تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ما (اهل بيت) ستون هاى حق را استوار و لشكريان باطل را متلاشى كرديم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860722296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چرايي واگذاري دولت موقت به نهضت آزادي


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: چرايي واگذاري دولت موقت به نهضت آزادي
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با مرور روزهاي نخست انقلاب از چگونگي تشكيل هسته اوليه "روحانيت مبارز" و "سپاه" سخن گفت و همچنين گفت كه چرا دولت موقت به نهضت آزادي واگذار شد.

" مرتضي نبوي" در سي‌امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در گفت و گو با ايرنا، به خاطراتي از زمان پيروزي انقلاب پرداخت و با بيان اينكه ستاد استقبال از حضرت امام در مدرسه رفاه تشكيل شده بود، گفت: قرار بود حضرت امام پس از ورود به تهران به اين مدرسه بيايد. در اين مدرسه بسياري از چهره‌هاي انقلابي نظير شهيد رجايي فعال بودند و البته اعضاي نهضت آزادي هم رفت و آمد مي كردند.
خبرنگار ايرنا پرسيد: آيا به خاطر حضور اعضاي نهضت آزادي در اين مدرسه بود كه امام تصميم گرفت به اين مدرسه نيايد؟

نبوي در پاسخ گفت: در مدرسه رفاه همه نوع از انقلابيون و فعالان سياسي بودند و اعضاي موتلفه هم در اين مدرسه فعال بودند، برداشت من اين بود كه يكي از دلايلي كه حضرت امام در آخرين لحظه تصميم نگرفت كه به مدرسه رفاه نيايد، به خاطر حضور اعضاي نهضت آزادي در اين مدرسه بود و لذا تصميم گرفتند كه به مدرسه علوي بروند.

وي يادآور شد: پس از ورود امام، مدرسه رفاه همچنان كانون فعاليت انقلابيون بود.وقتي سران رژيم دستگير شدند، آنان را به مدرسه رفاه آورند وقتي هم كه مردم از پادگان‌ها اسلحه جمع مي‌كردند، اين تجهيزات را در اين مدرسه تحويل انقلابيون مي دادند. در واقع اين مدرسه به پاتوقي براي فعاليت‌هاي انقلاب تبديل شده بود.

" گفته مي شود كه پشتيباني نيروهاي انقلاب از همين مدرسه رفاه آغاز شد؟ " نبوي در پاسخ به اين سوال گفت: بله. از اين مدرسه بود كه ايده تشكيل كميته‌هاي 14 گانه شكل گرفت كه در اين سيستم 14 مسجدي كه در فعاليت‌هاي انقلابي نقش اساسي داشتند، مسووليت حفاظت از شهر را بر عهده گرفتند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: بحث ما اين بود ، حال كه انقلاب پيروز شده بايد شهر را حفاظت كرد لذا اسلحه‌هايي كه به مدرسه رفاه آورده شده بود، در بين اين مساجد توزيع شد.

نبوي خاطر نشان كرد: امامان جماعت اين 14 مسجد از سردمداران تظاهرات و مبارزات در تهران و از شاگردان برجسته حضرت امام بودند كه بعدها هسته اوليه جامعه روحانيت مبارز را در تهران تشكيل دادند.

وي افزود: از چهره هاي شاخص اين روحانيون مي توان به آيت الله مهدوي كني ، آيت الله ملكي و آيت الله ايرواني اشاره كرد.

** اقدام مجاهدين خلق براي انبار كردن اسلحه

خبرنگار ايرنا پرسيد: "در آن زمان مجاهدين خلق چه مي كردند؟" نبوي گفت:اينها به بركت انقلاب و مردم كه در زندان ها باز شد و بيرون آمدند، عمدتا از فرصت سوء استفاده كردند و شروع به انبار كردن اسلحه كردند. اينها دنبال ذخيره اسلحه و مهمات و ساماندهي خود بودند.

" مگر همه اسلحه ها در مدرسه رفاه جمع نمي شد؟"

نبوي پاسخ داد: اين مساله "دستوري" نبود بلكه مردم خودشان به اين نتيجه رسيده بودند كه مدرسه رفاه پايگاه انقلابيون است و لذا اسلحه‌ها را به اينجا تحويل مي‌دادند. بعدها كه به مرور اسلحه خانه‌هاي منافقين كشف شد، متوجه اين حركت منافقين در روزهاي اول پيروزي انقلاب شديم.

** انحصارطلبي مجاهدين خلق و اتمام حجت كردن امام با آنها

از نبوي سوال شد: برخي مدعي هستند كه رفتار تند با منافقين، واكنش آنان را در پي داشت و آنها دست به ترور زدند.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با رد اين ادعا پاسخ داد:رهبري امام، رهبري جديد و الهي بود. ايشان تا با كسي اتمام حجت نمي‌كرد، برخورد نمي شد يعني همانطور كه حضرت موسي(ع) ابتدا مامور شد اول با سخن آرام با فرعون صحبت كند و سپس عذاب الهي نازل شد، روش امام هم همينطور بود. امام در مراحل مختلف، منافقين را نصيحت كرد اما آنها آدم‌‌هاي فرصت‌طلبي بودند.
عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين خاطر نشان كرد: پيش از انقلاب من بخاطر همكاري با مجاهدين خلق به زندان افتادم و در زندان بود كه از نزديك اخلاقيات آنها را ديدم و متوجه شدم كه انسان‌هاي انحصارطلبي هستند. آنها حتي مي‌خواستند تظاهرات مردمي را به نام خودشان ثبت كنند.

نبوي توضيح داد: تظاهرات مردم امري خودجوش بود اما منافقين پلاكاردهايي كه آرم آنها روي آن حك شده بود، با خود حمل مي كردند سپس بين خودشان و تظاهركنندگاني كه در صف نخست بودند، فاصله مي‌انداختند تا بگويند جمعيتي كه پشت سرشان در حركت است، طرفداران آنان هست. يعني مي خواستند تظاهرات مردمي را به نام خودشان ثبت و ضبط كنند.
اين فعال سياسي توضيح داد: اوايل، مردم مي‌گفتند كه اينها با شاه مبارزه مسلحانه كردند و لذا براي آنها احترام قائل بودند اما بعدها كه ماهيت آنان آشكار شد، مردم هم از آنان فاصله گرفتند.

نبوي گفت: البته گروه‌هاي ديگري مانند ملي - مذهبي و نهضت آزادي نيز تلاش‌هايي داشتند كه اقدامات‌ آنان ضعيف‌تر از مجاهدين خلق بود.
وي اضافه كرد: منافقين مدعي بودند كه انقلابي كه با تلاش مردم و به رهبري امام و روحانيت به پيروزي رسيده است، بايد به آنها تحويل داده شود.

** امام از ابتدا دلش با نهضت آزادي نبود

"شما مي‌گوييد امام به اين خاطر به مدرسه رفاه نيامد كه نهضت آزادي آنجا تردد داشت." نبوي پاسخ داد: تحليل من اين است.
خبرنگار ايرنا پرسيد: پس چطور امام راضي شدند دولت موقت به چنين كساني سپرده شود؟
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ گفت: اين تصميم بعد از مشورتي كه امام با چهره‌هاي شاخص شوراي انقلاب داشتند، گرفته شد. علت اين كار اين بود كه ياران حضرت امام و مجموعه كساني كه خط امام بودند و ايشان را به طور جامع قبول داشتند، كار تشكيلاتي و حزبي نداشتند.

نبوي ادامه داد: اين به معني اينكه اطرافيان امام در فكر كار حزبي نبودند، نيست بلكه برخي از شخصيت‌ها مانند آقايان هاشمي رفسنجاني، آيت الله خامنه‌اي و موسوي اردبيلي و شهيد باهنر خيال داشتند قبل از انقلاب حزبي تشكيل دهند.
وي افزود: حزب جمهوري اسلامي قرار بود قبل از انقلاب تشكيل شود تا نيروهاي انقلاب را متشكل كند، آموزش دهد و كادر سازي كند تا وقتي انقلاب پيروز شد، دستشان خالي نباشد.

وي با بيان اينكه ايده تشكيل حزب از سوي ياران امام در سال‌هاي آخر رژيم پهلوي كه شعار فضاي باز سياسي سر داده شده بود، بوجود آمد، گفت: منتها آنقدر سرعت پيروزي انقلاب تند بود كه اين ايده به بعد از پيروزي انقلاب موكول شد.

