واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: كمبود شديد تخت بيمارستاني در تهران
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از كمبود تختهاي بيمارستاني و فرسودگي اغلب آنها در تهران خبر داد و از مجلس و دولت براي رفع اين مشكل كمك خواست.
آفتاب: سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از كمبود تختهاي بيمارستاني و فرسودگي اغلب آنها در تهران خبر داد و از مجلس و دولت براي رفع اين مشكل كمك خواست.
حسن ابوالقاسمي در مراسم راهاندازي تختهاي ICU و همودياليز بيمارستان شهداي يافت آباد اظهار داشت: بيمارستانهاي تهران در حال حاضر داراي كمبود تخت است به طوري كه بيش از ۹۰درصد تختهاي بيمارستاني كاملاً اشغال هستند.
وي افزود: براي اين انقلاب خون دلهاي بسياري خرده شده است و ما نيز بايد با توجه به دستاوردهاي كنوني متخصصان در رشتههاي پزشكي بهترين خدمات را به مردم تلاشگرمان ارائه كنيم.
ابوالقاسمي با اشاره به فعاليت ۴۰۰ هزار پزشك و كادر پزشكي در كشور تصريح كرد: آنچه كه براي مردم تهران و به خصوص جنوب اين شهر شايسته است ارائه خدمات درماني مناسب به وسيله بيمارستانهاي خوب و زيبا است كه خوشبختانه در اكثر مناطق محروم كشور نيز اين بيمارستانها ساخته شدهاند و اولويت ما نيز ساخت بيمارستان در مناطق محروم است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: ما بايد مردم جنوب تهران را در زمينه مباحث درماني توانمند كنيم و در اين زمينه تلاشهاي بسياري نيز توسط دستگاههاي دولتي شده است تا هر چه زودتر بيمارستانهاي جديدي جايگزين بيمارستانهاي قديمي شود.
ابوالقاسمي گفت: البته جايگزيني بيمارستانهاي جديد يك فرآيند طولاني مدت است و بايد در كوتاه مدت بازسازي بيمارستانها كه يك ضرورت است صورت پذيرد.
وي افزود: خوشبختانه ۹ بيمارستان بر اساس ماده ۱۶ براي سال آينده بيمارستانهاي جايگزين آن كه اعتباراتش نيز مصوب شده است در دستور ساخت قرار ميگيرد كه از آن جمله ميتوان به ساخت بيمارستان جايگزين بيمارستان شهداي يافت آباد با اعتبار بالغ بر ۱۰۰ ميليارد تومان اشاره كرد.
ابوالقاسمي با اشاره به اينكه ساخت بيمارستانها مسلماً زمانبر خواهد بود و بايد در اين زمينه از امكانات موجود بهترين بهينه را برد افزود: در حال حاضر براي ساخت اورژانس و ICU كه در اولويت قرار دارد تلاشهاي زيادي شده است.
وي ادامه داد: ما نبايد منتظر ساخت بيمارستان در نقاط بالاي شهر باشيم تا مردم مجبور باشند خدمات خود را از اين بيمارستانها دريافت كنند در اين زمينه با تجهيز ۳۰ تخت سوختگي بيمارستان يافتآباد ميتوانيم اين خدمات را به آحاد مردم ارائه كنيم.
ابوالقاسمي با اشاره به اينكه ۵۰۰ ميليون تومان از اعتبارات استانداري براي تجهيز سوختگي بيمارستان يافت آباد اختصاص يافته است افزود: در اين زمينه نامهاي نيز ارسال خواهد شد تا بتوانيم ۱.۵ ميليارد تومان ديگر براي تكميل فعاليتهاي اورژانس و بخشهاي سوختگي اين بيمارستان دريافت كنيم.
وي همچنين به فعاليتهاي بيمارستان يافت آباد در كمك به بيماران سوختگي در حادثه دماوند كه در بيمارستان يافت آباد نجات يافتند گفت: ما دلايل كافي داريم كه ميتوانيم از ظرفيتهاي موجود بيمارستان بيشتر استفاده كنيم و در اين زمينه از معاونت رياست جمهوري درخواست كردهام تا بتوانيم هر چه بيشتر مشكلات بيمارستاني و خدماتي جنوب شهر تهران را برطرف كنيم.
ابوالقاسمي گفت: اعتبارات سلامت بسيار محدود است و در اين زمينه بيمارستانهاي خصوصي بسياري ايجاد شده است ولي افراد كثيري نميتوانند از اين امكانات استفاده كنند.
