر فكر مي‌كنند قضاوت در جام جهاني بزرگسالان فقط رزومه خوبي براي داوري محسوب مي‌شود اما در رده‌هاي پايه جام جهاني قضاوت كردن تفاوت چنداني با رده بزرگسال ندارد.

پس از خداحافظي از دنياي قضاوت وارد تدريس و نظارت شديد؟
بله، مثل اكثر داوران وارد اين فضا شدم. اين اتفاق از سال ۲۰۰۱ افتاد و من ناظر داوريAFC و فيفا شدم.

چند قضاوت در طول عمرتان داشته‌ايد؟
فكر كنم بالاي ۲۰۰۰بازي را قضاوت كرده‌ام.

در اين مدت زماني فكر مي‌كنيد چه اقداماتي انجام شده؟
در ابتداي آمدنم، پيشنهاد دادم روش ادامه كميته داوران بايد عوض شود، به خاطر اينكه سيستم حاكم بر كميته دواران سنتي بود و تصميم گيرنده يك نفر بود. من نيم نگاهي هم به روش استاندارد فيفا داشتم و‌‌ همان زمان هم كه عنايت رفت طي جلساتي كه داشتم به كفاشيان و تاج گفتم كه به دنبال رياست كميته نيستم و دوست دارم ساختار كميته داوران اصلاح شود. زماني هم كه به سرپرستي منصوب شدم اقداماتم را تا تعيين رياست كميته براي اصلاحات انجام دادم. از اوايل آوريل سال ۲۰۱۱ قرار شد كميته داوران با ۵نفر از اعضا كه شامل رئيس – مهدي تاج، نايب رئيس– بنده و سه عضو ديگر كميته داوران اعم از اصفهانيان، صفيري و غياثي تشكيل شود و ما سعي كرديم خودمان را طبق آيين نامه كميته داوران فيفا پيش ببريم.

درباره دپارتمان داوري صحبت مي‌كنيد؟
بخش دپارتمان داوري كه همه به غير از يك نفر در بالا‌ترين سطح بودند. رئيس كميته داوران لازم نيست داور باشد ولي اعضاي دپارتمان بايد داور باشند مي‌توان از داوران بازنشسته و با تجربه استفاده كرد. در گذشته اعضاي كميته داوران همه نيمه وقت بودند ولي الان به اين صورت نيست اعضاي اين كميته تمام وقت هستند. در واقع ما كميته داوران را به دو بخش كميته و دپارتمان تقسيم كرديم. در كميته داوران افراد با تجربه وجود دارند و خط مشي تشكيل مي‌شود و در ‌‌نهايت چيزي كه به نفع داوري فوتبال است، تصميم گيري مي‌شود. افرادي چون غياثي كه ۳ دوره رئيس كميته داوران بوده، اصفهانيان از داوران مقبول از جامعه فوتبال و اسماعيل صفيري كه از داوران خوب و مسلط به زبان انگليسي حضور دارد. در بخش دپارتمان افراد شناخته شده و خوش نامي چون يداله سليماني، طاهريان، غلامرضا سليماني حضور دارند كه در سطوح بالاي داوري سابقه قضاوت دارند.

وضعيت داوري در دوران شما دچار تغييرات شده؟
همه چيز در داوري به يك باره عوض نمي‌شود. رشد و توسعه داوري بر اساس عملكرد، توجه به زيرساخت‌هاي داوري و گزينش و چينش خوب داور‌ها، تعريف مي‌شود. خوشبختانه ما در بخش داوري دوست داريم كار را با شفافيت و بدون پنهان كاري پيش ببريم و چيزي پوشيده نداريم حتي اگر داوران ما اشتباهاتي هم داشته باشند به صورت رسمي از سوي سايت رسمي فدراسيون فوتبال اعلام كرده‌ايم و عقيده داريم داوري مثل فوتبال است و هر كس خوب باشد بايد قضاوت كنند. ما از لحاظ دستمزد‌ها تغييراتي ايجاد كرده‌ايم. خوشحاليم از اينكه بالا‌ترين دستمزد را در منطقه غرب آسيا به غير از كشور امارات پرداخت مي‌كنيم و در بخش پرداخت پس از كشورهاي كره، ژاپن و امارات قرار داريم. اگر داوري در ماه ۴ بار قضاوت كند، چيزي نزديك به ۲ ميليون تومان درآمد خواهد داشت كه پول كمي نيست. هر چند در برابر پول‌هايي كه هزينه مي‌شود، عدد زيادي نيست.