خبرنگار ايرنا پرسيد: پس چون ياران امام تشكيلات حزبي نداشتند، امام كار را در ابتداي انقلاب به نهضت آزادي سپرد؟
نبوي پاسخ داد: بله. نهضت آزادي گروه متشكلي بود كه سابقه وزارت و كارهاي اجرايي را در كارنامه خود داشت و لذا گفته شد چون تجربه دارند، بهتر است كارها به آنان واگذار شود و امام هم گرچه دلشان خيلي با خط مشي نهضت آزادي صاف نبود، اين مساله را پذيرفت.

"گفته مي‌شود براي اينكه مخالفان انقلاب ضربه شديدي به انقلاب نزنند،در ابتداي كار دولتي ميانه رو روي كار آمد تا مخالفان را فريب دهد." نبوي در پاسخ تاكيد كرد: ممكن است تركيب دولت موقت اين خاصيت را هم براي انقلاب داشت.

خبرنگار ايرنا ارزيابي نبوي را در خصوص عملكرد دولت موقت جويا شد. وي گفت: الحق و الانصاف آنان يكسري خدمات به انقلاب مانند برگزاري رفراندم تعيين نوع نظام و رفراندوم قانون اساسي را براي كشور برگزار كردند كه نمي‌شود از آن گذشت.
نبوي در عين حال افزود: البته خودشان كارشكني‌هايي داشتند و مي خواستند تشكيل و به رفراندم گذاشته شدن قانون اساسي به تاخير بيافتد.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در توضيح علت مخالفت اعضاي نهضت آزادي با جمهوري اسلامي گفت: علت اين بود كه نهضت آزادي متناسب با نيازها و شرايط انقلاب نبود. مرحوم بازرگان مي گفت كه من ماشين سواري هستم كه مي‌توانم روي آسفالت بروم. من بولدوزر نيستم.آن موقع هم كه انقلاب جاده صاف و آسفالته‌اي كه بخواهد سواري شاسي پايين در آن حركت كند، نبود.
نبوي تاكيد كرد: رفتار مرحوم بازرگان به گونه‌اي بود كه ساواكي‌ها مقابل دفتر نخست‌وزيري تظاهرات كردند و خواستار پرداخت حقوق خود شدند.

" يعني با مخالفان نظام تساهل و تسامح و سازش داشتند؟"
نبوي پاسخ داد: ايده اينها انقلاب ساختاري نبود. آنها مي‌گفتند سلطنت باشد قانون اساسي هم تغيير نكند بلكه قانون اساسي مشروطه باشد يعني شاه باشد و سلطنت كند اما حكومت نكند و اجازه دهد كه انتخابات آزاد برگزار شود تا مجلس آزاد تشكيل شود و آنان دولت را تعيين كنند.
اين عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين خاطر نشان كرد: مجاهدين خلق، نسل جوان نهضت آزادي بود كه اينها مشي سياسي نهضت آزادي را قبول نداشتند لذا از آنها جدا شدند و به مبارزه مسلحانه با رژيم پهلوي روي آورند.

** تاسيس سپاه مانع از ايجاد انحراف در انقلاب شد

خبرنگار ايرنا پرسيد: در ابتداي انقلاب برخي جريان‌ها تلاش كردند تا انقلاب را از مسير خود منحرف كنند.در سال‌هاي بعد تلاش‌ها براي براندازي نظام چگونه بود و نظام چطور با اين جريان‌هاي انحرافي مقابله كرد؟

نبوي در پاسخ گفت: رهبري نظام با استفاده از تجربه جريان مشروطه و نهضت ملي شدن صنعت نفت هوشياري خوبي را در جريان انقلاب براي برخورد با جريان‌هايي كه قصد منحرف كردن نظام را داشتند، داشت.

وي يادآور شد:در دو جريان مشروطيت و نهضت ملي شدن صنعت نفت، وقتي روحانيت به صحنه آمد، مردم نيز وارد عرصه شدند اما چون ابزار تشكيلاتي و نيز ابزار اقتدار نظامي در دست نداشتند، افراد وابسته و نفوذي به راحتي در اين جريان‌ها نفوذ كردند و لذا هم مشروطه و هم نهضت ملي شدن صنعت نفت از مسير خود منحرف شدند.

نبوي اضافه كرد: در آن زمان شبكه فراماسونري در ايران بسيار قوي بود و آنها روي موج سوار مي شدند و شعارهاي تندتري از انقلابيون مي‌دادند و سپس جريان مردمي را از مسير منحرف مي كردند و لذا كار به شكست مي انجاميد.
اين فعال سياسي ادامه داد: چند مرحله كه مردم ايران تصميم گرفتند سير وابستگي را قطع كنند و اختناق را كنار بگذارند، اين جريان فراماسونري راه آن را سد كرد و جامعه را به مسير قبلي باز ‌گرداند. اين افراد وابسته كساني بودند كه شعارهاي آزادي و مردمسالاري را تندتر از انقلابيون و روحانيت سر مي دادند .

نبوي گفت: يكي از كارهايي كه مانع از وقوع اين نوع كودتاها در اوايل انقلاب شد، تاسيس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي بود و به اين ترتيب نيروهاي خالص انقلاب، سپاه را تاسيس كردند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه كرد: با تدبير حضرت امام، بلافاصله قانون اساسي تدوين و انتخابات برگزار شد و نهادها شكل گرفتند و با اين تدابير قبل از اينكه دشمنان به خود بيايند و بخواهند جريان را منحرف كنند، نهادسازي در كشور صورت گرفت.
نبوي خاطر نشان كرد: بعد از پيروزي انقلاب دشمنان اقدامات خود را براي سرنگوني انقلاب آغاز كردند؛ از توطئه براي تجزيه كشور، برانگيختن احساسات قوميتي ، ترورهايي كه توسط منافيقن و ديگر گروهك ها انجام شد و ايجاد ناامني تا وقوع جنگ تحميلي.
وي افزود: با وجود اين توطئه‌ها، امام با استفاده از تجربه دو نهضت گذشته نهادهاي انقلابي را هر چه سريعتر مستقر كرد. مثلا سپاه و بسيج در جنگ رشد كردند و در نظام نهادينه شدند.

خبرنگار ايرنا پرسيد: كاركرد مجلس در اين زمينه چه بود؟ نبوي پاسخ داد: مجلس هم در اين ميان كاركرد خود را در جريان انقلاب داشت. وقتي كه نظام حادثه هفتم تير را پشت سر گذاشت، مصدومان اين حادثه كه از نمايندگان مجلس بودند از روي تخت بيمارستان به صحن مجلس آمدند تا مجلس از رسميت نيافتد.

نبوي گفت: امام هوشياري زيادي به خرج داد تا قانون اساسي هر چه سريعتر تصويب و به رفراندوم گذاشته شود. نهادها و مجلس شكل بگيرد تا بتوانند انقلاب را حفظ كنند و جلوي انحرافات را بگيرند.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: نهاد اصلي انقلاب كه محوريت خود را در كارآمدي نشان داد،بحث ‌ولايت فقيه بود كه مي‌توان آن را تدبير روشن امام براي جلوگيري از انحرافات دانست.

نبوي در عين حال تاكيد كرد: البته هنوز آمريكايي‌ها از مساله براندازي نظام عبور نكرده‌اند و مساله به استحاله كشاندن نظام و براندازي اعم از نرم و سخت را همچنان دنبال مي‌كنند.

وي يادآور شد: از ابتداي روزي كه انقلاب به پيروزي رسيد، آنان مي گفتند انقلاب چند روز ديگر سقوط مي كند، بعد گفته شد يك هفته و بعد هم به ماه شماري و سالشماري افتادند و امروز 30 سال از پيروزي انقلاب گذشته است و آنان همچنان شانس خود را براي به انحراف كشيدن نظام و حتي سرنگوني آن امتحان مي‌كنند.

** هدف 18 تير استحاله نظام بود

" آيا مي شود حادثه 18 تير و راهپيمايي 23 تير 1378 را هم نوعي اقدام براي انحراف نظام و تدبير براي جلوگيري از بروز اين انحراف تعبير كرد؟

نبوي در پاسخ گفت: بله. 18 تير يكي از حوادثي بود كه با ظاهري آراسته صورت گرفت. يعني برخي از مطبوعات به عنوان مظهر آزادي و جمعي از دانشجويان به عنوان جنبش دانشجويي به صحنه آمدند كه هدف آنها ايجاد استحاله در نظام و وقوع يك انقلاب رنگين در ايران بود

