واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تركان اعلام كرد:راه اندازي 5 فاز پارس جنوبي باوجود تحريم ايران
معاون برنامهريزى وزارت نفت اعلام كرد: با وجود همه فشار ها و تحريم ها 5 فاز پارس جنوبي در سال 1387 به بهره بردارى كامل رسيد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت ، اكبر تركان اعلام كرد: در حالي كه تا سال 1383، تعداد 5 فاز پارس جنوبي به بهرهبرداري رسيده بود، در طول سال جاري و بر خلاف تشديد تحريمها عليه صنعت نفت كشورمان، 5 فاز ديگر اين حوزه به بهرهبرداري كامل ميرسد.
اكبر تركان افزود: فازهاي 6، 7 و 8 پارس جنوبي پاييز امسال به بهرهبرداري رسيد و 2 فاز 9 و 10 نيز دهه فجر افتتاح ميشود.
معاون برنامهريزي وزارت نفت، خاطرنشان كرد: بهرهبرداري از 5 فاز پارس جنوبي در سال جاري، بر خلاف پيشبيني نهادهاي غربي و با وجود تشديد فشارها و تحريمها عليه صنعت نفت كشورمان در سالهاي اخير حاصل شده است.
تركان اضافه كرد: كشورهاي غربي و آمريكا در چند سال اخير تحريمهاي خود عليه صنعت نفت كشورمان را شديدا افزايش دادند و گمان ميكردند كه ايران به اين زوديها نخواهد توانست فازهاي 6 تا 10 پارس جنوبي را افتتاح كند، اما متخصصان داخلي، قدرت صنعت نفت ايران را به دشمنان نشان دادند.
وي درباره فشارهاي غرب بر صنعت نفت كشورمان در چند سال اخير، مثالي زد و گفت: مثلا يك بار توربينهاي مورد نياز براي يكي از فازهاي پارس جنوبي را از شركتي در بلژيك خريداري كرديم و كانتينرهاي حامل اين توربينها بار كشتي هم شد اما دستگاه اطلاعاتي آمريكا، دولت بلژيك را تحت فشار قرار داد كه چون بلبرينگ اين توربينها، محصول آمريكا است، نبايد به ايران صادر شود.
تركان افزود: هرچند در نتيجه فشارهاي آمريكا، دولت بلژيك كانتينرهاي حامل توربينها را كه به مقصد ايران بارگيري شده بود، تخليه كردند، اما ما متخصصان داخلي را به بلژيك فرستاديم و آنان بلبرينگها را از توربينها جدا كردند و توربينها بدون بلبرينگ به ايران صادر شد و سپس در داخل كشور، متخصصان و كارشناسان كشورمان اين توربينها را تكميل كرده و مورد استفاده قرار دادند.
وي خاطرنشان ساخت: اين گونه فشارهاي غرب براي دستاندازي در توسعه اقتصادي و صنعتي ايران، هرچند موجب تاخيراتي مثل مورد بالا شد، اما افتتاح 5 فاز پارس جنوبي در سال جاري كه سال شكوفايي و نوآوري است، بيانگر عزم و اراده دولت و توانمندي متخصصان داخلي در دستيابي به قلههاي پيشرفت است.
فازهاي 9 و 10 بزرگترين پروژه ملي بوده كه ظرف سه سال گذشته در دستور كار مجموعه وزارت نفت قرار گرفته است و با تمام محدوديتهايي كه اعمال شده بود اين پروژه در زمستان امسال به بهرهبرداري ميرسد. درآمد ساليانه فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي با احتساب قيمتهاي فعلي سالانه دو ميليارد و 800 ميليون دلار خواهد بود.
به گفته وزير نفت، اجراي فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي شاهد خوبي براي توانمندي صنعت نفت كشور شامل پيمانكاران بزرگ بخش خصوصي، سازندگان داخلي و مجريان قوي و با تجربهاي كه در طول اين سالها پرورش يافتند، است.
توسعه فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي به منظور توليد روزانه 50 ميليون متر مكعب گاز طبيعي تصفيه شده جهت تزريق به شبكه سراسري، 80 هزار بشكه ميعانات گازي جهت صادرات، توليد يك ميليون تن اتان در سال جهت مصرف پتروشيمي، يك ميليون و 500 هزار تن در سال گاز مايع (LPG) و 400 تن در روز گوگرد جهت صادرات برنامهريزي شده است.
تاكنون براي اجراي اين پروژهها 2.9 ميليارد دلار هزينه شده و پيشبيني ميشود براي تكميل طرح 4.1 ميليارد دلار هزينه خواهد شد.
براساس اين گزارش، ميدان گازي پارس جنوبي يكي از بزرگترين منابع گازي مستقل جهان ميباشد كه بر روي خط مرزي مشترك ايران و قطر در خليج فارس و به فاصله 100 كيلومتري ساحل جنوبي ايران قرار گرفته است.
وجود گاز در اين ميدان در سال 1369 با حفر اولين چاه اكتشافي در اين ميدان و براساس نتايج حاصل از لرزهنگاري مورد تأييد قرار گرفت.
وسعت اين ميدان 9700 كيلومتر مربع بوده و بخش متعلق به ايران 3700 كيلومتر مربع ميباشد و براساس آخرين برآوردهاي انجام شده ذخيره در جاي اين بخش حدود 14 تريليون متر مكعب برآورد گرديده كه معادل 8 درصد ذخاير گازي جهان و 50 درصد ذخاير گازي شناخته شده كشور است.
با توجه به وسعت اين ميدان، توسعه آن در فازهاي مختلف مطابق با برنامههاي پنج ساله توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و با هدف تأمين تقاضاي روبه رشد گاز طبيعي اعم از مصارف داخلي كشور و تزريق آن به ميادين نفتي به منظور صيانت از مخازن و همچنين صادرات گاز در دستور كار شركت ملي نفت ايران قرار گرفته است. پيشروي پروژههاي مختلف پارس جنوبي در دولت نهم با وجود تشديد فشار غرب با هدف كوتاه آمدن ايران از برنامه هستهاي، ثمره روحيه ابتكار، ايمان و خودباوري است.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]