مثل طلب داوران را هم صفر كرده‌ايد...
خوشبختانه حق الزحمه داوران پرداخت شده و هيچ طلبي وجود ندارد و به لطف رياست فدراسيون، نايب رئيس فدراسيون فوتبال و رئيس كميته داوران طلب ۳ ميلياردي داوران همه ليگ‌ها در ۲ - ۳ سال گذشته صفر شد.

با داوراني كه اشتباه مي‌كنند چطور برخورد مي‌كنيد؟
ما با داوراني كه اشتباه تاثيرگذار داشتند، طبق آيين نامه و براساس عملكردشان در زمين بازي، برخورد كرديم و حتي نزديك به ۴ يا ۵ هفته نيز آن‌ها را محروم كرديم اما بايد بگويم اشتباهات داوران ايران از سطح استاندارد فيفا هم كمتر است. مي‌خواهم مثالي بزنم، داوران نخبه فيفا در جام جهاني اخير اشتباهات فاحش و تاثيرگذاري داشتند، در حاليكه فيفا بالا‌ترين امكانات را در اختيار داورانش قرار مي‌دهد و نخبه‌هاي داوري جهان را در اختيار دارد، اما ديديد چه اشتباهاتي در جام جهاني اتفاق افتاد و حتي باعث شد فيفا به فكر استفاده از تكنولوژي گل لاين بيافتد، اما به دليل پرهزينه بودن آن تصيم گرفت كه ۲ داور را پشت دروازه بگذارد تا اشتباهات محوطه جريمه و خط دروازه كاهش پيدا كند، كه در اين امر موفق بوده و به زودي به صورت رسمي در همه كشور‌ها اجرا خواهد شد. من مي‌خواهم اينجا از كار‌شناسان و رسانه‌ها چيزي بخواهم. اينكه به صورت منصفانه داوري را نقد كنند، چراكه ما عقيده داريم، اگر داوران در فشار باشند نمي‌توانند آنطور كه بايد و شايد قضاوت كنند. ما از معدود كشورهاي جهان هستيم كه فدراسيون فوتبالش سالي ۴تا ۵ هزار مسابقه را برگزار مي‌كند و چينش داوران براي اين همه بازي كار راحتي به نظر نمي‌آيد. ما در چينش داوري به كيفيت قضاوت و پشتوانه سازي براي آينده فكر مي‌كنيم، طوري كه در حال حاضر نگران نيستيم كه دو هفته بعد ۶ داور باتجربه را در ليگ بر‌تر نداريم، چراكه ۶ داور جوان به خوبي رقابت‌هاي ليگ بر‌تر و ليگ يك آبديده شده‌اند.

فرايند ارتقا داوران چطور است؟
ما در كلاس‌هاي داوري به رشد و توسعه داوران اهميت مي‌دهيم و داوران را رصد و ارزيابي مي‌كنيم و به ترتيب داوران از ليگ‌هاي دو به يك و به ليگ بر‌تر راه پيدا مي‌كنند و به اين ترتيب اگر برنامه داشته باشيم يقينا داوران سريع رشد مي‌كنند و مي‌توانند ليگ برتري شوند. استان توجه به جايگاه نداريم براي ما عملكرد و توانايي داور ملاك و معيار است. حاشيه‌هاي يك بازي هم مهم است. در نيم فصل يا پايان فصل به تمامي اين‌ها بررسي مي‌كنيم و اگر داوري عملكرد خوبي داشته باشد او را تشويق مي‌كنيم و همچين اگر يك داور مشكلي داشته باشد با او تعارف نداريم و او را محروم مي‌كنيم. امسال ۴ تا ۵ داور به ليگ بر‌تر امسال اضافه شدند. ما هر هفته داوران را ارزشيابي مي‌كنيم و به فكر پشتوانه سازي و استعداديابي در داوري هم هستيم. در ۲هفته ۶ تن از بهترين داورمان را نداشتيم و داوران جوان به بهترين وجه از قضاوت‌ها بر نيامدند.

