تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):خردمند به کسى که از او نصیحت مى خواهد، خیانت نمى کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837734607




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كهكشان آندرومدا تنها خطر محتمل آينده زمين


واضح آرشیو وب فارسی:الف: كهكشان آندرومدا تنها خطر محتمل آينده زمين
جهان مفهومي بزرگتر از سياره زمين دارد اما جهان اصلي انسانها زمين است كه نابودي آن به وسيله برخوردهاي سياركها، برابر با نابودي انسانها است، رويدادي كه محور بسياري از فيلمها بوده كه به اعتقاد بهرام مبشر اخترشناس دانشگاه كاليفرنيا تخيلي و به دور از واقعيت اند.

به گزارش مهر، جهاني كه در آن زندگي مي كنيم در ديد انسانهاي مختلف ابعاد متفاوتي دارد، عده اي آن را به اندازه خانه اي مي بينند كه در آن ساكنند، بعضي آن را به بزرگي شهر، كشور و يا يك قاره مي بينند، تعدادي نيز كل زمين را برابر كل جهان تصور مي كنند و عده اي نيز براي آن حد و مرزي قائل نيستند، با اين همه واقعيت عظيم و بي نهايتي كه شايد به واسطه دسترسي نداشتن به رسانه هاي مختلف از ديد گروهي از انسانها پنهان مانده باشد، خانه، شهر، كشور، قاره و سياره زمين را به ذره اي نامرئي تبديل مي كند: سياره زمين در برابر جهان هستي ذره اي ناچيز و كاملا بي دفاع است.
خبر عبور سياركها از نزديكي اين سياره و يا شايعه نابود شدن زمين به واسطه يك سيارك يا سياره گاه و بي گاه در روزنامه ها، وب سايتهاي خبري، وبلاگها و شبكه هاي اجتماعي و به تازگي در فيلمهاي سينمايي غوغايي زودگذر را ايجاد كرده و دوباره به فراموشي سپرده مي شود، درست مانند سياركي كه چندي پيش در حالي كه بسياري بي خبر از وقوع چنين پديده اي لحظات زندگي خود را سپري مي كردند، از فاصله اي نسبتا نزديك از كنار سياره زمين گذشت.

سيارك ۲۰۱۲ Bx۳۴ به قطر ۱۱ متر جمعه شب، هفتم بهمن ۱۳۹۰ در حدود ساعت ۱۹:۳۰ به وقت ايران از كنار زمين عبور كرد. اين سيارك ۶۰ هزار كيلومتري سياره زمين عبور كرد، براي درك بهتر ميزان نزديكي اين سيارك از زمين مي توان گفت كه فاصله ۲۰۱۲ Bx۳۴ از زمين در حدود دو برابر فاصله اي است كه ماهواره هاي مخابراتي قرار گرفته اند اما به دليل ابعاد كوچك اين سيارك رصد آن با تلسكوپهاي زميني بسيار دشوار بود. عبور اين سيارك باوجود ابعاد كوچكي كه داشت واقعه اي بزرگ به شمار مي رود، چون به ندرت يك جرم آسماني تا اين حد به زمين نزديك مي شود.

در حدود دو ماه پيش نيز سياركي ديگر با وسعتي برابر ۴۰۰ متر از فاصله ۳۲۵ هزار كيلومتري از زمين عبور كرد. اين سيارك با نام ۲۰۰۵YU۵۵ در گذشته به عنوان سياركي شناخته مي شد كه طي بازگشت دوباره اش به سوي زمين در سال ۲۰۲۹ و يا ۲۰۳۶ با اين سياره برخورد خواهد كرد. با اين همه محاسبات جديد نشان مي دهند اين سيارك نيز براي زمين خطري به حساب نمي آيد و از فاصله اي بسيار نزديك، در حدود ۲۹ هزار و ۵۰۰ كيلومتري از سياره، عبور خواهد كرد.
دانشمندان دانشگاه پوردو در آن زمان اعلام كردند در صورتي كه اين سيارك به زمين برخورد مي كرد، مي توانست انفجاري چهار هزار مگاتني ايجاد كرده و منجر به ايجاد زمين لرزه اي هفت ريشتري شود. همچنين در صورتي كه اين سيارك بر روي اقيانوس فرود مي آمد مي توانست امواجي به ارتفاع ۲۱ متر به وجود آورد كه مي توانستند تا مسافت ۹۶.۵ كيلومتري در خشكي پيش بروند.