وي بيان داشت: ما نبايد شاهد آن باشيم كه مردم با مراجعه به بيمارستانهاي خصوصي دچار فقر شوند البته ما با مباحث خصوصيسازي مخالف نيستيم بيمارستان خصوصي نيز مناسب است ولي براي مردم با درآمد بالا.
وي با اشاره به اينكه نبايد ما دو استاندارد در حوزه درماني داشته باشيم افزود: ما اميدوار بوديم كه با تأمين ۳ هزار ميليارد تومان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي كه ۱۱ ميليون نفر تحت پوشش درماني دارد بتواند از ۱۰ درصد اين مبلغ كه بالغ بر ۱۰۰ ميليارد تومان ميشود براي بهسازي و ماندگاري نيروهاي تخصصي استفاده كينم.
ابوالقاسمي با بيان اينكه هزاران ميليارد تومان معاملات اقتصادي در همين منطقه يافتآباد صورت ميپذيرد تصريح كرد: ما از خيرين اين منطقه و با توجه به سابقه بسيار خوبشان بيشتر از اين انتظار داريم زيرا از گذشته نيز اين خيرين بودهاند كه اداره بيمارستانها را برعهده داشتند.
وي همچنين با اشاره به ۳۰ هزار ميليارد تومان گردش مالي بهداشت و درمان كه فقط ۱۰ هزار ميليارد تومان در بخش دولتي صرف ميشود هزينه ميشود افزود: ۸۰ درصد از اين خدمات با اين گردش مالي در حوزه دولتي به مردم اختصاص مييابد و فقط ۲۰ درصد را بخش خصوصي برعهده دارد.
وي همچنين به مشكلات پرستاران اشاره كرد و افزود: امروز يك پرستار مجبور است به اندازه ۳ پرستار كار كند در حالي كه ما ۴ هزار پرستار در دانشگاه كمبود داريم و اجازه استخدام پرستاران را نيز به ما نميدهند و اميدواريم دولت اين اجازه را به ما بدهد.
وي همچنين با اشاره به طرحهاي بهره وري و استفاده از ظرفيتهاي بيمارستانها از كمبود تختهاي بيمارستانها در تهران گلايه كرد و گفت: اين حرفي كه ميگويند ما تخت اضافه داريم حرف بيخودي است زيرا با وجود ۵ هزار و ۵۰۰ تخت در زير مجموعه بيمارستانهاي اين دانشگاه ما هنوز از كمبود تخت بيمارستاني بسيار رنج ميبريم.
ابوالقاسمي با بيان اينكه هماكنون ۹۵ درصد از ظرفيتهاي تختها در بسياري از بيمارستان ها اشغال است بيان داشت: با توجه به كمبود تخت بيمارستان در تهران دولت و مجلس بايد در اين زمينه اقدامات مؤثري را انجام دهد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: تهران از شهرهاي نيازمند تخت بيمارستاني به حساب مي آيد به طوري كه بر اساس استاندارد بايد براي هر هزار نفر يك تخت بيمارستاني وجود داشته باشد ولي امروز براي هر ۴ هزار نفر يك تخت وجود دارد.
ابوالقاسمي ادامه داد: ما آمادگي داريم تا در اين زمينه با توجه به پوشش ۱۱ ميليون نفر از مردم تهران كه خدمات درماني و بهداشتي را از اين دانشگاه دريافت ميكنند تا در مدت ۲ سال اين مسئله را در صورت اختصاص اعتبارات مناسب برطرف كنيم.
وي همچنين با اشاره به اينكه در سالجاري دولت اراده خوبي را براي حمايت از بافتهاي فرسوده انجام داده است گفت: اميدواريم تا ۳ سال آينده هيچ بيمارستان فرسودهاي نداشته باشيم.
وي همچنين به مشكلات بيمههاي مكمل كه با عنوان يكي از موضوعات مهم به شمار ميآيد اشاره كرد و افزود: امروز شاهد آن هستيم كه با چندين هزار ميليارد تومان هزينه در اين زمينه بيشترين بيمههاي مكمل در بيمارستانهاي خصوصي صرف ميشود.
ولي بايد بيمههاي تكميلي طبق وظايف خود باري را از دوش بيماراني كه در بيمارستانهاي دولتي مراجعه ميكنند بردارند كه البته ما با بيمه ايران در اين زمينه براي توانمند كردن بيماران مراجعه كننده به بيمارستانهاي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در دست اقدام داريم.
ابوالقاسمي تصريح كرد: چندي قبل كه با رؤساي بيمارستانهاي خصوصي جلسهاي داشتم آنها عنوان ميكردند كه با ۱۰ برابر شدن تعرفهها نيز نميتوانند بيمارستانهاي خود را اداره كنند حال چه برسد به بيمارستانهاي دولتي از جمله همين بيمارستان شهداي يافت آباد كه با يك برابري تعرفهها بايد تمام هزينههاي بيمارستاني خود را اداره كند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با پيشنهاد به رئيس بيمارستان شهداي يافتآباد براي ورود اين بيمارستان در زمينه بيمههاي تكميلي براي ساخت و سازهاي جديد و استفاده از منابع اعتباري بيمارستاني افزود: ما بايد با استفاده از منابع اعتباري بيمارستاني بهترين بيمارستانها را در جنوب شهر تهران ايجاد كنيم.
وي همچنين اظهار داشت: در تهران در برخي مناطق وضعيت كمبود تختهاي بيمارستاني آن قدر بالا است كه بايد ظرف ۲ سال آينده در اين زمينه اقدامات لازم صورت پذيرد زيرا در اين مناطق اشغال تختهاي بيمارستاني تا حدود ۹۵ درصد نيز ميرسد.
ابوالقاسمي با اشاره به حضور خود در سازمان انتقال خون در گذشته افزود: بنده آن زمان هدفگذاري كرده بودم كه بهترين پايگاههاي انتقال خون را در مناطق محروم داشته باشيم و به اين هدف نيز رسيديم به طوري كه هر زمان نماينده سازمان بهداشت جهاني در ايران حضور مييافت اين پايگاهها را براي بازديد به آنها معرفي ميكرديم و اين مسئله پيام عدالت محوري است.
وي همچنين با اشاره به اينكه ما بايد خدمات بيمار درماني بيمارستان خود را آنقدر ارتقا دهيم كه اين صدمات در جنوب شهر تهران بسيار بيشتر از شمال شهر باشد گفت: از جمله اين خدمات درماني ميتوانيم در بيمارستان شهداي يافت آباد ميتوانيم بهترين خدمات سوختگي را ارائه دهيم.
ابوالقاسمي خاطرنشان كرد: ما بر اساس اهداف انقلاب اسلامي بايد با توجه به مسئوليتي كه اين انقلاب بر دوش ما گذاشته است بهترين خدمات را به مستضعفان ارائه و جامه عمل بپوشانيم.
مشكلات درماني مردم جنوب تهران بايد برطرف شود
لاله افتخاري، نماينده مجلس شوراي اسلامي نيز در مراسم راهاندازي طرحهاي آي سي يو و همودياليز شهداي يافت آباد با تبريك ايام دهه فجر اظهار داشت: بنده براي ارتقا مباحث بيمارستان يافت آباد و فيروزآبادي جلسات متعددي را با وزراي بهداشت گذشته و كنوني داشتهام.
وي افزود: در اين زمينه بيشترين توجه براي برطرف كردن مشكلات بيمارستانهاي جنوب تهران به خصوص بيمارستان شهداي يافت آباد بود زيرا مردم شريف و شهيد پرور اين منطقه بتوانند با هزينههاي پايين بر اساس نيازهايي كه در حوزه درماني دارند مشكلات حوزه بهداشت و پزشكي آنان برطرف شود.
افتخاري با اشاره به بازديد خود در سال گذشته از اين بيمارستان كه تأثير بسياري در گرفتن اعتبار و تخصيص اعتبارات بيشتر از استانداري افزود: اولويت ما برطرف كردن مشكلات بيمارستانهاي فيروزآبادي و شهداي يافت آباد ضمن مراجعه كثير بيماران جنوب تهران به اين بيمارستانها است.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: بنده در نشست شوراي اداري مسئولان عرض كردم كه بايد با استفاده از توانمندي خيرين و بازاريها و حضور معتمدان مشكلات درماني اين منطقه جنوب شهر تهران را برطرف كنيم و بخشهاي خصوصي را در اين زمينه وارد عرضه كنيم و امكانات بيشتري براي ارائه خدمات به مردم لحاظ شود.
به گزارش فارس،افتخاري همچنين به برطرف كردن مشكلات بهداشتي آب اين منطقه خاطرنشان كرد: مردم اين منطقه كه مردمي ولايتمدار و صاحب اصلي انقلاب هستند بايد از بهترين خدمات درماني و بهداشتي را نيز دريافت كنند.
كد مطلب : 144816
يکشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]