اشتباهات داوران در كلاس‌هاي بازآموزي بازبيني مي‌شود؟
بعد از پايان نيم فصل با برگزاري يك دوره بازآموزي براي داوران و كمك داوران، قصد داشتيم تا اشتباهاتي كه در طول بازي با توجه به نحوه قضاوت رخ داده را بازبيني و بررسي كرديم. بر همين اساس با نمايش خطا‌ها به داوران و كمك داوران نشان داديم كه تشخيصشان چه بوده و مي‌توانستند چه تصميمي بگيرند. با برگزاري اين دوره باز آموزي، خوشبختانه در نيم فصل دوم مسابقات شاهد داوري‌هاي بسيار عالي از داوران بوده‌ايم. همچنين شرايط ويژه‌اي را براي كمك داوران مهيا كرديم تا آن‌ها با حضور در دوره باز آموزي به نظراتي كه داده‌اند يا مي‌توانند در طول بازي به داور مسابقه كمك كنند، مهيا كرديم. تشخيص توانايي در آفسايد با كمك داور است، نه داور چون داور در شرايطي نيست كه تشخيص دهد. اگر صحنه‌اي اتفاق بي‌افتد كه كمك داور بر اثر زاويه دور و سرعت توپ، تشخيص غلط داده، در اين ميان داور نيز مي‌تواند اگر به صحنه نزديك بود اعلام نظر كند. اگر داور تشخيص دهد پرچم كمك خود را بخواباند، مي‌تواند. وظيفه داوران اجراي عدالت است. مواردي كه مطرح كردم بر اثر آموزش صحيح بود. يكي از مواردي كه به داوران و كمك‌هايشان مي‌تواند كمك كند وجود هد ست گوش است كه معتقدم فدراسيون در اين زمينه بايد اقدام كند.

شما معتقديد اشتباهات داوري جزئي از بازي است؟
بله معتقدم جزئي از داوري اشتباهاتي است كه وجود دارد. اشتباهاتي كه از سوي داور مسابقه رخ مي‌دهد، چون سمت و سو ندارد، آگاهانه نيست، خطاي انساني است، پس جزئي از بازي است چراكه در يك بازي مي‌بينيم داور بدون هيچ مشكلي بازي را قضاوت كرده و در يك ديدار بالعكس آن اتفاق مي‌افتد. امكان ندارد يه فرد ۹۰ دقيقه بدون اشتباه آن هم با جوي كه بر ورزشگاه‌ها حاكم است، تصميم بگيرد. فيفا اعلام كرده اشتباه جزئي از داوري است و غيرقابل انكار حتي اگر در نتيجه بازي نيز تاثيرگذار باشد.

تيم داوري براي هر بازي به چه صورت مشخص مي‌شود؟
ابتدا نسبت به حساسيت بازي گروه داروي را انتخاب مي‌كنيم و در مواردي نيز چون مرتبا داوران خود را گزينش مي‌كنيم تا كيفيفت استاندار قضاوت حفظ شود و پشتوانه سازي كنيم، داوران با تجربه و كمك‌ها را انتخاب مي‌كنيم در واقع تركيبي از تجربه و آكادميك در كنار هم مي‌تواند در روند رو به رشد نحوه قضاوت‌ها كمك به سزايي كند. در واقع داوران را در هر بازي آناليز مي‌كنيم و پس از آن در بازي بعدي اقدام به چينش داوري مي‌كنيم.