سيارك آپوفيس از ديگر شخصيتهاي مشهور فرضيه هايي است كه پايان آنها نابودي زمين است، از سال ۲۰۰۴ تا كنون كه اين سيارك كشف شده پيش بيني هايي در خصوص فجاياي برخورد اين شهاب سنگ با زمين ارائه شده است به طوريكه پيش بيني هاي اوليه نشان مي داد كه در سال ۲۰۲۹ آپوفيس با زمين برخورد خواهد كرد اما ارزيابيهاي بعدي نشان داد كه در ۱۳ آوريل ۲۰۲۹ اين شهاب سنگ عظيم از فاصله بسيار نزديك از زمين (۳۶ هزار و ۳۵۰ كيلومتري) عبور خواهد كرد (در اين فاصله ماهواره هاي مخابراتي در مدار اطراف استوا مي چرخند) و در سال ۲۰۳۶ اين شهاب سنگ بار ديگر به زمين رسيده و اين بار به اين سياره برخورد خواهد كرد.

هر چند درصد اين احتمالات بسيار پايين (يك در ۲۵۰ هزار) است با اين وجود، زمين نمي تواند كاملا دور از خطر باشد چرا كه حتي مدارهاي حركت شهاب سنگها نيز مي تواند در اثر تاثيرات نيروهاي گرانشي سيارات تغيير كنند. اگر اين شهاب سنگ به زمين برخورد كند شدت برخورد آن به ۸۷۰ مگاتن مي رسد. اين شدت ۶۵ هزار برابر بزرگتر از بمباران اتمي هيروشيما است.

كهكشان آندرومدا تنها خطر محتمل آينده زمين
در ميان تمامي اين فرضيه ها و احتمالات، صنعت سينما نيز بيكار ننشسته و با استفاده از شدت بالاي جاذبه چنين موضوعاتي، فيلمهايي ساخته مي شوند كه نابودي زمين را به شكلهاي مختلف، به ويژه به واسطه رويدادهاي فضايي به تصوير مي كشند. از جمله جديدترين اين فيلمها، "ماليخوليا" اثر كارگردان دانماركي "لارس فون تريه" است كه در آن علاوه بر روابط اجتماعي ميان انسانها، به نابودي زمين به واسطه برخورد سياره اي چنديدن برابر بزرگتر پرداخته شده است.

فون تريه خود معتقد است كه طرح اصلي فيلمش واقعا در مورد پايان دنيا نيست بلكه در مورد ماليخولياي دنياي ذهني است. با اين همه با نگاهي صرفا علمي به بخش نجومي اين فيلم، اين نگراني به وجود مي آيد كه با در نظر گرفتن اينكه بسياري از پديده هاي كيهاني قابل پيش بيني يا قابل رصد نيستند، روزي احتمال وقوع چنين رويدادي وجود دارد؟

بهرام مبشر، اخترشناس دانشگاه كاليفرنيا ريورسايد از جمله دانشمنداني است كه نسبت به اين نوع از فيلمها بي تفاوت است. وي در پاسخ به ابهاماتي كه برخي فيلمهاي تخيلي درباره پايان زمين و نابودي آن دارند گفت: اين فيلمها آثاري صرفا علمي تخيلي هستند و من معمولا چنين فيلمهايي را نگاه نمي كنم.

مبشر در پاسخ به اين سوال كه در آينده اي دور يا نزديك امكان وقوع رويدادي مشابه با آنچه در اين فيلمها از سرنوشت زمين به خوبي به تصوير كشيده شده، يعني برخورد سياره اي چندين برابر بزرگتر با زمين، وجود دارد؟ مي گويد: هيچ سيارك يا ستاره دنباله داري كه در آينده اي نزديك، يعني تا چند ميليون سال آينده، با زمين برخورد كرده و يا حتي از فاصله اي بسيار نزديك از كنار زمين عبور كند، وجود ندارد.

به گفته مبشر فضا به اندازه اي وسيع و خالي است كه احتمال وقوع چنين پديده اي بسيار نادر است، اما غير ممكن نيست. در مقياسي بزرگتر مي توان گفت كه كهكشان آندرومدا يكي از تهديدهاي احتمالي براي آينده زمين است.

مبشر مي گويد كهكشان آندرومدا با سرعتي برابر ۳۰۰ كيلومتر بر ثانيه در حال نزديك شدن به كهكشان راه شيري، سكونتگاه سياره زمين، است. در پي اين رويداد اين كهكشان طي چند ميليارد سال ديگر به راه شيري رسيده و با آن برخورد خواهد كرد كه اين برخورد مي تواند پيامدهايي نيز براي زمين داشته باشد. به گفته مبشر، آنچه افراد مختلف در فيلمها به تصوير مي كشند تخيلي هستند و هيچ ارتباطي با واقعيت جهان ندارند.

يکشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن