واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اهداف دولت نهم رنگ تحقق به خود گرفته است
اگر برخي شواهد و دلايل را جويا شويم، خواهيم ديد كه دولت نهم چقدر به وعده هاي خود وفا كرده و اصولا مشكل در جاي ديگري است، چرا كه بعضي از طرح ها و پروژه ها كاملا زيربنايي و زير ساختي هستند و مشكلات منطقه آنقدر زياد است كه در مدت كوتاه نمي توان انتظار داشت كه همه طرح ها به سرعت انجام شوند و اجرايي شدن اين طرح ها به زمان بيشتري نياز دارد.
مهدي صادقي//سرويس اجتماعي
عليرغم اينكه در سالهاي اخير در اغلب استانهاي كشور با حمايت دولت پروژه هاي عمراني فراواني در دستور كار و ساخت قرار گرفته است اما با نگاهي موشكافانه در مي يابيم كه اين روند در برخي از شهرها و استان هاي كشور با سرعت كمتر و گاهي كندتر از مناطق ديگر شكل گرفته است.
بسياري از موارد متعدد گوياي اين مطلب است كه به اتمام رساندن تمامي پروژه ها و مصوبه هايي كه در دولت نهم انجام گرفته است ، در مورد مقرر كار آساني نيست و زمان زيادي را مي طلبد.
حال اگر برخي شواهد و دلايل ديگر را جويا شويم، خواهيم ديد كه دولت نهم چقدر به وعده هاي خود وفا كرده و اصولا مشكل در جاي ديگري است، چرا كه بعضي از طرح ها و پروژه ها كاملا زيربنايي و زير ساختي هستند و مشكلات منطقه آنقدر زياد است كه در مدت كوتاه نمي توان انتظار داشت كه همه طرح ها به سرعت انجام شوند و اجرايي شدن اين طرح ها به زمان بيشتري نياز دارد.
همچنين بنابه گفته بسياري از مردم و مسئولان منطقه هيچ مشكلي در رساندن بودجه از طرف دولت نبوده و فقط براي انجام آن به زمان بيشتري نياز است.
كاغذبازي و بروكراسي از موانع اصلي پيشرفت كار است
كلهر، مشاور رييس جمهور ، كاغذ بازي و بروكراسي اداري در اجراي برخي از مصوبات را از عوامل اصلي بروز مشكلات بيان كرده و مي گويد: همين كه بفهميم كه چرا برخي از پروژه ها معطل مانده اند خودش يك پيشرفت است. در كل فلسفه سفرهاي پيگيري مصوبات دولت رديابي اشكالات است. برخي فكر مي كنند در كاخ سعد آباد كليدي زده مي شود بنابراين بايد در اهواز پلي ساخته شود!
از طرفي بسياري از مردم و مسئولان منطقه معتقدند كه باند بازي ، جناح بندي و ... خود مسئولان منطقه يك عامل اساسي در عدم اجراي مطلوب برخي از پروژه ها است.
اما در اين ميان نبايد بسياري از خدمات ارزنده دولت نهم را ناديده گرفت. يكي از خدمات بسيار ارزنده دولت نهم در اهواز طرح جابجايي مسكن محرومان است.
برخي از اهالي اهواز ساكن منطقه اي هستند كه در نزديكي هاي تپه كوچكي قرار گرفته است و گاهي اوقات رانش زمين خانه هاي آن ها را زير مي كشد و مشكلات عديده اي براي آنان بوجود مي آورد.
برنامه دولت نهم براي رفع اين مشكل، ساخت يك طرح چند صد واحدي ساخت مسكن بود كه با توجه به نياز مردم ساخته و به آنها تحويل داده مي شد.
اما در بازديد خبرنگاران از مصوبه هاي دولت نهم و ارزيابي آنان همچنين بازديد از اين منازل، شخصي به جمع خبرنگاران آمد و مدعي شد اين طرح ها دروغ است و اين منازل مشكلات سندي و ملكي بسياري دارد و هرگز به نام محرومان نخواهد شد.
اما جالب اينجا بود كه بر اساس گفته هاي شاهدان عيني معلوم شد كه اين شخص وكيل پايه يك و متعلق به باندي است كه با فرصت طلبي و دلال بازي از ضعف مالي و محروميت شديد برخي افراد استفاده كرده و با پولهاي بسيار اندك املاك اين محرومان را (يعني خانه هاي متعلق به پروژه هاي دولت نهم) را از چنگ آن ها مي آورد.
وي همچنين قيمت اين املاك را به چندين برابر مي رساند و دوباره همين املاك را به چند برابر قيمت به مردم مي فروخت.
اما سوال اينجاست كه مقصر كيست و چرا با وجود برخي برنامه هايي كه از سوي دولت نهم براي آباداني كشور برگزار مي شود باز هم برخي مشكلات همچنان به قوت خود باقي است
برخي مسائل ريشه فرهنگي دارد
شايد بتوان گفت يكي از دلايل اين مساله اينست كه وقتي دولت مهرورزي پيدا مي شود و مي خواهد به محرومان كمك كند آن ها با فروختن سهم خود مشكلات عديده اي را ايجاد مي كنند. اين مشكلات از نوع اقتصادي، زيربنايي يا عمراني نيست و چه بسا اين مشكل زماني حل شود كه ابعاد و پايه هاي اين مشكلات ريشه اي به طور كامل قطع شود.
يكي ديگر از اين موارد اينست كه منطقه وسيعي كه توسط دولت نهم براي تصفيه خانه آب درنظر گرفته شده بود توسط دلالان خريداري شده و آنها به هيچ وجه حاضر به فروش آن نيستند؛ حتي دولت نهم حاضر شده تا چندين برابر قيمت پول بدهد ولي آنها مبالغ بيشتري را طلب كرده و باعث تاخير در انجام روند اين پروژه مي شوند.
مشكل اساسي ديگر ناهماهنگي ادارات و سازمان هاي گوناگون منطقه است مثلا در يك پروژه ورزشي بايد هماهنگي لازم بين استانداري و سازمان تربيت بدني بوجود بيايد كه به تبع اين امر راحت نيست.
نكته ديگري كه بسياري از مردم اهواز روي آن اتفاق نظر دارند ناهماهنگي و عدم نظارت بانك هاست. اجراي بخشي از پروژه هاي دولت در مراحل پاياني بايد توسط بخش خصوصي انجام گيرد و براي آنها وام هاي كلان نياز است. بانك قوانين خاص خود را دارد و طبق آن عمل مي كند و مبالغ لازم را در زمان مناسب تحويل نمي دهد و پس از دادن وام هم نظارت دقيقي ندارد كه ببيند وام صرف چه چيزي شده است. حتي برخي از مسئولان دولتي كه همراه خبرنگاران بوده اند بر اين نظرند كه شش قفله كردن بانك مركزي توسط مظاهري اشتباه بوده و اينكه برخي افراد پروژه ها را تورم زا مي دانند اشتباه است و آن ها دنبال اصول خشك اقتصادي هستند نه توسعه كشور. همچنين ديگر سازمان ها و نهادها و موسسات هم طبق روال خود كار مي كنند و مي توان گفت همسويي كمتري با دولت دارند.
مشكل ديگر اين است كه سود پيمانكار و مقاطعه كار و مجري طرح در اين است كه پروژه ها را طول بدهند چرا كه سود آن ها در طول كشيدن اين پروژه ها است.
باز يك مشكل اساسي به قومي و قبيله اي بودن منطقه بر مي گردد به طوري كه برخي از مردم محلي مدعي هستند كساني كه در اين مناطق قدرت واقعي را در دست دارند به فكر عامه مردم نيستند و پروژه ها را به سمتي هدايت مي كنند كه منفعت و سودبخشي عده خاصي تامين شود و حتي در بحث اشتغال افراد نزديك به خود را به كار مي گيرند. اين درحاليست كه در واگذاري طرح ها به اين منوال بسياري از مردم پروژه هاي دولت را تبليغات انتخاباتي نمي دانند و مي گويند اين پروژه ها چيزي است كه به چشم خودمان مي بينيم و در بين آن ها افرادي پيدا مي شوند كه خيلي به اين طرح ها اعتقاد نداشتند ولي هم اكنون منتظر اتمام پروژه ها هستند.
از نظر آقاي كلهر يك مشكل اساسي برخي قوانين ما هستند كه صد سال است وجود دارد و مجلس بايد آن را تصحيح كند و حتي كار اين مساله كار قوه مجريه هم نيست بلكه نكته بسيار جالبي كه وي به آن اشاره مي كند اين است كه وقتي كسي كاري نمي كند به تبع اشكالي هم وجود ندارد ولي با شروع كار است كه اشكالات پيدا مي شوند و اين خودش مثبت است.
كلهر؛ مشاور رييس جمهور در ميان مردم بارها تاكيد كرد چرا به ما زنگ نمي زنيد و نامه نمي نويسيد و كمي و كاستي ها را گزارش نمي كنيد هرگز چشم و گوش بسته از مسئولان خود دفاع نكنيد و مسائل را انتقال ندهيد تا زماني كه به طور كامل حل شوند.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]