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام به اشتباهات صورت گرفته در اين جريان 18 تير اشاره كرد و گفت: دست اندركاران اين حادثه اشتباهات اساسي كردند. آنها كار را به خشونت كشاندند و شتابزنده هر كس كه چهره‌اي حزب اللهي داشت و موتور سوار بود را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

نبوي اضافه كرد: از آنجا كه اين مردم، كساني بودند كه دو دهه قبل خودشان انقلاب كرده بودند، با ديدن اين جريان به سرعت متوجه اهداف آن شدند. دست‌اندركاران 18 تير تصور مي‌كردند كه مردم پشت سر آنها قرار مي گيرند و انقلاب ديگري از نوع ضد انقلاب انجام مي شود اما مردم با ديدن خشونت آنان و با روشنگري كه مقام معظم رهبري در اين زمينه داشت، 23 تير به صحنه آمدند و غائله را تمام كردند.

نبوي استراتژي اصلي امام براي خنثي كردن توطئه دشمنان را هوشيار كردن مردم برشمرد و گفت: امام مردم را آگاه مي كرد تا مردم توطئه را خنثي كنند. در 10 سال اول انقلاب توطئه‌هاي زيادي بوقوع پيوست كه همه آنها را امام توسط مردم خنثي كرده است.
وي توضيح داد: در اين شيوه امام ابتدا توطئه را كشف و سپس با مردم صحبت مي‌كند تا تكليف شرعي آنانم را روشن كند و سپس مردم براي خنثي كردن اين توطئه‌ها وارد ميدان مي‌شوند.

اين فعال سياسي اضافه كرد: رهبري در موضوع 18 تير همين كار را كرد. يك سخنراني انجام داد سپس راهپيمايي 23 تير در دانشگاه تهران برگزار شد و كار تمام شد.

** اهمال شوراي عالي امنيت ملي در مساله 18 تير

نبوي ياد آور شد: در مساله 18 تير، شوراي عالي امنيت ملي كمي با سستي كار كرد.آقاي "روحاني" دبير وقت شورا در آن زمان در خارج از كشور بود و جلسات شورا كه به رياست رييس جمهور تشكيل مي شد، اجازه نمي داد كه بسيج وارد شود و جلوي شلوغي‌ها را بگيرد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: وقتي آقاي روحاني به كشور بازگشت، مجوز را صادر كرد و اين كار موجب شد تا برپاكنندگان اين غائله، به لانه هايشان بازگردند.

** انقلاب‌هاي رنگين نمي‌تواند نظام را به چالش بكشد

خبرنگار ايرنا پرسيد: "آيا موضوع براندازي نرم مي‌تواند چالشي براي نظام در دهه چهارم حيات آن باشد؟"
نبوي در پاسخ گفت: جمهوري اسلامي اين مراحل عبور كرده است و مستقرتر از آن است كه دشمنان بتوانند با انقلاب‌هاي رنگين آن را جا به جا كنند.

وي اضافه كرد: اگر چه نظام استقرار و استقلال خود را حفظ كرده است اما اينكه دنيا هم اين مساله را به رسميت بشناسد مرحله ديگري است. اكنون زمان آن رسيده كه ديگران را متقاعد كنيم كه واقعيت جمهوري اسلامي ايران را به رسميت بشناسند.
البته هر قدر در اين مساله تاخير ايجاد شود، زحمت خودشان زياد مي شود نه ما.

نبوي در پاسخ به اين سوال كه هدف دشمنان جمهوري اسلامي از طرح مقابله با هلال شيعي براي مقابله با نفوذ ايران در منطقه چيست، گفت: آنها نمي‌ دانند كه انقلاب اسلامي ايران در چهار چوب تشيع محدود نيست.

وي تاكيد كرد: بحث هلال شيعي، يك موضوع انحرافي است كه دشمنان آن را مطرح كرده‌اند زيرا ايران امروز به عنصر الهام بخش در جهان اسلام تبديل شده‌ايم.
نبوي فزود: غزه كه ديگر رنگ و بوي شيعي ندارد. چون آنجا حتي جمع كوچكي هم شيعه نيستند. انتفاضه اسلامي فلسطين اصلا رنگ شيعي ندارد اما عظمتي را به نمايش گذاشت و توانست افكار عمومي جهان را برانگيزد، نشان دهنده ظرفيت انقلاب اسلامي است.

نظرات كاربران:

شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن