واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/2009 ؛ سال اقتصاد اسلامي در اروپا
با توجه به تأكيد نظام مالي اسلامي بر اصول اخلاقي، بسياري از تحليلگران و كارشناسان اقتصادي اروپا بر اين باورند كه سال 2009 سال اقتصاد اسلامي در اروپا خواهد بود و از آن به عنوان اهرمي براي مبارزه با فساد اقتصادي و مبارزه با بحرانهاي كنوني ياد ميكنند.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از الوطن، با توجه به بحرانهاي مالي كه در سراسر جهان ايجاد شد، اواخر سال گذشته نگرش كشورهاي اروپايي به ويژه فرانسه به اقتصاد اسلامي تغيير كرد؛ به طوري كه به توصيه كارشناسان اقتصاد جهان به سمت و سوي اقتصاد اسلامي سوق يافت.
طي گردهماييها و نشستهاي متعدد كارشناسان اقتصادي و حتي سياستمداران اهتمام به اقتصاد اسلامي را مورد توجه ويژه قرار مي دهند. وزير امور خارجه سابق فرانسه ماه گذشته در دومين گردهمايي فعاليتهاي بانكهاي اسلامي در فرانسه اظهار داشت نبايد فرانسه از اين روند كناره گيري كند چون با اين كار، شاهد خسارتهاي بسياري خواهيم بود. بنابراين به منظور رفع نيازهاي فعلي و از سر گذراندن بحرانها چاره اي جز تمسك به اقتصاد اسلامي نيست و در ادامه به ضرورت ملحق شدن و بهره گيري از عمليات بانك اسلامي اشاره كرد.
اين وزير در ادامه بهره گيري از بانكداري اسلامي را به نفع اقتصاد كشورش خواند كه منجر به سرازير شدن سرمايه هاي مسلمانان مي شود. چرا كه سيستم بانكي فرانسه بر ربا تأكيد دارد و به همين دليل مسلمانان تمايلي براي سرمايه گذاري در بانكها و مؤسسات آن ندارند.
كريستين لاگارد وزير اقتصاد فرانسه نيز افزود: بسياري از تحليلگران و كارشناسان اقتصادي بر اين باورند كه سال 2009 سال مطالعه اقتصاد اسلامي خواهد بود و فرانسه نيز آماده استقبال از بانكهايي است كه عمليات بانكي آنها بر اساس شريعت اسلام باشد.
لاگارد افزود كه نظام مالي اسلامي تأكيد بسياري بر اصول اخلاقي دارد و اين نظام مي تواند در برابر بحرانهاي مالي بين المللي به خوبي مقاومت كند.
تعدادي از كارشناسان اقتصادي فرانسه نيز خواستار وسعت بخشي در ساخت پلهاي ارتباطي با بانكهاي اسلامي شدند و در اين ميان احترام و اخلاق را مورد توجه قرار داده و عنوان كردند بهره گيري از سيستم مالي سنتي و سيستم مالي اسلامي به ايجاد راهي جديد براي توسعه اقتصادي و خروج از بحرانهاي كنوني منتهي مي شود كه نقش اخلاق در اين ميان بسيار پررنگ است.
اوليوير باستري استاد و كارشناس اقتصادي فرانسه نيز با اشاره به اينكه عمليات بانكي اسلامي نقش تاريخي بازي خواهد كرد و از خطرات و بحرانها مي كاهد، گفت: فرانسه تنها كشور اروپايي نيست كه طي دوره هاي اخير به اقتصاد اسلامي رجوع كرده بلكه بلژيك در اين خصوص پيشگام است.
بر اين اساس قرار است همايش بين المللي با عنوان "سرمايه گذاري اسلامي؛ اخلاق و مسائل بازار" برگزار شود كه حقيقت سرمايه گذاري اسلامي كه اروپا و به ويژه فرانسه شاهد آن است را مورد توجه قرار دهد.
اين در حالي است كه شوراها و مؤسسات مالي سعي در حل ريشه هاي اين بحران داشته و بيشتر آنها از ترس فساد اخلاقي در اقتصاد خود، به اقتصاد اسلامي به عنوان اهرمي براي مبارزه با فساد اخلاقي و خروج از بحران رجوع مي كنند.
حدود هفت ميليون مسلمان در فرانسه زندگي مي كنند كه اين ميزان بزرگترين جامعه اسلامي در سراسر اروپا را تشكيل داده، اما در حال حاضر خدمات بانكداري اسلامي در اين كشور وجود ندارد.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]