واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: كدخدايي: شوراي نگهبان منتظر اظهار نظر افراد نميماند
شوراي نگهبان هيچ گاه براساس نظرات افراد تصميم گيري نميكند شورا وظيفه قانوني دارد و بر اساس قانون هر كس ثبت نام كرد شوراي نگهبان نيز نظر خود را اعلام خواهد كرد و منتظر پيشنهادات و اظهار نظر افراد نخواهد بود ما مسئول صحبت افراد نيستيم و شورا طبق قانون وظايف خود را انجام خواهد داد
آفتاب: «سخنگوي شوراي نگهبان با اشاره بهاينكه امكان برگزاري انتخابات آتي به شيوه كاملا رايانهاي وجود ندارد، تاكيد كرد: ««تمام تلاش شوراي نگهبان براي برگزاري انتخابات سالم و مشاركت حداكثري است و جاي هيچگونه نگراني دراين رابطه وجود ندارد».
به گزارش سرويس سياسي آفتاب، دكتر عباسعلي كدخدايي پيش از ظهر امروز در نشست خبري درباره تاريخ ثبت نام كانديداهاي دوره دهم رياست جمهوري و همچنين زمان رسيدگي به سوابق و صلاحيت آنان و تاريخ اخذ راي كه سئوال يكي از خبرنگاران بود گفت: «اين امور مربوط به امور اجرايي است و ميتوانيد از مسئولان وزارت كشور در مورد آن سئوال كنيد. قراري داريم كه در حوزه اجرايي ورود نداشته باشيم».
وي يادآور شد: «البته تااين زمان تاريخ برگزاري انتخابات 22 خرداد سال آينده انتخاب شده است».
كدخدايي در پاسخ به سئوال خبرنگاري كه اززمان آغاز به كار هيئتهاي نظارت جويا شد اظهار داشت: «پيش ازاين و درجلسات قبل، تاريخ شروع كار هيئتهاي نظارت استانها اعلام شده بود و امروز اعلام ميكنم كليه استانها هيئتهاي نظارت را تشكيل دادهاند و آماده هستيم تا آخرهفته اعلام كنيم كه هيئتهاي نظارت شهرستانهاي شوراي نگهبان نيزشكل خواهد گرفت واين هيئتها به امور جاري، هماهنگي با ناظران و آموزش آنها مشغول خواهند شد».
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به خبرنگاري كه پرسيد گويا شوراي نگهبان تاييد مصوبه مجلس مبني بر سهم الارث زن از شوهر را منوط به رويت استفتاء مجلس دانسته است، گفت: «هنوزاين مصوبه در شوراي نگهبان مورد بررسي قرار نگرفته و شوراي نگهبان پس ازحصول و طرح آن اظهار نظر خواهد كرد ما ازاين موردي كه شما صحبت كرديم مطلع نيستيم ودر شوراي نگهبان چنين اظهار نظري بيان نشده است».
وي در خصوص نگرانيهايي مبني بر دخالت نظاميان در عرصه انتخابات و وظيفهاين شورا در قبال آن كه مورد پرسش يكي از خبرنگاران بود نيز تصريح كرد: «شوراي نگهبان همچون گذشته قول خواهد داد كه از تك تك آراء شهروندان صيانت كند و به بهترين وجه آمار دقيق را در اختيار شهروندان قرار دهد».
كدخدايي تاكيد كرد: «شوراي نگهبان تمام تلاش خود را براي برگزاري انتخابات سالم و مشاركت حداكثري به كار خواهد گرفت و جاي هيچ گونه نگراني وجود ندارد».
خبرنگاري به توافق وزارت كشور و شوراي نگهبان در خصوص مراحل ثبت نام و تجميع آرا و استفاده از كد ملي در انتخابات رياست جمهوري اشاره كرد و پرسيد آيا امكان دارد انتخابات دهم رياست جمهوري كاملا رايانهاي برگزار شود كه كدخدايي پاسخ داد: «همانطور كه وزير كشور اعلام كرده مقرر شده برخي از مراحل انتخابات به صورت رايانهاي برگزار شود و طبعا در خصوص سه مرحله ذكر شده، وزارت كشور با كارشناسان شوراي نگهبان در حال رايزني هستند و اگر امكانات فراهم شود اميدواريماين سه مرحله درانتخابات به صورت كامل انجام شود،اما درباره امكان برگزاري انتخابات به شيوه كاملا رايانهاي فكر ميكنم پاسخ منفي است، اگر در برگزاري انتخابات مراحلي به صورت رايانهاي برگزار شود و در دورههاي بعد مراحل ديگري به آن افزوده شود بسيار مفيد خواهد بود».
خبرنگاري در خصوص تفسير ضمني شوراي نگهبان در خصوص زمان راي اعتماد مجدد به كابينه كه از سوي لاريجاني رئيس مجلس اعلام شده بود ازكدخدايي پرسيد كه وي درپاسخ گفت: «دراين خصوص تفسيررسمي درخواست نشده اما درصحبت با برخي از اعضاي شوراي نگهبان و برخي بزرگان از جمله آقاي لاريجاني اجمالا چنين نظري مطرح شده است».
خبرنگاري از كدخدايي پرسيد يك عضو ارشد جامعه روحانيت گفته شوراي نگهبان بايد فقط صلاحيت 3 نفر را براي انتخابات رياست جمهوري تاييد كند و اگراين تعداد بيش از سه نفر باشد حتما خطا كرده واين خطا قطعا، خطاي سياسي است همچنين اعلام كردهاين سه نفر بايد افرادي باشند كه از نظر توانايي به مقام معظم رهبري نزديك باشند، نظر شما دراين مورد چيست؟ كه كدخدايي پاسخ داد: «كسي چنين صحبتي نداشته اينكه شما ميگوييد كيست؟ شوراي نگهبان هيچ گاه براساس نظرات افراد تصميم گيري نميكند شورا وظيفه قانوني دارد و بر اساس قانون هر كس ثبت نام كرد شوراي نگهبان نيز نظر خود را اعلام خواهد كرد و منتظر پيشنهادات و اظهار نظر افراد نخواهد بود ما مسئول صحبت افراد نيستيم و شورا طبق قانون وظايف خود را انجام خواهد داد».
خبرنگاري به نامه آيتالله سبحاني به لاريجاني رئيس مجلس مبني بر عدم ورود مجلس به تدوين احكام شرع اشاره كرد و نظر شوراي نگهبان را دراين خصوص جويا شد كه كدخدايي پاسخ داد: «چنانچه مجلس قوانيني در حوزه شرع وضع كند به صورت طبيعي در شورا مطرح ميشود و فقها بر اساس اصول قانون اساسي نظر خواهند داد اينكه از ابتدا و پيش از تصويب قانوني با فقها رايزني شده باشد به عهده خود مجلس است اما نظر فقهي در مورد آن قانون از سوي فقهاي شوراي نگهبان اعلام خواهد شد».
خبرنگاري در خصوص تبليغات زودهنگام كانديداها در زمان فعلي و يا پيش از زمان تبليغات پرسيد كه كدخدايي گفت: «تبليغات در قانون انتخابات تعريف مشخص دارد، اگرچه قانون ما ضعفهايي دارد اما نميتوان فعاليتهايي كه پيش ازاين تاريخ به صورت سخنراني انجام ميشود را مشمول حكم تبليغات به مفهوم خاص بدانيماين فعاليت را همه افراد انجام ميدهند».
وي ادامه داد: «پيش از انطباقاين فعاليتها با قانون لازم است قانون انتخابات به ويژه تبليغات آن مشخص شود و در خصوص آن اظهار نظر كنيم».
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ بهاين سئوال كه مجلس اصرار به اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري دارد، آيا امكان برگزاري انتخابات رياست جمهوري دوره دهم با اصلاحيهاي كه مجلس در مورد قانون انتخابات خواهد داشت، برگزار ميشود يا با قانون فعلي، خاطر نشان كرد: «تا كنون قانوني تصويب نشده و اگر مجلس بخواهد بر اصلاحيه خود اصرار كند اين اصلاحيه بايد به مجمع برود و در آنجا تصويب شود و در صورت تصويب نيز به زمان نياز دارد اما به لحاظ اجرايي زمان براي انتخابات دهم رياست جمهوري گذشته است».
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]