چه پيشنهادي به سرمربيان تيم‌ها داريد تا برخورد مناسبي با داوري داشته باشند؟
زماني كه تيمي به عنوان تيم حرفه‌اي در يك مسابقه حضور دارد بايد تمامي عوامل و فعاليت‌هايش حرفه‌اي باشد. تيم‌هاي حرفه‌اي در دنيا با دانش به روز فعاليت‌هاي خود را انجام مي‌دهند و كاري به جز فعاليت‌هاي تعريف شده خود ندارند. زماني كه يك مربي تبحري در كار داوري ندارد، نبايد اعلام نظر كند. معتقدم باشگاه‌هاي ايران بايد براي سرمربيان و مربيان خود يك دوره آموزشي داوري بگذارند تا با نحوه قضاوت‌ها بيشتر آشنا شوند تا هجمه‌اي كه به داوران وارد مي‌كنند از بين برود. معتقدم در صورت آموزش به كادر فني تيم‌ها و حتي بازيكنان، ديگر شاهد اعتراضات نخواهيم بود. سرمربيان ما بايد به دنبال علم به روز باشند تا مرتبا با اعلام نظرهاي نادرست، عملكرد تيم داوري را زير سوال نبرند.

وضيعت بين المللي داوران ايراني است؟
بالا‌ترين سهميه داوران بين المللي ۶ كشور كه ما هم جزو آن هستيم. در فيفا ۷ داور و ۹ كمك داور بين المللي داريم. امسال در اليت داوري محسن قهرماني به دليل اينكه سنش از ۳۵ سال بالا‌تر بود در اليت‌اي اف سي رد شد. در قسمت داوري فوتسال بانوان ۳ داور بين المللي داريم در فوتبال ساحلي هم ۴ داور داريم و ما بالا‌ترين آمار بين المللي را در آسيا داريم. در كلاس‌هاي آمادگي جسماني داوران از آن‌ها تست آمادگي، چكاب كلي مي‌كنيم و امسال در اين كلاس‌ها از متخصصين تغذيه و روان‌شناسي هم استفاده كرديم.

راستي شنيده‌ايم تركي و كامراني فر را آشتي داده‌ايد...
يكي از كارهايي كه در تعطيلات نيم فصل در اين كلاس انجام داديم اين بود كه كامراني فر و تركي را با هم آشتي داديم.

چه نصيحتي براي داوران داريد؟
نصيحت من به داوران اين است كه وظيفه‌شان را صيحيح و برابر قوانين فيفا، AFC و كميته داوران انجام دهند. مسئول آماده شدن داور، خودش است و اگر خود داور تن به كار ندهد و سعي نكند مدرن شود و هنوز به روش‌هاي سنتي پايبند باشد، نمي‌توانند پيشرفت كنند. ما سعي كرديم امكانات مورد نياز داوران را فراهم كنيم و در بحث آماده سازي آن‌ها بتوانيم مثمرثمر باشيم. داوران بايد تمركزشان را بالا ببرند و به بازي فكر كنند. شب قبل از بازي در آرامش باشند و برنامه سفرشان را طوري تنظيم كنند كه بتوانند استراحت مناسبي داشته باشند. گوشي‌هاي تلفن همراه خود را خاموش كنند. البته ما روز بازي در صورتي كه در اتاق داوران موبايل ببينيم به شدت برخورد و جريمه مي‌كنيم.

چه انتظاري از رسانه‌هاي گروهي داريد؟
در هر فصل مسابقاتي بيشتر از ۵۰۰۰ مسابقه رسمي توسط فدراسيون برگزار مي‌شود كه بايد چيدمان داوري در بخش‌هاي مختلف فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلي بانوان و آقايان توسط دپارتمان داوري انجام شود و قطعا حمايت از جامعه داوري باعث خواهد شد داوران ما با انگيزه هر چه بيشتر و با داشتن تمركز كافي و به دور از هر گونه حاشيه، مسابقات را قضاوت كنند.

پايان پيام

يکشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن